Lako je provjerit informacije, ali sam siguran da u EU ili Evropi i civilizovanom svijetu, nema mahalskih zakona. Imaju propisi koji regulišu privremeno i trajno oduzimanje svih predmeta koji su upotrebljeni za učinjenje krivičnog djela. Kod nas je to Krivični zakon, čl. 78. U te predmete potpada i automobil, pmv ili tmv, samo što to mahalski um ne razumije i nezna. Uvijek kad postoji opasnost da će predmet-automobil biti ponovo upotrebljen za izvršenje krivičnog djela npr. činjenja teških krivičnih djela protiv sigurnosti saobraćaja, i to sa umišljajem, on se kod nas može trajno oduzeti od strane suda presudom, a ne od strane policije. Može se čak oduzeti i radi zaštite opće sigurnosti ili morala, ali zadnje ne kod automobila. Dakle, automobil se može i kod nas oduzeti bez obzira na vlasništvo ali pod striktnim zakonskim uvjetima, a ne kad to kome se ćefne, kao i svi drugi predmeti korišteni ili namjenjeni za činjenje krivičnih djela. Sama saobraćajna nezgoda nije dovoljna da se auto oduzme. Kod teških povratnika, alkoholičara, ili narkomana, može se oduzeti automobil i to sam i rekao prethodno. Zbog čega se to ne radi, to treba pitati sud. Najčešće se vozilo oduzima, kad se koristi kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, i to najčešće privremeno, kod šumske krađe najčešće. Prema tome, nadam se da sam ti razjasnio da u životu uvijek nije sve crno-bijelo.mahalas505 wrote: Procitaj malo prije nego sto izjavis neke nebuloze,makar je lako provjeriti informacije u sadasnje doba.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#6626 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6627 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovima i slicnima treba one kandze po cesti prostirati da sve gume izbuse. Pa da vidimo dokle ce.Kataklinger wrote:Znaci treba se nadrobit keve:
- krmaci sa ljubicastim Golfom 4 sto svakodnevno ore cestu uzduz i poprijeko
- muflonu sa bijelim Citroencicem (cini mi se da je C3) sto misli da moze citav grad ostavit od semafora do semafora
- tvoru s bijelim Porscheom 911 koji je znao spicit 200km/h kroz Socijalno
- orangutanu sa crnim Touaregom (starija verzija, ima nazad gumu na gepeku) sto drifta u po bijela dana kad je pun saobracaj po Obali i sto prodje kraj Ravenne jedno 150km/h
itd itd
DOPUNJUJTE [emoji38]
Jbo ti ja mater, nije ti grad privatna svojina! U sumu pa u prvu banderu, rijesi nas svoje debilnosti!
- drndalo
#6628 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja se iskreno nadam da se zajebajes...??? Na stranu zeleno svjetlo, ALI ono NIJE dozvola za nizak LET !!! Automobil je po svojoj prirodi opasna stvar, kojom mozes ubiti drugoga (a i sebe), i voznja od >100 km/h u gradu je pokazatelje UMNE BOLESTI tezih razmjera... By the way, njemu je na brzinomjeru pri realnoj brzini 103-104 km/h (kako vjestak rece) pokazivalo oko 120.... Malo li je...?tempuser wrote:Rastoder je dobio 5,5 godina, ali ta prica nije sve crno-bijelo. Ne umanjujuci tragediju, krenulo se od natpisa da je proletio 120 kroz crveno i pokosio zenu, bilo je tu uticaja i pritisaka oredjenih vjerskih krugova, okupljanja. Na sudjenju je vjestak utvrdio da je vozio 103-104 km/h, da je raskrsnicu prosao na zeleno dok je nesretna zena pretrcavala na crveno.DonieBrasco wrote:Sta je sa onim debilom sto je curu ubio kod predsjednistva, kad je sa 206 izletio u stanicu demolirao i curu pokosio ?
Pa taj debil je dok je istrga bila redovno vozao jedan crveni auto, ispijao kafe po Sarajevu, setao normalno i na kraju ja mislim da je dobio uslovno pola da odsluzi ako se varam.MAN-lion's coach wrote:I opet će biti farsa kao u slučaju rahmetli Have.
- vješalica
#6629 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sto puta smo rekli da jeateinsaneinthebrain wrote:jel ljubičastu spuštenu golf 4ku sa slikom na zadnjem prozoru vozi sestra od onog sto se zabio u banderu s bmw-om kod televizije. vidim je neki dan ide prema ilidzi i na pofalicima lagano predje u traku za lijevo prema grbavici jer nije bilo nikog i samo se vrati i ode pravo. i njoj ne gine jedna bandera u buducnosti
osim toga kretenusa divljani sa motociklom kojeg ne zna da vozi!
VANESSA KLACAR jedinica za glupost i prava opasnost za nekoga na ulici
ocito ima dozvolu da radi sta hoce
nju da policija kaznjava bila bi 50.000 marona njenih nakucanih kazni ako ne i vise
- MOSALJOZE
#6630 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Gledam sad profil Vanese
Ljubi je majka komentar,ona na motoru...
- vješalica
#6631 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
cudim se da je motor nije sam pregazio kako ga glupavo vozi
vidjela sam je 100 puta kad je prosla
zadnji put ljetos da se natakari prva na semafor
reko mala udaris li mi gdje auto jebana ces biti za sva vremena
vidjela sam je 100 puta kad je prosla
zadnji put ljetos da se natakari prva na semafor
reko mala udaris li mi gdje auto jebana ces biti za sva vremena
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6632 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
517 lajkova na sliku ispred alte na motoruMOSALJOZE wrote:Gledam sad profil Vanese![]()
ja mislim da na 1000 slika imam sve skupa 100 lajkova
- amar1994
- amar1994
#6634 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sta ti to govoriBlack swan wrote:517 lajkova na sliku ispred alte na motoruMOSALJOZE wrote:Gledam sad profil Vanese![]()
ja mislim da na 1000 slika imam sve skupa 100 lajkova![]()
![]()
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6635 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije problem sto je na motoru, sto se slika, sto ima puno lajkova, problem je sto se ponasa ko idiot na ulicama grada, idi na neku pistu i trkaj se, popusti obicni svijet da normalno zivi, samo kretenima je zanimljivo to sto se trkas po gradu i sto si prijetnja ostalima svakog momenta.
- amar1994
#6636 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
zato i kazem, toliko debila lajka slikuTomahawk11 wrote:Nije problem sto je na motoru, sto se slika, sto ima puno lajkova, problem je sto se ponasa ko idiot na ulicama grada, idi na neku pistu i trkaj se, popusti obicni svijet da normalno zivi, samo kretenima je zanimljivo to sto se trkas po gradu i sto si prijetnja ostalima svakog momenta.
- vješalica
#6637 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
tobejarabi oplakuje brata i pravi tezgu a ponaša se isto tako da bez glave ostane
što je najgore ubiće nekoga a nje mi nije žao kad je glupa ko radijator
što je najgore ubiće nekoga a nje mi nije žao kad je glupa ko radijator
- vješalica
#6638 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Registarske tablice golfa E68-K-928
- KB9
#6639 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
evidentno je da cura fakat nije psihicki tacna, mozda je i uzrok gubitak tog brata (nisam upucen da li je bila ovakav debil dok je lik bio ziv) i takve osobe ne smiju upravljat vozilima ni pod tackom razno
- vješalica
#6640 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ako dublje pretreseš profilKB9 wrote:evidentno je da cura fakat nije psihicki tacna, mozda je i uzrok gubitak tog brata (nisam upucen da li je bila ovakav debil dok je lik bio ziv) i takve osobe ne smiju upravljat vozilima ni pod tackom razno
i dok joj je brat bio živ
snimala se na vožnji motorom za kojeg nije imala položen vozački
treba je prirodno taknuta u moždane ćelije
i kao takva nije ni smjela dobiti ljekarsko za upravljenje mv do kraja života
to je formirana ličnost u debila i tu je sva diskusija završena
- KB9
#6641 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
zato sam i napiso da nisam upucen a ne pada mi na pamet da joj pregledam profil valavješalica wrote:ako dublje pretreseš profilKB9 wrote:evidentno je da cura fakat nije psihicki tacna, mozda je i uzrok gubitak tog brata (nisam upucen da li je bila ovakav debil dok je lik bio ziv) i takve osobe ne smiju upravljat vozilima ni pod tackom razno
i dok joj je brat bio živ
snimala se na vožnji motorom za kojeg nije imala položen vozački
treba je prirodno taknuta u moždane ćelije
i kao takva nije ni smjela dobiti ljekarsko za upravljenje mv do kraja života
to je formirana ličnost u debila i tu je sva diskusija završena
- vješalica
#6642 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa vidiš i da se postavimo da jeste posljedica gubitka
i za te stvari ima odgovarajući tretman
sad je druga stvar što ona oko sebe ima toliko ljudi među kojima nema nijednog čovjeka od razuma da joj ukaže da debilizmi koje provodi sa svojim kantama mogu prouzročiti smrt nekog ani krivog ni dužnog
skela ako se osjeća loše radi gubitka brata neka potraži pomoć umjesto što svoje bespoličarsko vrijeme provodi u prosipanju sileđijstva po cesti
i za te stvari ima odgovarajući tretman
sad je druga stvar što ona oko sebe ima toliko ljudi među kojima nema nijednog čovjeka od razuma da joj ukaže da debilizmi koje provodi sa svojim kantama mogu prouzročiti smrt nekog ani krivog ni dužnog
skela ako se osjeća loše radi gubitka brata neka potraži pomoć umjesto što svoje bespoličarsko vrijeme provodi u prosipanju sileđijstva po cesti
- KB9
#6643 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
mene samo zanima da li ti citas sta drugi pisu? kako odgovaras ispada ko da je ja branim, pu daleko bilo 
-
DonieBrasco
#6644 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja ne mogu da zamislim kako je roditeljima kada policija dođe na vrata i kaze "znate desilo se to i to ..."
Cure iz Bosanske Krupe.
Cure iz Bosanske Krupe.
- vješalica
#6645 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ne čitamKB9 wrote:mene samo zanima da li ti citas sta drugi pisu? kako odgovaras ispada ko da je ja branim, pu daleko bilo
nisam nigdje ni rekla da je braniš šta ti je
samo ti lijepo kažem kako stvari stoje
-
DonieBrasco
-
quarterback
#6647 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
maloprije je bilo 250 going, sada je 1k...DonieBrasco wrote:https://www.facebook.com/events/316706108693643/
- johntra
#6648 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Je li neka ćunerska šestica u pitanju ili neka obična varijanta?
Da nije ona neka mat folijom sa onim LED GTI wannabe zadnjim štopkama? juče je baš vidjeh...
Da nije ona neka mat folijom sa onim LED GTI wannabe zadnjim štopkama? juče je baš vidjeh...
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#6649 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kazu 100 km/h kroz crveno
- vješalica
#6650 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i to ne po suhoj cesti nego po kiši totalnojLeon16v wrote:Kazu 100 km/h kroz crveno