Ma joooook druže moj, takav vizionar i mudrac, gdje će ti duša?drug_profi wrote: ↑30/08/2021 16:03Samo glup čovjek do sada nije skontao šta je SDA i Alija Izetbegović. Ko se imalo bavio potezima koje je povlačio od ratnih dana pa do smrti, šta je radio, kakvi su efekti toga, mogao je samo jedan jedini zaključak izvući, na koji navodi čista logika.
Alija je htio državu Muslimana, kolika god da bude. Nije nužno da bi ostali bili obespravljeni ili proganjani, ali bi vjerovatno atmosfera bila takva da bi se rado odselili.
Kakvu politiku je nastavila SDA sa Bakirom, i kakve poteze junior vuče, očigledno da mu je želja nastaviti taj plan.
Ukradena i privatizovana stranka, rasprodana drzava i suverenitet, privatni budzet u koji MMF ubacuje pare, a raja vraća kroz harače.
Kakva EU ili NATO? Pa onog časa kad su skontali da se moraju napraviti takve reforme da bi njihove glave prvo odletile, EU je prekrižena, odmah i NATO jer i generali traže civilne slobode i prava.
Ližemo se sa Erdoganom, zavadili se sa Hrvatskom koja nam mora biti prirodni saveznik, ali ono baš MORA. Kad je Tuđman otišao imali smo priliku. Pa smo našli način (obostrano) da je ne iskoristimo.
Sa Srbijom se stidljivo pocinju popravljati odnosi iako je retorika ostra i dalje. Ali Vučić ljepše pjevuši danas od Milanovića.
A Rusija je tu negdje da to sve koordinira.
jer kod Rusa su poželjni vladari kao što su Vučić, Erdo, Dodik i ova buranija ovdje.
Dobro veli moj drug, sarajlija, borac, od prvog dana našeg poznanstva, dabogda mu zemlja kosti izbacila. Ima on toga još na repertoaru a što nije čak ni za foruma. Šta ću, ja k'o došljo šutim jer nisam bio tu "kad je bilo najteže", mislim u Sarajevu, kako vrijeme prolazi vidim da osnove za drugovo ponašanje itekako ima.
Nije da istima, uz njihove vječne partnere HDZ, nemam šta zamjeriti, nekoliko puta su me u što u kombinaciji što solo i jedni i drugi baš momački zajebali u životu al' eto, izdur'o je Mujo i gore od njih.