Irak

Post Reply
Ripicipi

#6626 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ripicipi »

budza wrote:
Kikibombona wrote:Nista, posalji nam muftiju (sa voznim parkom) da nam spasi cast i obraz! :lol:

A mene fakat ne brine kakve ce neko zastave kaciti u drzavi Srbiji! Libo me racku, iskreno! :D

Jbt, ima li ijedan ekavicar na forumu da nije ekstremni vjernik. :-)

na bjelasnici. ne u srbiji.
a prosetacu i po sarajevu (vitezu, sokocu) sa istom.

moja prica nema veze sa verom, vec sa obrazom.
Otkad se na Bjelasnici prica ekavica?
Kikibombona

#6627 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

budza wrote:ID-ovci i pored svih sranja, nisu veci zlikovci i govna od: srbocetnika, hrvatoustasa, amerikanaca, engleza, cionista, francuza, asadovih govana, ubice sisija, rusa... lista je malo podugacka. za nas koji pamtimo sta smo juce doruckovali.
Govno je govno, necu ga ni vagati ni njusiti. Jel tebi neko govno sladje i draze od nekog drugog? Nadam se da nije!

Posto je tema ISIL, drzimo se ovih monstruma.

Kurdi prikupljaju novac za porodicu Pesmerga borca kojeg su ISILovci zaklali u Mosulu. Iza njega je ostalo jedanaestero djece. Na ovoj stranici se moze uplatiti novac. Cilj je skupiti 50 000 dolara do marta.

Image

https://www.indiegogo.com/projects/kurd ... ft-11-kids

Kirkuk, kurdski Jerusalem. Nema sanse da ce ovaj grad prepustiti Arapima, bilo sija - bilo suni.... Gotova stvar. Jako dobar clanak, vrijedi procitati.

http://www.bloombergview.com/articles/2 ... -of-kirkuk
Gojeni H

#6628 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:A plata uposlenicima u javnim službama u Mosulu ni dana ne kasni :-) Redovnija nego onima u Bagdadu.
Odakle namiču lovu za budžet? Prodaja djevojčica, djevojaka, žena, stoke od Jezida, trgovina organima i taj halal rad...?
Sve glupani, a prvo zauzeli naftna polja odakle se moze hajrovat'.
shibonja

#6629 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by shibonja »

insomnia78 wrote:Jel' ovo uopste protuzakonito kod nas?

NIje,jer do sad bi bili kaznjeni i cetnici sa svojim crnim zastavama i mrtvackim glavama,koje vise po sumskoj...a klali su bosnjake pod tom zastavom...
Gojeni H

#6630 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

Chisum wrote:
sarajevoxxxx wrote:Izzat Ibrahim al-Douri

Image
Jebeni Heisenberg :lol:
Daj ba, frajer isti Montgomery

Image
Bodkin

#6631 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

budza wrote:ID-ovci i pored svih sranja, nisu veci zlikovci i govna od: srbocetnika, hrvatoustasa, amerikanaca, engleza, cionista, francuza, asadovih govana, ubice sisija, rusa... lista je malo podugacka. za nas koji pamtimo sta smo juce doruckovali.
Kozojebi su najveca govna sto su hodala od hitlera. Poceli su ih guziti dole polako pa ce picke sto prodaju djecu i zene potrcati nazad u evropu na socijalu. Nadam se da su ovi spremni za njih
salik79

#6632 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

budza wrote:
Kikibombona wrote:Nista, posalji nam muftiju (sa voznim parkom) da nam spasi cast i obraz! :lol:

A mene fakat ne brine kakve ce neko zastave kaciti u drzavi Srbiji! Libo me racku, iskreno! :D

Ako stojis iza ovoga, nudim ti svu logistiku - od majice do prijevoza i toplog obroka.
Point.

#6633 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

budza wrote:

nije i ne sme biti.
covek ne velica ID sa tim zastavama.
te zastave i simboli izvorno nemaju veze sa IDom.
ja prvom prilikom cim budem nasao takvu zastavu, podici cu je na jarbol u svojoj avliji.
Ti si bolestan covjek. Jako, jako boletan u tintari. Sta vi ekstremne sandzaklije radite, nije me briga, stavljaj je sebi u sred Pazara ako hoces, al u Bosni neces. Ako je iko dvolicnjak, onda si to ti.
Chisum

#6634 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chisum »

budza wrote:

O kojoj ti Bjelasnici seres ekavicaru? Kada? Mislis kad si setao dvoglavog orla u dzepu, dok se ovdje guzvalo?

I po kojem si ti to Sarajevu setao?

Kako vas bolan nije stid da serete o stvarima koje ste samo na youtube-u mogli da gledate, dva dana da ste tu bili, ne bi znali gdje vam je guzica, a gdje glava, na kurac vas nabijem sviju
Drvosjeca iz Dejcica

#6635 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šta sam sinoć rekao? :D :kravata:
Već su sinoć dignute sve uzbune u policijskim sližbama u BiH a nevjerne Tome su i dalje opovrgavale te tvrdnje.

Da citiram sam sebe.
Mislim da u Evropi pa bila to i Gornja Maoča, *urac palac, nema mjesta ovim zastavama. Čak šta više siguran sam u to, smio bih se kladiti.
SIPA zbog istaknutih zastava IDIL-a kreće u Gornju Maoču

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sipa-zbo ... /150205049
nocnaptica986

#6636 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by nocnaptica986 »

sta ima u maoci..jeli poceo padat snjeg ? :lol:
shibonja

#6637 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by shibonja »

Eno ih se usra.li u Maoci,sto sipa krece,mozes na svojoj kuci objesit sta hoces,nema zakona,nema prestupa,nema osude....

ps:dzaba trose gorivo :D
Cybernetic

#6638 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 13:01, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#6639 Re: ISIS zauzeo Mosul

Krenuo je i Jordan kako je najavio sa napadima, navodno je ubijen i Princ Nineveh, jedan od viših komandanata IDIL-a. Kom opanci kom obojci.
Jordan počeo napade na IDIL, 55 mrtvih u prvom valu bombardovanja
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/jorda ... /150205074
Drvosjeca iz Dejcica

#6640 Re: ISIS zauzeo Mosul

shibonja wrote:Eno ih se usra.li u Maoci,sto sipa krece,mozes na svojoj kuci objesit sta hoces,nema zakona,nema prestupa,nema osude....

Pa eto ovi da imaju muda što su postavili zastave ostavili bi ih do kraja. :roll: Dolazi informacija da zastava i obilježja na kućama nema, tj. da nisu pronađeni, istraga se nastavlja. :wink:
"Tokom preduzetih aktivnosti u Gornjoj Maoči nisu zatečene istaknute zastave IDIL-a, a o rezultatima izvršenih provjera obaviješteno je Tužilaštvo BiH", saopćeno je iz press službe SIPA-e.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 05/02/2015 13:50, edited 1 time in total.
KingdomBosnia

#6641 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by KingdomBosnia »

Malo je 55,daj jos
sarajevoxxxx

#6642 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Iz Njemačke u Erbil stigla specijalna jedinica za obučavanje i treniranje vojnih snaga Pešmergi za borbu protiv IS-a:

Image
KingdomBosnia

#6643 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by KingdomBosnia »

Bravo svabe,rokaj djecojebe
Drvosjeca iz Dejcica

#6644 Re: ISIS zauzeo Mosul

KingdomBosnia wrote:Malo je 55,daj jos
Polako tek su krenuli. Najgore što u takvim napadima bude i onih koji imaju malo veze ili nikako sa IDIL-om. :( Ali ako su skinuli ovog nekog princa IDIL-a onda su ga baš uboli. Nije đaba jordanski kralj išao Obami, sigurno su dobili municije i goriva a vjerovatno i određene informacije. Po meni ništa dok kopnene snage ne uđu i očiste teren.
KingdomBosnia

#6645 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by KingdomBosnia »

Halal im svaka bomba
vješalica

#6646 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by vješalica »

Maystor wrote:
Nažalost, nije. Teško da mogu vlasnika kuće krivično goniti.
Ipak, postoji bezbroj načina da im se zagorča život.
što nije?
posljedica je nastala na javnom mjestu,što je kažnjivo ponašanje,ako ništa prekršajno
Drvosjeca iz Dejcica

#6647 Re: ISIS zauzeo Mosul

Skijaš wrote:Stvari treba držati u okviru sistema, a ja ne vidim kako je ovo što je taj pavijan uradio kršenje zakona.
Slažem se sa ovim boldiranim. Ali isto tako ne možeš javno postaviti zastavu i obilježja neke paravojne i terorističke organizacije i grupe. Ono nije ovaj vlasnik kuće postavio AC/DC zastavu i amblem, ipak se sa terorizmom nije igrati. :oops:
vješalica

#6648 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by vješalica »

Chisum wrote:E gledaj mu kuce i krmetnjaka....

Samo se ovakav nepismeni jad i moze loziti na Planetu majmuna.

umjesto vrata za izlaz na balkon cigle složio i to alaselamet
vidi se da su na nivou ljudi što su živili u pećinama prije milion godina
Kikibombona

#6649 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
KingdomBosnia wrote:Malo je 55,daj jos
Polako tek su krenuli. Najgore što u takvim napadima bude i onih koji imaju malo veze ili nikako sa IDIL-om. :( Ali ako su skinuli ovog nekog princa IDIL-a onda su ga baš uboli. Nije đaba jordanski kralj išao Obami, sigurno su dobili municije i goriva a vjerovatno i određene informacije. Po meni ništa dok kopnene snage ne uđu i očiste teren.
Pa ceka se da ova mutava iracka vojska ojaca pa da onda krenu na Mosul.

Mogli bi to Kurdi odraditi, ali ne zele. Zasto da ginu za gradove koji nisu njihovi!? Cijeli iracki Kurdistan su ocistili od ISILa, ovi vise ne kontrolisu ni milimetar kurdske autonomne pokrajine. Pored oblasti koja je u nadleznosti KRG, Pesmerge su oslobodile i 99% drugih gradova gdje dominatno zive Kurdi.

Obojeno je autnomna pokrajina Kurdistan, a isprekidano povrsina koja pripada Bagdadu ali su Kurdi oslobodili i ta podrucja kako bi zastitili brojno kurdsko stanovnistvo

Image

Dosli su do Mosula i ocigledno ne zele dalja.

Mozda jedino ako bi im Amerika obecala drzavu u zamjenu za unistenje ISILa!??

Mada, po svemu sudeci, cekat ce se da ojaca iracka vojska i da oni udju u Tikrit, Bidzi, Mosul i ostale gradove sjevernog Iraka. Po mojoj procjeni, to ce se desiti najdalje za godinu dana. Mnogi analiticari najavljuju u roku od pola godine napad na Mosul.
General War

#6650 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by General War »

shibonja wrote:Eno ih se usra.li u Maoci,sto sipa krece,mozes na svojoj kuci objesit sta hoces,nema zakona,nema prestupa,nema osude....

Ja vidjoh na po bascarsije nekakvog debelog (kod sebilja)dugobradogkratkopantolasa sa ISIL majicom nekad krajem novembra, nista tip 'ladno seta medju turstima..tako da mi nije jasno ovo sto sad nesto SIPA ganja ove poklonike zla?
Post Reply