Doktor29 wrote:Naravno da ima veze odakle dolazi i tko ga dovodi a dovode ga Amerikanci iz Srbije, ja ne znam kada je u tom aranzmanu nama nesto dobro doslo ali mi je jasna tvoja teza.
Sta, sada nam ne valjaju ni Amerikanci? Mada sam svjestan da je tvoja kvazi teza odprilike, sta god je iz Srbiije i bilo kako vezano za taj region, jednako je zlu i slicno tome.
Nema potrebe na nastavimo, eventualno, diskusiju u tom pravcu, jer tu se nikad necemo sloziti. Po meni, ovakav tvoj stav zapravo pokazuje tvoju politicku "ogranicenost" potkrepljenu generalizacijom i ustaljenim predrasudama. (ogranicenost, zaista te ne zelim licno uvrijediti, ali ne znam koji adekvatan pojam da izaberem a da docara to sto sam zelio da podcrtam. Nista lizno, ZAISTA)
Ne razumijem kako bilo tko moze na osnovu jedne izjave covijeka etikirati kao sovinistu ili da je on duzan objasnjavati nekome sta i zasto misli.
Ja ga ne etiketiram kao sovinistu, ali svakako ova njegova izjava o normalnoj socijalizaciji zena i sl. svakako ga sama po sebi pozicionira.
Te sve zene prestavljaju svoje politicke partije, nisu one ispred silnih feministickih pokreta izabrane tamo
Prije svega te zene koje su izabrane predstavljaju direktno one glasace koji su, opet direktno njima dali svoj glas. Druga je stvar sto je kod nas, barem do sada, bitniji interes stranke i politicke opcije u odnosu na interes glasaca koji su diretnim stavljanjem X ispred imena svojerucno dali mandat toj osobi i pojedincu. To je samo po sebi izvrnuti sistem politicke vrijednosti i demokraticnosti kao takve.
Isto tako, zasto mora znaciti ako su te zene iz razlicitih politickih stranaka i opcija, da ne mogu naci zajenicki interes i zajednicki politicki jezik, i u sinhronizovanom djelovanju pokusaju rijesiti, ili barem staviti u prvi plan, probleme koje tiste i smetaju zenama kao populaciji uopste.