Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#66376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

:-)
Benq

#66377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

radiša wrote: Fino od vas sto ste popravili utisak samo bi bilo jos bolje da odrzite koji cas ponasanja vasim radnicima da do ovog ne dolazi jer zamislite da je bas bio crni vrag u pravom smislu te rijeci taj sto mjeri brzine bi vjerovatno bez zuba otisao kuci.
Kad ti sleti komarac na m*da, tek tada shvatis da nije sve u nasilju :mrgreen:
MTV

#66378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
radiša

#66379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Benq wrote:
radiša wrote: Fino od vas sto ste popravili utisak samo bi bilo jos bolje da odrzite koji cas ponasanja vasim radnicima da do ovog ne dolazi jer zamislite da je bas bio crni vrag u pravom smislu te rijeci taj sto mjeri brzine bi vjerovatno bez zuba otisao kuci.
Kad ti sleti komarac na m*da, tek tada shvatis da nije sve u nasilju :mrgreen:
Komarac kad sleti na muda i ujede 99% da ce bit pokojni jer ce ga vlasnik tih muda rascepit kad ga uhvati,tako da ni ti komarci izgleda nemaju predstavu sta rade :D

Nisu danas svi dobre glave i zivaca a pogotovo oni sto ne primaju milju mjesecno...danas trebas dobro pazit kako i sa kim pricas a ponasat se kao ovaj i ocekivat dobro,sto firmi sto sebi,ne ide....
medmin

#66380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by medmin »

Mrtav receiver i HDMI ulaz na TV poslije grmljavine :-?

Sarajevo Stari Grad. Toliko o uzemljenju :run:
kakavdanakneiskustvu

#66381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

kokikol wrote:Dobar ovaj zatamnjeni sadržaj na HRT2 ---Trebate to češće ubacivati u programske šeme.....
:mrgreen:
PhilCou

#66382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

medmin wrote:Mrtav receiver i HDMI ulaz na TV poslije grmljavine :-?

Što nisi iskopčao sve?
kokikol

#66383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

PhilCou wrote:

Što nisi iskopčao sve?
to znači kad grmi nema gledanja tv-a heh
PhilCou

#66384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

kokikol wrote:
PhilCou wrote:

Što nisi iskopčao sve?
to znači kad grmi nema gledanja tv-a heh
Ma jok, gledaj, pa kad resiver i TV završe s životom, onda kuknjava..
medmin

#66385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by medmin »

PhilCou wrote:

Što nisi iskopčao sve?
Nisam bio kući, niti je oprema radila (sve na standby).
Ne misliš da je rješenje da svaki put kad izađem iz kuće iskopcam opremu jer bi moglo zagrmiti?
puz_u_salati

#66386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

Ovdje je jednostavno viša sila. Meni je poslije podne pregorio PDS3 i 2 a u komšiluka svima moja tv receiveri riknuli. Prevencija nije bila moguća, bez upozorenja odvalio grom u blizini i ode sve...
kokikol

#66387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

ma to može da bude i do električnih vodova ne mora da bude do telemahovih kablova
crnivrag

#66388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavijest:

Proradio VOD putem Smart TV EON aplikacije, i sve funkcionalnosti rade savršeno bez problema, i odabir sadržaja i puštanje odabranog sadržaja kreće momentalno nakon pritiska play opcije.
PhilCou

#66389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

medmin wrote:
PhilCou wrote:

Što nisi iskopčao sve?
Nisam bio kući, niti je oprema radila (sve na standby).
Ne misliš da je rješenje da svaki put kad izađem iz kuće iskopcam opremu jer bi moglo zagrmiti?
U redu onda, mislio sam da si bio kući.
Benq

#66390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote:Obavijest:

Proradio VOD putem Smart TV EON aplikacije, i sve funkcionalnosti rade savršeno bez problema, i odabir sadržaja i puštanje odabranog sadržaja kreće momentalno nakon pritiska play opcije.
:thumbup: :thumbup:
puz_u_salati

#66391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

kokikol wrote:ma to može da bude i do električnih vodova ne mora da bude do telemahovih kablova
To i govorim. Ne znam kakvo uzemljenje da imaš ako grom spuca u el stub ili odmah pored, momentalno u kabu je 1 gigavolt u jednoj nanosekundi što je dovoljno vremena da sve sprži. Nema te zaštite koja ti može pomoći. Toliko brzo da ni osigurači nemaju vremena da isključe dovod.
afannedim

#66392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Što će reći ne koristite telemach dok grmi hah.
puz_u_salati

#66393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

afannedim wrote:Što će reći ne koristite telemach dok grmi hah.
To bi se reklo i za Logosoft da pokrivaju kuće ali jok, ne isplati se to njima. U zgradama ne znam da je ikad ikome pregorjela oprema dok u kućama i Telamach i BH Telecom oprema pregori. Danas sam se uvjerio u to. Moje naselje se trenutno vratilo u srednji vijek. Čak je Telemach u prednosti jer imaš bar analognu dok kod telekoma a i kod logosofta bi tako bilo, kad pregori mrak je dok se ne zamjene receiveri
zdruzdjo

#66394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:......

Stvarno ne mogu da zovem 1360 i da onda cekam da se neko nakani da dodje, a onda ja da mu govorim da je lose, a onda on "izmjeri" pa mi kaze da nije nego je dobro. Sto u datom momentu i bude jer je DAN i po danu je sve prilicno ok.
A onda se ja osjecam kao da lazem nekoga i trosim mu vrijeme.
Rekao sam vam i u pm da se belaji kod mene desavaju vecinom navece. po danu je situacija zadovoljavajuca. I nakon sto sam promjenio kanal na wifi postavkama i dalje zna da lose bude. evo vecerasnja situacija.

Mislim da je ovo daleko od onoga sto je deklarisano u opisu Trio Grande Family paketa.

WIFI
Image

LAN
Image

A ovo je video kako to izgleda navece na nekim kanalima. Tokom dana ti su kanali sasvim ok.

ortodont

#66395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ortodont »

Uložite koju KM i napravite od EON-a ljudsku aplikaciju. Ovo je jako loše, a i rating vam valjda govori. :thumbup:
radiša

#66396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Ni stranica im ne radi vec mjesec,moj telemah,nista tacno nije,zoves nece da ti dadnu tacnu informaciju sta je i kad ce je napraviti,ovde pitas prave se budale kazu daj podatke a ti vec zvao i rekli ti do njih je ali nista konkretnije da kazu kad ce napravit i sve tako...
Kad sam bio na logosoftu za svaki problem su se ljudi izjasnili bez saltanja a ovde,boze sacuvaj...
dječak sa šibicama

#66397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Koristim EON smart tv aplikaciju na tv boxu, radi ne znam kako ali radi, koristim jer je bolji kvalitet slike nego na EON aplikaciji za smartphone...

Medjutim, sad imam problem, ova verzija aplikacije je outdate i trazi mi update, gdje mogu uraditi update... ima li negdje apk za download, i ovu smart tv aplikaciju sam dobio od covjeka koji mi je prodao tv box i interesantno radi iako nije smart tv.

Pa eto, ako neko ima neki savjet, bio bi zahvalan.
crnivrag

#66398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Poslije izmjene stanske instalacije, nažalost problem sa lošim frekvencijama na modemu je ostao prisutan, kao što se može vidjeti iz priloženog, međutim internet do 19:00, i poslije 23:30 fura punom brzinom, ali su frekvencije katastrofa, i mislim da je ovdje sad problem do dolaznog signala do mog stana, jer su u stanu sada instalacije u savršenom redu, i svi kablovi su novi i postavljeni iz jednog dijela:

Image

Image
radiša

#66399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Moraju oni mjenjat komplet kablove po zgradama,neboderima,staro je to nista ne valja,pogotovo ove sto su nasljedili od hs-a...
jesi li mozda i ti bio hs-ov korisnik dok ih nije uzeo telemah?
crnivrag

#66400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

radiša wrote:Moraju oni mjenjat komplet kablove po zgradama,neboderima,staro je to nista ne valja,pogotovo ove sto su nasljedili od hs-a...
jesi li mozda i ti bio hs-ov korisnik dok ih nije uzeo telemah?
Original Telemach od oktobra 2010-te, otkako su došli na tržište BiH pripajanjem kompanija Elob, BH Cabel Net i Globalnet.

Inače sam bio korisnik BH Cabel Net-a od 2002-e do 2010-te, i automatski sam nasljedio Telemach.

A što se tiče frekvencija, do nedavno su sve bile u plusu, očito je došlo do slabljena dolaznog signala do moje zgrade iz nekog razloga.
Locked