It_is_a_Leclerc wrote:Opet izvrćete činjenice.
Ja nigdje ne govorim o ljudima iz Sarajeva, Sarajevu kao sredini, već isključivo o sportskim radnicima iz tog grada, tačnije rukometnim radnicima.
Rukometnim savezom BIH vedre i oblače ljudi iz Sarajeva koji su hermetički zatvorili cijelu organizaciju i efektivnu kontrolu daju samo sebi odanim ljudima. Ima tu ljudi iz drugih dijelova BiH, ali u kozmetičke svrhe. Niti ih ko pita, niti šta znaju. Svu odgovornost za nefunkcionisanje saveza, za ovaj ili onaj problem, slobodno možete ispostaviti njima, uključujući i sve što će izaći iz ovog haosa sa Nuićevom prijavom.
Tim ljudima je interes reprezentacije na desetom mjestu. Zato oni i žele da reprezentacija igra pred polupraznom Skenderijom u glavnom gradu BIH kao nebrojeno puta dosad. Svako ko krene protiv te hijerarhije, brzo bude izigran i izguran napolje. Pa pitajte što se selektoru ne odazivaju neki igrači već godinama? Što ljudi iz Borca, kao objektivno najuspješnijeg rukometnog kolektiva u BIH, zbog toga što su iz Banja Luke nemaju nikakav utjecaj na dešavanja u savezu...
Opet ti bacas nebuloze u ogromnim kolicinama i u svakoj rjeci se osjeca tvoj amonizitet prema glavnom gradu. Dakle zadnja zvanicna postava RS BiH je sljedeca:
Dr. Amir Zahirović (predsjednik Sarajevo)
Zdravko Miličević (podpredsjednik BL ili Doboj)
Dr. Nevenko Herceg (Ljubuski)
SKUPSTINA
Predsjednik skupstine: Zdravko Komljenović (RS)
Podpredsjednik: Brako Vukojević
Podpredsjednik: Damir Zuga (Gorazde)
Takmičarska komisija
Esad Konjičanin (Visoko)
Elvis Jaćimović (RS)
Goran Sušić (Capljina)
Registraciona komisija
Vedad Gačanović (Hadzici)
Mileta Kekić
Čedomir Đuki
Disciplinska komisija
Saša Sarajlić (Gracanica)
Ante Knezović
Željko Jošić
Stručna komisija
Vojislav Rađa – predsjednik
Muhamed Pleh (Gorazde)
Doc. dr. sc. Ahmetović Osman (Tuzla)
Nebojša Golić
Zdenko Grbavac
Josip Glavaš
Komisija za normativne akte
Jasenko Šehanović (Tuzla)
Dakle ovo su ljudi koji su izabrani polovinom prosle godine i samo sam obiljezio ljude iz F BiH da demantiram tvoje bezobrazluke i nebuloze o tome kako savez drze ljudi iz Sarajeva. U stvari donekle si u pravu kada se svi supci povuku sa broda koji tone onda obicno ostanu sarajlije da gase vatru. Dakle jedan jedini covjek iz Sarajeva na spisku i taj covjek je ostao da se bori za reprezentaciju kada su svi pobjegli zajedno sa Muzurovicem. To sto tebe boli da nema niko iz USK pa kako ce i imati kada nemate ni jedog kluba u ni jednom muskom sportu u prvoj ligi. Tako da se sad mozes samostalno isamarati i upitati sam sebe "sto mi je ovo trebalo"!!! I ostavi se ti sporta momcino mozda bi ti kukicarenje bolje islo!