Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#6626 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ulica Hanul Vezir u Halebu nekad i sad:

Image
sarajevoxxxx

#6627 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask: FSA napreduje u mjestu Sejjidetu Zejneb, zauzeli su nekoliko blokova zgrada i došli do raskrsnice al Hudžejreh. Navodno 27 pripadnika brigade Ebul fadl zarobljeno.
Co0l

#6628 Re: Sirija

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:Damask: FSA napreduje u mjestu Sejjidetu Zejneb, zauzeli su nekoliko blokova zgrada i došli do raskrsnice al Hudžejreh. Navodno 27 pripadnika brigade Ebul fadl zarobljeno.
I na raskrsnici ih zaustavilo crveno na semaforu :)
Nego,imas li kakvih vijesti o tom Hanasiru i Husejniji a da nisu sa Fejsbuka?
Kikibombona

#6629 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote: Nego,imas li kakvih vijesti o tom Hanasiru i Husejniji a da nisu sa Fejsbuka?
I mene zanima.

I jedna molba, ako vijest nije zvanicna molim da se to i naglasi. Zbunjujete citatelje bezveze. Dosta ljudi cita ovu temu, cak neke i licno poznajem, medju njima i jednog 'bosanskog Sirijca'. :-D
Avetinho

#6630 Re: Sirija

Post by Avetinho »

sarajevoxxxx wrote:Ulica Hanul Vezir u Halebu nekad i sad:

Image
Ovo je prava slika kako Ass-sadististicki Putinov mali drveni lutak oslobadja Siriju od Sirijaca i gradove od zgrada.

Tuga.
Klavikula

#6631 Re: Sirija

Post by Klavikula »

da otklonimo sve sumnje oko toga ko kontrolise Husejniju.

Video izvjestaj - LINK

i na ovoj mapi je oznacena crvenom bojom :thumbup:
Last edited by Klavikula on 10/10/2013 22:51, edited 1 time in total.
udrch

#6632 Re: Sirija

Post by udrch »

i kako si nam pomoću ovog snimka otklonio sve sumnje..pa nije Husejnija Dolac malta, pa da mi znamo šta predstavljaju ove ruševine..
harunn

#6633 Re: Sirija

Post by harunn »

Kako je počeo popis, malo smo zapostavili ovu teme, glede svađanja i banova.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» harunn

2 hefte

hiljadu puta sam rekao, bez potresnih fotografija i snimaka. nije u pitanju apsolutna cenzura i zabijanje glave u pijesak, nego degutantan razlog zbog kojih se te stvari i postavljaju - da bi odbranilo svoje stajalište koje je motivisano bogtepitaj čime. osim toga, ogromna većina nas dobro znakako izgledaju raskomadana tijela.

Opetja033 wrote:
sarajevoxxxx wrote:S ciljem da se smanji pritisak na Zijabiju FSA pokrenula veliku ofanzivu na mjesto Sejjidetu Zejneb i zauzela dvije vojne lokacije brigade Ebul Fadl. Također, tri vojnika brigade Ebul Fadl zarobljena....
Te zarobljene sitske teroriste i fanatike treba pred vojni sud i po kratkom postupku poslati u sred Dzehennema.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “pozivanje na nasilje”
» Opetja033

2 hefte
Challenger__

#6634 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Alepo, gori nebo i zemlja: VIDEO 1, VIDEO 2

- Kao što je pokazao kolega Klavi, oko Alepa se povećava broj crvenih tačaka, SAA je uspješna u intenzivnim ofanzivnim dejstvima;

- Dakle, od dva kritična pravca, Alepo očigledno nije sporan, ostaje briga za grad i provinciju Dara, koja je posljednja velika uzdanica agresora iz pravca Izraela i Jordana. Ovaj pravac može biiti kritičan.
Klavikula

#6635 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Video izvjestaj Press TV-a iz Al Qadama. SAA drzi pod kontrolom vise od 80% grada.

Mohamad Ali, Press TV
Krushna mrva

#6636 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

Kako vise mozete ovo pratiti, i to s merakom?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#6637 Re: Sirija

Post by arman1 »

Sinoć su neke jedinice, hezvanično Hezbollah napravile zasjedu manjoj jedinici izraelskih komandosa. Nezvanično 2 izraelca su ubijena,a više ranjeno.
Na strani napadaća je bilo ranjenih.
Klavikula

#6638 Re: Sirija

Post by Klavikula »

HRW: Pobunjenici ubili najmanje 190 civila u Latakiji.
"Razina i organizacija napada na civile pokazuje kako se radilo o operaciji s predumišljajem te je stoga ovo zločin protiv čovječnosti, a ne jedan u nizu izoliranih ratnih zločina", zaključuje se u izvještaju HRW-a.
Izvjestaj HRW-a
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6639 Re: Sirija

Post by Truba »

arman1 wrote:Sinoć su neke jedinice, hezvanično Hezbollah napravile zasjedu manjoj jedinici izraelskih komandosa. Nezvanično 2 izraelca su ubijena,a više ranjeno.
Na strani napadaća je bilo ranjenih.
nezvanično ne vjerujem nisu ludi da šalju ljude
husein_kapetan

#6640 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Znam da se mnogo pisalo o stradanju civila u nedavnom napadu nusre na civilne ciljeve u latakiji, sada i HRW to potvrđuje.
Naime Na svojoj oficijelnoj stranici potvrđuju da su pobunjenici organizovano i sistematski ubili preko 190 civila (45 žena i djece) i oteli oko 200. Prema dokumentovanim izjavama očevidaca i stanovnika Latakije mnoga od otete dijece se pojavljuju na snimcima hemijskog napada u Guti...( ...)
http://www.hrw.org/node/119717
Avetinho

#6641 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:HRW: Pobunjenici ubili najmanje 190 civila u Latakiji.
"Razina i organizacija napada na civile pokazuje kako se radilo o operaciji s predumišljajem te je stoga ovo zločin protiv čovječnosti, a ne jedan u nizu izoliranih ratnih zločina", zaključuje se u izvještaju HRW-a.
Izvjestaj HRW-a
Sta? Da li moje oci dobro vide? Sad HRW valja? Ja sam mislio da je to atlantisticko-cionisticko-imperijalisticko-masonsko gnijezdo, koje radi za interese vjestacke tvorevine.
husein_kapetan

#6642 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Klavikula wrote:HRW: Pobunjenici ubili najmanje 190 civila u Latakiji.
Izvjestaj HRW-a
Koji tempizam...
Kad sam počeo pisati nisam vidio tvoj post... izvini..
Avetinho

#6643 Re: Sirija

Post by Avetinho »

husein_kapetan wrote:Znam da se mnogo pisalo o stradanju civila u nedavnom napadu nusre na civilne ciljeve u latakiji, sada i HRW to potvrđuje.
Naime Na svojoj oficijelnoj stranici potvrđuju da su pobunjenici organizovano i sistematski ubili preko 190 civila (45 žena i djece) i oteli oko 200. Prema dokumentovanim izjavama očevidaca i stanovnika Latakije mnoga od otete dijece se pojavljuju na snimcima hemijskog napada u Guti...( ...)
Napad ovih idota na civile je odvratan i treba ih na sud.

Ali ne moras bas ovako blatantno lagati o izjavama o hemijskom napadu.
husein_kapetan

#6644 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Ja Sam Odavle wrote:
husein_kapetan wrote:Znam da se mnogo pisalo o stradanju civila u nedavnom napadu nusre na civilne ciljeve u latakiji, sada i HRW to potvrđuje.

Nisam dobar sa engleskim ali italijanski govorim i pišem perfektno evo link mog izvora na ovom sam se bazirao.Objektivno ne znam šta ih je natjeralo da plasiraju ovakve gnusne laži i kaljaju obraz ovim" freedom fightersima"....
http://www.tempi.it/siria-ribelli-fanno ... lf7zBAxJD0
Nije da zaslužujes objašnjenja od mene ovo je čisto kronike radi...
I pitaj već jednom nekog starijeg smisao i značenje riječi respekt iliti poštovanje (sagovornika) ovako gledajući ...
Co0l

#6645 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ne pise tako i ne izmisljaj.Pise da je potvrdjeno da su pobunjenici ubili 67 stanovnika Latakije dok se za ostale tek trebaju utvrditi okolnosit smrti a za otete se kaze da su jos uvijek oteti i ne spominju se da su ih ocevici prepoznali kao zrtve hemijskog napada u Guti koji se i ne spominje u ovom izvjestaju.Jedino sto se spominje da su oteti prepoznati na videu napravljenom 7.-og septembra,dakle nakon hemijskog napada u Guti i na tom su videu zivi.Nema potrebe da dodajes svoje konstrukcije u ovaj izvjestaj i time ga kompromitujes i bez toga jasno identifikuje izvrsioce.
Nadam se da ce krivci za odgovorni za ubijanje civila koji se spominju u ovom izvjestaju biti odgovarajuce kaznjeni i na ovom i na onom svijetu.
Jos da dodam da raduje sto se izvjestaji HRW-a sada uzimaju kao relevantni,pogotovo sto su daleko vise inkriminirajuci za rezim klana Asad.
Avetinho

#6646 Re: Sirija

Post by Avetinho »

husein_kapetan wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Nisam dobar sa engleskim ali italijanski govorim i pišem perfektno evo link mog izvora na ovom sam se bazirao.Objektivno ne znam šta ih je natjeralo da plasiraju ovakve gnusne laži i kaljaju obraz ovim" freedom fightersima"....
I pitaj već jednom nekog starijeg smisao i značenje riječi respekt iliti poštovanje (sagovornika) ovako gledajući ...
Respekt i postovanje si izgubio one sekunde kada si slagao o sadrzaju clanka u linku kojeg si sam postavio, iz razloga poznatih samo tebi (cekaj, i svima ostalima koji su upratili grupu pro-ass-sadistickih navijaca na ovoj temi).

Ali neke to to ne brine previse. Svaki iz ove grupe (prepoznace se kao mladi ruski dobrovoljci) su uhvaceni u lazi mnogo puta, i gotovo svi su oguglali na cinjenicu da ih forumasi ovdje smatraju notornim lazovima.
Co0l

#6647 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ma nije toliko bitno sta pise u clanku,novinari svakako izvrcu istinu i pisu sta njima odgovara.A to nerijetko ispadne obicna laz.Ono sto je bitno je da ako govoris o nekom izvjestaju red bi bio da pogledas taj izvjestaj a ne novinarski osvrt na isti a u samom izvjestaju se ne spominje Guta.
Banksy

#6648 Re: Sirija

Post by Banksy »

NOBELOVA NAGRADA ZA MIR Priznanje predano Organizaciji za zabranu kemijskog oružja

Stručnjaci OPCW-a su u Siriji gdje rade na uništavanju sirijskih postrojenja za proizvodnju kemijskog oružja

OSLO - Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW) dobitnica je ovogodišnje Nobelove nagrade za mir, objavila u petak Norveška radio televizija (NRK), sat vremena prije službenog proglašenja. U 11 sati proglašenjem je to potvrdila i švedska Kraljevska akademija znanosti.
OPCW , organizacija sa sjedištem u Den Haagu, našla se posljednjih tjedana u središtu pozornosti svjetske javnosti zbog svoje uloge u inspekciji i uništavanju kemijskog oružja režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada
:lol:
Co0l

#6649 Re: Sirija

Post by Co0l »

Banksy wrote:

NOBELOVA NAGRADA ZA MIR Priznanje predano Organizaciji za zabranu kemijskog oružja

Stručnjaci OPCW-a su u Siriji gdje rade na uništavanju sirijskih postrojenja za proizvodnju kemijskog oružja

OSLO - Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW) dobitnica je ovogodišnje Nobelove nagrade za mir, objavila u petak Norveška radio televizija (NRK), sat vremena prije službenog proglašenja. U 11 sati proglašenjem je to potvrdila i švedska Kraljevska akademija znanosti.
OPCW , organizacija sa sjedištem u Den Haagu, našla se posljednjih tjedana u središtu pozornosti svjetske javnosti zbog svoje uloge u inspekciji i uništavanju kemijskog oružja režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada
:lol:
E dobro si,zaboravih i ja jutros isti komentar dat na tu vijest :lol:
husein_kapetan

#6650 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Ja Sam Odavle wrote:
husein_kapetan wrote: Nisam dobar sa engleskim ali italijanski govorim i pišem perfektno evo link mog izvora na ovom sam se bazirao.Objektivno ne znam šta ih je natjeralo da plasiraju ovakve gnusne laži i kaljaju obraz ovim" freedom fightersima"....
Respekt i postovanje si izgubio one sekunde kada si slagao o sadrzaju clanka u linku kojeg si sam postavio, iz razloga poznatih samo tebi (cekaj, i svima ostalima koji su upratili grupu pro-ass-sadistickih navijaca na ovoj temi).

Ali neke to to ne brine previse. Svaki iz ove grupe (prepoznace se kao mladi ruski dobrovoljci) su uhvaceni u lazi mnogo puta, i gotovo svi su oguglali na cinjenicu da ih forumasi ovdje smatraju notornim lazovima.
Hoćeš da malo izdvojim tvoje reakcije na moje pisanje unazad a koje se ne tiču ovog... pa da malo porazgovaramo o tvom respektu i poštovanju.. Ili ti nađi moje gdje, na temelju bilo kakve ideologije ili primjese širim smutnju i uvredu.. ili laži...
Dva smo svijeta različita i to meni apsolutno nije problem...
Ja sam korektno naveo link svog navoda i smatram ga uvjerljivim jer su već nekoliko puta pisali o ovom iz svoje glave i iz svojih izvora a ne copy-paste tenhikom globalnog mainstream-a.
HRW (po meni) nije neovisan niti izvor od kog treba učiti nauk - ergo- mislim da je indikativno što danas i na ovaj način pišu o ovom.. u skoro tri godine ne sjećam se da su na ovaj način pisali niti objavljivali.. A nije da nisu imali materijala (svi oni zločini i istrebljenja cijelih sela ) Već samo jednostrano i na njima svojstven način.... Jedan uzrok i jedan krivac po mjeri svih... A sada ovo... zato sam i prenio utalijanski upis po temi i ne brinem se mnogo što me ti upozoravaš na vjerodostojnost.Mislim da nije daleko od istine Sačekaćemo još malo da vidimo šta je prava istina o ovom gnusnom zločinu i ako Bog bude dao zdravlja možda razmjeniti ponovo mišljenja.
Moje nikada nije niti će biti obojeno ideologijom niti pristrasnošću (za razliku od tebe) i zato se valjda i ne razumijemo....
Locked