SDA-All about

Post Reply
suncica24

#6626 Re: SDA-All about

Post by suncica24 »

Doktor29 wrote:
-LIBERO- wrote:I mene jako interesuje odgovor Efendica na ovo pitanje koje je postavio portal radio.Sarajevo.
2. Šta je, po vama, definicija 'normalne socijalizacije' žena?
Ocito je za njega jedina prihvatljva norma socijalizacije zena ona koja se uklapa u njegove svjetonazore i percepciju zene u drustvu.
Mozda je pravi odgovor da je na njegov prijedlog imenovana zena za presjedavajucu Opstinskog vijeca, ali je problem sto je ta zena sposobna za to i nije produkt nikakvog neformalnog udruzenja tipa ovoga, sigurno je i Merkel prosla ove treninge :roll:
P.S
Nitko ne primjecuje da ove treninge odrzavaju Beogradjani, mozes misliti koliko dobra oni zele tim zenama
A možda je imenovana imenovana zato što po Zakonu o ravnospravnosti spolova mora tako biti?
A ne po Efendićevoj zasluzi?
Doktor29

#6627 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Code: Select all

A možda je imenovana imenovana zato što po Zakonu o ravnospravnosti spolova mora tako biti?
A ne po Efendićevoj zasluzi?[/quote]
Nije to slucaj, takvo sto zakon ne poznaje
suncica24

#6628 Re: SDA-All about

Post by suncica24 »

Doktor29 wrote:

Mislim da sam fulila zakon, ali i da itekako postoji regulativa u tom domenu.

Iskopat ću, no sikiriki.
Doktor29

#6629 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

suncica24 wrote:
Doktor29 wrote:

Iskopat ću, no sikiriki.

:thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6630 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Doktor29 wrote:
-LIBERO- wrote:I mene jako interesuje odgovor Efendica na ovo pitanje koje je postavio portal radio.Sarajevo.
2. Šta je, po vama, definicija 'normalne socijalizacije' žena?
Ocito je za njega jedina prihvatljva norma socijalizacije zena ona koja se uklapa u njegove svjetonazore i percepciju zene u drustvu.
Mozda je pravi odgovor da je na njegov prijedlog imenovana zena za presjedavajucu Opstinskog vijeca, ali je problem sto je ta zena sposobna za to i nije produkt nikakvog neformalnog udruzenja tipa ovoga, sigurno je i Merkel prosla ove treninge :roll:
P.S
Nitko ne primjecuje da ove treninge odrzavaju Beogradjani, mozes misliti koliko dobra oni zele tim zenama
Vjerovatno je ta predlozena zena po Efendicevim shvatanjima socijalizovane zene.

I kakave veze imaju odakle su predavacice i predavaci? Apsolutno nikakave, sem ako ti ne stavljas znak jednakosti izmedju necije nacionalnosti, mjesta rodjenje, il' stanovanja, i politickih i bilo kakvih drugih svjetonazora.

Opet kazem, jako me interesuje sta to po Efendicu predstavlja "normalno socijalizovana" zena.
slucajni prolaznik

#6631 Re: SDA-All about

Post by slucajni prolaznik »

suncica24 wrote:
Doktor29 wrote:

Nisi fulila zakon, postoji. A postoji i Agencija za ravnopravnost spolova BiH.
Zakon uređuje, promovira i štiti ravnopravnost spolova, te jamči jednake mogućnosti svim građanima, kako u javnoj tako i u privatnoj sferi života. Na ovaj način podiže se standard zaštite garancije ljudskih prava. Zakon obavezuje sva državna tijela, na svim nivoima organizacije vlasti, i tijela lokalne samouprave, uključujući zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, političke stranke, pravna lica s javnim ovlaštenjima, pravna lica koja su u vlasništvu ili pod kontrolom države, entiteta, kantona, grada ili općine ili nad čijim radom javni organ vrši kontrolu, da osiguraju i promoviraju ravnopravnu zastupljenost spolova u upravljanju, procesu odlučivanja i predstavljanju.
Doktori i ostali, informirajte se prije nego pocnete lupetati svakojake gluposti :-)
StupskaBitanga

#6632 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Da smo normalna država (a nismo) Efendić bi trebao biti skinut sa dužnosti
Doktor29

#6633 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Vjerovatno je ta predlozena zena po Efendicevim shvatanjima socijalizovane zene.

I kakave veze imaju odakle su predavacice i predavaci? Apsolutno nikakave, sem ako ti ne stavljas znak jednakosti izmedju necije nacionalnosti, mjesta rodjenje, il' stanovanja, i politickih i bilo kakvih drugih svjetonazora.

Opet kazem, jako me interesuje sta to po Efendicu predstavlja "normalno socijalizovana" zena.[/quote]
Naravno da ima veze odakle dolazi i tko ga dovodi a dovode ga Amerikanci iz Srbije, ja ne znam kada je u tom aranzmanu nama nesto dobro doslo ali mi je jasna tvoja teza.
Ne razumijem kako bilo tko moze na osnovu jedne izjave covijeka etikirati kao sovinistu ili da je on duzan objasnjavati nekome sta i zasto misli. Ovo ima veze sa ljudima koji to organizuju a to je jedna od milion NVO koja mora necim opravdati svoje postojanje pa ide praviti ove neformalne grupe sa ciljem i vizijom koja ce u ovom sastavu imati rok trajanja od godinu dana.
Te sve zene prestavljaju svoje politicke partije, nisu one ispred silnih feministickih pokreta izabrane tamo
Doktor29

#6634 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

slucajni prolaznik wrote:
suncica24 wrote:
Doktor29 wrote:

Zakon uređuje, promovira i štiti ravnopravnost spolova, te jamči jednake mogućnosti svim građanima, kako u javnoj tako i u privatnoj sferi života. Na ovaj način podiže se standard zaštite garancije ljudskih prava. Zakon obavezuje sva državna tijela, na svim nivoima organizacije vlasti, i tijela lokalne samouprave, uključujući zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, političke stranke, pravna lica s javnim ovlaštenjima, pravna lica koja su u vlasništvu ili pod kontrolom države, entiteta, kantona, grada ili općine ili nad čijim radom javni organ vrši kontrolu, da osiguraju i promoviraju ravnopravnu zastupljenost spolova u upravljanju, procesu odlučivanja i predstavljanju.
Doktori i ostali, informirajte se prije nego pocnete lupetati svakojake gluposti :-)
Kakve to veze ima sa njenim imenovanjem, nadji mi jos jednu Opstinu gdje je to slucaj???...Njena prava su se mogla ostvariti na vise nacina, ne samo na ovaj tako da ne znam o cemu ti pricas
Doktor29

#6635 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

StupskaBitanga wrote:Da smo normalna država (a nismo) Efendić bi trebao biti skinut sa dužnosti
:D :D
suncica24

#6636 Re: SDA-All about

Post by suncica24 »

Doktor29 wrote:

Opet kazem, jako me interesuje sta to po Efendicu predstavlja "normalno socijalizovana" zena.[/quote]
Naravno da ima veze odakle dolazi i tko ga dovodi a dovode ga Amerikanci iz Srbije, ja ne znam kada je u tom aranzmanu nama nesto dobro doslo ali mi je jasna tvoja teza.
Ne razumijem kako bilo tko moze na osnovu jedne izjave covijeka etikirati kao sovinistu ili da je on duzan objasnjavati nekome sta i zasto misli. Ovo ima veze sa ljudima koji to organizuju a to je jedna od milion NVO koja mora necim opravdati svoje postojanje pa ide praviti ove neformalne grupe sa ciljem i vizijom koja ce u ovom sastavu imati rok trajanja od godinu dana.
Te sve zene prestavljaju svoje politicke partije, nisu one ispred silnih feministickih pokreta izabrane tamo
Preko "Amerike iz Srbije" se došlo i do finansija za kampanju "Prvi mart". I?

I da, dužan je objašnjavati NEKOME šta misli, jer ON je javna ličnost.
I taj stav koji je iznio je JAVAN.
Last edited by suncica24 on 04/02/2013 19:14, edited 1 time in total.
suncica24

#6637 Re: SDA-All about

Post by suncica24 »

slucajni prolaznik wrote:
suncica24 wrote:
Doktor29 wrote:

Zahvaljujem :)

Znam da je "po zaaakonuuu", ali kako mi je mozak izblijedio, kako gdin. načelnik reče, oprostit ćete na dvoumljenju (mislila sam da možda nije po Izbornom) :D
suncica24

#6638 Re: SDA-All about

Post by suncica24 »

Kakve to veze ima sa njenim imenovanjem, nadji mi jos jednu Opstinu gdje je to slucaj???...Njena prava su se mogla ostvariti na vise nacina, ne samo na ovaj tako da ne znam o cemu ti pricas
Centar?
Novo Sarajevo?
Kanton?

U sva tri slučaja žene su predsjedavajuće ili dopredsjedavajuće vijeća/skupštine...
suncica24

#6639 Re: SDA-All about

Post by suncica24 »

A u Vogošći ZAMISLI predsjedavajuća OV je... žena!
Doktor29

#6640 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

suncica24 wrote:
Doktor29 wrote:

Preko srbijanke iz Amerike se došlo i do finansija za kampanju "Prvi mart". I?

Iz Srbije je dosao i Genocid, to je puno vaznije, iz Srbije su dolazili dobrovoljci koji su silovali hiljade zena tokom rata ali koga vise briga za to, ne vidim da se organizuje nesto slicno za pomoc tim zenama, zenama koje i danas odgajaju dijecu koja su rezultat silovanja, to ne ali idemo napravti jos jednu podijelo prema polnoj pripadnosti is vi koji imaju nesto protiv ili misle drugacije su sovinisti..come on..
Nije duzan objasnjavati nista nikome, za svoje misljenje ne duguje nista nikome ali eto, on je opet objasnio na kraju
suncica24

#6641 Re: SDA-All about

Post by suncica24 »

Doktor29 wrote:
suncica24 wrote:
Doktor29 wrote:

Preko srbijanke iz Amerike se došlo i do finansija za kampanju "Prvi mart". I?

Iz Srbije je dosao i Genocid, to je puno vaznije, iz Srbije su dolazili dobrovoljci koji su silovali hiljade zena tokom rata ali koga vise briga za to, ne vidim da se organizuje nesto slicno za pomoc tim zenama, zenama koje i danas odgajaju dijecu koja su rezultat silovanja, to ne ali idemo napravti jos jednu podijelo prema polnoj pripadnosti is vi koji imaju nesto protiv ili misle drugacije su sovinisti..come on..
Nije duzan objasnjavati nista nikome, za svoje misljenje ne duguje nista nikome ali eto, on je opet objasnio na kraju
Kako da im pomognu kad eto gdin. načelnik kaže da je samoorganizovanje i političko djelovanje "Majki Srebrenice" opasno po njihovu socijalizaciju...

Imaš ti još puno pure za pojesti. Do tad... besmisleno je ulaziti u bilo kakvu diskusiju s tobom.
Kao da u vjetar pušem...
Doktor29

#6642 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Poenta je na one koji to organiziraju ne na same zene, zene se tu koriste za dobijanje para iz raznih fondova, kada sazres da to shvatis onda ti nece nista puhati vjeruj mi
suncica24

#6643 Re: SDA-All about

Post by suncica24 »

Doktor29 wrote:Poenta je na one koji to organiziraju ne na same zene, zene se tu koriste za dobijanje para iz raznih fondova, kada sazres da to shvatis onda ti nece nista puhati vjeruj mi
Nemoj mi samo reći da mnogi i mnoge nisu "Majke Srebrenice" "koristili za dobijanje para iz raznih fondova"???

Gdje ti ba živiš???!!!
Haustorče

#6644 Re: SDA-All about

Post by Haustorče »

Prvi dio njegovog posta čovjek bi nekako i svario, međutim drugi dio posta je sramotan i ponižavajući.
Doktor29

#6645 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

suncica24 wrote:
Doktor29 wrote:Poenta je na one koji to organiziraju ne na same zene, zene se tu koriste za dobijanje para iz raznih fondova, kada sazres da to shvatis onda ti nece nista puhati vjeruj mi
Nemoj mi samo reći da mnogi i mnoge nisu "Majke Srebrenice" "koristili za dobijanje para iz raznih fondova"???

Gdje ti ba živiš???!!!
O cemu ti pricas, nisu "Majke Srebrenice" rezultat neke kreativne popodnevne Sarajevske kafice koja rezultira formiranjem nove NVO nego rezultat genocida i kako ti pada na pamet to dvoje porediti, porediti neki feministicki pokret sa zenama koje su u genocidu sve izgubile, tebi stvarno opasno puse negdje!!!!...
Haustorče

#6646 Re: SDA-All about

Post by Haustorče »

Doktor29 wrote:
suncica24 wrote:

Gdje ti ba živiš???!!!
O cemu ti pricas, nisu "Majke Srebrenice" rezultat neke kreativne popodnevne Sarajevske kafice koja rezultira formiranjem nove NVO nego rezultat genocida i kako ti pada na pamet to dvoje porediti, porediti neki feministicki pokret sa zenama koje su u genocidu sve izgubile, tebi stvarno opasno puse negdje!!!!...
Oprosti, nisam upućen, vidim da ti jesi, možeš li samo napisat o konkretno kakvom se feminističkom pokretu radi, da je izazvao ovakvu reakciju Efendića?
racionalista

#6647 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

ma ona amila je ili je bila u sda vec, onako kotirala kao perspektivan kadar. jbg mozda se malo oturila rad para. a pametno joj je cojek reko. bolje da ganja kako da se uda nego da ostane usjedlica ganjajuci i promovirajuci nekakva feministicka sranja koja nam se serviraju iz beograda
Blizanac

#6648 Re: SDA-All about

Post by Blizanac »

E jes ti ovo zrelo razmišljanje, svaka ti čast!
nivo djeteta od 11 godina
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6649 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Doktor29 wrote:Naravno da ima veze odakle dolazi i tko ga dovodi a dovode ga Amerikanci iz Srbije, ja ne znam kada je u tom aranzmanu nama nesto dobro doslo ali mi je jasna tvoja teza.
Sta, sada nam ne valjaju ni Amerikanci? Mada sam svjestan da je tvoja kvazi teza odprilike, sta god je iz Srbiije i bilo kako vezano za taj region, jednako je zlu i slicno tome.

Nema potrebe na nastavimo, eventualno, diskusiju u tom pravcu, jer tu se nikad necemo sloziti. Po meni, ovakav tvoj stav zapravo pokazuje tvoju politicku "ogranicenost" potkrepljenu generalizacijom i ustaljenim predrasudama. (ogranicenost, zaista te ne zelim licno uvrijediti, ali ne znam koji adekvatan pojam da izaberem a da docara to sto sam zelio da podcrtam. Nista lizno, ZAISTA)
Ne razumijem kako bilo tko moze na osnovu jedne izjave covijeka etikirati kao sovinistu ili da je on duzan objasnjavati nekome sta i zasto misli.

Ja ga ne etiketiram kao sovinistu, ali svakako ova njegova izjava o normalnoj socijalizaciji zena i sl. svakako ga sama po sebi pozicionira.

Prije svega te zene koje su izabrane predstavljaju direktno one glasace koji su, opet direktno njima dali svoj glas. Druga je stvar sto je kod nas, barem do sada, bitniji interes stranke i politicke opcije u odnosu na interes glasaca koji su diretnim stavljanjem X ispred imena svojerucno dali mandat toj osobi i pojedincu. To je samo po sebi izvrnuti sistem politicke vrijednosti i demokraticnosti kao takve.

Isto tako, zasto mora znaciti ako su te zene iz razlicitih politickih stranaka i opcija, da ne mogu naci zajenicki interes i zajednicki politicki jezik, i u sinhronizovanom djelovanju pokusaju rijesiti, ili barem staviti u prvi plan, probleme koje tiste i smetaju zenama kao populaciji uopste.
Last edited by -LIBERO- on 04/02/2013 18:47, edited 1 time in total.
Haustorče

#6650 Re: SDA-All about

Post by Haustorče »

Meni niko neće da objasni ništa :sad: , kako sam dosad shvatio srbi i amerikanci šalju pare nekim ženama da se organizuju i da politički djeluju, međutim Efendić ih upozorava da je to sve na njihovu štetu i da će rezultat tog njihovog aktivizma biti njihova izolacija iz društva i da se neće moći adekvatno uklopiti u postojeće društvene tokove ukoliko krenu tim putem, mislim putem ženskog aktivizma :|
Post Reply