Dešavanja u Srbiji
-
Karikaturist
#66376 Re: Dešavanja u Srbiji
Mirota ne seri plaho golube tukne svakako tvoja prica odavno.
- banjaluka078
#66377 Re: Dešavanja u Srbiji
Evo, zašto ne u Nevesinju, ako je isti ljekar?
Znam da iz BL idu dole na operaciju i uspješno se oporave.
I zašto ovo ne uvodimo na UKC BL, kad svakog mjeseca imaju gostujuće stručnjake koji rade edukacije?
- mirota
#66378 Re: Dešavanja u Srbiji
ko to MI ??? bitno je da je BiH na vrhu razvijenihdr_Evil wrote: ↑10/12/2024 10:22Pa nisi odgovorio, ne ulazeci u politicke motive bilo koga. Ti si se javio kao "ljekar", a ne kao politicar. Dakle odgovori covjeku, zasto kasnite ovoliko za svijetom, pa evo i za regionom.
Dakle jeste li nesposobni, neobrazovani, ili nemate dovoljno sredstava za nove prakse? Da li je to posljedica sto se okrecete privatnim praksama?
strucni dio pitanja banjaluci ne vrijedi pojasnjavati, za to se mora ipak imati medic obrazovanje
- banjaluka078
- dr_Evil
#66380 Re: Dešavanja u Srbiji
Vi "ljekari" u BiH, ili ti ga u RS ako ces vise lokalno.mirota wrote: ↑10/12/2024 10:38ko to MI ??? bitno je da je BiH na vrhu razvijenihdr_Evil wrote: ↑10/12/2024 10:22Pa nisi odgovorio, ne ulazeci u politicke motive bilo koga. Ti si se javio kao "ljekar", a ne kao politicar. Dakle odgovori covjeku, zasto kasnite ovoliko za svijetom, pa evo i za regionom.
Dakle jeste li nesposobni, neobrazovani, ili nemate dovoljno sredstava za nove prakse? Da li je to posljedica sto se okrecete privatnim praksama?![]()
![]()
![]()
strucni dio pitanja banjaluci ne vrijedi pojasnjavati, za to se mora ipak imati medic obrazovanje
Dakle, ne trebamo biti medic obrazovan da nam objasnis zasto pobogu ovoliko kasnite za regionom. Jednostavno, jel do vas doktora, nemate kad da ucite od kurvanja i korupcije, ili je do vlasti koja vam ne daje sredstva da se razvijate.
Trece objasnjenje je da smo glupi kao BH nacija, ali nema veze jer po svim statistikama smo najvisi u Europi i imamo najduzi. Ali hajde ti ipak meni odgovori.
- muha_sa
#66381 Re: Dešavanja u Srbiji
Da je došo u Sarajevo osunetili bi ga
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#66382 Re: Dešavanja u Srbiji
Čuj hijatalnu herniju samo radi par doktora na Balkanu...
Mislim, ne znam, ali ovdje i najmanja seoska klinika radi te stvari. Zapravo, hirurgije tih manjih bolnica samo i rade hernije (pa i te).
Znam da je možda medicina dole na malo manjem nivou, ali ja bih se stidio zvati doktorom hirurgom ako ne znam taj zahvat...
- SmokingMan
#66383 Re: Dešavanja u Srbiji
He da imam para kao Mile, povećao bi sebi kitu na 23 cm.
- DaysleepeR
#66384 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja da imam smanjio bih je na 23 cm, patnja je sa ovih 28.
- muha_sa
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#66388 Re: Dešavanja u Srbiji
Malo drugačija tema.
Meni je interesantno da Srbi pravoslavci striktno obilježavaju božić po njihovom kalendaru.
Ja sam uvijek mislio da je tako i kod Rusa, Grka, Rumuna... iznenadio sam se kada sam čuo da to nije slučaj.
Moram priznati da je to (makar za mene) cool stvar.
Meni je interesantno da Srbi pravoslavci striktno obilježavaju božić po njihovom kalendaru.
Ja sam uvijek mislio da je tako i kod Rusa, Grka, Rumuna... iznenadio sam se kada sam čuo da to nije slučaj.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#66390 Re: Dešavanja u Srbiji
Jesi li znao da samo Srbi slave Slave od svih pravoslavacasehohari wrote: ↑10/12/2024 17:07 Malo drugačija tema.
-
trocadero
#66391 Re: Dešavanja u Srbiji
A Crnogorci?sime_cipol wrote: ↑10/12/2024 18:15Jesi li znao da samo Srbi slave Slave od svih pravoslavacasehohari wrote: ↑10/12/2024 17:07 Malo drugačija tema.
Moram priznati da je to (makar za mene) cool stvar.![]()
Nešto novo , nisam znao da Rusi slave Božić , kad ono?
Slavili su i Hrvati krsne slave, neki i dan danas...zna to bolje Sehohari!?
- Sanjarko
#66392 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije njihov kalendar, nego Julijanski, a ovaj trenutni je Gregorijanski, a ima ih jos. Gregorijanski je najblizi Suncevom kretanju itd. Iako po mom je on precizniji od Gregorijanskog, ovdje na ovom forumu sam ga objavio.
14 mjeseci ima moj kalendar i prilicno je precizan, skoro 100%. Ako nisu moderatori obrisali tu temu o tom kalendaru.
14 mjeseci ima moj kalendar i prilicno je precizan, skoro 100%. Ako nisu moderatori obrisali tu temu o tom kalendaru.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#66393 Re: Dešavanja u Srbiji
trocadero wrote: ↑10/12/2024 18:29A Crnogorci?sime_cipol wrote: ↑10/12/2024 18:15Jesi li znao da samo Srbi slave Slave od svih pravoslavacasehohari wrote: ↑10/12/2024 17:07 Malo drugačija tema.
Moram priznati da je to (makar za mene) cool stvar.![]()
![]()
Nešto novo , nisam znao da Rusi slave Božić , kad ono?
Slavili su i Hrvati krsne slave, neki i dan danas...zna to bolje Sehohari!?![]()
- banjaluka078
-
NediM17
#66397 Re: Dešavanja u Srbiji
H.E. Nedeljko Elek, pocasni konzul Bjelorusije. 
-
mishic
#66398 Re: Dešavanja u Srbiji
Decenijama primjenjivana, dobro uhodana i do najsitnijih detalja razrađena praksa da država i režim u Srbiji "djeluju u rukavicama" svoj vrhunac dostiže pod vladavinom Aleksandra Vučića. Ta praksa polazi od činjenice da se ne poštuje i ne priznaje međunarodno pravo i univerzalne deklaracije, ne poštuju se i ne priznaju međunarodne institucije i njihove odluke, ali ni domaći zakoni i institucije, nego se s vrha diktira i unaprijed propisuje te putem medija nameće "istina" suprotno i u prkos svim mogućim činjenicama, dokazima i tvrdnjama jer pravo na "istinu" uzurpira se od strane režima koji apsolutno ne mari za neuvjerljivošću onoga što oni iznose i nameću.
Ta politika je instalirana još od vremena kada se pokušavalo tenkovima JNA i njihovim izlaskom na ulice najprije Kosova a potom i diljem Jugoslavije nametnuti stajalište Srbije i njenog režima i od tada traje sve do danas. Vučić je u tome i svim lažima i obmanama postao pravi ekspert i praksu iz devedesetih da narodu suprotstavlja maskirane režimske kriminalce, da pomoću njih izaziva nerede a potom za te nerede, uprkos više nego jasnim činjenicama, okrivljuje one koji s tim nemaju nikakve veze, usudivši se da javno pred kamerama i domaćom i stranom javnošću otvoreno laže, doveo je tu praksu do stepena da nikakvi suprotni dokazi i tvrdnje ne mogu da ga spriječe u tome.
Slučaj Radoičić ali i mnogi drugi kako na Kosovu tako i u Beogradu i Novom Sadu ostaju nekažnjeni i neriješeni i pored činjenice da stotine dokaza koji naknadno budu ustanovljeni i iznešeni u javnost ne povlaće za sobom nikakve posljedice. Njegova "istina" tako postane mjerodavna kako za domaću tako i inostranu javnost. Kada se iznesu dokazi suprotni njegovim prvotnim tvrdnjama tada se novim slučajem potisne prethodni i tako se decenijama vrtimo u krug zatrpani lažima, obmanama, lažnim optužbama i krivotvorenim činjenicama.
Srbija, Kosovo, Crna Gora i Bosna i Hercegovina tako su postali taoci te pogane politike a lažov, prevarant, falisifikator i prevarant Vučić, ostane "mirotvorac" i "važan faktor stabilnosti i bezbjednosti" na Balkanu. Fenomen je da se i dalje često vjeruje i povjeruje onome ko je, ne desetine, nego stotine puta obmanuo sve oko sebe i ko otvoreno i permanentno laže. Pitanje je ko to i zbog čega tako postupa? Jeli dovoljno da njegovi mediji ponavljaju te laži i da je čitav režim upregnut u potporu tim lažima ili je po srijedi nešto treće? Hoće li litijum postati dodatni Vučićev argument?
Ta politika je instalirana još od vremena kada se pokušavalo tenkovima JNA i njihovim izlaskom na ulice najprije Kosova a potom i diljem Jugoslavije nametnuti stajalište Srbije i njenog režima i od tada traje sve do danas. Vučić je u tome i svim lažima i obmanama postao pravi ekspert i praksu iz devedesetih da narodu suprotstavlja maskirane režimske kriminalce, da pomoću njih izaziva nerede a potom za te nerede, uprkos više nego jasnim činjenicama, okrivljuje one koji s tim nemaju nikakve veze, usudivši se da javno pred kamerama i domaćom i stranom javnošću otvoreno laže, doveo je tu praksu do stepena da nikakvi suprotni dokazi i tvrdnje ne mogu da ga spriječe u tome.
Slučaj Radoičić ali i mnogi drugi kako na Kosovu tako i u Beogradu i Novom Sadu ostaju nekažnjeni i neriješeni i pored činjenice da stotine dokaza koji naknadno budu ustanovljeni i iznešeni u javnost ne povlaće za sobom nikakve posljedice. Njegova "istina" tako postane mjerodavna kako za domaću tako i inostranu javnost. Kada se iznesu dokazi suprotni njegovim prvotnim tvrdnjama tada se novim slučajem potisne prethodni i tako se decenijama vrtimo u krug zatrpani lažima, obmanama, lažnim optužbama i krivotvorenim činjenicama.
Srbija, Kosovo, Crna Gora i Bosna i Hercegovina tako su postali taoci te pogane politike a lažov, prevarant, falisifikator i prevarant Vučić, ostane "mirotvorac" i "važan faktor stabilnosti i bezbjednosti" na Balkanu. Fenomen je da se i dalje često vjeruje i povjeruje onome ko je, ne desetine, nego stotine puta obmanuo sve oko sebe i ko otvoreno i permanentno laže. Pitanje je ko to i zbog čega tako postupa? Jeli dovoljno da njegovi mediji ponavljaju te laži i da je čitav režim upregnut u potporu tim lažima ili je po srijedi nešto treće? Hoće li litijum postati dodatni Vučićev argument?
- Mr.Sojic
#66399 Re: Dešavanja u Srbiji
...
Sorry greška!
Sorry greška!
Last edited by Mr.Sojic on 11/12/2024 14:24, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#66400 Re: Dešavanja u Srbiji
repriza
On January 18, 2019, a confrontation between groups of political demonstrators took place near the Lincoln Memorial in Washington, D.C. The interaction between Covington Catholic High School student Nicholas Sandmann and Native American Nathan Phillips was captured in photos and videos disseminated by major media ...