Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- kokikol
#66201 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zašto telemah daje botovske paušalne i ne precizirane odgovore?
-
zdruzdjo
#66202 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:........
I na kraju se desilo ono o cemu smo pricali ovdje prije 15-ak dana.
Kod mog oca danas grmljavina i cvrc.....ode u vjecna lovista resiver i lcd.
Fino. Toliko o vasoj profesionalnoj zastiti na banderama o kojim mi je teta na 1360 pricala.
Bas s nesto razmisljam da covjeku ugasim prikljucak. Kako je prikljucio na ovoj adresi, stalno neki problem.
Ovo je vrhunac. Nije vise problem nego je sada i trosak. I to zestok.
- Telemach
#66203 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@zdruzdjo,zdruzdjo wrote:Telemach wrote:........
Fino. Toliko o vasoj profesionalnoj zastiti na banderama o kojim mi je teta na 1360 pricala.
Bas s nesto razmisljam da covjeku ugasim prikljucak. Kako je prikljucio na ovoj adresi, stalno neki problem.
Možete nam dostaviti broj Ugovora u pp kako bismo izvršili provjere navedenog. Nismo u mogućnosti odgovarati za štetu nastalu uslijed nepredviđenih događaja koje Zakon tretira kao Višu silu (zemljotres, udar groma, klizišta i sl.), a istovremeno pretplatnik je sam odgovoran za zaštitu i čuvanje uređaja od pražnjenja uslijed vremenskih nepogoda.
-
zdruzdjo
#66204 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma znam ja ovo sto ste vi citirali. vi ste se ogradili i to je ok. naravno.Telemach wrote: @zdruzdjo,
Možete nam dostaviti broj Ugovora u pp kako bismo izvršili provjere navedenog. Nismo u mogućnosti odgovarati za štetu nastalu uslijed nepredviđenih događaja koje Zakon tretira kao Višu silu (zemljotres, udar groma, klizišta i sl.), a istovremeno pretplatnik je sam odgovoran za zaštitu i čuvanje uređaja od pražnjenja uslijed vremenskih nepogoda.
samo po tome neko mora ovih dana dezurati u kuci pa ako podje grmiti onda gasi sve motaj kablove. bas onako hmmmmm moram vidjeti da zaposlim nekoga kad nisam u kuci. ono nesto tipa "dadilja za kablovsku".
Samo meni je prije 15-ak dana dama na 1360 fino rekla kako su na banderama postavljene zastite kad sam ja pitao kakav je to uredjaj koji se tretira kao zastita protiv groma koji je neko od montera prodao mom komsiji.
Vama je tada bilo vaznije da utvrdite ko se to drznuo od montera da proda nesto nego da se vidi "a da li stvarno treba ta zastita".
Pa eto, TREBA!!!!!
Sad stvarno vidim da eto i neko laze. ili nema zastita ili ne rade.
A broj cu vam dostaviti na PM. bas me interesuje za sta ce vam.
-
kakaljin
#66205 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A kako onda elektroprivreda nadoknadi stetu na uredjajima radi cestog nestanka struje pa uredjaji se pokvare.Telemach wrote:@zdruzdjo,zdruzdjo wrote:Telemach wrote:........
- thekupus
#66206 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li se promijenio radnik koji upravlja računom telemach ovdje na forumu? Kao da su prije bili ljubazniji
-
zdruzdjo
#66207 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako burazere moj sto elektroprivreda stoji iza svog posla koji obavi.kakaljin wrote:A kako onda elektroprivreda nadoknadi stetu na uredjajima radi cestog nestanka struje pa uredjaji se pokvare.
Neki dan sam trazio za sefa svog objasnjenje od njih za jedan racun preko help linije. Mislio sam da sam dobio elektroprivredu u engleskoj samo sto teta prica na nasem. Zena mi je tako srdacno, kulturn i detaljno stavku po stavku objasnila.
Kod kablovskih operatera i ptice pjevaju na granama kako nisu "uzemljeni". Fakat cu se jednom popeti na banderu pa malo pogledati ovu kutiju sto mi je pred kucom. svakako joj moze prici svako djete.
- help_desk
#66208 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada će Federacija BiH dobiti N1 SRB?
-
kakavdanakneiskustvu
#66209 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
moze li se na EON promijeniti pismo titla,cirilica,latnica?
-
kakaljin
#66210 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na zalost ni jezik se ne moze promjenitikakavdanakneiskustvu wrote:moze li se na EON promijeniti pismo titla,cirilica,latnica?
-
kakavdanakneiskustvu
#66211 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
duffy_duck wrote:Ja nisam to čuo mislim ne piše se o tome na forumu.kakavdanakneiskustvu wrote:cujem od dosta osoba,koje su kad su cule da od aprila telemach poskupljuje svoje usluge za 3 km da su isli odjaviti njihove usluge,i onda ih radnici telemacha nagovaraju,evo vam ovaj paket besplatno ovoliko mjeseci,evo vam od nas jedan mjesec sve besplatno,evo vam koristenje telefona besplatno ovoliko mjeseci,ne kontam kako im se isplati nekome dati mjesec dana nekome besplatno koristenje njihovih usluga ako vec moraju sve poskupiti?
-
kakavdanakneiskustvu
#66212 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kakaljin wrote:Na zalost ni jezik se ne moze promjenitikakavdanakneiskustvu wrote:moze li se na EON promijeniti pismo titla,cirilica,latnica?
za jezik mislim da sam vec cuo,hvala na infu
- semirsar
#66213 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

i kako sad ovo napustiti i preci na duonetgrandepremium
-
kakaljin
#66214 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Los ti je izlazecisemirsar wrote:
i kako sad ovo napustiti i preci na duonetgrandepremium
Telemach ima najbrzi izlazeci
- semirsar
#66215 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa da su barem na 15Mbps upload povecali ne bih se puno sekir'o ali ovo ... 
ma odoh u prdekanu, manje cu se sekirat'
ma odoh u prdekanu, manje cu se sekirat'
- dadoka84
#66216 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koristio kablovsku dok je cener bila... Sad plaćam oko 70KM.ranger wrote: isto, i tako od prvog dana a cijene rastu li rastu...
- semirsar
#66217 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
poredis kablovsku od prije deset godina i ovo sad?! Ma daj... stvarno se preceruje u nekim stvarima

-
duffy_duck
#66218 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kako da i ja mogu vidjeti svoj protok i ovo što ste poslali screenshot?kakaljin wrote:Los ti je izlazecisemirsar wrote:
i kako sad ovo napustiti i preci na duonetgrandepremium![]()
![]()
![]()
![]()
Telemach ima najbrzi izlazeci![]()
![]()
- semirsar
#66219 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://www.softperfect.com/products/networx/duffy_duck wrote: kako da i ja mogu vidjeti svoj protok i ovo što ste poslali screenshot?
- Curve
#66220 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma kakav Telemach, djaba kritika, djaba zalba da smaraju..
opet jucer iz Telemacha "zovem iz telemacha, nudimo vam pogodnosti, koristite nasu kablovsko zasto ne internet"
ja: ne zelim vas internet, skopcajte to sebi u glavu, ne zeeeeelim"
poslije par dana opet isto zovemo iz Telemacha..
izgleda gazda ih prangijom tuce da zovu ljude da kakvu uslugu dodadno uzmu..
opet jucer iz Telemacha "zovem iz telemacha, nudimo vam pogodnosti, koristite nasu kablovsko zasto ne internet"
- Telemach
#66221 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Curve,Curve wrote:ma kakav Telemach, djaba kritika, djaba zalba da smaraju..
Dostavite nam podatke u pp i obavijest ćemo kolege da Vas dalje ne pozivaju.
- Telemach
#66222 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@zdruzdjo,zdruzdjo wrote:ma znam ja ovo sto ste vi citirali. vi ste se ogradili i to je ok. naravno.Telemach wrote: @zdruzdjo,
samo po tome neko mora ovih dana dezurati u kuci pa ako podje grmiti onda gasi sve motaj kablove. bas onako hmmmmm moram vidjeti da zaposlim nekoga kad nisam u kuci. ono nesto tipa "dadilja za kablovsku".
Samo meni je prije 15-ak dana dama na 1360 fino rekla kako su na banderama postavljene zastite kad sam ja pitao kakav je to uredjaj koji se tretira kao zastita protiv groma koji je neko od montera prodao mom komsiji.
Vama je tada bilo vaznije da utvrdite ko se to drznuo od montera da proda nesto nego da se vidi "a da li stvarno treba ta zastita".
Pa eto, TREBA!!!!!
Sad stvarno vidim da eto i neko laze. ili nema zastita ili ne rade.
A broj cu vam dostaviti na PM. bas me interesuje za sta ce vam.
Imate pp.
-
Boeing797
#66223 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cesto citam ovu temu jer sam korisnik Telemach usluga, pa sam se odlucio registrovat kako bi iznio svoje misljenje i zapazanja u vezi usluge. Korisnik sam trio grande extra paketa.
Usluga generalno funkcionira bez problema, brzi su u rijesavanju poteskoca ali ima i nekoliko stvari koje mi smetaju i na koje jednostavno ne mogu da sutim.
1. Kad smo vec kod poskupljenja iz godine u godinu, uredu, prebacuju kanale 'vamo, tamo.. dizu brzinu interneta.. Eh sada, prije je bila praksa da se svim paketima poveca i brzina downloada, a kako telemach vise nema mogucnost za to, vec drugu godinu zaredom povecavaju brzinu uploada na kasicicu i to prosle godine po 1-2Mb u zavisnosti od paketa a ove godine 2-3Mb i pritom trio grande i trio grande family imaju 40/6 odnosno 80/8, dok extra i premium paketi imaju 120/10 i 150/12, pa zasto i ovim vecim paketima nije brzina 10% od downloada ko sto je u grande i family paketima ??? Sramota !
2. Sportske kanale ste nabrajali i kao razlog prethodnog poskupljenja, sad opet ??
3. HD paket sad vise nema nikakvog smisla, vecinu kvalitetnih HD kanala ste prebacili u osnovni i prosireni paket a HD paket i dalje stoji po cijeni od 8KM, ukinite ga skroz a onih par kanala koji su iskljucivo u HD paketu prebacite u osnovni ili prosireni.
4. Pisete da ste uveli EON, prije njega je bio D3GO koji je takodje radio bez problema iako nije bilo opcije 7 dana unazad, a EON smart aplikaciju mogu koristiti samo korisnici extra i premium paketa. Zvao sam nekoliko puta podrsku da pitam kada ce biti aktiviran video klub preko eon aplikacije na tv-u, niko nista ne zna, to je polovicna usluga.
Usluga generalno funkcionira bez problema, brzi su u rijesavanju poteskoca ali ima i nekoliko stvari koje mi smetaju i na koje jednostavno ne mogu da sutim.
1. Kad smo vec kod poskupljenja iz godine u godinu, uredu, prebacuju kanale 'vamo, tamo.. dizu brzinu interneta.. Eh sada, prije je bila praksa da se svim paketima poveca i brzina downloada, a kako telemach vise nema mogucnost za to, vec drugu godinu zaredom povecavaju brzinu uploada na kasicicu i to prosle godine po 1-2Mb u zavisnosti od paketa a ove godine 2-3Mb i pritom trio grande i trio grande family imaju 40/6 odnosno 80/8, dok extra i premium paketi imaju 120/10 i 150/12, pa zasto i ovim vecim paketima nije brzina 10% od downloada ko sto je u grande i family paketima ??? Sramota !
2. Sportske kanale ste nabrajali i kao razlog prethodnog poskupljenja, sad opet ??
3. HD paket sad vise nema nikakvog smisla, vecinu kvalitetnih HD kanala ste prebacili u osnovni i prosireni paket a HD paket i dalje stoji po cijeni od 8KM, ukinite ga skroz a onih par kanala koji su iskljucivo u HD paketu prebacite u osnovni ili prosireni.
4. Pisete da ste uveli EON, prije njega je bio D3GO koji je takodje radio bez problema iako nije bilo opcije 7 dana unazad, a EON smart aplikaciju mogu koristiti samo korisnici extra i premium paketa. Zvao sam nekoliko puta podrsku da pitam kada ce biti aktiviran video klub preko eon aplikacije na tv-u, niko nista ne zna, to je polovicna usluga.
- aditon
#66224 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kad smo kod uploada, meni nikad nije 10 već mjerim oko 8,5 i to sam već pisao ovdje i ostavio rezultat mjerenja putem speedtest.net ali niko ništa, pa rek'o da se ponovim...
također, kad smo kod pozivanja putem telefona od strane Vaših kolega a vezano za prodaju novih usluga, ja bih ako je moguće da me dodate na tu listu ljudi koji NE ŽELE da ih se zove svakih 10 dana s istom pričom. Znam sve o uslugama Telemacha i ne trebaju mi te vrste prodaje. Da sam htio telefon, uzeo bi ga sam prilikom sklapanja ugovora. Neću ostati ni na ovom paketu koji sad imam već ću preći u avgustu na niži, kad mi ističe ugovorena obaveza s Telemachom.
također, kad smo kod pozivanja putem telefona od strane Vaših kolega a vezano za prodaju novih usluga, ja bih ako je moguće da me dodate na tu listu ljudi koji NE ŽELE da ih se zove svakih 10 dana s istom pričom. Znam sve o uslugama Telemacha i ne trebaju mi te vrste prodaje. Da sam htio telefon, uzeo bi ga sam prilikom sklapanja ugovora. Neću ostati ni na ovom paketu koji sad imam već ću preći u avgustu na niži, kad mi ističe ugovorena obaveza s Telemachom.
- Telemach
#66225 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Boeing797 wrote:Cesto citam ovu temu jer sam korisnik Telemach usluga, pa sam se odlucio registrovat kako bi iznio svoje misljenje i zapazanja u vezi usluge. Korisnik sam trio grande extra paketa.
Zdravo Boeing797,
Hvala što pratite temu i što ste uzeli učešće na istoj.
Na temu povećanja cijena smo pisali i obavještavali korisnike već mnogo puta do sada, te dali odgovor na sve prethodno postavljene upite. Sugerišemo da pretražite temu.
Razlozi kojim je rezultirala promjena cijena su brojni, akcenat stavljamo Duo i Trio pakete koje smo u protekloj godini značajno unaprijedili, kao i pojedinačne servise i usluge. (Programsku šemu smo obogatili sa znatno većim brojem kako novih tako i HD kanala, Arena Sport SD i HD paketom, Pink paketom. U protekloj godini povećali smo brzinu interneta i zadržali poziciju lidera u internet brzinama.Unapređenje Unifon aplikacije, Omogućili smo EON - novu video platformu za pristup TV sadržajima razvijena od strane United Clouda, EON SMART TV app
EPG 10 dana (3 dana unaprijed / 7 dana unazad) TV unazad, TV unazad (3 dana box / 7 dana EON), Omiljena lista emisija, Continue watching,
Broj uređaja unaprijedili smo na 3 od 5 ukupno registrovanih (moguća registracija 5 uređaja, a istovremeno korištenje na 3), Pravilo brisanja/dodavanja uređaja 2 uređaja u toku mjeseca (ne u toku 30 dana) itd ....