AMERIKA
-
Avetinho
#6626 Re: AMERIKA
Još jedna opskurna budalina, odakle samo izranjaju. Ne čudi me da plače za Karlsonom.
-
biglebovski
#6627 Re: AMERIKA
Za nadati se, iako, teško će biti, demokratski procesi se guše, ogromne pare su u igri, neki totalitarizam i cenzura zavladala, da te bog sačuva.
Evo šta o tome kaže vjerovatni budući predsjednik SAD-a, gospodin Robert F. Kennedy, Jr., kao i ostali kandidati i aktivisti:
“Debates and town halls are part of the democratic process,” Kennedy told The Epoch Times’ Jan Jekielek on April 24. “We’re living in a time when there’s a lot of Americans who believe our democracy is broken. And I think both political parties have to bend over backwards to start restoring faith in democracy and electional integrity.
“Americans think the entire system is rigged against them,” he added. “And if the DNC goes through with this—its plan to not have debate—I think that will serve as … an unfortunate confirmation to a lot of Americans that the system is indeed rigged.”
However, according to a Washington Post report, the Democratic Party has “no plans to sponsor primary debates,” even with multiple candidates vying for the party’s nomination.
While declining to speculate on why the party would have made that decision, Kennedy stressed that such a move would defy democracy itself.
“You need to let the public decide who they want for leadership, rather than party commissars like they did in the Soviet Union or in China,” he asserted.
Kennedy is not the only Democrat to decry the DNC’s plans. Williamson weighed in on the matter as well.
“The DNC ‘plans no primary debates,’” she said in a tweet. “As though there simply ARE no other candidates … no other ideas we should discuss about ways to win in 2024, or other ideas we should discuss about ways to repair the country. Too many people are too smart to accept this.”
Likewise, progressive activist Nina Turner, a former surrogate for Bernie Sanders’ presidential campaigns, slammed the decision as “undemocratic,” holding that it “robs the voters of choice”.
“No one who feels confident in their record and/or ideas would hesitate to stand on them,” she wrote on Twitter. “The DNC should hold debates. This is supposed to be a democratic process.”
The DNC did not respond to an inquiry from The Epoch Times.
https://www.zerohedge.com/political/rfk ... eed-rigged

-
Avetinho
#6628 Re: AMERIKA
Zašto nema partijske debate kada partija ima Predsjednika u Bijeloj Kući jasno je svima osim onima totalno neupućenim u Američku politiku. Ovaj se pravi lud, a neće da prizna da je jedina njegova "platforma" '' prezime Kenedi i ime Robert. Još ako ufati kakvog Trampovca na anti-vaks, može osvojiti cijela tri glasa od kojih je jedan njegov vlastiti.
- dale cooper
#6629 Re: AMERIKA
Na šta spade Kennedy klan.

- Point.
#6630 Re: AMERIKA
Za ovog Kenedi offspringa glasa samo uža familija.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6631 Re: AMERIKA
debata nema jer su mu šanse 0
-
biglebovski
#6632 Re: AMERIKA
Bilo bi fer i pošteno da se odobri debata, bitno za budućnost i demokratiju. Glavonje izgleda strah može li Bajden izdržati duže vremena za govornicom, čitam, ne znam koliko je istina, CNN piše, da je predsjednik proveo puno vremena na godišnjem vucarajući se po plažama Delaware-a i plaćenom bolovanju, ali isto tako, uspješna debata bi dokazala da je Bajden spreman za novi mandat u ovim turobnim vremenima za američku demokratiju i ljudska prava.
Biden has spent more than a fourth of his presidency working from Delaware, outpacing Trump’s regular trips away
https://edition.cnn.com/2022/10/17/poli ... index.html
Pozira na plaži:

Biden has spent more than a fourth of his presidency working from Delaware, outpacing Trump’s regular trips away
https://edition.cnn.com/2022/10/17/poli ... index.html
Pozira na plaži:

Last edited by biglebovski on 26/04/2023 16:03, edited 1 time in total.
- dale cooper
#6633 Re: AMERIKA
Ja ne znam da se ikada desilo da neko u primaries pobijedi nekoga ko je trenutni predsjednik iz iste partije i ko se ponovo kandiduje sa te pozicije.
Možda jež i ostali znaju bolje.
Možda jež i ostali znaju bolje.
- qlface
#6634 Re: AMERIKA
DeSantis je puno izgledniji kao republikanski konkurent Trumpu. Koji god od njih pobijedi bit će predsjednik.biglebovski wrote: ↑26/04/2023 13:36 Dijeli se po Americi šakom i kapom izgleda, izmaklo kontroli totalno kako su corporate stakeholders preuzeli.
Sve će to gospodin Kenedi, izgledni budući predsjednik SAD-a, dovesti u red.
Za Carlsona kruži dosta glasina da želi da bude potpredsjednik ida je ovaj otkaz odavno u pripremi sa njegove strane. Čak je to i zakletim soyboy ljevičarima poput onog Cenka Uygura jasno, samo naše forumske dajidžine suze imaju svoje teorije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6635 Re: AMERIKA
DeSantis ima šansi koliko i ti 
-
biglebovski
#6636 Re: AMERIKA
Boje se gospodina DeSantisa, što jest jest. Masovno građani sele na Floridu bježeći od bezvlašća, nasilja, siromaštva i cenzure iz ovih demokratskih gradova, izgleda da jako dobre stvari radi, ali mu dobro podmeću i Demokrate i Trump. Gospodin Carlson Tucker je izuzetno popularan i kad bi u nekoj kombinaciji završio u Bijeloj kući, to bi, po meni bilo dobro za američku demokratiju i ljudska prava. Strah me samo da ne padne kroz prozor i on i gospodin Kenedi a i gospodin DeSantis. U suštini, kada vidimo, što demokrata Amy Klobučar kaže da tri korporacije drže izbore i hakiraju glasačke mašine, velike su šanse da Bajden bude doživotni predsjednik.qlface wrote: ↑26/04/2023 15:22DeSantis je puno izgledniji kao republikanski konkurent Trumpu. Koji god od njih pobijedi bit će predsjednik.biglebovski wrote: ↑26/04/2023 13:36 Dijeli se po Americi šakom i kapom izgleda, izmaklo kontroli totalno kako su corporate stakeholders preuzeli.
Sve će to gospodin Kenedi, izgledni budući predsjednik SAD-a, dovesti u red.
Za Carlsona kruži dosta glasina da želi da bude potpredsjednik ida je ovaj otkaz odavno u pripremi sa njegove strane. Čak je to i zakletim soyboy ljevičarima poput onog Cenka Uygura jasno, samo naše forumske dajidžine suze imaju svoje teorije.
-
omar little
#6637 Re: AMERIKA
jeste jednom davno. franklin pierce, demokrata. 18nestonesto (dobra trivija.dale cooper wrote: ↑26/04/2023 15:18 Ja ne znam da se ikada desilo da neko u primaries pobijedi nekoga ko je trenutni predsjednik iz iste partije i ko se ponovo kandiduje sa te pozicije.
Možda jež i ostali znaju bolje.![]()
u moderno vrijeme predsjednik nije izgubio nominaciju, ali je bilo zanimljivih challenges: carter - t. kennedy, ford - reagan, bush sr -pat buchanan, johnson - mccarthy. ima sigurno jos u davninama, ali ovih novijih se sjecam.
-
biglebovski
#6638 Re: AMERIKA
Bar Reports 80% Drop in Bud Light Sales as Fallout Continues: 'They Just Won't Do Bud Light'Jack Be Nimble wrote: ↑26/04/2023 07:09 Da li je ijedna kompanija koja je proglasena "go woko, go broke" bankrotirala ili barem izgubila znacajan % zarade?
Last week, it was revealed that the company lost more than $5 billion in market value in the 12 days after the Mulvaney promotion.
https://www.westernjournal.com/bar-repo ... 2023-04-17
- qlface
#6639 Re: AMERIKA
Da bude republikanski konkurent Trumpu? Šanse su mu 90%+ brat bratu. Pa lik je na Floridi pomeo nedavno, sve odluke mu imaju ogromnu podršku stanovništva i prolaze u pametno planiranim intervalima, ima takvu moć da je i sam Trump par puta pokazao određenu nervozu zbog njega.
-
Avetinho
#6640 Re: AMERIKA
trolololobiglebovski wrote: ↑26/04/2023 15:46Boje se gospodina DeSantisa, što jest jest. Masovno građani sele na Floridu bježeći od bezvlašća, nasilja, siromaštva i cenzure iz ovih demokratskih gradova, izgleda da jako dobre stvari radi, ali mu dobro podmeću i Demokrate i Trump. Gospodin Carlson Tucker je izuzetno popularan i kad bi u nekoj kombinaciji završio u Bijeloj kući, to bi, po meni bilo dobro za američku demokratiju i ljudska prava. Strah me samo da ne padne kroz prozor i on i gospodin Kenedi a i gospodin DeSantis. U suštini, kada vidimo, što demokrata Amy Klobučar kaže da tri korporacije drže izbore i hakiraju glasačke mašine, velike su šanse da Bajden bude doživotni predsjednik.qlface wrote: ↑26/04/2023 15:22
DeSantis je puno izgledniji kao republikanski konkurent Trumpu. Koji god od njih pobijedi bit će predsjednik.
Samo da raščistim za slučajne prolaznike: u skorije vrijeme gotovo da je nemoguće naći većeg rasistu u "mejnstrim" medijima od Karlsona. To je ovaj lik sto ga trolololo @biglebovski naziva borcem za demokratiju i ljudska prava.
-
Avetinho
#6641 Re: AMERIKA
To može biti problem za Repose, baš kao što je one godine bio problem za Demose sa Hilari. Kao što je Hilari izvisila jer su se Sandersovi glasači našli uvrijeđeni kao vlaške mlade, tako je i s ovom dvojicom moguđe da DeSantisovi glasači na predsjedniškim izborima ne glasaju za Trampa i obratno.qlface wrote: ↑26/04/2023 16:36Da bude republikanski konkurent Trumpu? Šanse su mu 90%+ brat bratu. Pa lik je na Floridi pomeo nedavno, sve odluke mu imaju ogromnu podršku stanovništva i prolaze u pametno planiranim intervalima, ima takvu moć da je i sam Trump par puta pokazao određenu nervozu zbog njega.
- qlface
#6642 Re: AMERIKA
Možda, mada mi to trenutna republikanska retorika ne nagovještava jer još drže koliko-toliko zdravu konkurenciju. Više je akcent na "glasajmo protiv demokrata i njihovih ideja" koji će samo preusmjeriti jednu stranu u glasove druge unutar partije. Ali opet ako Trump pokuša DeSantisa da npr. ponižava uživo kao što je Jeba Busha tretirao kao maloumno dijete, tu može doći do podjela.Avetinho wrote: ↑26/04/2023 16:48To može biti problem za Repose, baš kao što je one godine bio problem za Demose sa Hilari. Kao što je Hilari izvisila jer su se Sandersovi glasači našli uvrijeđeni kao vlaške mlade, tako je i s ovom dvojicom moguđe da DeSantisovi glasači na predsjedniškim izborima ne glasaju za Trampa i obratno.qlface wrote: ↑26/04/2023 16:36
Da bude republikanski konkurent Trumpu? Šanse su mu 90%+ brat bratu. Pa lik je na Floridi pomeo nedavno, sve odluke mu imaju ogromnu podršku stanovništva i prolaze u pametno planiranim intervalima, ima takvu moć da je i sam Trump par puta pokazao određenu nervozu zbog njega.
-
biglebovski
#6643 Re: AMERIKA
Izvrćeš moje riječi kolega, u skladu sa ostalim kolegama, nisam ja nigdje rekao da je gospodin Carlson, Tucker borac za demokratiju i ljudska prava nego da vjerujem bi njegov eventualni izbor u Bijelu kuću bio dobar za američku demokratiju i ljudska prava iz razloga što otvoreno govori o temama koje ostali legacy mediji ignorišu ili izvrću po nalogu svojih vlasnika i finansijera. Bio bi bolji potpredsjednik od Kamale Haris, definitivno, koja je čini mi se tu gdje jeste isključivo zbog diversity programa koji naređuju corporate stakeholder-i. To što neko otvoreno priča o velikom broju slučajeva nasilja koje afro-amerikanci čine nad bijelim i amerikancima azijskog porijekla po meni nije rasizam, nego konstruktivna kritika.
Ali šta drugo i očekivati, čim nije po volji odmah je rasista ili homofob ili, trenutno najpopularnije, transfob i rusofil.
Evo i neki Indijci ukazuju na problem nasilja
-
caros
#6644 Re: AMERIKA
Soroš
Kako ste poremećeni, jebeno nevjerovatno. Biden i Čikago
Kako ste poremećeni, jebeno nevjerovatno. Biden i Čikago
-
Avetinho
#6645 Re: AMERIKA
Nema potrebe da se stidiš. Velika većina Karlsonovih obožavatelja odavno su izašli iz klozeta i javno se deklarišu kao rasisti, homofobi, transfobi i rusofili.biglebovski wrote: ↑26/04/2023 17:15Izvrćeš moje riječi kolega, u skladu sa ostalim kolegama, nisam ja nigdje rekao da je gospodin Carlson, Tucker borac za demokratiju i ljudska prava nego da vjerujem bi njegov eventualni izbor u Bijelu kuću bio dobar za američku demokratiju i ljudska prava iz razloga što otvoreno govori o temama koje ostali legacy mediji ignorišu ili izvrću po nalogu svojih vlasnika i finansijera. Bio bi bolji potpredsjednik od Kamale Haris, definitivno, koja je čini mi se tu gdje jeste isključivo zbog diversity programa koji naređuju corporate stakeholder-i. To što neko otvoreno priča o velikom broju slučajeva nasilja koje afro-amerikanci čine nad bijelim i amerikancima azijskog porijekla po meni nije rasizam, nego konstruktivna kritika.
Ali šta drugo i očekivati, čim nije po volji odmah je rasista ili homofob ili, trenutno najpopularnije, transfob i rusofil.
Evo i neki Indijci ukazuju na problem nasilja
{https://...}
Od "naših", velika većina su ili iz RS, ili RS, uklapa se u Balkanski narativ.
-
biglebovski
#6646 Re: AMERIKA
Čega da se stidim? Etiketa koje ti i slični tebi jedino znate ponuditi umjesto bilo kakve smislene rasprave. Ma hajte molim vas. Pročitaj šta sam napisao pa ponovi ako imaš šta smisleno, osim nisko-intelektualnih fraza tipa antivakser, qanonovac, MAGA, homofob, rasista, incel, četnik...
-
caros
#6647 Re: AMERIKA
Zbog čega ti smetaju te etikete? To su sve stvari kojima se ovi tvoje jasno i glasno ponose.
-
Avetinho
#6648 Re: AMERIKA
Trolololovski argument koji si ponudio je da je Karlson dobar za demokratiju. To je isti argument koji ovi gore što si ih nabrojao, a što se stidiš da si među njima, tvrde za Putina (da je dobar za rješenje "Ukrajinskog pitanja") ili Hi+lera za rješenje Jevrejskog. Smislena rasprava tu završava.biglebovski wrote: ↑26/04/2023 17:46Čega da se stidim? Etiketa koje ti i slični tebi jedino znate ponuditi umjesto bilo kakve smislene rasprave. Ma hajte molim vas. Pročitaj šta sam napisao pa ponovi ako imaš šta smisleno, osim nisko-intelektualnih fraza tipa antivakser, qanonovac, MAGA, homofob, rasista, incel, četnik...
Karlson bi za demokratiju bio dobar, baš kao i Tramp, jedino iza rešetaka.
-
biglebovski
#6649 Re: AMERIKA
Nisi u pravu, argumenti su ti mlaki, blago govoreći, istina je dobra za demokratiju. U demokratiji ne bi trebale postojati zabranjene teme a gospodin Carlson nema dlake na jeziku. Bio bi on vama odličan da čita šta mu se napiše i to je to.Avetinho wrote: ↑26/04/2023 18:00Trolololovski argument koji si ponudio je da je Karlson dobar za demokratiju. To je isti argument koji ovi gore što si ih nabrojao, a što se stidiš da si među njima, tvrde za Putina (da je dobar za rješenje "Ukrajinskog pitanja") ili Hi+lera za rješenje Jevrejskog. Smislena rasprava tu završava.biglebovski wrote: ↑26/04/2023 17:46
Čega da se stidim? Etiketa koje ti i slični tebi jedino znate ponuditi umjesto bilo kakve smislene rasprave. Ma hajte molim vas. Pročitaj šta sam napisao pa ponovi ako imaš šta smisleno, osim nisko-intelektualnih fraza tipa antivakser, qanonovac, MAGA, homofob, rasista, incel, četnik...
-
Avetinho
#6650 Re: AMERIKA
Trolololo, čitaš li ti vijesti ili ih sam sastavljaš? Karlson je razlog zbog kojeg je Foks bio na sudu, a zašto je razlog -- zato što je lagao. Slažem se da je u tom pogledu dobar za istinu, a ta je istina da su Karlonove laži raskrinkane, i uopšte laži Foksa.biglebovski wrote: ↑26/04/2023 18:09Nisi u pravu, argumenti su ti mlaki, blago govoreći, istina je dobra za demokratiju. U demokratiji ne bi trebale postojati zabranjene teme a gospodin Carlson nema dlake na jeziku. Bio bi on vama odličan da čita šta mu se napiše i to je to.Avetinho wrote: ↑26/04/2023 18:00
Trolololovski argument koji si ponudio je da je Karlson dobar za demokratiju. To je isti argument koji ovi gore što si ih nabrojao, a što se stidiš da si među njima, tvrde za Putina (da je dobar za rješenje "Ukrajinskog pitanja") ili Hi+lera za rješenje Jevrejskog. Smislena rasprava tu završava.
Tvoj stav bio bi identičan stavu da Hi+tleru treba podići spomenik za borbu protiv fašizma -- jer je pokazao bez dlake na jeziku kako fašizam ne valja.