Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- vjesticanametli
#6626 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ja cu 5 s kajmakom
kad doDZem s jahorine
-
Fudo387
#6627 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Melbourne_Australia wrote:Vazda u zivotumuha_sa wrote:Kad se vrneš s mora javni se da mi cevape platišMelbourne_Australia wrote:E ko danas nije bio na skijanju, taj se fakat zajebao..Dan je bio savrsenstvo![]()
Sutra ujutru na remo par dana...Nema veceg meraka, kad zivis u BIH i sve ti je u zivotu onako kako treba...Jebala vas dijaspora i zohari
Nema veceg meraka neg gladnog nahranit--pa bujrum
![]()
- Radio Sarajevo
#6628 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad sam došao u Holandiju, žena je na crno unajmljivala stan od jedne naše cure, koja ga nije smjela izdavati. Čim sam stigao, počeli smo tražiti novi stan, i tek nakon osam mjeseci nam se posrećilo, te smo uzeli šta nam se prvo nudi.uglavnomja wrote:konjislav wrote:Za sutra već imam još 9 stanova da zovem i zakazujem termin za pregledanje stana. Također sutra ćemo pokušati da me prijave kod rođaka na adresu za prvu pomoć. Ako mi to uspije, to će pomoći malo oko papirologije vezane za poreznu upravu i banku. Mada sam jučer otvorio bankovni račun i bez prijava boravka (mada su me zvali i provjeravali mi pasoš preko kamere)
Nakon tri godine smo ga kupili, ali to je bio slučaj okolnosti.
Traženje stana na zapadu je mnogo veći horor nego što mnogi misle. Nadam se da će Konjislav to brzo riješiti, ali nisam optimista. U Berlinu je malo lakše nego u Amsterdamu, ali i dalje vrlo teško.
-
Nivelacija
#6629 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Muha poslao bih ti ali ohladit ce se od Zenice do SA.
- uglavnomja
#6630 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ma nije za stan, to je posebna prica, svugdje je slicno, sto veci grad to teze naciRadio Sarajevo wrote:Kad sam došao u Holandiju, žena je na crno unajmljivala stan od jedne naše cure, koja ga nije smjela izdavati. Čim sam stigao, počeli smo tražiti novi stan, i tek nakon osam mjeseci nam se posrećilo, te smo uzeli šta nam se prvo nudi.uglavnomja wrote:konjislav wrote:Za sutra već imam još 9 stanova da zovem i zakazujem termin za pregledanje stana. Također sutra ćemo pokušati da me prijave kod rođaka na adresu za prvu pomoć. Ako mi to uspije, to će pomoći malo oko papirologije vezane za poreznu upravu i banku. Mada sam jučer otvorio bankovni račun i bez prijava boravka (mada su me zvali i provjeravali mi pasoš preko kamere)
Traženje stana na zapadu je mnogo veći horor nego što mnogi misle. Nadam se da će Konjislav to brzo riješiti, ali nisam optimista. U Berlinu je malo lakše nego u Amsterdamu, ali i dalje vrlo teško.
(usput negdje je pisalo da je taj englez operisao i u oslu, jedan momak iz splita je nesto trazio, srecom nije mu se javio
nego ovo da je dobio racun u banci bez adrese
i to pasos preko kamere provjeravali
-
moonca
#6631 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije mi jasno, ako vec ima rodjaka, gdje je sada smjesten , zasto mu taj nije pomogao u trazenju stana.
- konjislav
#6632 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne samo to, gdje god traze pare ili kauciju prije potpisanog ugovora crno na bijelo ili pogledanog stana, je lopovluk.Suzie Q wrote:KO god u igru ubaci westernunion Ili moneygram a ne znas gaBluemore wrote: Craigslist i naravno da nisam ništa platio unaprijed.
Malo me izvozao sa Western Unionom i Moneygramom, ali nisam se ja dao. Kritične informacije potrebne da se uzmu pare mu nisam davao.odmah znas da je muljavina
Stotine nasih ljudi je nasjelo i ostalo i bez love i bez stana. Te prevare su toliko ceste da i policija zaprima prijave rutinski.
Pretpostavljam da je oglas na koji se konjislav javio izgledao otprilike ovako: imam stan u Berlinu koji je prazan jer zivim i radim u Londonu. Trazim nekog pouzdanog da boravi u njemu, steta da bude stan prazan, cijena je povoljna itd[/quote]
Cijena je solidna bila, ali nikakva pljačka. Viđao sam i jeftinije stanove u istoj regiji, ali onda ti tebe bruka papira kojih nemam i ne mogu dobiti dok ne prođu 3 mjeseca.
- konjislav
#6633 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Reklimi da će doći kartica za nekih 14 dana. Danas mi šalje žena poruku, kaže došla kartica. Znači došlo za 2 dana.uglavnomja wrote:Radio Sarajevo wrote:ma nije za stan, to je posebna prica, svugdje je slicno, sto veci grad to teze naciuglavnomja wrote: Kad sam došao u Holandiju, žena je na crno unajmljivala stan od jedne naše cure, koja ga nije smjela izdavati. Čim sam stigao, počeli smo tražiti novi stan, i tek nakon osam mjeseci nam se posrećilo, te smo uzeli šta nam se prvo nudi.
(usput negdje je pisalo da je taj englez operisao i u oslu, jedan momak iz splita je nesto trazio, srecom nije mu se javio)
nego ovo da je dobio racun u banci bez adrese
i to pasos preko kamere provjeravali
- konjislav
#6634 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa i jeste. Pomaže mi sada. Nisam mislio da će mi trebati, jer sam se bio oslonio na ovog engleza. Sada kada treba, čovjek mi pomaže, daje mi da budem kod njega, a i pomaže u potrazi.moonca wrote:Nije mi jasno, ako vec ima rodjaka, gdje je sada smjesten , zasto mu taj nije pomogao u trazenju stana.
Nema šta, čovjek je zlatan.
- muha_sa
#6635 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fala gdje cuo i ne cuoNivelacija wrote:
Muha poslao bih ti ali ohladit ce se od Zenice do SA.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6636 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Reci mu nek te odvede Kod Seje. Neće ti više naumpast sarajevski ćevapimuha_sa wrote: Fala gdje cuo i ne cuocim dodjem u Zenicu vodiš kod Bešlica
a dodjem kod prijatelja--sinovog punca
- muha_sa
- HAVANA
- insomnia78
#6639 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo sve moze i bez znanja njemackog?paladinka wrote:Frka je no pocetku, ali...postoje namjesteni stanovi za takve slucajeve. Za kasnije Schufa , to je jedan dokument koji pokazuje da se nema dugova, taj pedant sigurno mozes i u Bosni podici , da nemas kreditnih dugova (ako hoces ). To sto negdje ima 3 hiljade intersanata, na kraju se negdje oko 5 procenata stvarno prijavi za stan,. i sto je najbitnije moras pogazati da stvarno imas interesa za stan , znaci par puta na zvati licni i pitati kakva je situacija i kao, da se ti se stan svidja i da bi vrlo rado tu zivio.bleicher wrote:@konjislav... Prvi savjet ne obaziri se na Fudu patriotu, uglavnomja i sl. likove mahom dijasporce. Neka si otisao i sretno ti.
Sto se tice stanova, uz uporedno trazenje, prvo se moras negdje prijaviti bez tog nema nista. Tu vidi tog rodjaka, ako ne moze kod njega onda google i zovi hostele, motele i monteurzimmer apartmane, neko vec ima opciju prijave.
Posto si novi i gori ti pod nogama najbolje ti je da ukljucis maklera. Internet immobilienscout ti je osnovna, ali ti ne bih preporucio. Probaj ebay kleinanzeige izmedju ostalog. Mozes traziti na scoutu i gdje je manja potraznja tj. gradici 20-50 km pored jer imaju vozovi a imas i auto.
Berlin ima gradske stanove, lista cekanja postoji ali sto se prije prijavis prije ces i dobiti.
Ne znam vise sta da ti kazem
Zaboravljate cinjenicu da dosta ljudi ne zeli uopste izdavati strancima
- Maraschino
#6640 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ohooo, koga to moje okice vide

- insomnia78
#6641 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E’o prodje i to. Sto bi nas narod rek’o nije teska robija, teski su robijasi
- Maraschino
#6642 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fale mi one tvoje kratke recenice kojima sve kazes a ovi postovi sto pisu od polastranice samo preskacem.insomnia78 wrote:E’o prodje i to. Sto bi nas narod rek’o nije teska robija, teski su robijasi
-
Otto24
#6643 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svakako, samo konjislav ne izgleda kao da su po njemu crtane karikature bombasa samoubica, jedva koja crta fachidiota koji voli grcke tragedije.insomnia78 wrote:Zaboravljate cinjenicu da dosta ljudi ne zeli uopste izdavati strancima
Vise ima zelenih zastava tokom cijele godine u Berlinu ili Malmeu, nego na Dan drzavnosti u Saudijskoj Arabiji.insomnia78 wrote: Ovo sve moze i bez znanja njemackog?
- konjislav
#6644 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znam ja njemački solidno. Divljida zovem u vezi stanova, idem po opštinama i poreznim upravama. Dovoljno da većinu stvari mogu razumjeti, mada ne uvijek i odgovoriti.Otto24 wrote:Svakako, samo konjislav ne izgleda kao da su po njemu crtane karikature bombasa samoubica, jedva koja crta fachidiota koji voli grcke tragedije.insomnia78 wrote:Zaboravljate cinjenicu da dosta ljudi ne zeli uopste izdavati strancimaVise ima zelenih zastava tokom cijele godine u Berlinu ili Malmeu, nego na Dan drzavnosti u Saudijskoj Arabiji.insomnia78 wrote: Ovo sve moze i bez znanja njemackog?
- insomnia78
#6645 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naglasak naglasakje cudo
- insomnia78
#6646 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Najbolji ste vi sto odgovarate u njegovo ime. Ko prica o izgledu?Otto24 wrote:Svakako, samo konjislav ne izgleda kao da su po njemu crtane karikature bombasa samoubica, jedva koja crta fachidiota koji voli grcke tragedije.insomnia78 wrote:Zaboravljate cinjenicu da dosta ljudi ne zeli uopste izdavati strancimaVise ima zelenih zastava tokom cijele godine u Berlinu ili Malmeu, nego na Dan drzavnosti u Saudijskoj Arabiji.insomnia78 wrote: Ovo sve moze i bez znanja njemackog?
- insomnia78
#6647 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fudo387 wrote:Nista sestro, sve je meni jasno.vjesticanametli wrote:Svoj ti poso .... nesto te jebe taj balet
Da si imala oklagiju ne bi je mogla okrenit u onoj kuhinjici.
Veca ti i jufka od kredenca.
Jos akoje ono ulje iz Lidla u njemu vise vode nego ulja. Podjes nesto prziti doceka te rafalna paljba
-
Nivelacija
#6648 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tesko svima koji su se probudili jutros daleko od svog grada, drzave, roditelja i familije.

-
sha_ba
#6649 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Masalamuha_sa wrote:
-
espn
#6650 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kako su tebi izdali?insomnia78 wrote:
Zaboravljate cinjenicu da dosta ljudi ne zeli uopste izdavati strancima