NFL all about

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Osmi Socrates

#6626 Re: NFL all about

Post by Osmi Socrates »

Kad su u ovakvoj sezoni i nakon ovako odigrane utakmice uzeli Super Bowl, onda će Mahomes stići Bradyja.

Ovo je njegova pobjeda. In the fucking zone, zadnji drive u regularnom vremenu i ovaj u produžetku. Dva puta trči u ključnim momentima. Pasovi na sigurno, bez ikakve šanse da se kao odbrana nadaš da ga možeš zaustaviti.

Odbrana ih je spašavala čitavu sezonu, i na kraju ih je spasila i u Super Bowlu, ali odbrana nije postizala poene. Čestitke Mahomesu. Ovo je Brady level. :thumbup:
RJ57

#6627 Re: NFL all about

Post by RJ57 »

da, i očito je potreban brady da se zaustavi mahomes

ja jednostavno ne mogu da skontam kako su ovo ninersi uspjeli izgubiti, cijelo vrijeme su izgledali bolje ali je chiefse odbrana držala u igri i onda je zadnja dva drivea mahomes odradio vrhunski. da su imali još par sekundi vjerovatno bi im stavio TD već u zadnjem driveu regularnog toka. možda su ninersi pogriješili kada su pred kraj počeli slati blitzeve, to se protiv mahomesa jednostavno ne radi.
solo2

#6628 Re: NFL all about

Post by solo2 »

RJ57

#6629 Re: NFL all about

Post by RJ57 »

RJ57 wrote: 12/02/2024 08:10 da, i očito je potreban brady da se zaustavi mahomes

ja jednostavno ne mogu da skontam kako su ovo ninersi uspjeli izgubiti, cijelo vrijeme su izgledali bolje ali je chiefse odbrana držala u igri i onda je zadnja dva drivea mahomes odradio vrhunski. da su imali još par sekundi vjerovatno bi im stavio TD već u zadnjem driveu regularnog toka. možda su ninersi pogriješili kada su pred kraj počeli slati blitzeve, to se protiv mahomesa jednostavno ne radi.
očito je i njima jasno da je to bio jezičac na vagi! DC steve wilks je danas dobio nogu
Dimu1927

#6630 Re: NFL all about

Post by Dimu1927 »

Zanimljiv podatak na 3 osvojena superbowla nijedan ofanzivni holding chiefsima nije sviran...iako su npr ove sezone imali najvise holdinga u reg dijelu
RtrnOfSalisbury

#6631 Re: NFL all about

Post by RtrnOfSalisbury »

... a sanahan ima velike sanse da dobije oreol luzera, nesposobnjakovica da dobije sb. izgleda da ni pravila ot nije znao bas u detalje, najgore je dok hin nauci nfl ce uvest nova. tesko je reci koja je greska bas odlucujuca ali covjek ima sve predispozicije da nikad ne osvoji sb. kako se liga brzo mijenja mozda ga i ne vidi jedno (duze) vrijeme. cini se da je na poluvremenu gledo sou umjesto da razmisli sta i kako u nastavku
studeni76

#6632 Re: NFL all about

Post by studeni76 »

Hajde ba, ima vremena. Koliko je Andy Reid čekao, sve se doceka
RJ57

#6633 Re: NFL all about

Post by RJ57 »

sad sam pregledao summary free agencyja … jedna od najinteresantnijih godina ikada, jako puno dinamike i ne baš očekivanih poteza, naravno ko i uvijek sve dirigirano draftim kojim stiže

naravno apsolutni highlight steelersi i njihovi QB potezi. dadoše im broncosi i steelersi džabe dva QBa koji nisu za bacit, vidjećemo našta će to izaći, ne košta ih ništa da probaju

atlanta dobila cousinsa, divizija im je takva da bi je sa njim morali komotno dobiti

bearsi imaju realnu šansu da konačno nađu QB da valja, ali ko zna, nisu oni džaba međedi NFLa , ta divizija jako obećava, osim vikinga svi u naletu

chargersi očistili cap pakao, biće jako interesantno šta će harbaugh napraviti, saintsi ga nikad neće očistiti, giantsi nikad neće doći pameti, panthersi kino itd.

chiefsi idu all in na threepeat, opalili sneed-u franchise tag, zadržali jonesa, pokupili hollywood browna, vjerovatno im fali samo još LT da bi bili nakrcani. naravno sve će zavisiti od povreda ali definitivno imaju realnu šansu a imaju i draft.

running backovi su dobili fine pare, možda i najveće iznenađenje ove godine, slično i sa ofanzivnim linijašima, elem sinusoida

sad je mir do drafta i onda ništa do sezone
RJ57

#6634 Re: NFL all about

Post by RJ57 »

krenulo opet, i odma "za dlaku sine" utakmica

Image

chiefsi imaju dosta lufta, za ravense ne bih rekao. šteta što su ove glavne tekme usred noći, toje skoro pa neizvodivo gledati. neki summary ujutro i to je to
karanana

#6635 Re: NFL all about

Post by karanana »

Nova sezona, stare mede.
A jesu se bili nadrkali na caleba, a u sustini bio on solidan ili ne, kod meda je u pitanju play calling i treneri. I takva je kultura tima koga god doveli za trenera, a ovaj je ionako nula.
studeni76

#6636 Re: NFL all about

Post by studeni76 »

Kad pomislim da ne moze gore ovi moji me demantuju. jbt 30 poena im Saintsi uvalili za poluvrijeme. sta ce da ima rade jace ekipe :-)
karanana

#6637 Re: NFL all about

Post by karanana »

Na kraju ipak pobjeda ali nije ovo bilo bas po planu i ofanzivno dobro. Protiv jacih timova bi ovo bila velika pusiona. Iduce sedmice je dobar test, dobar tim sa obje strane lopte i gostovanje....
RJ57

#6638 Re: NFL all about

Post by RJ57 »

daj međedima QB, nema veze kakvog i oni će naći načina da ga unište :mrgreen:

šalim se, prerano je bilo šta reći ali ovo juče je izgledalo grozno. ako im to nešto znači, nisu ni ostali rookie QB bili ništa bolji
phillie

#6639 Re: NFL all about

Post by phillie »

Skoro sve ekipe djeluju rastimano, uostalom kao i na pocetku svake sezone. Vjerovatno je to i zbog neigranja pripremnih utakmica.

Ma nek je pocelo, nadoce svi...bice dobrih utakmica.
Sanjarko

#6640 Re: NFL all about

Post by Sanjarko »

Ja opet propusti pocetak sezone, da se nije aktivirala ova tema ne bi ni znao, samo u nedelju igraju kasno pravo, u 3 sata ujutro po nasem vremenu, ali mozda budem budan jer ustajem rano malo, malo u vucije te sate.

Kontam New England gledat sljedece sedmice, igraju u 19 sati po nasem vremenu. Jbga ne mogu upratit ih skoro nikako. Po meni taj nogomet bolji nego ovaj nogomet tj fudbal mi bolji od nogometa.

Dinamicniji mi, igra itd. Ovaj non-American football mi postaje dosadan osim nekih tekmi ali rijetko ih ubodem kad ima dinamike itd, golova puna i tako to.
karanana

#6641 Re: NFL all about

Post by karanana »

pa ja imas ove tekme sto idu u 19h nedeljom. slazem se sa ocjenom nfl-fudbala.

opet tua. frajer je bas peh, njegova krivica za jucer. mozda bi trebo u penziju sto kazu, vec 3-4 ovakve povrede, on je zavrsio svoje a fakticki nije ni poceo kako treba. miami je gotov a imali su potencijala. sto je najgore imam ih na jednom tiketu gdje sam ih stavio da ce svako kolo dati bar jedan TD. eto jucer jedva dali jedan i povreda. sad za iduca kola je to itekako upitno.
Sanjarko

#6642 Re: NFL all about

Post by Sanjarko »

Evo me cekam tekmu sad ce oko pola 11. Pitanje, osim Live TV on Sat stranice ima li jos koja na kojoj mogu viditi ko gdje prenosi ove tekme Gringo fudbala? Bas me zanima. Pokusao ovu jednu drugu i pise samo DAZN da prenosi kako se vec taj kanal zove.

Vidim na Arenama ima isto tako, mene interesuje radi drugih drzava jer gledam preko strima na app za telku gledam ovaj fudbal.
Osmi Socrates

#6643 Re: NFL all about

Post by Osmi Socrates »

Čini se da će biti velika playoff gužva u NFC ove sezone. Iz svake divizije barem tri tima se mogu nadati.

Washington, Seattle i Minnesota su već sve zagužvali dobrim startovima. I Chicago donekle. U NFC North svi imaju podlogu da se nadaju playoffu.
Osmi Socrates

#6644 Re: NFL all about

Post by Osmi Socrates »

E kakvu monumentalnu glupost uradi Love protiv Ramsa.

Zašto, jbt safety i strah?

Ja bih mu odmah odbio milion od plate. :lol:
Osmi Socrates

#6645 Re: NFL all about

Post by Osmi Socrates »

San Francisco izgubi od Arizone. Seattle možda izgubi od Giantsa.

Ramsi se valjda ne mogu vratiti sa 1:4.
Osmi Socrates

#6646 Re: NFL all about

Post by Osmi Socrates »

Pittsburgh - Dallas još nije počela zbog oluje.

Ne vjerujem da će početi do 10.
karanana

#6647 Re: NFL all about

Post by karanana »

otpusten saleh. sto li bas sad, pitam se....
Image
Osmi Socrates

#6648 Re: NFL all about

Post by Osmi Socrates »

Pa nemaju šta izgubiti.

Prije sezone, mnogi su im predviđali playoff, neki čak govorili o Super Bowlu. Nisu ni blizu toga, kako se čini.

Ako ga ostave do kraja sezone, moraće nabrzinu tražiti novog trenera. Ovako će novi trener imati čitav ostatak sezone da pretrese tim. Ako im popravi rezultate, to je bonus, ali ne vjerujem da će imati neka prevelika očekivanja od njega. Ako do kraja sezone budu sa interim trenerom, onda ovo otpuštanje i nema nekog smisla, ali i nije neki gubitak, jer ne vjerujem da je Saleh mogao preokrenuti pad.

Sam Francisco opet krenuo solidno protiv Seattlea. Da im ne bude k'o i prethodne dvije utakmice. Vode, vode, vode, na kraju poraz. :lol:
RJ57

#6649 Re: NFL all about

Post by RJ57 »

jako interesantna sezona, nema niko da odskače, čak ni ovi timovi sa 5:0 nisu toliko dobri koliko to na papiru izgleda

sinoć puče potkoljenica hutchinsonu ko da je od stiropora, ne znam šta mi bi da pogledam ponovljenu snimku ... grozota :shock:
Osmi Socrates

#6650 Re: NFL all about

Post by Osmi Socrates »

Jets će biti prvi u diviziji ako pobjede Buffalo u ovoj utakmici. Sa nešto lakšim rasporedom, ko kaže da ne mogu i osvojiti diviziju. :-)

Imaju solidnu odbranu.
Post Reply