Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#6626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
madner
U fizici, realnost se mjenja u kvantim skokovima.
p.k.
U fizici, realnost se mjenja u kvantim skokovima.
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 07/02/2012 22:13, edited 1 time in total.
- arzuhal
#6627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:madner
U fizici, stanje se mjenja u kvantim skokovima.
p.k.
- madner
#6628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne samo u fizici, od ZAVNOBIH-a do Deytona Ustav RBiH je mijenjan u 4 skoka, ali od 1974 do Washintgona nije bitno izmjenjen.
Nije niposto norma da se malo po malo mjenja okvir.
-
Pedja Kojovic
#6629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
madner
Osim ovog zakona fizike, tu je i definicija da je politika umjece moguceg.
p.k.
p.k.
-
VjecitiStudent
#6630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znaci, aprilski paket je ipak trebalo srusiti?madner wrote:Ne samo u fizici, od ZAVNOBIH-a do Deytona Ustav RBiH je mijenjan u 4 skoka, ali od 1974 do Washintgona nije bitno izmjenjen.
- nosara
#6631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mislis kurva...!?Pedja Kojovic wrote:madner
p.k.
- madner
#6632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Moguce je sve, ljudima se treba ponuditi vizija iza koje mogu stati a ne kompromis sa zlom. Hvala vam za objasnjenje u svakom slucaju, nadam se da ce "gradjanski" blok moci da napravi svoj prijedlog ustava a ne da od toga pravi dnevno politicku temu.
Ali to, kao i koalicija manjih stranaka na izborima mi ne izgleda previse izgledno.
Jedna stvar koja je samo blago vezana na temu, u zadnjim godinama je dokazano da drzava nije nuzno najgori vlasnik preduzeca. Sto nikako ne treba mijesati sa nacinom na koji nasa gospodari svojima.
Ali to, kao i koalicija manjih stranaka na izborima mi ne izgleda previse izgledno.
Jedna stvar koja je samo blago vezana na temu, u zadnjim godinama je dokazano da drzava nije nuzno najgori vlasnik preduzeca. Sto nikako ne treba mijesati sa nacinom na koji nasa gospodari svojima.
- madner
#6633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zavisi, ako su imali cvrste garancije da to nece biti kraj onda ne. Ako je to trebalo biti to, onda da.VjecitiStudent wrote:Znaci, aprilski paket je ipak trebalo srusiti?madner wrote:Ne samo u fizici, od ZAVNOBIH-a do Deytona Ustav RBiH je mijenjan u 4 skoka, ali od 1974 do Washintgona nije bitno izmjenjen.
-
VjecitiStudent
#6634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Onda je Hare jedini pravi?madner wrote:Zavisi, ako su imali cvrste garancije da to nece biti kraj onda ne. Ako je to trebalo biti to, onda da.VjecitiStudent wrote:Znaci, aprilski paket je ipak trebalo srusiti?madner wrote:Ne samo u fizici, od ZAVNOBIH-a do Deytona Ustav RBiH je mijenjan u 4 skoka, ali od 1974 do Washintgona nije bitno izmjenjen.
- madner
#6635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa nisam ja bio taj koji je dobio obecanja da ce ici i dalje. To je stvar procjene, Aprilski paket sam po sebi je imao puno odlicnih stvari ali je i ostavio drzavu nefunkcionalnu. Kovati isti u nebesa sam po sebe da bi se suknulo Haretu nema smisla.
-
VjecitiStudent
#6636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jel Hare bio tada u pravu ili nije?madner wrote:Pa nisam ja bio taj koji je dobio obecanja da ce ici i dalje. To je stvar procjene, Aprilski paket sam po sebi je imao puno odlicnih stvari ali je i ostavio drzavu nefunkcionalnu. Kovati isti u nebesa sam po sebe da bi se suknulo Haretu nema smisla.
- madner
#6637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa nisam bio nazocan
, jedna strana tvrdi da bi to bio prvi korak i da su imali garancije. Druga da bi time stavili tacku na i i ostavili nas bez mehanizma deblokade.
Svi se slazu da je paket imao veliki broj manjkavosti.
-
VjecitiStudent
#6638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kao vrsni analiticar, valjda sada znas odgovor na pitanje: Da li je Haris bio u pravu sto je srusio Aprilski paket, da ili ne????madner wrote:Pa nisam bio nazocan, jedna strana tvrdi da bi to bio prvi korak i da su imali garancije. Druga da bi time stavili tacku na i i ostavili nas bez mehanizma deblokade.
- nosara
#6639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne uzurpirajte ovu svetu temu...VjecitiStudent wrote:Kao vrsni analiticar, valjda sada znas odgovor na pitanje: Da li je Haris bio u pravu sto je srusio Aprilski paket, da ili ne????madner wrote:Pa nisam bio nazocan, jedna strana tvrdi da bi to bio prvi korak i da su imali garancije. Druga da bi time stavili tacku na i i ostavili nas bez mehanizma deblokade.
- madner
#6640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ali to je drugo pitanje od toga da li je Aprilski paket valjao ili ne.
Da nije bilo ekonomske krize i kraha SBiH, da li bi odgovor bio isti?
Trazis jednostavne odgovore na komplikovana pitanja i to pokusavas upotrijebiti za prepucavanje.
Odgovor je da ne znamo da li doslo do drugog paketa, vjerovatno je pogrijesio jer je time dao Dodiku manervarski prostor i potpuno eliminisao pro Bosansku politiku MZ-a dok se ne ukloni. Ali mozda i nije, jer nismo tada napravili kobnu gresku i ostali smo u utakmici.
Da nije bilo ekonomske krize i kraha SBiH, da li bi odgovor bio isti?
Trazis jednostavne odgovore na komplikovana pitanja i to pokusavas upotrijebiti za prepucavanje.
Odgovor je da ne znamo da li doslo do drugog paketa, vjerovatno je pogrijesio jer je time dao Dodiku manervarski prostor i potpuno eliminisao pro Bosansku politiku MZ-a dok se ne ukloni. Ali mozda i nije, jer nismo tada napravili kobnu gresku i ostali smo u utakmici.
Last edited by madner on 08/02/2012 13:55, edited 2 times in total.
-
Edgar Alan
#6641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Stav NS o trećem entitetu je ?
-
Pedja Kojovic
#6642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
edgar alan
Negativan.
p.k.
Negativan.
p.k.
- nosara
#6643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A o rs-u...?Pedja Kojovic wrote:edgar alan
Negativan.
p.k.
-
Holms
#6644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ili ti, je li genocidna tvorevina?nosara wrote:A o rs-u...?Pedja Kojovic wrote:edgar alan
Negativan.
p.k.
-
adnan.mujcic
#6645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dali jos uvijek postoji ova stranka...ili spavaju zimski (medjuizborni) sam pa ce se nekad u junu ili julu probuditi da idu u kampanju... Boze, Boze, kakvih mi sve stranaka imamo!!!
- seln
#6646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nek si se vala registrov'o, samo da nam kazes...adnan.mujcic wrote:Dali jos uvijek postoji ova stranka...ili spavaju zimski (medjuizborni) sam pa ce se nekad u junu ili julu probuditi da idu u kampanju... Boze, Boze, kakvih mi sve stranaka imamo!!!
Wellcome to America!
- Dasi
#6647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDA nikad ne spava, tako da imas izbora.adnan.mujcic wrote:Dali jos uvijek postoji ova stranka...ili spavaju zimski (medjuizborni) sam pa ce se nekad u junu ili julu probuditi da idu u kampanju... Boze, Boze, kakvih mi sve stranaka imamo!!!
- Corto Maltese
#6648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Besima Borić: "Eksperti SDP danonoćno rade dok vi spavate"Dasi wrote:SDA nikad ne spava, tako da imas izbora.adnan.mujcic wrote:Dali jos uvijek postoji ova stranka...ili spavaju zimski (medjuizborni) sam pa ce se nekad u junu ili julu probuditi da idu u kampanju... Boze, Boze, kakvih mi sve stranaka imamo!!!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
imas Bojanov tekst povodom duela Dodik-Jovanovicnosara wrote:A o rs-u...?Pedja Kojovic wrote:edgar alan
Negativan.
p.k.
-
AmoK
#6650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Experti poput Emira Suljagica...hahahahahahahaCorto Maltese wrote:Besima Borić: "Eksperti SDP danonoćno rade dok vi spavate"Dasi wrote:SDA nikad ne spava, tako da imas izbora.adnan.mujcic wrote:Dali jos uvijek postoji ova stranka...ili spavaju zimski (medjuizborni) sam pa ce se nekad u junu ili julu probuditi da idu u kampanju... Boze, Boze, kakvih mi sve stranaka imamo!!!