PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

tik_tak

#6626 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by tik_tak »

Alfons Kauders wrote:
tik_tak wrote:
rekla-kazala wrote: Ljudi lupaju, nemaju blage veze ni o ekonomiji ni o pravu. Ne shvataju da se ne može uraditi ništa što nije sa zakonom i propisima kao što se penzije ne mogu povećati dok se nezaposleni ne zaposle i poveća uplata doprinosa a do tog neće doći dok se strane kompanije ne smiluju i ne otvore pogone u BiH a za to nema šanse ako svaka budala bude imala pravo da sudi da li nešto treba zapaliti ili ne.
slazem se oko propisa i zakona ali sad ispade da su demonstranti krivi sto se penzije nece povecati JER NEMA ZAPOSLENIH i da su odgovorni sto ce se stotine kompanija povuci sa trzista BIH te da je drugih stotinu otkazalo pokretanje bilo cega. NIKAKO vlast koja je tu 20 godina nije kriva sto tih kompanija uopste nema niti ce ih biti dok se mnoge stvari ne izmjene.

ja ne mogu da vjerujem sta pisete.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk
ne moras vjerovati, ko te tjera? dosta ljudi ne vjeruje u cinjenice...

btw jes to i ti jedan od tih obespravljenih omladinaca bez posla i perspektive?
niko mene ne tjera da vjerujem u bilo sta. a u koje cinjenice da vjerujem? da nam je do sad super bilo i da nema potrebe za protestima?

"omladinac" valjda jesam, tu sam negdje izmedju ali niti sam obespravljen niti sam bez posla i perspektive. sam svoj covjek bez drzavne sise i nekog nadrkanog privatnika.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk
hellue

#6627 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

To su ti Narodni odbori, raja ozbiljno shvatila Lagumdžiju i najveću pobjedu od 46. godine
Hoce opet biti nacionalizacije i Kardeljovog samoupravnog socijalizma :D
channel10

#6628 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by channel10 »

Platformas wrote:
Alfons Kauders wrote:
ti meni mangupe ovdje vec drugi put prijetis da ces mi spaljivati stan, auto ili koji vec kurac

prvo to bas i nije za foruma, drugo to je krivicno djelo, trece vec sam ti se rekao javiti kad budem u komsiluku i cetvrto, mozda i najvaznije, ja nisam drot pa da moram postovati nekakva pravila sluzbe kad neko krene na mene

nisam ti ja kriv sto si ogranicen i mojne na meni lijecit frustracije

toliko, haj sad odjebi
Neko od protestanata reče da ništa od nelegalne imovine neće biti spaljeno, bit će oduzeto i predato narodu. Znači nema spaljivanja.

Niko nije rekao da moraš poštovati, pucaj, vidim imaš muda :)

Pozdrav
Jarane, vicevi su na drugom pdf-u.
relativno84

#6629 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by relativno84 »

JoseMujica wrote:sad mi pade na pamet ...jedini lik kojem bi ovdje dao da vlada je Emir Suljagić

on je lud ko Kim Jong-un ali bi bagru doveo u red...a to je sada prioritet

u seljaka BREZ PENdREKA NEMA NAPREdKA!

Nema on vremena, prosiruje plantazu oraha.
denimb

#6630 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by denimb »

Gledam izlaze organizacije jedna po jedna i ograđuju se od protesta, daju podrsku vladi...iste one organizacije koje godinama i same organizuju proteste i nazivaju vlast kriminalcima.

Sutra ce jos biti u medijima da nikakvih protesta nije ni bilo...

Vakuum u glavi.

Dakle u ovakvom okruzenju, i ovo sto se napravilo je odlicno...ali ako je ovaj broj demonstranata uspio potresti vladajucu strukturu, srusiti 4 vlade, natjerati kriminalce u vlasti da se pitaju isplatili se vise biti tu ...sta bi bilo da se je svijet zbilja ujedinio.
Antifriz+

#6631 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Antifriz+ »

Image
emmir1

#6632 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

Ma mi smo Bošnje čudo , niko nama ugodit ne može.

Evo sutra poslije plenuma budemo čitali komentare.

Ma onaj plenum je čisto sranje , ma da vidiš koji su tu klošari došli , mene neće onaj pijačar da predstavlja , nikad ja tamo se više pojavit neću i slično
Danguba

#6633 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

Senf wrote:Vidi Fahre sto se sad okomio na demobilisane borce, nakon sto su ga upozorili veceras :-)

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... je-saborce
:lol: :lol: :lol: :lol:

oni nisu normalni... :-)
samo prije neki dan dizu boracku populaciju do neba od bihaca do gorazda... :lol:
Lasta92

#6634 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lasta92 »

Dvojica pripadnika MUP-a KS, od čega jedan uposlenik jedinice za podršku i jedan uposlenik PU Centar do daljnjeg su suspendovani sa radnog mjesta, dok se ne okonča disciplinski postupak, naime terete se za prekoračenje službenih ovlasti, dok se prvi tereti za nanosenje teskih tjelesnih povreda jednom demonstrantu i to kamenom, obojica su prijavljeni misiji EUPM-a u Bosni i Hercegovini.
Kikibombona

#6635 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote:
bojim se da bezze trosis vrijeme, dzaba objasnjavat... ljudi hoce federalni, drzavni nivo... i sta se tu moze? nismo svi racionalni, sta ces...

btw.

Damir Nikšić

Ako praviš Plenum građana i zabraniš pristup članovima svih partija, onda se ponašaš kao nova partija, a ne Plenum građana. Onda sutra osnujte partiju i krenite u ravnopravnu borbu za vlast na vanrednim izborima.

pitanje za milijun kuna...

ako na plenumu ne mogu ucestvovati ni stranke, ni clanovi stranaka... ako nema granskih sindikata (prije svega javnog sektora ks)... ako se ne zna koliko ljudi ce ucestvovati i koliko ce podrzati zahtjeve... sta onda tom plenumu daje legitimitet?

da ne bude ko u zenici, gdje par stotina ljudi trazi smjenu prilicno popularnog nacelnika koji je dobio ogromnu vecinu glasova gradjana (lik je iz sda i godinama mu niko nije "prisio" nista, a trudili su se)

Znaci, nevjerovatno!

Sta bi ti pricao ako bi plenum preplavili clanovi stranaka? :D

Pripadnici stranaka nisu pozvani iz jednostavnog razloga. Oni su uzrok svega loseg. Ako bi se ukljucili, svim silama bi nastojali rasturiti sve dobro sto su protesti donijeli.

Dakle, kakav idiot trebas biti da bi pozvao nekog ko te zeli sabotirati? :-)

Nisi ti naivan, nesto drugo je u pitanju. :D :-D
dr. sci

#6636 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dr. sci »

ovaj neki tuzlanski plenum traži nestranačke ljudi, a prvi vođa im beli (almir arnaut) bio kandidat na lokalnim izborima zadnjim, tuga žešća

http://www.izbori.ba/Rezultati/Rezultat ... 01177.html

i treba provjerit koliko redovno plaća doprinose i porez ispred kafića na slatini u tuzli, čiji je vlasnik
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6637 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Danguba wrote:
Senf wrote:Vidi Fahre sto se sad okomio na demobilisane borce, nakon sto su ga upozorili veceras :-)

oni nisu normalni... :-)
samo prije neki dan dizu boracku populaciju do neba od bihaca do gorazda... :lol:
zato i postoji već 20 godina socijalna kategorija "demobilisani borci" baš da bi pred svake izbore ovako kupovali pojedince i razna udruženja...da iko od njih ima od čega da živi i da smo raščistili duhove prošlosti bolila bi ih neka stvar i za Tornjaka i za Neonka i njihovo klanje oko gradskih placeva

ovako ili ih ucjene pričama iz prošlosti ili im daju kakve sadake i oni ko pajci skaču po TV-u....ovo je gori udar na ljudsko dostojanstvo od smrti ili zatvora :(

šo bi Maminjo reko i Alijine kosti truhle nabijem na qurac!
hellue

#6638 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Plenum je izdat :D :D :D
Image
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6639 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Jimmy McNulty »

Sve što piše o ovoj kvazimoralnoj vertikali u ovom tekstu je istina, ratni profiter, ima vile i kuće i šta sve ne. Nisam za rušenje, ali kad bi se rušilo i kad bi ovaj mamlaz Patković stao nešto da brani i ja bi se pridružio tome, đubre ono profitersko.
raskopusa

#6640 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by raskopusa »

emmir1 wrote:Ma mi smo Bošnje čudo , niko nama ugodit ne može.

Evo sutra poslije plenuma budemo čitali komentare.

Ma onaj plenum je čisto sranje , ma da vidiš koji su tu klošari došli , mene neće onaj pijačar da predstavlja , nikad ja tamo se više pojavit neću i slično
tako ti allaha sta si ocekivao? :-)
red evil

#6641 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by red evil »

I sutra na tom plenumu trazite da se zakonski zabrani emitovanje indijskih serija :evil: :D
Drvosjeca iz Dejcica

#6642 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

U sunčanom entitetu ništa novo, sve je u najboljem redu.

http://www.youtube.com/watch?v=SOs78dkBbL8#t=0#t=43
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 11/02/2014 22:45, edited 1 time in total.
hellue

#6643 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Jimmy McNulty wrote:

Sve što piše o ovoj kvazimoralnoj vertikali u ovom tekstu je istina, ratni profiter, ima vile i kuće i šta sve ne. Nisam za rušenje, ali kad bi se rušilo i kad bi ovaj mamlaz Patković stao nešto da brani i ja bi se pridružio tome, đubre ono profitersko.
Znas kako bi to zavrsilo :D :D
Platformas

#6644 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Platformas »

channel10 wrote:
Platformas wrote:
Alfons Kauders wrote:
ti meni mangupe ovdje vec drugi put prijetis da ces mi spaljivati stan, auto ili koji vec kurac

prvo to bas i nije za foruma, drugo to je krivicno djelo, trece vec sam ti se rekao javiti kad budem u komsiluku i cetvrto, mozda i najvaznije, ja nisam drot pa da moram postovati nekakva pravila sluzbe kad neko krene na mene

nisam ti ja kriv sto si ogranicen i mojne na meni lijecit frustracije

toliko, haj sad odjebi
Neko od protestanata reče da ništa od nelegalne imovine neće biti spaljeno, bit će oduzeto i predato narodu. Znači nema spaljivanja.

Niko nije rekao da moraš poštovati, pucaj, vidim imaš muda :)

Pozdrav
Jarane, vicevi su na drugom pdf-u.
Furam budžetlije, opusti se.
hellue

#6645 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

red evil wrote:I sutra na tom plenumu trazite da se zakonski zabrani emitovanje indijskih serija :evil: :D
:lol: :lol:
jastuk1

#6646 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jastuk1 »

hellue wrote:Plenum je izdat :D :D :D
Image
Samo JA (Aldin whatever) imam pravo da pregovaram. JA;: JA; JHA!!!!!! BEEEEEEE Nećete meni niko kidnapovat moju revoluciju!!!!!!!! :-x Ja sam prvi sve ovo ZAPOČO!!!!!

Nova vlast je moja, moja, moooojjaaaaaaa. MYYYY PRECIOUSSSSSSS!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
shibonja

#6647 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by shibonja »

Ovaj vodja grupe Udar i zacetnik protesta Aldin Siranovic se pogubio kako se druzi sa Mirnesom Ajannovicm,njegovim advokatom(tako stalno naglasava)

Mirnes ga voda ko mecku na lancu a raja pocela organizovati plenume,i to mozes mislit bez Svevisnjeg Aldina Siranovica,da nepricam dalje evo citajte:

ldin Siranovic
PLENUM JE NELEGITIMAN ZA PREGOVARANJE SA KUPSTINOM JER NIJE PRIJAVLJEN KAO ORGANIZATOR PROTESTA I SUTRA CU VAM TO DOKAZATI NA PRESS KONFERENCIJI KAD NA STOL BACIM DOKUMENTE PO KOJIMA SAM JA JEDINI PREDSTAVNIK PROTESTA OD PRVOG DANA, A DEMANTUJEM DA CE SVETLANA CENIC BITI PREDLOZENA JER SAM VEC NAVEO NIKO NI IZ JEDNE POLITICKE PARTIJE NECE BITI MANDATAR.

Like · · 43 minutes ago · Edited
51 people like this.

Adnan Hamzić Druže ti izgleda ne znaš ni šta je legitimitet. :D
42 minutes ago · Unlike · 35

Nedžad Husić Što ne ideš na plenum?
41 minutes ago · Unlike · 7

Delic Emir eh sad jeli ovo tvoja izjava ili su ti hakovali profil.. :D
41 minutes ago · Unlike · 4

Safmir Mire Okanovic ???????
41 minutes ago · Like

Nermin Hadžić Taš ti
41 minutes ago · Like · 4

Arjana Spahic plenum je osnovala jedna grupa ljudi koja je prije i sada politicki aktivna ako malo istrazite vidjet ce te ... ja otisla i vidjela a kriju se iza gradana sramota ... a s druge strane ljudi ... mjesanje te dvije strane meni se ne svidza ... i to je opet moj stav ... ko voli nek izvoli
39 minutes ago · Edited · Like · 2

Adnan Muminhodzic pa vise se ne zna ko pije a ko placa
39 minutes ago · Like · 3

Adnan Muminhodzic treba plijenum a ne plenum
39 minutes ago · Unlike · 3

Bolje Sutra Zahtjevi su ZAHTJEVI KOJE SU PISALI : UDRUŽENJE NEZAPOSLENIH TK ''BOLJE SUTRA'', PREDSTAVNICI UDARA, I PREDSTAVNICI OVIH FIRMI!!! TI ZAHTJEVI JOŠ UVIJEK STOJE, NE ZNAM ZASTO NEKO POKUŠAVA DA OVDJE NEŠTO UŠIĆARI!!!
39 minutes ago · Like · 4

Adnan Hamzić Plenum građana je otvoren za sve, ako neko ne dođe nema pravo da se buni zato što neko drugi jeste došao.
39 minutes ago · Like · 21

Arjana Spahic Adnan to si bas tacno rekao ovo se pokusava narod da zbuni
38 minutes ago · Like · 2

Bolje Sutra RAZNE ORGANIZACIJE U BORBI ZA LJUDSKA PRAVA....NE BUDIMO DJECA
38 minutes ago · Like

Nedžad Husić Pogrešno shvatate politiku. Prvo naučite šta znači riječ politika pa onda diskutujte. I plenum je jedan vid politike. политика (грч. polis град, држава, politikos грађански, државн), латиницом: politika
1. наука и вептина управљања државом; наука о циљевима државе и о најбољим средствима и путевима који воде остварењу тих циљева; дели се на унутарњу (трговина, финансије, привреда, просвета, војска) и спољну политику, која се бави односима према другим државама; фиг. метод рада неке државе, странке, установе или појединца, мудрост и вештина опхођења са људима и сналажења у животу, довитљивост, сналажљивост, лукавост, препреденост.
Bilo koji građanin da dođe na plenum, on je već u politici. Ne možeš se baviti politikom, a da nisi u njoj.
38 minutes ago · Like · 2

Ljubiša Veljković A ko je tebe izabrao da predstavljaš narod? :izet:
37 minutes ago · Unlike · 12

Sanela Ibrahimagić zna se uvijek ko plaća...
37 minutes ago · Like

Elvira Huremović pa ne moze ni neko ko nema pojma ni o cemu,svasta
37 minutes ago · Like · 1

Jasmina Stuhli Ako si TOLIKA faca, pročitaj na internetu šta je plenum i šta je legitimitet, POJAVI se na istom, i usput se malo spusti na zemlju!!!! KO je tebi dao pravo da pričaš za cijeli kanton???? Ovo je glas građana i građanki TK, i ako ima koji političar, ima puno više naroda. Umjesto da podstičeš ljude da se ovim demokratskim putem bore za svoja prava i učestvuju u kreiranju naše budućnosti, ti glumiš nekog SVEMOĆNOG, a vala NISI!!!!!!!
37 minutes ago · Unlike · 17 :bih: :bih:

Bostandzija Faris Koliko li ti Radoncic placa samo se pitam :run:
36 minutes ago · Like · 2

Sedina Brčkalić "handre se" da izvinete na izrazu preko nas...cc toliko o jedinstvenoj drzavi, drzavi za narod ....
36 minutes ago · Like · 1

Aldin Siranovic SAMO POGLEDAJTE KO SJEDI NA PLENUMU , TAJKUNI I KRIMINALCI CAST ONIM POSTENIM KOJE KORISTE.JA SE TU NECU POJAVLJIVAT DA ME VEZU SA TAKVIM LJUDIMA A NJIH VODI ALMIR BELI ARNAUT KOJI NIJE LEGITIMNI PREDSTAVNIK DEONSTRACIJA JER TO NIJE PRIJAVIO PRVOG DANA U MUPU KAO STO SAM JA TO URADIO SUTRA PREDAJEM DOKAZE NA PRESU PA VI VJERUJTE KOME HOCETE
36 minutes ago · Like · 3

Nora Noricka ovo vjerovatno nije on napisao, hakovan profil xD
36 minutes ago · Edited · Like · 4

Amra Hukic Kakve veze ima to ko je organizator protesta sa skupstinom?
36 minutes ago · Like · 10

Admir Halilovic ljudi najbolju definiciju politike dala je Dubioza Kolektiv PLITIKA JE KURVA
35 minutes ago · Like · 3

Nora Noricka politika ce uzeti svoj danak, kod nekih je haman pocela
35 minutes ago · Like · 2

Алмира Муминовић ova grupa je postala presmijesna .
34 minutes ago · Like · 5

Aldin Siranovic ITEKAKO IMA VEZE KO JE ORGANIZATOR PROTESTA JER TAJ SA PRAVNE STRANE IMA PRAVO PREGOVORA SA SKUPSTINOM A NE SVE POJEDINACNE GRUPE KOJE STAVLJAJU NOVE ZAHTJEVE I ZELE DA DA PROFITIRAJU,AMRA NISI SVJESNA SVOJE BESVJESTI. CITAJ PRAVO
34 minutes ago · Like

Nedžad Husić Aldine, pa moraš ići tamo ako misliš da utječeš na stanje. I prozovi sve te ljude, dođi sa svojom grupom istomišljenika, prikloni se intelektualcima bez te prljave pozadine i opleti. Ovo dobronamjerno govorim.
34 minutes ago · Like · 8

Meliha Smajić Pašić I ja sam upravo procitala da je gos. Cenic predlozena za premijera TK. Bruka i sramota. Zbog cega bi ona bila premijer TK? Po cemu je to zasluzila? Kada sam predlozila na nekim portalima, pa i ovdje, gos. Edin Osmanbegovic Sekundu, neki su odobravali neki negodovali. Niko ko je negodovao na moj otvoreni poziv da kazu zasto nisu za to nije odgovorio nista. Hvala vam svima. Nemamo tom covjeku nista lose ni reci. Momak bez mrlje. Posten. Pametan. Cestit. Strucan. Profesor za koga niko ne moze reci da je osramotio struku. Nekompromitovan. Borac Armije BiH koji je platio izuzetno veliki ceh da bi danas bilo Bosne. Moj prijedlog za novog premijera TK je Edin Osmanbegovic Sekunda. Molim sve vas za podrsku da se ovakav prijedlog i iznese u javnost. Aldin Siranovic na tebe racunam.
34 minutes ago · Like · 2

Admir Halilovic POLITIKA=POLIKITA
33 minutes ago · Like · 2

Hamza Zaza JA ĆU POČETI KAMENOVATI OVOG ADMINISTRATORA :lol:
33 minutes ago · Like · 5

Nedžad Husić E ti, Admire, idi da ti Dubioza nađe posao i utjehu za loše stanje u društvu.
33 minutes ago · Like

Admir Halilovic Imam ja druze posao a Dubioza mi je omiljeni bend
31 minutes ago · Like

Amra Hukic Aldin, e sad mi vec ides na zivac... prvo, nisam pravnik da se bavim pravom.. zato sam i pitala... je li vidis upitnik na kraju ili da ga podebljam?
Je li ti primjetis koliko puta si ti u ovoj grupi rekao "JA"?
31 minutes ago · Edited · Like · 13

Aldin Siranovic SUTRA NA PRESU SVE IZNOSIM JAVNO A NECU SE POJAVLJIVAT NA TAKVIM MJESTIMA GDJE 5 ljudi vode glavnu stvar a ostali su samo tu izmanipulisani a da toga nisu ni svjesni. i ja nisam 1 od organizatora nego jedini organizator samo moje ime stoji tamo i svako ko trazi evidenciju iz mupa tk ko je jedini legitimni predstavnik ko moze pregovarati sa skupstinom dobit ce papir da sam ja i grupa udar
31 minutes ago · Like · 1
:lol: :lol: :lol:

Elvir Galesic Nisam bio na plenumu tako da neznam ko je bio a vjerovatno si u pravu za te tajkune.Al neznam otkud tebe nema danas sa nama na protestima vec sa zenama Srebrenice :izet: :izet:
30 minutes ago · Like · 3

Amra Hukic I to sa svojim "advokatom"
29 minutes ago · Edited · Unlike · 7 :izet: :izet:

Arjana Spahic Meliha taj profesor je jedno savrsenstvo od covjeka al ljudi moji ti svi ljudi koju dodu i ako pristanu da urade posao znajte da oni nemaju carobni stapic al ce naciniti prve korake ka ostvarivanju ipak je to 6 mj samo ja nezelim da mi dode neko ko je ofarbani i nafarban svim mogucim bojama ... cisto i sposobno bih voljela vidjeti
29 minutes ago · Like · 2

Sabina Baraković ALDINE, bila sam uz tebe od prvog dana proteasta, od 3 dana kako si se ispred zgrade SODASO pojavio sa Mirnesom A. sam bilo u neodoumici, nisam protiv tebe, ali nisam vise ni za tebe, sta god da je u pitanju ona osoba koja je bila kod suda ispred nasih svih u srijedu 5.2. i ona koja je izasla 7.2. nisi ti, sta ti se desilo mi samo nagadjamo, ali iskreno vise me i ne zanima, sada sam 100% za PLENUM - jer tamo ODLUCUJU SVI prisutni ( gradjani ovog kantona ), dok ovdje po svemu sudeci odlucujes ti i M.A. pa st oga bye, bye
29 minutes ago · Unlike · 25
:izet: :izet: :izet:

Anita Nitya plenum možda nema legalitet, ali ima legitimitet. nadalje, organizator prosvjeda (koji je prijavljen policiji kao osoba koja snosi odgovornost u slučaju nereda i remećenja javnog reda i mira tokom prosvjeda) je fizička osoba koja politički može predstavljati samo sebe, osim u slučaju plenarne odluka kada može biti delegatom volje plenuma ili u slučaju kada postane izborni predstavnik grupe građana koja glasa. Također, ukoliko postoji problem kooptacije plenuma od strane politički aktivnih pojedinaca, neka se pojavi više naroda pa će ovi lako biti nadglasani (jer je poanta plenuma jedan čovjek - jedan glas) ili osnujte javnu skupštinu na kojoj ćete raspraviti želite li pregovarati, s kim i preko kojih delegata (pri čemu treba odrediti je li delegat ima pravo donošenja odluka u ime naroda ili samo ima funkciju glasnika između dvije strane). Još na kraju, ako žele pregovarati, nek imaju muda izići pred narod, a ne da narod pokorno k njima ide. Solidarnost!
28 minutes ago · Like · 6

Jasmina Stuhli pa šta ako si ti organizovao protest sad treba da nam krojiš samo TI politiku???? jel to SVI ZA JEDNOG, ALDIN ZA SEBE????
28 minutes ago · Unlike · 9
:bih: :bih: :lol:

Dino Alić Joj care, ako hoćeš banuj me... al na početku sam mislio da si ok momak... sad odjednom niko ne valja, a samo ti valjaš... čini mi se care da si postao žrtveno janje...
28 minutes ago · Like · 5

Elvira Huremović polako ti Aldine,zar ovaj narod koji je bio uz tebe nema pravo znati sve prije tvoje izjave za pres,nisi ti ni svijestan kako ovaj narod moze te zamjeniti,stisaj strasti,i u pravu je Amra Hukic
27 minutes ago · Like

Aldin Deronjić Izgleda da samo Aldin Siranovic moze predlagati zar to nije diktatura.Gradani ce odluciti da li ce ona biti predlozena zar nije to demokratski
27 minutes ago · Like · 3

Arjana Spahic hahahahha Jasmine de se ba kandiduj ti za premijera ... ako te skupstina izabere ja cu biti sretna onda
27 minutes ago · Like

Adnan Kudumović aldine stvarno nas sve provociraš care moraš sa svim sarađivat...idi na plenut nece te niko pojest ne glumi..nije ovo komunizam ovo je demokratija,,sinoc kazes da ces otkrit sve o protestima upravo danas a sad govoris sutra..pa te ja pitam znas li, JESIL TI POŠO IL DOŠO CARE??SABERI SE
27 minutes ago · Like · 2

Agan Uzunovic Aldine, fakat me sve više razočaravaš. Prvo si rekao da ne treba više organizovati proteste jer su stigle ostavke vlada kantona, pa jel ti imaš mozga imalo!?

Isti će opet doći ako se sistem ne promijeni i treba na ulicama biti sve dok se to ne ostvari!

Pa onda dolazi do velikog sukoba ega između tebe i tih iz plenuma.

Druga stvar, ovo nisam htio ranije pisati da ne bih unosio neki nemir ovdje, ali volio bih znati nivo tvog obrazovanja. Bez želje da ikoga podcjenjujem, ne poznaješ osnovna pravila gramatike i zato se ja pitam koliko si sposoban da pregovaraš sa vladom, a tamo ima ljudi koji vrlo dobro manipulišu drugim. Sama činjenica da si pozvao jučer ovdje na okončanje protesta pokazuje to.

Opet ponavljam, nemam ništa protiv tebe i ne želim da ikoga podcjenjujem, ali fakat griješiš u nekim stvarima.

Uradiću screenshot ovog komentara, tako da ako ga obrišeš postavit ću drugi, ako me banuješ, postavit će ga drugi zelji za mene.
26 minutes ago · Edited · Like · 4

Ajsa Isic Aldine budi ti mandatar ako mislis da mozes to iznijeti...imate pun ekonomski falultet strucnjaka,nisu svi politicari,mnogi su se godinama skolovali i imaju i zivotnog iskustva,nece valjda pravnik ili doktor spasavat firme...mandatar ne moze biti ni neko ko je kopao kanal cijeli zivot prosto iz razloga jer se ne razumije u to sto se zahtijeva od njega.
26 minutes ago · Like · 2

Nermin Hadžić Momak ne postoji pravo kad gore zgrade a ti vidi pa se uhljebi
26 minutes ago · Like · 2

Safet Senada Arnautovic cenicku bi trebalo staviti tamo gdje se racuna a vole je i dodig i bakir i covic.pa ono sto sracuna da posalje tuzilastvu i da se procesuira
26 minutes ago · Like

Mubina Heljić STA SE onda desava sad?? Ko pregovora sa skuptinom i ti i oni? KO ce kaznit onu bagru sto je palila pola grada? De malo informacija mani tracerskih postova.
24 minutes ago · Like

Nedim Gazibegovic Ljudi, boga molite da se sto prije raspisu vanredni izbori. Ovo sa Aldinom i Mirnesom nece izaci na dobro
Plakat cemo mi za Causevicem, ako nam kojim slucajem premijer TK postane Mirnes
Svetlana Cenic bi bila pun pogodak, ali ocigledno se ne uklapa u plan
24 minutes ago · Like · 11

Amar Rahmanović A o kojem vi plenumu govorite ? Koji tajkuni sjede ja sto sam vidio ko je sjedio je na stotine gradjana u pozoristu blago njima ako su tajkuni.... Gdje sam ja bio maloprije ??
24 minutes ago · Like · 6

Safmir Mire Okanovic Dajte ljudi ako ga neko licno zna neka ga nazove cisto da znamo jel on ovo pise ili je hakovan mu profil!!!! pod hitno!!
24 minutes ago · Like · 3

Profesionalni Podjebavac Predlažem sebe za budućeg kantonalnog Premijera. Prvo što ću uraditi je da ozakonim uzgoj trave. Bit će nam svima čilo i veselo i neće biti nezadovoljnih.
24 minutes ago · Like · 2

Samira Hasagic Mensur Hrustanbegovic Po prvi puta to moram reci, al izvini druze ti si totalno postao dezorjentisan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ti mozda jesi bio jedan od INICIJATORA podrske vec postojecim protestima, i neka ostane na tome. Protesti smo bili svi MI! Ti ne mozes znati moje probleme npr. i probleme svih nas drugih, niti mi to tebi mozemo iznijeti, ali na PLENUMU mozemo! The end
24 minutes ago · Like · 12
:bih: :bih: :bih:

Arjana Spahic :)))
24 minutes ago · Like

Keyser Söze Aldine, pazi kako ćeš s narodom, plenum ima ista prava kao i ti, nisi ti bosansku revoluciju pokrenuo, nego si se prislonio uz obespravljene radnike, samo što je eskaliralo na mnogo više tačaka na koje ti nemaš pravo polagati da si ih ti pokrenuo. Bez uvrede care ali nemoj da moć udari u glavu..
23 minutes ago · Like · 11
:thumbup:

Jasmina Brkic plenum iznosi zahtjeve građana i građanki pred skupštinom, a ti slobodno pregovaraj sa kupštinom, niko ti ne brani.
23 minutes ago · Like · 6

Jasmina Stuhli Dečko je puko ko centralna iz zgrade vlade!!!! Ako on misli da kroji politiku meni i mom djetetu, gorit će i on gore nego cijela Bosna!!!!!!!!!!
21 minutes ago · Like · 8
:kiss:

Ahmovic Ines Aldine, zasto sada imas takav pristup svemu ovome? Prvih dana si se "borio" za narod. Svi tvoji komentari su bili da zelis Bolje za svoju drzavu, da imas neki visi cilj. Narod te podrzao i krenuo u akciju jer je vidio u tebi neko svjetlo, nadu da se napokon nesto moze promijeniti. A sada se otimas za medijsku paznju i plasis se da ti plenum ne oduzme tu privilegiju "vodje". Ti nisi vodja, ti si samo inicijator. Ovdje se svi bore za svoja prava, za svoj goli zivot i zivot svoje djece. Ne boris se ti za moj zivot Aldine. Ne boris se ti za moje zaposljenje nakon fakulteta. Ti si mi samo bio pokretac da skupim hrabrost i izadjem na ulicu. Ne boris se ti ni za moju Zenicu, ni za Sarajevo, ni za Veliku Kladusu, a koliko vidim ni za svoju Tuzlu. Ti se boris za svoj zivot, svoj posao i posao svoje zene. Pa majku mu, pusti i nas da se borimo, a ne da razmisljamo ko ce koga zeznuti i ko ce pridobiti medijsku paznju.
19 minutes ago · Like · 8
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Adisa Dysa Smajić pa kako znas ko sjedi tamo kad nikad nisi ni dosao niti ces,sam si rekao!! Bila sam i ja na plenumu i ne cuh da se ista pricalo a da nije bilo u korist gradjana!!
18 minutes ago · Edited · Like · 6

Nedim Gazibegovic Trenutno je situacija "JEBO LUD ZBUNJENOG"
Za premijera TK bi volio vidjeti i Milorada Dodika, samo da se izadje iz ove anarhije
18 minutes ago · Like · 3

Meliha Malikic Necete Svetlanu a kruze price da su u igri gori igraci nego sto su ovi bili. E pa nece da moze. Narod bira! Sto se mene tice, nek bude Sejdic, Finci ili xy samo da bude konacno bolje.
18 minutes ago · Like · 6

Culè Orgullós Plenum i samo plenum!!! Ovaj Siranovic je totalno puko.
17 minutes ago · Like · 2

Elvir Galesic Ako si ti I mi kao udar prijavljeni trebamo nastavit legitimnu borbu za prava naroda,tu nam netreba ni Mirnes ni tajkuni ako je tvoj advokat nemora se sad exponirat u sa zenama Srebrenice.Eto ima mladih pametnih strucnjaka,djeca ucila skolu sad um trebamo dat sansu a u njih sbu vjerujemo.
17 minutes ago · Like

Vasvija Livadic koliko znam proteste su zapoceli radnici cije su firme nezakonito privatizirali kojima su se pridruzili gradjani Tuzle i kantona,ne umanjujem tvoju borbu i funkciju u svemu ovome Aldine ali nije u redu da umanjujes ulogu Belog i ostalih gradjana u svemu ovome...
16 minutes ago · Like · 4

Keyser Söze Svaka čast Ines, lijepo rečeno.
16 minutes ago · Like · 1

Whoos Serh U CIJELOJ BIH SU POTREBNE PROMJENE
Građani su nezadovoljni jer raste broj siromašnih, ne otvaraju se nova radna mjesta, kriminal cvjeta i ostaje nekažnjen, privatizacije su išle u korist malog broja pojedinaca, raširena je korupcija u kojoj prednjače pojedini političari koji ne ispoljavaju ni volju ni sposobnost da rješavaju nagomilane probleme.
Političke partije i njihovi lideri drže pod kontrolom doslovno sve i njihov utjecaj na sve sfere života je neograničen i podveden njihovim ličnim interesima.
Struktura vlasti je nefunkcionalna i skupa i ne odgovara potrebama i očekivanjima građana.
16 minutes ago · Like

Nora Noricka Stvarno ne vidim cemu ovo vodi, prvo mislim da je plenum super stvar jer je princip jedan covjek jedan glas. Druga stvar na plenumu je vidjeno jako mnogo skolovanih ljudi koji su po meni eksperti na podrucijima kojima se bave i izucavaju ih. Treca stv...See More
15 minutes ago · Like · 2

Elvira Huremović ako u ovoj prici je stalno tvoje JA,ko su onda ovi demonstranti za sto su se oni borili,i svi MI
15 minutes ago · Like · 3

Azabagic Midhat ?
15 minutes ago · Like

Elvira Huremović http://www.ekskluziva.ba/Oslobodeni-17.../45167.html
15 minutes ago · Like

Kadribasic Jasmin ALDINE SABERI SE idi na plenum ne padaj pod kontrolu M.A
14 minutes ago · Like

Ahmovic Ines ma muka mi je gledati vas kako se prepirete, a do jucer ste bili slozni i uspjeli ste povezati sve gradove, sve narodnosti. Na sve strane imate podrsku, pa i Beograd ste uspjeli pridobiti. A sad se tu nasao jedan Aldin da vam kroji sudbinu, a kroz to i nama u Zenici i u svim drugim gradovima. Gdje je sada ono "Jedno srce".. izgleda da ga je Aldin prisvojio.. bas tuga..
14 minutes ago · Like · 3

Azabagic Midhat Slazem se Elvira,,,
13 minutes ago · Like

Safet Senada Arnautovic evo nekoliko dana se ovde pise konstanto ali niko nije predlozio nekoga iza kojeg ce stojati grupa udar
12 minutes ago · Like

Eldin Saric Pa i jest on predlozio mi smo potvrdili ..
11 minutes ago · Like

Amra Hukic To sto se spominju tajfuni, vjerovatno se misli na Sirbegovica, Giprom... koji uopce nemaju veze sa Plenumom...
11 minutes ago · Like

Safmir Mire Okanovic UPRAVO SVI REZIMSKI MEDIJI PRENOSE OVU IZJAVU ALDINA......SMRDI MI OVO....NEKO TREBA NAZVATI GA POD HITNO I PROVJERITI JEL ON STOJI IZA OVOGA???
11 minutes ago · Like

Safet Senada Arnautovic koga
10 minutes ago · Like
Last edited by shibonja on 11/02/2014 22:39, edited 1 time in total.
guber90

#6648 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Image
Jako je nekulturno na internetu koristiti Caps Lock, to se smatra deranjem, meni muka bude ovakve postove procitati.

Zatim ne kontam kako je plenum nelegitiman, a on je legitiman, kao da je bitno ko je vodja, valjda je bitan glas naroda, a ne ko ce taj glas iznijeti, ja ili neko deseti.
Last edited by guber90 on 11/02/2014 22:34, edited 1 time in total.
mali_balon

#6649 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mali_balon »

Ne kontam cemu ismijavanje necega sto se jos nije desilo. Dajte da vidimo sta ce iznjedriti taj plenum, mozda bude nesta dobro i smisleno. De vi meni recite koliko vas centrale placaju za ismijavanje, omalovazavanje, tolajne, sprdanje, hocu i ja da se prijvavim, imam vremena pa mogu da trolam, ismijavam, lazem, spinujem, a znam nesto i o psiholoskim operacijama ....
hellue

#6650 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

guber90 wrote:
Image
Jako je nekulturno na internetu koristiti Caps Lock, to se smatra deranjem, meni muka bude ovakve postove procitati.

Zatim ne kontam kako je plenum nelegitiman, a on je legitiman, kao da je bitno ko je vodja, valjda je bitan glas naroda, a ne ko ce taj glas iznijeti, ja ili neko deseti.
Tip nije sav svoj
Post Reply