Pisao sam vec al je to na nekoj od 100-tih stranica iz 2015 godinemehkoca wrote:Koliko griješ prostora, kuća ili stan, koliko imaš klima uređaja?
Ovo izgleda super

Stan je 65 kvadrata, do prosle zime sam grijao sve osim sobe 2 (slika stana nije ista moje je identican samo rasporedjen na kontra stranu sa ljeva na desno) sa losom stolarijom sam imao slicnu protrosnju Ima grafikon.
Ove godine sam promjenio stolariju i sada grijem citav stan te nekada uljanim radijatorom dogrijava sobi 2 ili 3 zavisno od potrebe. Ne forsiram klimu uposte nekih 22 stepena radi ponekad pojacamo na 23 eventualno 24 ali rijetko (sve zavisi od jacine zime).
Navece kad hocemo spavati zatvorim vrata od kuhinje (soba 4) i smanjimo na 20 dok se ne probudimo pa onda ponovo pojacamo i otvorimo kuhinju.
Vrata imedju 5 i 10 su uvijek bila otvorena al sad sam ih skroz skinuo i napravio samo prolaz. Klima stoji na zidu izmedju 1 i 2.
Da napomenem hvala dobrim prijateljima sa ovog foruma (zaju oni ko su) sto se "uvalih" u ovaj projekat i kupih Fujisu inverter i sada uzivam.