Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jefff wrote: ↑06/03/2022 01:53
Bilo je Daytonskim ugovorom predvidjeno i ugovireno tacan odnos vojnih snaga kako u samoj BiH tako i odnos snaga HR i federacije sa jedne strane i Srbije i RS sa druge strane.
Srbija, R HR i RS prekrsili su taj aneks ugovora i time izasli iz Daytona. O tome Inzko nije izvjestio nikoga.
Kako je to ugovor prekršen?
jefff wrote: ↑06/03/2022 01:53
Bilo je dogovoreno da inspekcije iz jedne drzave mogu uz najavu posjecivati vojne objekte u drugoj drzavi. I to se ne prakticira vise.
jefff wrote: ↑06/03/2022 13:29
kako da ne. Vucic je sukladno sporazumu dobavio naoruzanje iz Rusije a Hrvatska je kupila avione isto tako po sporazumu. Jedino se mi ne dooruzavamo.
Sve je to regulisano tim sporazumom minus dronovi ja mislim. Što se tiče ovog zadnjeg dijela to je samo i isključivo naša krivica.
Ako je Srbija dobavila 30. letjelica onda HR i BiH mora da dobave isto toliko, HR 20, BiH 10. a ja ne znam da smo mi dosli i do kakvih sredstava sem one dvije Americke olupine sto su nam udjelili.
Kompaniji "Agility Iinternational Inc" sa sjedištem u gradu Atlanta dodijeljen je ugovor za pomorski transport vojne opreme za potrebe Oružanih snaga BiH za period od 2022. do 2026. godine u okviru FMS programa Vlade SAD-a.
Last edited by GOLDZEN on 07/03/2022 12:57, edited 1 time in total.
jefff wrote: ↑05/03/2022 14:48
S ovim u vezi, dolazak Eufora i opcenito njihovo prisustvo ima svrhu JNA s pocetka 1992. Oni su toboznji jarani, toboze neutralni a velika nam opasnost prijeti da nam u slucaju guzve zaposjednu skladista oruzja pod izgovorom da je to za ocuvanje mira.
GOLDZEN wrote: ↑07/03/2022 12:00
Kompaniji "Agility Iinternational Inc" iz savezne države Atlanta dodijeljen je ugovor za pomorski transport vojne opreme za potrebe Oružanih snaga BiH za period od 2022. do 2026. godine u okviru FMS programa Vlade SAD-a.
mala korekcija...
savezna drzava je Georgia a grad je Atlanta
mk ultra wrote: ↑08/03/2022 10:35
pa snimali teritoriju... za to su ovi avioni i namijenjeni
Znam da snimaju, ali zasto
Nisu najavljeni kao npr. francuski avioni
Pa da prave vojne karte eto zašto. I da poslije imaju azurirane lokacije sa raznim kordinatima i lokacijama zbog lakšeg navodjenja raketa i rukovodjenja ako dodje do kopnene operacije.
Pa da prave vojne karte eto zašto. I da poslije imaju azurirane lokacije sa raznim kordinatima i lokacijama zbog lakšeg navodjenja raketa i rukovodjenja ako dodje do kopnene operacije.
Cudno mi da to vec nemaju. Ili rade update
Ja sam vise pomislio kao ono da salju poruku Dodiku ili tako nesto.
Cudno mi da to vec nemaju. Ili rade update
Ja sam vise pomislio kao ono da salju poruku Dodiku ili tako nesto.
Pošalju ali obavljajući neku xy misiju. Neće reći heej evo mi došli da vidite da smijemo..Na možeš nam ništa.
Generalpukovnik Senad Mašović će uskoro otputovati u službenu posjetu SAD-u gdje će glavna tema razgovora biti "ojačavanje borbenih kapaciteta Bosne i Hercegovine".
Ove godine dolazi neka nova oprema. Pretpostavljam iz Turske.
GOLDZEN wrote: ↑10/03/2022 12:51
Generalpukovnik Senad Mašović će uskoro otputovati u službenu posjetu SAD-u gdje će glavna tema razgovora biti "ojačavanje borbenih kapaciteta Bosne i Hercegovine".
Ove godine dolazi neka nova oprema. Pretpostavljam iz Turske.