Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
doff

#6626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Image
DON_eARL

#6627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Domy31 wrote:
DON_eARL wrote:Izgleda da se spremaju neke novine vezane za internet. :D
jel to pouzdana informacija ? :D
Poprilično. :) Pominje se i nešto novo za MMDS. ;-)

@StupskaBitanga - Na Stupu sve fercera ok. :D

Image
seoBIH

#6628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

typeOnegative wrote:@ DonEarl
Kakve novine u vezi interneta?Prosvijetli nas..
Veci upload !?
DON_eARL

#6629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

123456789 wrote:
typeOnegative wrote:@ DonEarl
Kakve novine u vezi interneta?Prosvijetli nas..
Veci upload !?
Nemam detaljan info, ali logično je da može biti samo poboljšanje brzina. :-D
dječak sa šibicama

#6630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

jesam jedini koji nije dobio racun, a vec je 17 u mjesecu :roll:
Maharadza

#6631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Ma joj samo da hoće taj UL povećati, makar da bude ~2mbps, extra bi bilo! Ipak se sve više koristi dropbox i ostali "cloud storage" servisi! :)
dječak sa šibicama wrote:jesam jedini koji nije dobio racun, a vec je 17 u mjesecu :roll:
Nisam ga ni ja izgleda dobio!
typeOnegative

#6632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Meni je jucer racun dosao
Last edited by typeOnegative on 18/05/2013 00:41, edited 1 time in total.
typeOnegative

#6633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Bas,kad bi bilo jedno dvica upload,ekstrakt...nego,jel se zna neki datum u vezi tih poboljsanja?
pathyeshme

#6634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pathyeshme »

Draga gospodo iz Telemacha, odnosno sam Telemachu.
Sjetim vam se porodice u ove kasne sate kada sam naumio gledati sadržaj na d3go, ali to ne mogu jer je internet u k****u.
Otkad ste kupili Art net infrastruktura vam je ista, a usluga vam je za k****a.
Toliko.
typeOnegative

#6635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Znaci nije samo kod mene.Evo i kod mene net isto problematican,i isto bivsi ARTnet ,non stop prekida konekcija online offline,otvaranje stranica sporo pravo.Do prije 10 min. sve bilo rega wtf...
dječak sa šibicama

#6636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Dok drugi ljudima uvode nove kanale, Telemachu i dalje neki fantom bagerom prekida kablove.

Jaka ste firma... sve nam draza.
van helsing

#6637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Tiger 033 wrote:
van helsing wrote:
Tiger 033 wrote:NE znam šta su ovo čačkali ali kvalitet slike na "MMDS-u" je drastično pao :evil: na pojedinim transponderima je očajno loš kvalitet :evil:
Ovo je za plakati.
Iskreno,nadam se da je ovo privremeno.
Ocekujem da nam kolega "Telemach" da objasnjenje za ovo.

Tapatalk 2
Sjebase kalitet slike samo tako !!!!!!! :evil: PLEASE samo vratite kako je bilo prije ovog čačkanja :roll:
Nije mi jasno zasto kolega "Telemach" se ne oglasi povodom ovoga,da bar znamo sta je razlog,hoce li vratiti kako je bilo ranije,bilo kakvo saopstenje,ako nista da nam "zamazu oci".
Ne znam koliko mi je tacan info,ako sam dobro razumjeo,covjek koji je "doktor" za mmds dolazi sa godisnjeg sljedece sedmice,vidjet cemo hoce li biti kakve koristi.

Tapatalk 2
kakavdanakneiskustvu

#6638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

je li istina da telemacha nema na istočnoj strani grada mostara?
Tiger 033

#6639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

van helsing wrote:Nije mi jasno zasto kolega "Telemach" se ne oglasi povodom ovoga,da bar znamo sta je razlog,hoce li vratiti kako je bilo ranije,bilo kakvo saopstenje,ako nista da nam "zamazu oci".
Ne znam koliko mi je tacan info,ako sam dobro razumjeo,covjek koji je "doktor" za mmds dolazi sa godisnjeg sljedece sedmice,vidjet cemo hoce li biti kakve koristi.
Kad čačkaju bude mi "drago" kontam bit ce novina :D opet s' druge strane
NE bude mi drago jer mislim da ce i ono sto vec imamo zaHebat', kao sto je sad bio slucaj :D
Telemach

#6640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote:
van helsing wrote:Nije mi jasno zasto kolega "Telemach" se ne oglasi povodom ovoga,da bar znamo sta je razlog,hoce li vratiti kako je bilo ranije,bilo kakvo saopstenje,ako nista da nam "zamazu oci".
Kad čačkaju bude mi "drago" kontam bit ce novina :D opet s' druge strane
NE bude mi drago jer mislim da ce i ono sto vec imamo zaHebat', kao sto je sad bio slucaj :D
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke u inbox, provjerićemo odmah uslugu koju koristite i korigovati sve što je potrebno.
van helsing

#6641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Uz duzno postovanje kolegi #Telemach,koji za razliku od drugih provajdera javi se na temu,ja sam vise ocekivao u odgovoru.
Drugo,svoje podatke ne dajem po netu,radije cu nazvati korisnicku sluzbu.
Na netu "ja zelim da budem anoniman" :mrgreen:
Sto se tice noviteta za mmds uslugu,znam da bi trebali dobiti recivere novije generacije,medjutim i to se oteglo u nedogled.
Testirali su 2-3 razlicita recivera,nisu se pokazali pouzdanim,padne im SW ili tako nesto.
Jbg,moj izvor informacija iz Telemacha otisao na skolovanje u Englesku,tako da nemam provjeren info.

Tapatalk 2
Tiger 033

#6642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote:korigovati sve što je potrebno
Korigujte kod sebe :thumbup: jer do nas (Korisnika MMDS-a) nije 1000000% :thumbup: pozzz
seoBIH

#6643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Poštovani,
U svrhu usaglašavanja korištenja kratkog broja 1430 sa Pravilom 39/2008 Regulatorne agencije za komunikacije
BiH, ovim putem Vas obavještavamo da će od ponedjeljka 20.05.2013 godine samo korisnici Telemach mreže moći pozivati broj Kontakt centa 1430.
Za korisnike drugih nacionalnih operatera u BiH privremeno će biti dostupan novi broj 033/835-555, do uvođenja jedinstvenog broja za sve postojeće i potencijalne korisnike Telemacha.
Hvala na razumijevanju.
Stvarno normalni nisu. Sad ih raja masovno nece moci dobiti :lol: :lol:
Telemach

#6644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pathyeshme wrote:Draga gospodo iz Telemacha, odnosno sam Telemachu.
Sjetim vam se porodice u ove kasne sate kada sam naumio gledati sadržaj na d3go, ali to ne mogu jer je internet u k****u.
Otkad ste kupili Art net infrastruktura vam je ista, a usluga vam je za k****a.
Toliko.
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatlke u inbox, kako bismo provjerili Vašu internet uslugu i izvršili praćenje parametara signala na Vašem modemu u terminima kada navodite da postoji problem.
fortaleza

#6645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

@kakavdanak

Telemachova infrastruktura nije dostupna u cijelom Mostaru. Ovdje su poslovali monet u zapadnom dijelu i velnet u istocnom dijelu grada, a telemach preuzeo samo ovaj prvi. Sto se tice velneta enes hajdarevic iz je upleten u vlasnicku strukturu izmedju ostalih, ali im ponuda nije ni blizu hs-ovoj, nude samo analognu tv uz internet.
leon25

#6646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

fortaleza wrote:@kakavdanak

Telemachova infrastruktura nije dostupna u cijelom Mostaru. Ovdje su poslovali monet u zapadnom dijelu i velnet u istocnom dijelu grada, a telemach preuzeo samo ovaj prvi. Sto se tice velneta enes hajdarevic iz je upleten u vlasnicku strukturu izmedju ostalih, ali im ponuda nije ni blizu hs-ovoj, nude samo analognu tv uz internet.
Telemach u tzv. istocnom Mostaru ja dostupan samo u dva naselja nazalost
Velnetova ponuda je katastrofa imaju 52 analogna kanal internet i odnedavno testiraju digitalnu tva ali ne znam koja je ponuda digitalnih kanala jer nemam mogucnost pracenja istih na tv-u a na netu nema nikakvih informacija
leon25

#6647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

kad se vec govori o tome pitanje za clana @Telemach da li se misle siriti na istocni Mostar u skorije vrijeme
fortaleza

#6648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

leon25 wrote:
fortaleza wrote:@kakavdanak

Telemach u tzv. istocnom Mostaru ja dostupan samo u dva naselja nazalost
Velnetova ponuda je katastrofa imaju 52 analogna kanal internet i odnedavno testiraju digitalnu tva ali ne znam koja je ponuda digitalnih kanala jer nemam mogucnost pracenja istih na tv-u a na netu nema nikakvih informacija
Da, tzv. istočnom. :wink:

Sjećam se prije par godina kako smo proklinjali monet i koliko je velnet bolji jer imaju svih 50 kanala u osnovnoj ponudi, a u nas i osnovni SK je bio u dodatnom paketu. :lol: Situacija se malo promjenila danas, al mislim velnet mora debelo poboljšati ponudu jer moja tv postaje sve privlačnija koliko god cjenovno nepovoljnija jer napokon imaju pristojne brzine neta i još pogodnosti i kanala, a i @iceman je najavljivao da bi se i cijena mogla korigirati u narednom periodu.

Btw, riješio sam se HT-a i na drugoj adresi, uzeo Supermix paket, sve ekstra pa i snimalica samo jedan problem, kao da se izbornik opcija malo odsječen sa strane, ne vide se brojevi kanala i dijelom logo kanala (izbornika, ne sama slika) pa moram pogađati na kojem je mjestu koji kanal. Na 1430 kažu da je problem u televizoru, u pitanju je CRT, al i na drugom tv-u je ista stvar, a znam da neki s CRT-om nemaju takvih problema.. Kako to riješiti, kako tehničke postavke namjestiti zna li itko tko koristi v2.0 resiver i guzonju tv? Malo mi ide na živce ovo. :-)
elektrika

#6649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by elektrika »

Koliko se otprilike ceka da mi prikljuce duo mix paket, posto evo cekam vec 4 dana da mi dodju.
StupskaBitanga

#6650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

sad će u velnet ubaciti valjda pink jer je vlasnik velneta HS
Locked