Grean wrote: ↑24/05/2021 00:18
A za Velez, ako politika pomaze i treba da pomaze.
Kad to ne rade onda je prica sto ne guraju, prodali su Mostar isl.
Posto je nasa drzava uredjena tako kako jeste naravno da treba i na zalost u RS-u se i te kako gura sport na sve strane. Igokea prvak u kosarci i igrala finale ABA lige i cini mi se osminu finala FIBA kupa (tu nema stela), naprivili dvoranu fakticki u selu koja je boli glava, kosarkasice Orlova prvakinje drzave, kosarkasi Borca u play offu, Borac u muskom rukometu drugi, rukometasice Borca prve, u pojedinacnim sportovima dugo godina su imali izvanredne plivace (Mihajlo Ceprkalo), itd itd......u junirskoj fudbaslkoj ligi Zvijezda 09 se bori za prvaka a ne Akademci i Zeljini juniori.
Kod nas idioti, kreteni, bolesnici, kriminalci su unistili USD Bosna pod broj jedan koji je bio rasadnik prvaka u kolektivnim sportovima ali i u pojedinacnim. Zelju i Sarajeva guraju pa ne znam sta bih rekao...ajde nek ostane da daju neke pare. U pojedinacnim sportovima tanko da ne moze tanje i uopste se ne redaju prioriteti i sportovi koji bi mogli donjeti uspjehe. Jok oni daju KK Bosni i bocarskom klubu iste pare.
Grad Sarajevo je pao kurcu za usi sto se tice sporta i to zestoko pao kurcu za usi!
Mostar i Rodjeni su predivan primjer kako se podize klub iz pepela. Bili su u drugoj ligi "do juce" a sada su jednom nogom u Evropi, napravili su prelijep stadion ali ne megalomanski. Bolje je imati konstantnih 7-8000 po utakmici i pun stadion nego zdanje od 35.000 ili 15.000 koje je poluprazno. Velez se samo mora posvetiti omladinskom pogonu vise jer tu su tanki.
Tako da Borac isto tako odletio je u drugu ligu i vratio se iz nje da bi ovu sezonu po meni vise zasluzeno nego nezasluzeno postao prvak. Dobio je sve svoje konkurente u direktnim susretima glat i cisto bez pomoci sudija. Imao je bez daljnjeg pomoc sudija ali imalo je i Sarajevo, ne toliko ali je imalo. Krenuli su na Sarajevo sa -13 i dosli na +4 i sramota je napisati da je to bilo sve uz pomoc sudija.
E sad Zeljo i Sarajevo....Zelju je unistio Amar Osim, njegova nafuranost do bola, njegovo skromno ali izvikano trenersko znanje, njegovi ljudi koje je postavio u klubu i naravno losa selekcija igraca. Nakon toga dolaze zaista u nekoliko utakmica zestoko masakriranje sudija i tu smo gdje jesmo. Sarajevo je prolse godine sasvim mlako, cisto samo da nesto napise, izjavilo da je za nastavak prvenstva dok su recimo vodeci klubovi u evopskim ligama vrlo jasno izjavljivali da im titule za zelenim stolom ne trebaju. Dobili su titulu na guzove, Borac sigurnu Evropu ali i "dug" prema bratu Vici. Sarajevo se osililo i bestijalna proslava prosle nezasluzene titule je morala dozivjeti svoju karmu. Medjutim Sarajevo kao najstabilniji klub ima puno vecih problema od neosvajanja titule a to je da us vojim redovima ima redovno zaposlenike koji potkradaju svioje gazde i koji trose nemilice bez da se te pare obrnu. Nam je to na vrijeme skontao i zavrnuo sve pipe. Rezultat...6 plata i 800.000 u minusu koje ja mislim Nam nece namiriti nego ce morati namiriti FK sarajevo kako zna i umije. Dati platu 22.000 KM Susicu moze samo kvalitetan medjed i onaj koji daje tudje a ne svoje pare. Akademije i akademaca nema nigdje ni na mapi u ni jednoj omladinskoj kategoriji a apropo tome nema ni igraca za prodati tj nema ko klubu da zaradi pare. Hajduk napravi omladica koji sa 18-19 godina vrijedi 5 miliona EUR i ne da ga Hajduk jer je napokon dosao do pameti a ima jos jednog takvog. Ni Zeljo nije nesto puno bolji po tom pitanju jos od odlaska Bajica i Hadziahmetovica.
Predvidjam sljedecu sezonu totalni krah sarajevskih klubova i borbu za titulu izmedju hercegovackih i Borca...zivi bili pa vidjeli!