Popularne stvari koje ne kontam
- Šveđanin
#6626 Re: Popularne stvari koje ne kontam
NHL pratim cijeli zivot, NBA moze proci, ovo ostalo vrlo tesko, pogotovo bejzbol.
NFL je jako dosadan, MLB jos vise.
NFL je jako dosadan, MLB jos vise.
- Jack Be Nimble
#6627 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Malo mi je glupa rasprava jer football znaci da igras NA nogama. U poredjenju na konju. Tada bogati su imali konje pa su mogli na konjima da igraju polo npr, a siromasni su morali da trce svojim nogama ako su htjeli da igraju bilo sta.
Takodjer novinari u engleskoj su zvali football - soccer do 80tih. A i u americkom fudbalu 1850 vise se udarala lopta nego sada. Promjenila se pravila igrom vremenom a ime ostalo. Rugby footbal postao rugby, Amerikanci zadrzali football a soccer postao sto je danas football.
Uostalom nema nikakve veze kako se neki sport zove ili kontas ili ne. U jednom sportu vidis 5 minuta akcije i 90 minuta reklama, u drugom vidis 5 minuta akcije i 85 minuta dodavanja u krug. Ako ne kontas igru uvijek ces to vidjeti i kukati da je dosadno.
Takodjer novinari u engleskoj su zvali football - soccer do 80tih. A i u americkom fudbalu 1850 vise se udarala lopta nego sada. Promjenila se pravila igrom vremenom a ime ostalo. Rugby footbal postao rugby, Amerikanci zadrzali football a soccer postao sto je danas football.
Uostalom nema nikakve veze kako se neki sport zove ili kontas ili ne. U jednom sportu vidis 5 minuta akcije i 90 minuta reklama, u drugom vidis 5 minuta akcije i 85 minuta dodavanja u krug. Ako ne kontas igru uvijek ces to vidjeti i kukati da je dosadno.
- Point.
#6628 Re: Popularne stvari koje ne kontam
NFL je kao neki akcioni film Bruca Willisa novije proizvodnje. Dakle haman negledljivo. Fudbal je kao neki film Tarantina. Uvijek dobar, cak i kad ponekad smara.
- ultima_palabra
#6629 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hm, sviđa mi se ta usporedbaPoint. wrote:NFL je kao neki akcioni film Bruca Willisa novije proizvodnje. Dakle haman negledljivo. Fudbal je kao neki film Tarantina. Uvijek dobar, cak i kad ponekad smara.
- Laertes
#6630 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije baš popularna stvar, al' ja ne kontam što mi se svako malo izbriše avatar sa foruma? Jel' to zbog pušenja 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6631 Re: Popularne stvari koje ne kontam
većina ljudi ima moderne mobitele i internet/wi fi
ali se priča otegne o nečemu što se lako može provjeriti na googlu
i ostane nedorečeno
vjerujem da bi se ista priča mogla voditi za tri dana
niko da odmah provjeri, a vala ni kasnije

ali se priča otegne o nečemu što se lako može provjeriti na googlu
i ostane nedorečeno
vjerujem da bi se ista priča mogla voditi za tri dana
niko da odmah provjeri, a vala ni kasnije
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#6632 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vjerujem da je već bilo ali stvarno ne kontam u zadnje vrijeme koji je qurac ovim momcima sa uzrečicama "brate, braco, burazeru, burke, braćala" i slično. Haj što se uživo sledim svako malo kad čujem nego kad po fejsbuku to počne jedno drugom pa uz to srca. Fuj. Gore od žena kad jedna drugoj preslatka si, pre ovo, pre ono si.
Jbm ti glupane. Što se nisam rodio 1950.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6633 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bilo, sigurno. Bruda i tako toJimmy McNulty wrote:Vjerujem da je već bilo ali stvarno ne kontam u zadnje vrijeme koji je qurac ovim momcima sa uzrečicama "brate, braco, burazeru, burke, braćala" i slično. Haj što se uživo sledim svako malo kad čujem nego kad po fejsbuku to počne jedno drugom pa uz to srca. Fuj. Gore od žena kad jedna drugoj preslatka si, pre ovo, pre ono si.
![]()
- avetinja
#6634 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U ovom slučaju preporučujem dimnu bombu.Fudo387 wrote:I kojem bi kretenu ovdje bilo ceif baciti petardu?
...kad vec sve svijetli, sija, gori.
- avetinja
#6635 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne razumijem ljude koji sa slušalicama u ušima hodaju gradom. Kao muhe bez glave su. Niti gledaju semafor, niti automobile. Sami sebi u stomak skaču. Još postoji mogućnost da ih neko nalema zbog mobitela.
- Laertes
#6636 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne daj se nervirati, BROJimmy McNulty wrote:Vjerujem da je već bilo ali stvarno ne kontam u zadnje vrijeme koji je qurac ovim momcima sa uzrečicama "brate, braco, burazeru, burke, braćala" i slično. Haj što se uživo sledim svako malo kad čujem nego kad po fejsbuku to počne jedno drugom pa uz to srca. Fuj. Gore od žena kad jedna drugoj preslatka si, pre ovo, pre ono si.
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#6637 Re: Popularne stvari koje ne kontam
avetinja wrote:Ne razumijem ljude koji sa slušalicama u ušima hodaju gradom. Kao muhe bez glave su. Niti gledaju semafor, niti automobile. Sami sebi u stomak skaču. Još postoji mogućnost da ih neko nalema zbog mobitela.
jbg,tako izgledaju cool
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6638 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Potencijalne samoubice.kakavdanakneiskustvu wrote:avetinja wrote:Ne razumijem ljude koji sa slušalicama u ušima hodaju gradom. Kao muhe bez glave su. Niti gledaju semafor, niti automobile. Sami sebi u stomak skaču. Još postoji mogućnost da ih neko nalema zbog mobitela.
jbg,tako izgledaju cool
- annoy
#6639 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Uz hodanje sa slušalicama, ja ne kontam općenito ljude koji hodaju ne osvrćujući se na okolinu i koji se ponašaju kao da su sami na svijetu. Primjer, hodam nekim uskim prolazom, dakle jedna osoba može hodati, ispred mene ide čovjek i odjednom iz čista mira STANE bez upozorenja i gleda na mobitel, falio je milimetar da se zabijem u njega. Pa jebote, ne možeš tako. Ili kad dvoje-troje ljudi zauzme cijeli pločnik i vuku se kao prebijene mačke, i ne možeš ih zaobići nikako, i onda moraš cupkat iza njih. Stalno mi se događaju takve stvari, šta je tako teško biti svjestan da nisi sam na ulici i da ipak trebaš imat nekakvog obzira prema drugim ljudima. Neki dan se penjem uz stepenice i žena ispred mene se iz čista mira okrene i krene prema dole, malo je falilo da se skupa otkotrljamo niz stepenice
Ljudi hodaju kao muhe bez glave
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6640 Re: Popularne stvari koje ne kontam
+1annoy wrote:Uz hodanje sa slušalicama, ja ne kontam općenito ljude koji hodaju ne osvrćujući se na okolinu i koji se ponašaju kao da su sami na svijetu. Primjer, hodam nekim uskim prolazom, dakle jedna osoba može hodati, ispred mene ide čovjek i odjednom iz čista mira STANE bez upozorenja i gleda na mobitel, falio je milimetar da se zabijem u njega. Pa jebote, ne možeš tako. Ili kad dvoje-troje ljudi zauzme cijeli pločnik i vuku se kao prebijene mačke, i ne možeš ih zaobići nikako, i onda moraš cupkat iza njih. Stalno mi se događaju takve stvari, šta je tako teško biti svjestan da nisi sam na ulici i da ipak trebaš imat nekakvog obzira prema drugim ljudima. Neki dan se penjem uz stepenice i žena ispred mene se iz čista mira okrene i krene prema dole, malo je falilo da se skupa otkotrljamo niz stepeniceLjudi hodaju kao muhe bez glave
Danas idem ulicom, trotoar malo pouzi, kad 3 hamše stale ko s poslom, mahalaju, zapriječile put, još kišobrani. I ne jebu živu silu
A te sto idu ulicom slusajuci muziku (ili jos gore voze tako bickil) bih najradije odrobijao.
Pitam tako jednu budaletinu kako ne boji biti ucesnik u saobracaju bez vaznog čula kao što je sluh, kaže: "imam dobre reflekse od igrica"
- annoy
#6641 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Joj, da, kišobrani su posebna priča. Iskreno se čudim što još imam oba oka.
To se otvara i zatvara bez ikakvog obzira.
To se otvara i zatvara bez ikakvog obzira.
- radiša
#6642 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a sta treba,da upali sva 4?annoy wrote:Uz hodanje sa slušalicama, ja ne kontam općenito ljude koji hodaju ne osvrćujući se na okolinu i koji se ponašaju kao da su sami na svijetu. Primjer, hodam nekim uskim prolazom, dakle jedna osoba može hodati, ispred mene ide čovjek i odjednom iz čista mira STANE bez upozorenja i gleda na mobitel, falio je milimetar da se zabijem u njega. Pa jebote, ne možeš tako.
pazis malo kad hodas,vidis da si i ti u nebo gledala cim si mu se na milimetar priblizila i zamalo zabila u neduzna coJeka.
- annoy
#6643 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma ne znam kako sam se mogla usudit hodat iza njega, baš sam neobzirna.radiša wrote: a sta treba,da upali sva 4?
pazis malo kad hodas,vidis da si i ti u nebo gledala cim si mu se na milimetar priblizila i zamalo zabila u neduzna coJeka.
- radiša
#6644 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dises ljudima za vratom i jos se bunis.nidje veze.ako hodam sporije onda sam minimalno 5 metara iza nekog,moze radit sta hoce necu se zabit u njega.ne kontam fakat sta treba da se okrecem iza sebe ako hocu da pogledam u telefon,zavezem pertlu i slicno...
pretjerujes.
pretjerujes.
- annoy
#6645 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne dišem ljudima za vratom, hodam normalno iza čovjeka, kao i ljudi iza mene, ljudi je puno, kad iz vlaka izađe 100 ljudi ne možeš držat razmak od 5 metara, radi se o prolazu blizu željezničkog kolodvora gdje prolazi dosta ljudi, nije nekakva šetnica gdje se ide polako, nego normalnim ili većinom ubrzanim korakom. Ako ljudi hodaju iza tebe nećeš se instant zaustavit i zakočit u sekundi, valjda možeš malo usporit ili se probat pomaknut u stranu...Još bi trebali hodati s natpisom na leđima "pazite na razmak" jer je nešto sasvim normalno u napučenom prolazu gdje hrpa ljudi hoda i to uglavnom ubrzanim korakom se bez ikakvog obzira zaustavljati u sekundi svakih par metara. Nećeš me uvjerit da je to normalno, makar ispala kraljicom dramatiziranja. Nećeš na sred takvog prolaza se sagnut i zavezat cipelu, osim ako želiš da ljudi padaju preko tebe.radiša wrote:dises ljudima za vratom i jos se bunis.nidje veze.ako hodam sporije onda sam minimalno 5 metara iza nekog,moze radit sta hoce necu se zabit u njega.ne kontam fakat sta treba da se okrecem iza sebe ako hocu da pogledam u telefon,zavezem pertlu i slicno...
pretjerujes.
Ne govorim o situaciji kad šetaš obalom rijeke, nego o centru velikog grada i mjestu gdje je gužva, tempo hodanja je dosta ubrzan i ne možeš se ponašat kao da si sam na svijetu i da 5 metara iza tebe nema nikoga, jer ima.
- radiša
#6646 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa valjda je normalno da drzis razmak makar pola metra od nekog i fokusiras se na to da isti moze stat zbog x razloga.Smjesno bi bilo da ljudi daju signalizaciju ili neka upozorenja,cesto se desi ako ih pratis da malo uspore pa se zaustave,samo ih moras pratit,na ulici si...
Ako ti se ne dopada ti lebdi pa ces rijesit problem,dok te ptice i dronovi ne pocnu smarat
Ako ti se ne dopada ti lebdi pa ces rijesit problem,dok te ptice i dronovi ne pocnu smarat
- annoy
#6647 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ponašaš se kao da nikad nisi hodao na nekom frekventnom mjestu.
Ali vidim da poznaješ kontekst situacije bolje od mene koja sam ju doživjela, pa zašto uopće išta dalje govoriti.
Ja ću i dalje nastavit imati obzira prema drugima sukladno situaciji u kojoj se nalazim, i pazi, očekivati to i od drugih. Bezobrazno, znam.
Ali vidim da poznaješ kontekst situacije bolje od mene koja sam ju doživjela, pa zašto uopće išta dalje govoriti.
Ja ću i dalje nastavit imati obzira prema drugima sukladno situaciji u kojoj se nalazim, i pazi, očekivati to i od drugih. Bezobrazno, znam.
- radiša
#6648 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ponasam se kako treba,obracam paznju i reagujem na vrijeme.Tebi ocigledno fali malo vise koncentracije,paznje...
- annoy
#6649 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Radiša, stručnjak za izradu psiholoških profila nepoznatih osoba na internetu na temelju jednog posta. Bilježim se sa štovanjem.
- radiša
#6650 Re: Popularne stvari koje ne kontam
hvala,hvala...annoy wrote:Radiša, stručnjak za izradu psiholoških profila nepoznatih osoba na internetu na temelju jednog posta. Bilježim se sa štovanjem.