Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

BHCluster

#6626 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by BHCluster »

arzuhal wrote:Da je taj Džordž Vašington kakav stvarno važan lik, da je bio pametan i pričao mudro, ne bi ga metnuli na novčanicu od 1 $. A mi smo Andrića stavili na dvije stoje, pajdo.
Ha ja Andrića na 200 pa niko i ne znak kako lik izgleda (sreca pa ima Internet :D ) a ovi Vašingtona n 1 pa svako zna. :wink:
arzuhal

#6627 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arzuhal »

BHCluster wrote:
arzuhal wrote:Da je taj Džordž Vašington kakav stvarno važan lik, da je bio pametan i pričao mudro, ne bi ga metnuli na novčanicu od 1 $. A mi smo Andrića stavili na dvije stoje, pajdo.
Ha ja Andrića na 200 pa niko i ne znak kako lik izgleda (sreca pa ima Internet :D ) a ovi Vašingtona n 1 pa svako zna. :wink:
:lol:
archi_a

#6628 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by archi_a »

fridmann wrote:
archi_a wrote:Čisto zbog korektnosti. Neki sve vrijeme koriste pojam "volje većine" u SAD-u. Važno da se zna da je Trampova protukandidatkinja imala brojčano više glasova, ali njihov elektorski sistem se razlikuje od uobičajnog izbornog sistema.
Klintonova je dobila 59.300.000 glasova, a Donald Tramp 59.150.000 glasova. Dakle nije večina, nije čak ni natpolovična i ima ko da digne glas.
Vrlo brzo će se dokazati da je sistem vrijednosti, običajnog prava, ustava i zakona, puno jači od ovog lika.
Ili će se on promijeniti ili će ga sistem pojesti.
A vezano za nuklearke.... Da li neki od vas stvarno mislite da nije instalirana komandna kontrola i kontrola provjere naredbi i da je aktiviranje nuklearke u rukama jednog čovjeka, pa makar se on zvao i George Washington
Ok. nije imao podrsku vecine,
ali, prenesimo to na nashe podneblje, SDA ubire nekih 300.000 glasova, dakle vecina,
ko ih mahom bira, BiH neurbana podrucja...neznam koliko je to pametno da nam mahom kocijasi i pastiri kroje gace.
Apsolutno nije pametno. Kad malo promisliš, u ovih 21 godinu se kod nas izmjenjaše sve struje, i lijevi i desni i centar..... Ne mogu u toj masi da razaznam koji mi je pastir i kočijaš bio bolji. :oops:
Haris.ba

#6629 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

archi_a wrote: A vezano za nuklearke.... Da li neki od vas stvarno mislite da nije instalirana komandna kontrola i kontrola provjere naredbi i da je aktiviranje nuklearke u rukama jednog čovjeka, pa makar se on zvao i George Washington
Jeste kontrola u rukama Trampa, i nikoga više. Kada da naredbu, jedini koji bi je mogao zaustaviti jeste u biti ministar odbrane čineći krivično djelo pri tome.

Zbog politike hitnoga protuudara nikako drugačije i ne može biti.

Naravno, može biti i odbijanja izvršenja narebe na terenu. Ali, ako izda naredbu na više lokacija, i ona dođe do terena, neće svi odbiti. Procjene su da se radi o prostoru odluke od oko 15 minuta za protunapad. I zato jeste sve u rukama predsjednika Amerike.

Ima priča kada je došlo do kvara na sistemu i projektil stavljen u mod za lansiranje da su pokušali vojnici da stave kamion na vrata silosa sa nadom da će tako stopirati projektil. Naravno, to je moguće i ako izda naredbu. Da neko pokuša spasiti svijet. Ali, nije Amerika zemlja gdje je svako trener, doktor nauka, ekonomista, pravnik, električar, automehaničar. Postoji kultura poštovanja i izvršenja naredbi kakvu mi nećemo nikada doseći, te je većini teško shvatiti kako to funkcionira u Americi.
animals

#6630 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

Znaci,nase sudbine u rukama Trumpa :-)
archi_a

#6631 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by archi_a »

Nikad u životu. :roll: Niti u trenutku izdavanja naredbe predsjednik smije biti sam.
Kompletan kabinet za krizne situacije je na vezi. I odluka se donosi uz argumente.
E, ako su svi kao taj koji bi donio tu odluku, onda ebaji i njih i nas. Ionako ne bi ništa ostalo od zemlje.
Kikibombona

#6632 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Rokaju po Alziru, Maroku, Tunisu ili iz kojih vec su ovi vukojebina?
Rokaju po Libiji i Iraku. U tim drzavama, koliko znam, zive Arapi. Da li bi tebi bilo svejedno da neko masakrira Bosnjake u Srbiji ili Crnoj Gori? Nemoj biti licemjer jbg ti.

Teroristickih napada nije bilo dok zapadnjaci nisu poceli nemilosrdno rusiti i ubijati po arapskim zemljama. To je cinjenica a ti mozes pjevati borbene.

Zapadnjaci su nanijeli zla Arapima da im se ovi za 2 000 godina ne mogu osvetiti. O teroristima sve najgore, posebno onim koji ubijaju civile, ali treba reci ko je glavni krivac i ko je prvi poceo.
insomnia78

#6633 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Rokaju po Alziru, Maroku, Tunisu ili iz kojih vec su ovi vukojebina?
Rokaju po Libiji i Iraku. U tim drzavama, koliko znam, zive Arapi. Da li bi tebi bilo svejedno da neko masakrira Bosnjake u Srbiji ili Crnoj Gori? Nemoj biti licemjer jbg ti.

Teroristickih napada nije bilo dok zapadnjaci nisu poceli nemilosrdno rusiti i ubijati po arapskim zemljama. To je cinjenica a ti mozes pjevati borbene.

Zapadnjaci su nanijeli zla Arapima da im se ovi za 2 000 godina ne mogu osvetiti. O teroristima sve najgore, posebno onim koji ubijaju civile, ali treba reci ko je glavni krivac i ko je prvi poceo.
Uzmi ti malo pricitaj istoriju teroristickih napada u Evropi. Promjenio se motiv ali akteri su manje vise isti.
hAZNADAR

#6634 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hAZNADAR »

Connaisseur Karlin wrote:

Tramp je rezultat stare skole njegovog oca, malo sam citala upravo o tom mentlaitetu i nacinu ophodjenja , zato mi je sad svjedno sto on kaze o zenama ,jer to nema veze sa njegovim licnim principima,ali ima veze sa bukvalnosti poput tvoje i ostalih iz razocarane grupe :)

i Tito je bio sovnista,pa se niko nije bunio ;-)
Ma da, nije on tako mislio, dobar je pa cak i kada hvata zene za p... :lol:
NedajBoze da je bilo ko od nas ovdje na forumu takvo sta izjavio - al milioner je milioner zar ne? I k tome predsjednik, samouvjeren,.. . Sjecam se ja i feminiskinja koje su branile Bila Klintona kada je stavljao cunu u usta drugoj zeni - hebiga hem predsjednik hem samouvjeren. :lol:
Nije tema sad o feminizmu i respektu prema zenama i tvoju licemjernost po tom pitanju i pamet necemo dalje tabiriti.

Najveci dio svijeta danas ga(Trumpa) ipak dozivljava kao manje tolerantnog od ostalih predsjednika, manje pametnog i informisanog, vise korumpiranog, i sa vise doze rasizma, ksenofobije, predrasuda, sovinizma,...
Ponavljam - najveci dio svijeta. I to maksuz zapadnog - eto recimo da muslimani nisu objektivni po ovom pitanju. Mediji, ankete, intervjui, izjave,-- Trump je jednostavno nepopularan na najvecem dijelu svijeta i predmet kritike, ismijavanja,.. To je cinjenica. Na nasim prostorima od balkanskih politicara - onaj Ljubo Cesic Rojs mu je najslicniji. Stara skola a? :lol:
Ljudi daju svoj sud o nekome i to je sloboda govora, sloboda misljenja,.. svi imamo neke svoje kriterije morala, principa, etike,.. - i ti zakljucujes da se radi o razocarenju? Kao onaj lik sto je skontao da kada drugi kritikuju trumpa - to je samo misljenje - a kada Bosnje/Bosanci/Hercegovci kritikuju to je razocarenje, plac, kuknjava,.. :roll:
Connaisseur Karlin

#6635 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Connaisseur Karlin »

hAZNADAR wrote:

Tramp je rezultat stare skole njegovog oca, malo sam citala upravo o tom mentlaitetu i nacinu ophodjenja , zato mi je sad svjedno sto on kaze o zenama ,jer to nema veze sa njegovim licnim principima,ali ima veze sa bukvalnosti poput tvoje i ostalih iz razocarane grupe :)

i Tito je bio sovnista,pa se niko nije bunio ;-)
Ma da, nije on tako mislio, dobar je pa cak i kada hvata zene za p... :lol:
NedajBoze da je bilo ko od nas ovdje na forumu takvo sta izjavio - al milioner je milioner zar ne? I k tome predsjednik, samouvjeren,.. . Sjecam se ja i feminiskinja koje su branile Bila Klintona kada je stavljao cunu u usta drugoj zeni - hebiga hem predsjednik hem samouvjeren. :lol:
Nije tema sad o feminizmu i respektu prema zenama i tvoju licemjernost po tom pitanju i pamet necemo dalje tabiriti.

Najveci dio svijeta danas ga(Trumpa) ipak dozivljava kao manje tolerantnog od ostalih predsjednika, manje pametnog i informisanog, vise korumpiranog, i sa vise doze rasizma, ksenofobije, predrasuda, sovinizma,...
Ponavljam - najveci dio svijeta. I to maksuz zapadnog - eto recimo da muslimani nisu objektivni po ovom pitanju. Mediji, ankete, intervjui, izjave,-- Trump je jednostavno nepopularan na najvecem dijelu svijeta i predmet kritike, ismijavanja,.. To je cinjenica. Na nasim prostorima od balkanskih politicara - onaj Ljubo Cesic Rojs mu je najslicniji. Stara skola a? :lol:
Ljudi daju svoj sud o nekome i to je sloboda govora, sloboda misljenja,.. svi imamo neke svoje kriterije morala, principa, etike,.. - i ti zakljucujes da se radi o razocarenju? Kao onaj lik sto je skontao da kada drugi kritikuju trumpa - to je samo misljenje - a kada Bosnje/Bosanci/Hercegovci kritikuju to je razocarenje, plac, kuknjava,.. :roll:
Trump laje ono sto su drugi ranije sakrivali :)

neki dna napisah na temi,jer je leclerc forumash rekao kako ce se uvesti Act/bill za izazalk iz UN,ja fino napisah da je isti napisan i do sad vec tri puta su pokusali aktivirati doticni akt za vrijeme Obame,i to naravno,niko nije ni znao,ni pisao :D
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#6636 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Ja biram goste sa Mirzom Hajrićem - Amerika i svijet s Trumpom - 29.1.2017.
@mba

#6637 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by @mba »

a to amerika ima starosjedioce na svojim prostorima, ono malo sto su u rezervate potrpali!

usa zemlja imigranata koji su protiv imigracije, a u cijelim svijetu rat engleski prica!
hAZNADAR

#6638 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hAZNADAR »

neki dna napisah na temi,jer je leclerc forumash rekao kako ce se uvesti Act/bill za izazalk iz UN,ja fino napisah da je isti napisan i do sad vec tri puta su pokusali aktivirati doticni akt za vrijeme Obame,i to naravno,niko nije ni znao,ni pisao :D
Ne, vec zato sto ljudi jednostavno nemaju vise moralnih kriterija kada biraju vlast. U Americi vjeruju da Trump moze bolje pomoci oko nekih stvari - a na stranu sto je to i to - cilj opravdava sredstvo.

A to sto si ti skontala da vise od pola Amerike misli da zene treba hvatati za p i da je to u redu je druga prica. :lol:

Stara skola velis :lol:
Haris.ba

#6639 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

archi_a wrote:Nikad u životu. :roll: Niti u trenutku izdavanja naredbe predsjednik smije biti sam.
Kompletan kabinet za krizne situacije je na vezi. I odluka se donosi uz argumente.
E, ako su svi kao taj koji bi donio tu odluku, onda ebaji i njih i nas. Ionako ne bi ništa ostalo od zemlje.
Možda zvuči nelogično, ali tako je kod konvencionalnog bombardovanja. Teže je narediti da se ispuca metak, nego nuklearka.

Nije nikada izdata naredba, procedure se mijenjaju. Mi i ne možemo znati 100% sve. Ali zvanična politika se zna. I ima svjedočenja kako i šta kada je došlo do belaja i mislio se da su Rusi ispalili projektile.

Ima i svjedočenja sa ruske strane.

Zbog prirode politike međusobnog uništenja tu se radi o 15ak minuta. I to je odluka koju predsjednik donosi. Zato i prenosi ovlasti npr. kada se operiše i ide pod anesteziju. Jer mora neko tu biti ko može reagovati u tih 15ak minuta.
Last edited by Haris.ba on 29/01/2017 22:17, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6640 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image

huuuuuuuu dobrom je pa samo 48% je za ove poteze tVumpa :oops:
cyprus

#6641 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Kikibombona wrote:Zapadnjaci su nanijeli zla Arapima da im se ovi za 2 000 godina ne mogu osvetiti. O teroristima sve najgore, posebno onim koji ubijaju civile, ali treba reci ko je glavni krivac i ko je prvi poceo.
Tarik ibn Zijad, kad je 711. godine prešao Gibraltar i usput mu dao ime :D
Last edited by cyprus on 29/01/2017 22:17, edited 1 time in total.
animals

#6642 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

@mba wrote:a to amerika ima starosjedioce na svojim prostorima, ono malo sto su u rezervate potrpali!

usa zemlja imigranata koji su protiv imigracije, a u cijelim svijetu rat engleski prica!
Hocete li vi ikad svatiti da niko nije protiv imigracije...
ali, nesto je drugo u pitanju, a vi sami procijenite sta ..
Connaisseur Karlin

#6643 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

hAZNADAR wrote:

Ne, vec zato sto ljudi jednostavno nemaju vise moralnih kriterija kada biraju vlast. U Americi vjeruju da Trump moze bolje pomoci oko nekih stvari - a na stranu sto je to i to - cilj opravdava sredstvo.

A to sto si ti skontala da vise od pola Amerike misli da zene treba hvatati za p i da je to u redu je druga prica. :lol:

Stara skola velis :lol:
ja jos nisam srela politicara koji slijedi moral i etiku :)

vi na ovoj temi ste milion puta ponovili njegovu izjavu o hvatanju zena za p, a to je upravo bio njegov cilj :-) :lol: ne znate se udaljiti od necega sto uopste nije vazno za americku politiku,jer covjek ima zene koje rade sa njim u kabinetu :)

ma naravno da je stara skola, vodi debatu kao da je izronio iz 50tih godina :lol:

Titovo hvatanje zene za sisu i halapljivi pogledi ka Sofiji Lorens su postovani od muske publike :oops:
Pandakonda

#6644 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Kikibombona wrote:

Slažem se, ali ići sistemom oko za oko, zub za zub nije rješenje. To će samo stvorit ciklus mržnje koji nikad neće stat.
Connaisseur Karlin

#6645 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

animals wrote:
@mba wrote:a to amerika ima starosjedioce na svojim prostorima, ono malo sto su u rezervate potrpali!

Hocete li vi ikad svatiti da niko nije protiv imigracije...
ali, nesto je drugo u pitanju, a vi sami procijenite sta ..
dzaba,a isto pravilo je bilo i tokom Obamine administracije,a trum je to agresivnije aktivirao ;-)

SAD je stopirao imigraciju iz 7 drzava jer sumnja ,i to je stavio na privremenu supsneziju,i to traje duzi period
hAZNADAR

#6646 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:
Kikibombona wrote:Zapadnjaci su nanijeli zla Arapima da im se ovi za 2 000 godina ne mogu osvetiti. O teroristima sve najgore, posebno onim koji ubijaju civile, ali treba reci ko je glavni krivac i ko je prvi poceo.
Hmm, ja mislim da ovaj cyprus nije Bosnjak ni musliman.

Hem uvijek muslimani krivi, hem uvijek prvi poceli, hem spominje srednji vijek kao nesto frisko,.. ma binasr garant.
cyprus

#6647 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Edin H.

#6648 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Edin H. »

hAZNADAR wrote:
cyprus wrote:
Hmm, ja mislim da ovaj cyprus nije Bosnjak ni musliman.

Hem uvijek muslimani krivi, hem uvijek prvi poceli, hem spominje srednji vijek kao nesto frisko,.. ma binasr garant.
Neka si ti prebrojao krvna zrnca, blago se tebi u zivotu. :oops:
Saul Alvarez

#6649 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Saul Alvarez »

Spicer: Countries in Trump's executive order were first flagged by Obama
http://www.washingtonexaminer.com/spice ... le/2613293

MORE HYPOCRISY: Obama Banned all Iraqi Refugees for 6 Months in 2011 – Liberals SAID NOTHING!
http://www.thegatewaypundit.com/2017/01 ... d-nothing/

Obama islamofob
archi_a

#6650 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by archi_a »

Haris.ba wrote:
archi_a wrote:Nikad u životu. :roll: Niti u trenutku izdavanja naredbe predsjednik smije biti sam.
Možda zvuči nelogično, ali tako je kod konvencionalnog bombardovanja. Teže je narediti da se ispuca metak, nego nuklearka.

Nije nikada izdata naredba, procedure se mijenjaju. Mi i ne možemo znati 100% sve. Ali zvanična politika se zna. I ima svjedočenja kako i šta kada je došlo do belaja i mislio se da su Rusi ispalili projektile.

Ima i svjedočenja sa ruske strane.

Zbog prirode politike međusobnog uništenja tu se radi o 15ak minuta. I to je odluka koju predsjednik donosi. Zato i prenosi ovlasti npr. kada se operiše i ide pod anesteziju. Jer mora neko tu biti ko može reagovati u tih 15ak minuta.
Razumijem te Harise.
Pa to je upravo jedan od razloga zašto i neće biti ispaljene. Jer aktiviranje sa jedne strane vodi aktiviranju sa druge. Pat pozicija. :D
Lanac komandovanja kreće od predsjednika koji jedini ima nuklearne kodove, preko ministra odbrane, do vojnog zapovjedništva. Nikada nije javno obznanjeno da li i kako može doći do odbijanja naredbe za lansiranje (npr. u slučaju da je predsjednik neuračunljiv) i to se čuva kao jedna od najvećih državnih tajni.
Predsjednik kao glavnokomandujući je tu istaknut i iz razloga da se "neprijateljima" pokaže snaga SAD-a.

Obzirom da je ovo gore jedna od najviše čuvanih tajni u SAD, možemo konstatovati da je ova naša prepiska zapala u pat poziciju. :-D
Post Reply