Sirija

Locked
Rampage

#66476 Re: Sirija

Post by Rampage »

dragma wrote:
Rampage wrote:
Kikibombona wrote:
Ofulao... :D
Ono i ti podijelio zemlje Šaama i Levanta, odnosno "bivše" Sirije i Iraka, kao pojedinci na ovom forumu, tako da sam možda ja ofulao, a ne ti :D ?

"Svi Kurdi u jednoj državi" :D :thumbup:
Ne vuci ga za jezik :lol:
Pozdrav Dragma, živ, zdrav i dobar mi bio :thumbup:
Ironmen

#66477 Re: Sirija

Post by Ironmen »

Imali makar SAA dogovor sa ISILOM o razmjenih mrtvih ??

Ovo u Kweirsu je strasno jbt bas strasno...

A onaj sinoc lazira ovde kako je ISIL usao u Kweirs i samo je pitanje kad ce past cccccc.
shin

#66478 Re: Sirija

Post by shin »

Meni samo nije jasno odakle ovi silni babuni dolaze, koliko ih god pošalju djevicama, sutra stiže nova ekipa.
Maystor

#66479 Re: Sirija

Post by Maystor »

ElectronicResistance ‏@ResistanceER 4h4 hours ago
#Syria | Khanasir road is now clear and #SAA are clearing it from IED's. #Aleppo

Ovaj tviteraš je sinoć prvi objavio da je cesta privremeno presječena. Na forumu je odmah citiran (znate već od koga), kao krunski dokaz (tip je pro SAA). Naravno, do sandžaka nije dobacio ovaj tvit od prije 4 sata :lol:
Rampage

#66480 Re: Sirija

Post by Rampage »

Ironmen wrote:Imali makar SAA dogovor sa ISILOM o razmjenih mrtvih ??

Ovo u Kweirsu je strasno jbt bas strasno...

A onaj sinoc lazira ovde kako je ISIL usao u Kweirs i samo je pitanje kad ce past cccccc.
Znaš da tamo nijedna strana ne brine previše o živima, a kamo li da brinu o mrtvima.
Maystor

#66481 Re: Sirija

Post by Maystor »

Ogroman napredak SAA u Alepu ilustrovan je i na wiki mapi. Kad se samo sjetim kako je to izgledalo prije deratizacije Sefire, pa onda poslije kako je teško išlo kroz Šejh Nedžar do deblokade zatvora ...

Image
Challenger__

#66482 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- odlična misao za sa'voxa, cool-a i kompaniju ako uopšte može doprijeti do njih:

Image
nocnaptica986

#66483 Re: Sirija

Post by nocnaptica986 »

Image

+

Image

=

Image
Maystor

#66484 Re: Sirija

Post by Maystor »

mostarac1979 wrote:
Maystor wrote:Ogroman napredak SAA u Alepu ilustrovan je i na wiki mapi. Kad se samo sjetim kako je to izgledalo prije deratizacije Sefire, pa onda poslije kako je teško išlo kroz Šejh Nedžar do deblokade zatvora ...

Image
Kako mozemo videti sta je oslobodjeno u zadnjih mesec dana u Alepu...
Btw napravili pokolj Isilovaca u Kweirsu...Ali je meni najveci merak kad opice po Nusri i onom mazgovu sto ga je Asad 2013 pustio iz corke
Vjerovatno ima negdje i to. Pogledaj kako je to izgledalo u Novembru 2013. nakon prve uspješne ofanzive SAA. Prije toga su držali samo ove enklave prikazane na slici kao oktobarske pozicije. Tada su uspjeli probiti ovaj put preko Sefire. Usporedi sa situacijom danas. Bitka za Alep je staljingradska bitka sirijskog rata!

Image
Opetja033

#66485 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Pokolj nad Assadovim djecoubicama na sjeveru Hame i jugu Halepa.
Pobunjenici povratili kontrolu nad 4-5 sela i isto toliko kota.

Put prema Halepu je jos uvijek blokiran. Presjecen na dva mjesta: juzno od strane Nusre i sjevernije prema Khanasiru od strane ISIS-a.

Izgubili su ogroman dio od onog jada kojeg su uspjeli zauzeti zahvaljujuci ruskoj agresiji.
Challenger__

#66486 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da dodam - sunitski (sic!) Staljingrad!
nocnaptica986

#66487 Re: Sirija

Post by nocnaptica986 »

mostarac1979 wrote:

prije offanzive..iznad je danasnja mapa

Image
Challenger__

#66488 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Jučer su novinari širom svijeta imali otvoren pristup ruskoj bazi u Latakiji:

Kratak, zanimljiv prilog.
Ironmen

#66489 Re: Sirija

Post by Ironmen »

Opetja033 wrote:Pokolj nad Assadovim djecoubicama na sjeveru Hame i jugu Halepa.

Put prema Halepu je jos uvijek blokiran. Presjecen na dva mjesta: juzno od strane Nusre i sjevernije prema Khanasiru od strane ISIS-a.

Izgubili su ogroman dio od onog jada kojeg su uspjeli zauzeti zahvaljujuci ruskoj agresiji.

Demantovano je sve to vjerovatno citas twitove od onog lika sto je objavio da su teroristi zauzeli brdo "govana" pa se cbrt i ekipa upecali na to nemoj se jos i ti provaljivat nema smisla citaj par stranica prije nego bubnes ko padobranac.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#66490 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Ironmen wrote:
Demantovano je sve to vjerovatno citas twitove od onog lika sto je objavio da su teroristi zauzeli brdo "govana" pa se cbrt i ekipa upecali na to nemoj se jos i ti provaljivat nema smisla citaj par stranica prije nego bubnes ko padobranac.
buhahahahahaha
cbrt

#66491 Re: Sirija

Post by cbrt »

Ode kamionet sa topom od 23mm
https://www.youtube.com/watch?v=8iIrBJ4rzog
Opetja033

#66492 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Ironmen wrote:
Opetja033 wrote:Pokolj nad Assadovim djecoubicama na sjeveru Hame i jugu Halepa.

Ko je demantovao? Ne izmisljaj sada ni ti, imaju i fotke sa onog brda za koje ste tvrdili da pobunjenici nisu ponovo zauzeli. Obzirom da sa mob tipkam postavicu sutra (vjerovatno ce me neko preduhitriti).
Dakle tvrdis da je demantovano. Navedi mi jedan jedini prihvatljiv (ne proassadovski) izvor i prihvaticu da sam "bubnuo ko padobranac".
Posteno sa moje strane. Do tada nista nije demantovano.
cbrt

#66493 Re: Sirija

Post by cbrt »

Vidiš da mu je krivo pa lupeta
Kikibombona

#66494 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Ko je demantovao? Ne izmisljaj sada ni ti, imaju i fotke sa onog brda za koje ste tvrdili da pobunjenici nisu ponovo zauzeli. Obzirom da sa mob tipkam postavicu sutra (vjerovatno ce me neko preduhitriti).
Dakle tvrdis da je demantovano. Navedi mi jedan jedini prihvatljiv (ne proassadovski) izvor i prihvaticu da sam "bubnuo ko padobranac".
Kako komentarises odluku Jordana da se pridruzi Asadu, Rusiji, Iranu, Hezbolahu, Iraku... vjerovatno i Egiptu... u borbi protiv slefijskih grupa u Siriji?
Maystor

#66495 Re: Sirija

Post by Maystor »

Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:

Dugo si ti na forumu i ne znam zašto ovakvim ispadima srozavaš sebe. Jasno mi je da ti je muka, da ne možeš da podneseš nove okolnosti, ali treba zadržati dostojanstvo. Na kraju krajeva, ne praše ruski avioni po tvojoj avliji, opusti se malo.
Šta ima ko da te demantuje? Napisao si nekoliko nebuloza obojenih mržnjom, nisi naveo nikakav izvor i ti bi još da te neko demantuje ;-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#66496 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

26 "terminatora sa kavkaza" ko fole nakih specijalnih specijalaca ruskih napustilo siriju u ležećem položaju sa nogama naprijed :lol:
aferim
zrakomlat

#66497 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Challenger__ wrote:"FSA" je akronim propagandističkog smeća kojim je brendiran konglomerat najrazličitijih oružanih skupina, uglavnom razbojnika i kriminalaca. To je leksička dosjetka za konzumerističke budale sa zapada.
:thumbup:
Maystor

#66498 Re: Sirija

Post by Maystor »

zrakomlat wrote:
Challenger__ wrote:"FSA" je akronim propagandističkog smeća kojim je brendiran konglomerat najrazličitijih oružanih skupina, uglavnom razbojnika i kriminalaca. To je leksička dosjetka za konzumerističke budale sa zapada.
:thumbup:
ti, zrakane, se ne javljaj. ispuco si bonus s onim Ebu Bingo el Bosnavi

Image

kad god te vidim, odvalim se smijat, a ovo su ipak ozbiljne stvari :lol:
evo me opet, nisam se mogo suzdržat
Challenger__

#66499 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

:lol:
Kaligula I

#66500 Re: Sirija

Post by Kaligula I »

Maystor wrote:Ogroman napredak SAA u Alepu ilustrovan je i na wiki mapi. Kad se samo sjetim kako je to izgledalo prije deratizacije Sefire, pa onda poslije kako je teško išlo kroz Šejh Nedžar do deblokade zatvora ...

Image
...ne treba ici grlom u jagode i posto poto osvajati teritorije...Putin je dosao s primarnim ciljem da zaustavi ofanzivu islamista i drugih 'demokrata', da SAA omoguci opstanak i laganu ofanzivu...bitno je 'miseve' poplasit, zbunit, dezorjenitirat, sludit itd itd i samim time odaslat poruku MZ da nema sirijskog politickog rjesenja bez Asada...o ostalom se moze pregovarat...uvjet uvjeta je postivanje legitimne, legalne i suverene Vlade...zapravo je to ono na cemu Putin konstantno insistira u svojoj vanjskoj politici, ne samo u Siriji, nego i u Ukrajini, a prije toga i u Libiji...ako uspije u toj namjeri onda ce 'obojene revolucije' izgubit na znacaju, a strogo se postovati rezultati slobodnih i demokratskih izbora...
Locked