Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- diablobih
#66326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma evo pokusao sam opet u stari tv, nece da paira karticu, srecom imaju ovi standardni kanali sa bhtom i tim, a oni ostali kodirani. Dok tamo ne zeli uopste da pronadje kanale, pokusat cu opet ujutro, ne mogu se vec drugi dan peglati.
Nema da se stima modulacija i to, samo frekvencija jedna i dole jos neki kod. Tj. ima, ali zacrnjeno. Tako da ako ne upali nekako sutra ujutro jos tih par stvari, ne ostaje mi ocigledno nista nego da budem na milosti montera kojima je izgleda dato 1000 adresa da urade po danu.
Nema da se stima modulacija i to, samo frekvencija jedna i dole jos neki kod. Tj. ima, ali zacrnjeno. Tako da ako ne upali nekako sutra ujutro jos tih par stvari, ne ostaje mi ocigledno nista nego da budem na milosti montera kojima je izgleda dato 1000 adresa da urade po danu.
- Benq
#66327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene su dva LG-a i postavke su iste, za regiju stavi Bosna (kod mene tako radi), onda idi na manuelno trazenje kanala, odaberi samo cable/digital, unesi frekvenciju 666000 i skeniraj. On mora skenirat citav spektar frekvencija bio modul u tv-u ili ne, jer svakako je modul samo dekoder.diablobih wrote:Ma evo pokusao sam opet u stari tv, nece da paira karticu, srecom imaju ovi standardni kanali sa bhtom i tim, a oni ostali kodirani. Dok tamo ne zeli uopste da pronadje kanale, pokusat cu opet ujutro, ne mogu se vec drugi dan peglati.
- zateznistub
#66328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moguće da si je oštetio od stavi-izvadi. Pogotovo ako ti je radila na starom a sad neće...diablobih wrote:Ma evo pokusao sam opet u stari tv, nece da paira karticu, srecom imaju ovi standardni kanali sa bhtom i tim, a oni ostali kodirani. Dok tamo ne zeli uopste da pronadje kanale, pokusat cu opet ujutro, ne mogu se vec drugi dan peglati.
-
leon25
#66329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
diablobih wrote:Ma evo pokusao sam opet u stari tv, nece da paira karticu, srecom imaju ovi standardni kanali sa bhtom i tim, a oni ostali kodirani. Dok tamo ne zeli uopste da pronadje kanale, pokusat cu opet ujutro, ne mogu se vec drugi dan peglati.
idi na quick search
pod network stavi auto
gdje je frekvencija stavi 610000 KHz
modulacija 256 QAM
i simbol rate 6956 KS/s
na samsungu samo ovako radi atuomatsko trazenje kanal ili imas opciju manuelno pretrazivati sve frekvencije posebno
- diablobih
#66330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A ne znam, lijepo se pairovala sa novim tvom, samo nije htjelo da nadje kanale, sad na starom ne radi. Vise je nisam ni probavao na novom.zateznistub wrote:Moguće da si je oštetio od stavi-izvadi. Pogotovo ako ti je radila na starom a sad neće...diablobih wrote:Ma evo pokusao sam opet u stari tv, nece da paira karticu, srecom imaju ovi standardni kanali sa bhtom i tim, a oni ostali kodirani. Dok tamo ne zeli uopste da pronadje kanale, pokusat cu opet ujutro, ne mogu se vec drugi dan peglati.
- diablobih
#66331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ja, nece to, jebes ga. Nego mi cudno sto nece da dodju prije, kao da je uredu sto nemam tva fakticki, a naplatit ce to sve.Benq wrote:Kod mene su dva LG-a i postavke su iste, za regiju stavi Bosna (kod mene tako radi), onda idi na manuelno trazenje kanala, odaberi samo cable/digital, unesi frekvenciju 666000 i skeniraj. On mora skenirat citav spektar frekvencija bio modul u tv-u ili ne, jer svakako je modul samo dekoder.diablobih wrote:Ma evo pokusao sam opet u stari tv, nece da paira karticu, srecom imaju ovi standardni kanali sa bhtom i tim, a oni ostali kodirani. Dok tamo ne zeli uopste da pronadje kanale, pokusat cu opet ujutro, ne mogu se vec drugi dan peglati.
- Benq
#66332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad si prijavio problem ?diablobih wrote: Ma ja, nece to, jebes ga. Nego mi cudno sto nece da dodju prije, kao da je uredu sto nemam tva fakticki, a naplatit ce to sve.
- radiša
#66333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Provjeri u postavkama jel ti nasteljena kablovska ili u tv pozada ako mozda ima zasebne prikljucke za satelitsku,kablovsku...posto ti tv podrzava i satelitsku...pa si mozda gurno kabal u pogresan prikljucak...umjesto rf ti u satelitsku pa ti nece da nadje....diablobih wrote:Ima li ko da mi pomogne, novi tv (55UJ634V), posto su nesposobni oni sa podrske, a niko nece doci ni danas ocigledno, onda ovdje da pokusam.
CI modul je stavljen iz starog tva znaci, sve prodje, pair sa novim, sve normala, ali jednostavno ne zeli da nadje kanale nikako. Pokusao sa full search sa mnogim zemljama kao austrija, estonija, njemacka, svedska itd. Pokusao sa quick search sa stavljenom frekvencijom 666000 i dole onim kodom 387, opet nista. Ne nalazi ni kada stavim obicnu antenu unutra, ne nalazi ni te kanale.
Last edited by radiša on 24/05/2018 22:03, edited 1 time in total.
-
m-senchy
#66334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pogledaj oval link:diablobih wrote:Ima li ko da mi pomogne, novi tv (55UJ634V), posto su nesposobni oni sa podrske, a niko nece doci ni danas ocigledno, onda ovdje da pokusam.
CI modul je stavljen iz starog tva znaci, sve prodje, pair sa novim, sve normala, ali jednostavno ne zeli da nadje kanale nikako. Pokusao sa full search sa mnogim zemljama kao austrija, estonija, njemacka, svedska itd. Pokusao sa quick search sa stavljenom frekvencijom 666000 i dole onim kodom 387, opet nista. Ne nalazi ni kada stavim obicnu antenu unutra, ne nalazi ni te kanale.
https://sbb.rs/a12387/podrska/servisi/t ... 3-CAM.html
- zateznistub
#66335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li u pripremi na novom izabrao catv umjesto aerial, zna nekad promaći, a ako jesi hajde probaj na novom tv-u vidjeti imali slucajno kakav update softvera. Dok sam radio na jednom Filipu sam se Usto a neće da nađe kanale a ganjc nov. Lik me kasnije zvao I rekao da je uradio udate i sve progrmilodiablobih wrote: A ne znam, lijepo se pairovala sa novim tvom, samo nije htjelo da nadje kanale, sad na starom ne radi. Vise je nisam ni probavao na novom.
-
r_faruk
#66336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Desilo mi se nesto slicno. Nije bilo do kartice. U meni-u u djelu gdje su postavke za pretragu kanala je bila iskljucena opcija za pretragu digitalnih kanala. Po zavsetku pretrage sam imao samo analogne. Kada sam ukljucio i tu opciju, nakon sigurno pola sata skeniranja, dobio sam sve kanale nazad. Ne znam zbog cega su kanali prvobitno nestalidiablobih wrote:Ima li ko da mi pomogne, novi tv (55UJ634V), posto su nesposobni oni sa podrske, a niko nece doci ni danas ocigledno, onda ovdje da pokusam.
- diablobih
#66337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jucer...Benq wrote:Kad si prijavio problem ?diablobih wrote: Ma ja, nece to, jebes ga. Nego mi cudno sto nece da dodju prije, kao da je uredu sto nemam tva fakticki, a naplatit ce to sve.
Hvala svima, sutra cu ujutro opet probati, mrsko mi drama se sad peglati oko toga.
@radisa, moguce je, probat cu i to.
@zatezni, hmm, zar moze biti i do updatea da ne nadje :S Ako ne bude ovo od radise, onda cu vidjeti koja je zadnja verzija firmwarea.
- zateznistub
#66338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam 100% siguran ali mislim da ulazi u tv za sat i catv nisu isti ali eto, postoji mogućnost.diablobih wrote:Jucer...Benq wrote:Kad si prijavio problem ?diablobih wrote: Ma ja, nece to, jebes ga. Nego mi cudno sto nece da dodju prije, kao da je uredu sto nemam tva fakticki, a naplatit ce to sve.
Hvala svima, sutra cu ujutro opet probati, mrsko mi drama se sad peglati oko toga.
@radisa, moguce je, probat cu i to.
@zatezni, hmm, zar moze biti i do updatea da ne nadje :S Ako ne bude ovo od radise, onda cu vidjeti koja je zadnja verzija firmwarea.
Ako je sve ok i ulaz I firmware i sve ostalo i opet ne radi onda ti je oštećen modul... Zovi neka zamjene
- radiša
#66339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Modul ako je ostecen eventualno,nebi mu otvarao kodirane kanale a hvatao bi ih kao i analogne...
http://www.lg.com/sa_en/tvs/lg-55UJ634V
Po ulazu su slicni...
Po ulazu su slicni...
- zateznistub
#66340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To ovako izgledaradiša wrote:Modul ako je ostecen eventualno,nebi mu otvarao kodirane kanale a hvatao bi ih kao i analogne...
Po ulazu su slicni...

Ja sam razumio da on ne moze da nađe ni jedan kanal na novom tv...
- radiša
#66341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa da,ne moze da nadje ni jedan kanal,mozda je kabal samo gurnut u satelitski prikljucak...nagledo sam se toga....
Sa modulom ili bez bi morao naci sve kanale.
Sa modulom ili bez bi morao naci sve kanale.
-
duffy_duck
- Benq
#66343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... 0525046#13Džeko posjetio Roditeljsku kuću: Želim pokazati ovoj djeci i roditeljima da nisu sami
Kapiten i napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko posjetio je danas Roditeljsku kuću u krugu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu, gdje je zajedno s predstavnicima Fondacije Telemach i Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" označio početak projekta Prijatelji Roditeljske kuće.
Džeku su s velikim oduševljenjem dočekali mališani i njihovi roditelji, a on je izdvojio vremena i pažnje za svakoga od njih.
Direktor Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" Firket Kubat istakao je kako kompanija Telemach duži period podržava Roditeljsku kuću koja već dvije godine funkcioniše.
"Više od stotinu porodica koristilo je benefite ove kuće koja je ispunila svoju misiju. Osmijeh ove djece najbolje govori koliko su ovdje sretni i koliko je ova kuća važna za njih, njihove porodice i cijelu društvenu zajednicu. Mi smo zajednički s Fondacijom Telemach i Edinom Džekom osmislili jedan program pokroviteljstva naših apartmana. Svi apartmani su tematski i urađeni su na poseban način. Izabrali smo apartman s imenom Start kao početni program koji danas najavljujemo", pojasnio je Kubat novi projekt.
Fondacija Telemach i Edin Džeko će biti pokrovitelji apartmana Start na tri godine, što znači da će pokrivati troškove tog apartmana na tri godine. Prema Kubatovom mišljenju, ovo je koncept koji će ponuditi rješenje finansiranja Roditeljske kuće.
"Imamo deset apartmana i pokušat ćemo troškove podijeliti na naše korporativne kompanije, naše dobre ljude, vlade i institucije. Svi će moći na takav način pomoći ovoj kući da funkcionira sasvim normalno. Ova kuća nije samo objekt, već mnogo više od toga. Zahvaljujem se Edinu koji nije prvi put s nama i koji potpuno razumije šta znači biti uz ovu djecu i pomagati im", rekao je Kubat.
Džeko se zahvalio svima koji su dosad podržali Roditeljsku kuću. Kako je kazao, on danas nije prvi put u kući, a sigurno ne posljednji.
"Glavni cilj mi je da pokažem ovoj djeci i njihovim roditeljima da smo tu uz njih i da nisu sami. Trebaju vjerovati i vjera će na kraju ovoj djeci pomoći da ozdrave što prije. Samim ovim pokazujemo drugim ljudima da prepoznaju da je ovo kuća svih nas. Nadam se da će ljudi nastaviti dolaziti u nju. Sama posjeta ovim ljudima je velika. Ovo je jedan u nizu projekata Telemacha koji će nastaviti pomagati svima kojima je pomoć potrebna", kazao je Džeko.
Podsjećamo, Roditeljska kuća raspolaže sa deset apartmana, ima 666 kvadratnih metara, multifunkcionalnu prostoriju s igraonicom i dnevnim boravkom, zajedničku kuhinju i trpezariju, salu te prostorije za udruženje.
- diablobih
#66344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uspio sam nekako, mjenjao te prikljucke, drzave, i na kraju je uspjelo nekako, tako da sam otkazao super brzu podrsku.
- Telemach
#66345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo PhilCou,PhilCou wrote:Pitam onako čisto informativno, pošto će sutra 10 dana kako su otvorili nalog za zamjenu resivera, pa me zanima. Nije da mi je nešto o glavu, strpit ću se još malo, ali eto nešto bi nekad vratio da gledam, a nisam u mogućnosti. Nadam se da će zvati uskoro.crnivrag wrote:Krajem 2010-te i tokom 2011-te godine, bgm i po 2-3 sedmice.PhilCou wrote:Kako vam tako crkavaju ti uređaji.. Vjerovatno je do uzemljenja i tih instalacija.
U životu mi nikad nije ništa grom "spržio", niti je išta crkavalo. Eee, da li imam sreće ili me Bog čuva, ko će ga znati..
Pravo da pitam ostatak raje.. Koliko ste najduže čekali dolazak ekipe iz Telemacha kada prijavite neki problem?
Kolege pokušavaju da Vas kontaktiraju na broj koji ste dostavili bezuspiješno.
Ljubazno Vas molimo dostavite nam u pp broj na kojem ste dostupni.
- crnivrag
#66346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Da li ste pročitali moju privatnu poruku.
Naime jučer sam imao jako neugodno iskustvo sa tehničarom koji je došao na osnovu reklamacije za internet brzinu, međutim isti je otišao iz stana u roku od pola minute, nakon što je test brzine bio uspješan (iako u zadnjih 2-3 sedmice redovno brzina opada u večernjem terminu od 18:00 - 23:00), i nije čak htio ni provjeriti stanje signala, te je bio jako mrzovoljan i ponašao se bahato i krajnje nedolično.
U istoj reklamaciji je napisano da treba da se uradi izmjena instalacija u stanu, na šta je on odgovorio da mu ne pada na pamet da to radi, i da tu ima mnogo posla, a on za to nema niti vremena niti živaca.
Dakle ovo ponašanje je krajnje neprimjereno, i prilično narušava ugled kompanije.
Da li ste pročitali moju privatnu poruku.
Naime jučer sam imao jako neugodno iskustvo sa tehničarom koji je došao na osnovu reklamacije za internet brzinu, međutim isti je otišao iz stana u roku od pola minute, nakon što je test brzine bio uspješan (iako u zadnjih 2-3 sedmice redovno brzina opada u večernjem terminu od 18:00 - 23:00), i nije čak htio ni provjeriti stanje signala, te je bio jako mrzovoljan i ponašao se bahato i krajnje nedolično.
U istoj reklamaciji je napisano da treba da se uradi izmjena instalacija u stanu, na šta je on odgovorio da mu ne pada na pamet da to radi, i da tu ima mnogo posla, a on za to nema niti vremena niti živaca.
Dakle ovo ponašanje je krajnje neprimjereno, i prilično narušava ugled kompanije.
- afannedim
#66347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I tebe su počeli handrit malo
- crnivrag
#66348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Problem je u tome što plaćam veliku sumu novca mjesečno za Trio Grande Premium paket, i očekujem da mi sve usluge uredno rade, s tim da očekujem da mi se ljubazno pristupi i da se posao i reklamacija odradi profesionalno i do kraja.
- afannedim
#66349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ama jasno mi je sve. Onako kažem
- radiša
#66350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je dosao bez kablova i opreme ocigledno da mu u opisu posla nije mjenjat instalacije po kuci,jos ako ti nije trazio nista da potpises onda je dosao cisto da snimi situaciju.Trebao si ih nazvat i pitat kad ce nekog poslat posto ovaj nije uradio sto je trebalo.crnivrag wrote: U istoj reklamaciji je napisano da treba da se uradi izmjena instalacija u stanu, na šta je on odgovorio da mu ne pada na pamet da to radi, i da tu ima mnogo posla, a on za to nema niti vremena niti živaca.