Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#6626 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

ljevoruki wrote:Protiv Argentine:
Dzeko
Lulic. Hajrovic
Pjanic
Spahic. Kolasinac
Zukanovic Bicakcic Vranjes Mujdza
Begovic
Po meni bi bilo bolje Spahić umjesto Vranješa, a Salihović pored Kolašinca. Ili ako se bude Bešić pozvao, onda njega staviti na mjesto Kolašinca a ovog prebaciti na lijevog beka.
cindrlimindrli

#6627 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

Logovan wrote:
Dzeko
Lulic. Hajrovic
Pjanic
Spahic. Kolasinac
Begovic
Po meni bi bilo bolje Spahić umjesto Vranješa, a Salihović pored Kolašinca. Ili ako se bude Bešić pozvao, onda njega staviti na mjesto Kolašinca a ovog prebaciti na lijevog beka.
Ma ne moze se Zukanovic ganjati sa njima po lijevoj strani, a pored beton lijevog beka Kolasinca sad nesto
eksperimentisati bilo bi bas glupo. Zuka i Vranjes out, Kolasinac lijevo, Salihovic i Medunjanin IN, Hajrovic
out-Misimovic in.
BHF_Manijak

#6628 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

A ne znam vala za Misketa, samo moze guzeljati pored Argentinaca! :mrgreen: :mrgreen: Bolje samo s Pjanicem krenuti. Moje misljenje.

Odbrana Kolasinac-Spahic-Bicakcic-Mujdza. Ne znam iskreno ko je najbrzi od tri stopera Vranjes, Zukanovic, Bicakcic. Najbrzeg bi stavio pored Spahe. :mrgreen:
cindrlimindrli

#6629 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

BHF_Manijak wrote:A ne znam vala za Misketa, samo moze guzeljati pored Argentinaca! :mrgreen: :mrgreen: Bolje samo s Pjanicem krenuti. Moje misljenje.

Odbrana Kolasinac-Spahic-Bicakcic-Mujdza. Ne znam iskreno ko je najbrzi od tri stopera Vranjes, Zukanovic, Bicakcic. Najbrzeg bi stavio pored Spahe. :mrgreen:
Pusti ti to, mjesec dana priprema sredice se Miske, bice k'o Tajson u najboljim danima.
Mirza007

#6630 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mirza007 »

Protiv Argentine niposto zajedno Misimovica i Pjanica. Ja ni jednog od ove dvojice ne bih kombinirao ni sa Medunjaninom u toj utakmici. Lulic, Salihovic, Besic, Hajrovic / Visca i Pjanic su moja kombinacija veznog reda za tu utakmicu uz formaciju: 1 4 5 1. Petorica u veznom redu od kojih jedan na cistoj DM poziciji (Besic), jedan ofanzivni vezni (Hajrovic / Visca), jedan kreativac (Pjanic) + dva klasicna veznjaka (Lulic i Salihovic).
Kal El

#6631 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kal El »

Opet o Misketu i "guzi"...bolji je od većine
Mirza007

#6632 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mirza007 »

BHF_Manijak wrote:A ne znam vala za Misketa, samo moze guzeljati pored Argentinaca! :mrgreen: :mrgreen: Bolje samo s Pjanicem krenuti. Moje misljenje.

Slazem se da bi za tu utakmicu trebalo biti ili Pjanic ili Miske, gdje bih ja dao Pjanicu prednost.
ljevoruki

#6634 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ljevoruki »

cindrlimindrli wrote:
Logovan wrote:
Dzeko
Lulic. Hajrovic
Pjanic
Spahic. Kolasinac
Begovic
Ma ne moze se Zukanovic ganjati sa njima po lijevoj strani, a pored beton lijevog beka Kolasinca sad nesto
eksperimentisati bilo bi bas glupo. Zuka i Vranjes out, Kolasinac lijevo, Salihovic i Medunjanin IN, Hajrovic
out-Misimovic in.
Budu li protiv Argentine igrala ova dvojica dizelasa ne gine nam pet komada.
Stavio sam Spahica na laznog zadnjeg veznog ( ne bas k'o TSS :D ),Vranjesa na stopera jer je brz i moze se ganjati sa kepecima.
Zukanovic i Lulic bi drzali lijevu stranu, Mujdza (ako bude zdrav) i Hajrovic desnu stranu, Spahic i SEO ispred stopera.
Taktika Mourinho - autobus, trolejbus, tramvaj i dva kombija pred go. :izet:
Svaka druga formacija nam je zestoka pusiona. Sto i ne bi bio veliki problem da nismo psihicki labilni i da nemamo loseg trenera sto bi se vrlo negativno odrazilo na sljedece dvije utakmice.
:bih:
BHF_Manijak

#6635 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Kal El wrote:Opet o Misketu i "guzi"...bolji je od većine
Tehnicki je najjaci, u to nema sumnje, ali ce biti zalosno gledati kako ga Argentinci mahom pretrcavaju! :mrgreen: :mrgreen:

Ubistvo bi bilo krenuti protiv Gaucosa sa Pjanketom i njim, zivi bili pa vidjeli! :wink: Poraz prije pocetka utakmice!
MOSALJOZE

#6636 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Slažem se manijače.Po meni Miske ne bi trebao igrati OD POČETKA protiv Argentine.Bolje je imati Hajrovića kao izrazito desno krilo,koji će dati svoj maksimum do 70 min.i onda Misketa ubaciti.Ili moze opcija da se igra sa jednim napadačem tako da dobiješ još jednog u vezi.Zašto protiv Argentine ne bi igrali sa vezom Salihović-Pjanić-Lulić-Hajrović-xxxxxx
ljevoruki

#6637 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ljevoruki »

MOSALJOZE wrote:Slažem se manijače.Po meni Miske ne bi trebao igrati OD POČETKA protiv Argentine.Bolje je imati Hajrovića kao izrazito desno krilo,koji će dati svoj maksimum do 70 min.i onda Misketa ubaciti.Ili moze opcija da se igra sa jednim napadačem tako da dobiješ još jednog u vezi.Zašto protiv Argentine ne bi igrali sa vezom Salihović-Pjanić-Lulić-Hajrović-xxxxxx
Protiv Argentine ne da ne treba nego ne smije igrati. Osim ako ne budemo vodili pa ga Pape uvede u 90 min da cuva loptu u korneru. :oops:

Samo bunkerica, stroga i tvrda, disciplinovano i brzina po bokovima. Pa makar laufali u prazno Lulic i Hajrovic.
Da ne daju argentinskim bekovima da se previse udomace na nasoj polovini.
todd_smith

#6638 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

da igramo 10 def veznih i Begovica opet cemo popusiti minimalno tricu od Argentine
IcedMFEarth

#6639 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Ma i da 15:0 ispušimo, ne bi mog'o da gledam našu repku u bus formaciji.
cindrlimindrli

#6640 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

ljevoruki wrote:Samo bunkerica, stroga i tvrda, disciplinovano i brzina po bokovima.
Da li se nekad zapitas znamo li mi to odigrati? Ustvari, kad si zadnji put gledao reprezentaciju da igra tako?
ljevoruki

#6641 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ljevoruki »

cindrlimindrli wrote:
ljevoruki wrote:Samo bunkerica, stroga i tvrda, disciplinovano i brzina po bokovima.
Da li se nekad zapitas znamo li mi to odigrati? Ustvari, kad si zadnji put gledao reprezentaciju da igra tako?
Svaki dan i ne znam mozemo li tako odigrati jer nismo nikad ne probali.
Sve sto znam je da bismo trebali, morali, tako igrati protiv jacih od sebe ali za pet godina nismo ni probali.
I ja bih volio da se "nadigravamo" sa Argentinom, ono mi go oni go, stative precke ali nema te pite jarane.
cindrlimindrli

#6642 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

ljevoruki wrote:
cindrlimindrli wrote:
Svaki dan i ne znam mozemo li tako odigrati jer nismo nikad ne probali.
Sve sto znam je da bismo trebali, morali, tako igrati protiv jacih od sebe ali za pet godina nismo ni probali.
I ja bih volio da se "nadigravamo" sa Argentinom, ono mi go oni go, stative precke ali nema te pite jarane.
Vidjecemo, nakon Miralemovog gola danas sve zamisli trenera argentine idu na reviziju... :D
IcedMFEarth

#6643 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Argentini prevaga su Aguero i Messi. Bez njih dvojice, a mi kompletni, tu smo negdje. Messi je u nikad goroj formi, a Aguero se muči s povredama. Ako bi moglo nekako da barem jedan od njih ne budi u formi, možda bi se tu i mi mogli nešto uraditi.
Mirza007

#6644 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mirza007 »

IcedMFEarth wrote:Argentini prevaga su Aguero i Messi. Bez njih dvojice, a mi kompletni, tu smo negdje. Messi je u nikad goroj formi, a Aguero se muči s povredama. Ako bi moglo nekako da barem jedan od njih ne budi u formi, možda bi se tu i mi mogli nešto uraditi.
Nije bas tako. Bolji su oni, gotovo na svim pozicijama. No ako su bolji to ne znaci da nema nacina da im se suprotstavi. Uvijek se u slicnim situacijama sjetim boks meca Forman - Ali u Zairu. Forman je Alija je po svim predvidjanjima i objektivnim predonstima trebao zgromiti na ringu ali je Ali skontao pametnu taktiku koje se pridrzavao cijelo vrijeme i na kraju dobio.
Mozemo i mi tako izvuci bod. Samo treba dobro postaviti igru i odabrati igrace koji ce se dogovorenog pridrzavati.
Ja to ovako gledam. Od 10 utakmica Argentina ce nas dobiti 7 ili 8 puta, 1 ili 2 puta ce biti nerjeseno a jednom cemo mi dobiti, kada se potrefe okolnosti. I ko ce reci da se te okolnosti ne potrefe bas u Brazilu i to na nerjeseno. Ali je dosta toga i do nas + malo srece.
palermo

#6645 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:
Kal El wrote:Opet o Misketu i "guzi"...bolji je od većine
Tehnicki je najjaci, u to nema sumnje, ali ce biti zalosno gledati kako ga Argentinci mahom pretrcavaju! :mrgreen: :mrgreen:

Ubistvo bi bilo krenuti protiv Gaucosa sa Pjanketom i njim, zivi bili pa vidjeli! :wink: Poraz prije pocetka utakmice!
Hm. ako razmatraš Misketa kao veznog igrača, onda da, bojim se da ne bi to baš štimalo. Ali Miske kao neka vsrta polušpice....moglo bi to fercerati. Dakle, neka vrsta našeg Totija, upravo ono što sada Toti igra u Romi.
Ajatolah_

#6646 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ajatolah_ »

ljevoruki wrote:Parkirat' autobus protiv kepeca, imati brzinu po bokovima protiv Nigerije i napasti od prve minute ajatolahe.
Ma neka nas...
swanfilter

#6647 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by swanfilter »

Imamo mi potencijala njima gol - dva zabiti, sigurno. Golman i odbrana su im prosjek, ima tu potencijala za iskoristiti. Eh, koliko mozemo izdrzati je druga stvar ...
cindrlimindrli

#6648 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

Najbitnije je da se ne useremo i uspanicimo...ostalo ce biti u redu.
BHF_Manijak

#6649 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:
Hm. ako razmatraš Misketa kao veznog igrača, onda da, bojim se da ne bi to baš štimalo. Ali Miske kao neka vsrta polušpice....moglo bi to fercerati. Dakle, neka vrsta našeg Totija, upravo ono što sada Toti igra u Romi.
Ma gdje god da igra, samo da nisu on i Pjanic zajedno, jer je to pre pre presporo za jednu ekipu, posebno ako igras protiv ekipe koja ima brzanere kao Di Mariju, Messia, Aguera itd... Ubili bi nas kroz sredinu.
Ako si gledao onu prijateljsku tekmu, a jesi, onda si vidio kako nam zvizdi kroz sredinu, pretrcavaju nas ljudi k'o na traci! Jos tad nisu od igrali Messi, a ni Aguero od pocetka (cini mi se).

Zato kazem, nije problem jedan od njh dvojica, Miske poluspic, a iza dva zadnja vezna, ili Pjanke, sa opet dvojicom zadnjih veznih iza. Obojica - smrt!
cindrlimindrli wrote:Najbitnije je da se ne useremo i uspanicimo...ostalo ce biti u redu.
Toga se i bojim! Jer ipak ce to biti prva teka na Svjetskom, dzaba sto je vecina od nasih igraca igraladosta velikih tekmi u Ligi prvaka, nacionalnim prvenstvima, ali ipak prva tekma na Svjetskom je bas nesto posebno! Jos na Marakani!

Nadam se da nece podleci tom pritisku!

A jos me je strah, da ako nas Argentina razjebe 3-4 razlike, da nam moral totalno ne padne (poznavajuci nas) te da onda zaribamo i u iducim tekmama! :roll: :-)
denimb

#6650 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

Ja nekako optimalan sastav protiv Argentine vidim ovako:

................Begovic..................

Mujdza....Bicakcic....Spahic....Lulic

.......Medunjanin...Kolasinac.........

Hajrovic........Pjanic........Salihovic

..................Dzeko..................

Nije bunker, ali nije ni propuh.
Jeste da nemamo pravog lijevog beka u ovoj formaciji, ali Salihovic i Lulic dovoljno dugo igraju na toj strani pa mislim da se mogu pokrivati, i protiv Argentine.
Kolasinac na DM-a jer nam tu treba trkac, razbijac, klasicni defanzivac ono sto on i jeste...Medunjanin je mozda slab u duelu, ali ima onaj mekani dodir, zna iznijeti, predati loptu naprijed, moze vrlo lahko prijeci na centralnog veznog kada je lopta kod nas i ovdje treba da se nadopunjava sa Seom.

Hajrovic radi isto sto i Salihovic, u defanzivi pomaze beku, i ceka sansu za izlet naprijed...ima dribling, ima sut, tako da vrlo lahko moze doci u situaciju da opali po golu.
Pjanic je ovdje centralna figura, slobodan igrac onaj koji trci smeta protivniku ispred nase dvije linije kada je lopta kod njih, i onaj na kojeg lopta ide kada je oduzmemo, i također onaj koji je cuva dovoljno dugo da krila izađu naprijed, i da Medunjanin dođe na mjesto tog centralnog veznog.

Bekovi ne prelaze centar naravno, a Dzeko treba da bude Dzeko...i to je to, pa sta Bog da...
Post Reply