GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The 51st State

#6626 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The 51st State »

cyprus wrote:
The 51st State wrote:ako ovo ministar provede, sto se mene tice njegova stranka je pobijedila naredne izbore....
A koja je njegova stranka? Jel on iz SDA ili iz ovih ostalih?
kazu sdu, meni potpuno nebitno, za ovaj grad to bi bio revolucionarni cin, rijesiti problem grasa...
irfo_sa

#6627 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by irfo_sa »

bubi_mama wrote:
omađijaj me wrote:Ja sam uz radnike ma koliko ih bilo protiv njih, čisto iz razloga što imaju muda ustat pa makar bili u krivu dok debili pljuju jer su oznojili debelu guzicu kad su pješačili do centra na kafu.
Pljujte tako protiv šestorke sitnozubi :bih:

By omađijaj me®
ja imam debelu guzicu jer sam trudna, i sad moram da uradim nalaze na DIP-u ali kako majku mu da ovoliko dupe pjeske donesem iz N. Grada do Koseva? Pa onda opet sutradan da pokupim te iste nalaze. Hajde @omadjijani objasni mi to? A znas li koliko trudnica jos uvjek ide na posao i radi? Nemas pojma ni o cemu samo znas pisati komentare koji nemaju veze puno sa pamecu :x
a znas li ti koliko ima ljudi u Grasu koji ne mogu otici doktoru jer mjesecima ne mogu ovjeriti knjizice...ali to tebe ne interesuje...daj meni a druge ko jebe :x
Hajlac

#6628 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hajlac »

uglavnomja wrote:
O'zone wrote:Koga je ono interesovalo kolika štetea nastaje štrajkom Gras-ovaca?

Evo odgovora
Ministar privrede Emir Hrenovica kazao je danas novinarima da je prvog dana štrajka šteta za privredu KS bila oko dva miliona KM.

"U ova tri dana šteta za privredu Kantona je tolika da bi se moglo nanovo osposobiti vozilima pet GRAS-ova", tvrdi ministar.

Na pitanje kako je to moguće, Hrenovica je pojasnio da je oko 120.000 zaposlenih u Kantonu Sarajevo bilo onemogućeno doći na posao ili su kasnili, a zbog odnosa privrednika prema radnicima koji ne dođu na posao ili kasne može se procijeniti da se dnevno izgubi oko 50 radnih mjesta.

Ova brojka je zabrinjavajuća, smatra Hrenovica, ako se zna u kakvom je ekonomskom stanju, ne samo ovaj kanton, nego i cijela država, ali i ako se zna da se svi bore za očuvanje radnih mjesta.
cek malo, ministar kaze da ce 50 ljudi dnevno ostajati brz posla zato sto su zakasnili i to ne svojom krivicom?

i sta znaci 120.000 zaposlenih? je li to ukupan broj zaposlenih (sto je logicnije) ili broj zaposlenih koji imaju gras karte?

gdje su ljudi koji idu autom, pjeske...

nidje veze.
Ubleha eto sta je.

Bojim se da ce tim stecajem ovi hahari rasprodati Remizu i rasformirati JGS :roll:

Kuku nam se lele u rukama kakve vlasti je nasa imovina i sudbina javnog gradskog saobracaja :x

Ali opet se vracamo na odgovornost samih gradjana (kojih gradjana :roll: ) sto ih nije zanimalo zaduzivanje, hipoteke i kriminal GRASa...

Ubleha je povezivanje stecajnog postupka s cistkom tj. ulaskom inspekcija, finansijske policije i tuzilastva u GRAS.

Kako je eno neki dan Dodo sve te poluge izvrsne vlasti uveo u Birac koji je trenutno privatna firma?

Stecaj bi, s obzirom kako je korumpirana vlast, mogao znaciti rasparcavanje i cerecenje te zile kucavice glavnog grada drzave.
Last edited by Hajlac on 06/04/2013 12:31, edited 1 time in total.
Dr. Kuca

#6629 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Omadjani je stari kontras :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#6630 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

The 51st State wrote:
cyprus wrote:
The 51st State wrote:ako ovo ministar provede, sto se mene tice njegova stranka je pobijedila naredne izbore....
A koja je njegova stranka? Jel on iz SDA ili iz ovih ostalih?
kazu sdu, meni potpuno nebitno, za ovaj grad to bi bio revolucionarni cin, rijesiti problem grasa...

Bubica je iz BPS-Seferove stranke
Jusuf Bubica, ministar saobraćaja (BPS)

Bubica je diplomirani građevinski inžinjer, rođen 12. oktobra 1947. Školovao se u Sarajevu, a, uz engleski i bosanski, govori i kisvahili, jedan od afričkih jezika – naime, kao uposlenik GP Put, što je firma za koju je radio decenijama, boravio je nekoliko godina u Keniji gdje je vodio projekte. Trenutno je na poziciji generalnog direktora Alpine Investment d.o.o.
bubi_mama

#6631 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bubi_mama »

irfo_sa wrote:
bubi_mama wrote:
omađijaj me wrote:Ja sam uz radnike ma koliko ih bilo protiv njih, čisto iz razloga što imaju muda ustat pa makar bili u krivu dok debili pljuju jer su oznojili debelu guzicu kad su pješačili do centra na kafu.
Pljujte tako protiv šestorke sitnozubi :bih:

By omađijaj me®
ja imam debelu guzicu jer sam trudna, i sad moram da uradim nalaze na DIP-u ali kako majku mu da ovoliko dupe pjeske donesem iz N. Grada do Koseva? Pa onda opet sutradan da pokupim te iste nalaze. Hajde @omadjijani objasni mi to? A znas li koliko trudnica jos uvjek ide na posao i radi? Nemas pojma ni o cemu samo znas pisati komentare koji nemaju veze puno sa pamecu :x
a znas li ti koliko ima ljudi u Grasu koji ne mogu otici doktoru jer mjesecima ne mogu ovjeriti knjizice...ali to tebe ne interesuje...daj meni a druge ko jebe :x
Pa nek idu na biro pa ce imati isto kao i ja legendo. Meni zdravstveno sa biroa jer sam nezaposlena. Rjesen problem :evil:
O'zone
Globalni moderator

#6632 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

GOTOVO JE! I Neonko aminovao :-)
BAKIR IZETBEGOVIĆ: Podržavam namjeru Vlade KS da zauvijek riješiti pitanje hirovitosti GRAS-a
Subota | 06.04.2013.

GRAS bi trebao biti servis građanima Sarajeva. Efikasan, jeftin i kvalitetan servis, a ne skup, hirovit koji s vremena na vrijeme radi ovakve stvari - kazao je u subotu član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović upitan da prokomentira činjenicu da 6. aprila, na Dan Grada Sarajeva, ne radi javni gradski prijevoz

Dodao je da podržava premijera Kantona Sarajevo Suada Zeljkovića u njegovoj odlučnosti da ovu stvar definitivno riješi, da se građanima Sarajeva ponudi jeftin, efikasan i kvalitetan servis.
Hajlac

#6633 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hajlac »

O'zone wrote:GOTOVO JE! I Neonko aminovao :-)
BAKIR IZETBEGOVIĆ: Podržavam namjeru Vlade KS da zauvijek riješiti pitanje hirovitosti GRAS-a
Subota | 06.04.2013.

GRAS bi trebao biti servis građanima Sarajeva. Efikasan, jeftin i kvalitetan servis, a ne skup, hirovit koji s vremena na vrijeme radi ovakve stvari - kazao je u subotu član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović upitan da prokomentira činjenicu da 6. aprila, na Dan Grada Sarajeva, ne radi javni gradski prijevoz

Dodao je da podržava premijera Kantona Sarajevo Suada Zeljkovića u njegovoj odlučnosti da ovu stvar definitivno riješi, da se građanima Sarajeva ponudi jeftin, efikasan i kvalitetan servis.

Do se to ne svede na dodatne zagadzivace u vidu 5x vise autobusa na ugradskim ulicama umjesto rasformiranog elektro-prevoza? :x
hhaarree

#6634 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

jesul ovo dosla 2-3 grasovca da se brane :lol:

isto ko da su na titaniku, voda do grla a oni fildzanom pokusavaju izbacit visak vode :mrgreen:
Logovan

#6635 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

Subota | 06.04.2013.

Lagano je pričati šta treba, kako treba. Hajde mrdnite guzicom i dajte nam taj jeftini, efikasni i kvalitetni servis.
matsuda

#6636 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by matsuda »

Hoce li GRAS ici u stecaj po onom modelu "firma za marku"?
O'zone
Globalni moderator

#6637 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

matsuda wrote:Hoce li GRAS ici u stecaj po onom modelu "firma za marku"?
I to vjerovatnom nekim uglednim ali nepoznatim arapskim ulagačima koji su vidjeli odličan način da pomognu napaćenoj braći u daljini :-)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6638 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Nece, kupac ce prvo da otplati sve dugove i onda plati kantonu 50 miliona za GRAS.
vade_mecum

#6639 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vade_mecum »

kakve gubitke imaju kanton ce jos morati platiti nekome da ih preuzmu :lol: :lol:
zateznistub

#6640 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

hhaarree wrote:jesul ovo dosla 2-3 grasovca da se brane :lol:

isto ko da su na titaniku, voda do grla a oni fildzanom pokusavaju izbacit visak vode :mrgreen:
Ne, nego ih je dosla nekolicina koji imaju toliko godina da ne znaju ni koliko rupa na tijelu imaju, ali znaju svjetsku ekonomiju i sredili bi stanje u tri sekunde. :-)
zateznistub

#6641 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

vade_mecum wrote:
kakve gubitke imaju kanton ce jos morati platiti nekome da ih preuzmu :lol: :lol:
I gdje je isti taj Kanton i napravio tolike gubitke, uz svesrdnu pomoc raje kojoj je ispod casti kupiti kartu.
sema911s

#6642 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sema911s »

_terminaš_ wrote:
Subota | 06.04.2013.

Lagano je pričati šta treba, kako treba. Hajde mrdnite guzicom i dajte nam taj jeftini, efikasni i kvalitetni servis.
kako ce ti sta u subotu rijesitt,.znas da je to neradni dann,., mozda ce stranacki podobni imat sta od ovog jeftin,kvalitetan, efikasan prijevoz a da mi smrtnici imadnemo sta hajraaa teskoo
a gras ce sigurno za markicu oticc ono iz bjesa ce ga prodat tako skupoo
The Realist

#6643 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Svugdje u svijetu se za toliko prodaju firme u ovakvom stanju, jer se preuzimaju svi dugovi.

Samo je pitanje ko bi uopšte htio GRAS, jer uloženi novac bi jako teško vratio.
vrbas1979

#6644 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vrbas1979 »

dresdener78 wrote:
vrbas1979 wrote:
Da li mi neko konkretno moze pojasniti da li su stajališta, šine, vozila, remiza i sl. vlasništvo radnika GRAS-a, ili grada, odnosno njegovih građana/ki?

Ako je potvrdan odgovor, zašto specijalci ne ulete u krug preduzeća i razbiju pičke (ako već tako raspravljamo) ilegalnim štrajkačima?
Kolega, stajališta jesu u vlasništvu Kantona (ili bolje rećeno pod upravom Kantona jer VI, građani jeste istiniti vlasnici) - zbog Kantona ona i izgledaju kako izgledaju. Solidne kućice i stubovi sa oznakama stajališta su u većini slučajeva preživjeli i rat, no nisu preživjeli naš istočnoevropski kapitalizam - stubovi sa oznakama su nestali, kućice su zamijenjene onim staklenim tipom koji je danas prljav, razbijen... samo radi onih vitrina za reklamu od koje neko imao pare u dzep.

Tramvajska pruga je sto posto pod krilama Kantona (i strašno zanemarena i istrošena), ako se ne varam - ali nisam sto posto siguran - isto važi za kontaktnu mrežu trolejbusa koja je nova, te za elektrovučne podstanice i podzemne kablove i drugu infrastrukturu. GRAS je ustvari samo saobraćajna / prevozna organizacija čiji osnivač i vlasnik je Kanton. Opet, vlasnik GRAS-a jeste vi građani koji plaćate poreze i vaši roditelji koji su porezom i samodoprinosima finansirali izgradnju toga svega. Znači osnovni problem je u vladi i parlamentu KS - njihova obaveza i nadležnost je brinuti se za civiliziran javni saobraćaj. NEMAJU OVLAŠTENJE DA PRODAJU VAŠU - DRUŠTVENU IMOVINU JEFTINO NEKOM JARANU. Oni samo haotično trče kroz avliju kao kokoše nakon pucnjave, svaka čistačica iz javnog WC-a bi bila valjda sposobnija kao kantonalna ministrica nego ovi *****. Kriza u GRAS-u traje niz godina, vozila se pretvaraju u ruševine, ni jedna vlada nije mrdnula prstom da nešto odlučno uradi osim političkih proklamacija i šupljih obećanja (očigledno nemaju čistu savjest iz prošlosti i imaju smeđu boju u gaćama od straha da izgube političku karijeru jer problem je velik i ozbiljan).
Ne volim nasilje, ali slažem se da je asistencija policije potrebna - to što vidimo je cirkus bez principala, u stvari ne znamo KO štrajkuje (glavni sindikati su odbili odgovornost), ZBOG ČEGA štrajkuje (plate isplaćene, drugi konkretni i jasno definisani zahtjevi meni nepoznati), ni AKO se uopće štrajkuje (jer se tvrdi da se radi o obustavi rada). Svakako se radi o prekršenju skoro svih pravila radnog odnosa, i vjerujem da ima u GRAS-u onih koji bi radili jer je njima jasno da ovaj put vodi u pakao, ali meni se čini ali da neka ne baš brojna skupina samozvanih sindikalaca ili koji vrag tamo prijeti drugima i blokira firmu. Anarhija par excellence.

Ponavljam da odbijam naivne prijedloge "privatizacije GRAS-a" (ako imate lošu vodu u bunaru, također ne kopete odmah novi nego prvo čistite taj postojeći da opet dobro funkcioniše), ali ovi štrajkaši NEMAJU PRAVO da uzimaju građane kao taoce. :x Da sam ja gazda u GRAS-u pozvao bih vas na tu predstavu da gledate kako lijete oni razbojnici preko ograde sa otkazom smotanim u određenom tjelesnom otvoru.
svaka čast i hvala :thumbup:
hhaarree

#6645 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

eno opet raja kriva :zoka:

haj mi da prvo rijesimo to sto su krali gorivo i dijelove, sto ih ima previse, i sto jedu govna svaki put kad im nesto ko fol nije kako treba, a onda kad se svi problemi rijese a glavni belaj bude sto raja ne kupuje karte onda poraditi na tome. Evo ja bi prvi svaki put 2 marke dao za kartu da je sve ostalo kako treba
vade_mecum

#6646 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vade_mecum »

zateznistub wrote:
vade_mecum wrote:
I gdje je isti taj Kanton i napravio tolike gubitke, uz svesrdnu pomoc raje kojoj je ispod casti kupiti kartu.
aha..a radnici su andjeli mali koji nisu krivi nikako...duse drage :lol: :lol:
hhaarree

#6647 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

vade_mecum wrote: aha..a radnici su andjeli mali koji nisu krivi nikako...duse drage :lol: :lol:
sta ce sirotani ne mogu s miljom i po da prehrane porodicu :(
vade_mecum

#6648 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vade_mecum »

hhaarree wrote:
vade_mecum wrote: aha..a radnici su andjeli mali koji nisu krivi nikako...duse drage :lol: :lol:
sta ce sirotani ne mogu s miljom i po da prehrane porodicu :(
ma ja ne razumijem vec cetvrti dan kako neki ljudi imaju obraza da se javljaju na ovu temu :x
The Realist

#6649 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Hajlac wrote: Ubleha eto sta je.

Bojim se da ce tim stecajem ovi hahari rasprodati Remizu i rasformirati JGS :roll:

Kuku nam se lele u rukama kakve vlasti je nasa imovina i sudbina javnog gradskog saobracaja :x

Ali opet se vracamo na odgovornost samih gradjana (kojih gradjana :roll: ) sto ih nije zanimalo zaduzivanje, hipoteke i kriminal GRASa...

Ubleha je povezivanje stecajnog postupka s cistkom tj. ulaskom inspekcija, finansijske policije i tuzilastva u GRAS.

Kako je eno neki dan Dodo sve te poluge izvrsne vlasti uveo u Birac koji je trenutno privatna firma?

Stecaj bi, s obzirom kako je korumpirana vlast, mogao znaciti rasparcavanje i cerecenje te zile kucavice glavnog grada drzave.
Neki vid javnog saobraćaj mora postojati i to po prihvatljivim cijenama, to je sigurno. Samo slijedi da vidimo kako će to tačno izgledati.
dezurni_ucenik

#6650 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dezurni_ucenik »

6.aprila 2009.godine takodjer su strajkovali.Sjecam se da je Duvnjak Nedzad sa pravnog faxa rekao o tome : To je srbijanski vrh preko sandzackog dijela u Grasu namjerno sabotirao proslavu 6.aprila.

Ko zna Duvnjaka,shvatice :D
Post Reply