Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#66176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Jedete li vi hljeb/kruh svaki dan? Prije nekoliko godina digose cijene nafte i ode cijena brasna gore... pade cijena nafte, al ne i brasna iliti kruva... Problem je telemach koji radi isto sto i svaki drugi operater a nije problem sto ce cijena brasna opet gore da ide. Zabole mene i za telemach i za lol i za bht i sve druge operatere odem dje mislim da je bolje i ne pada mi na pamet ikog da branim al brate precerujete u glupostima. Niko nikog ne drzi lancima, bila je mogucnost raskinuti ugovor ili uzeti drugi povoljniji paket pa sto niste?! Poslije karanja nema kajanja pa ostaje samo demagogija i suplju prosipat.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#66177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

ovo_mi_je_nick wrote:Molim Telemach da mi odgovori na pitanje.

Ako sam ja potpisao ugovor u paketu po cijenama bez PDV:

KKS 15,39 KM
TrioGrande 29,83 KM
Telefonija 4,00 KM ili 15,00 KM (inače besplatan telefon osim u prekoračenju pa cijena je drugačija)

I sad meni dolazi plus 17,01 nekog održavanja za kablove, žice, merdevine, kanale, poboljšanja slike...

Ja sam potpisao ugovor sa upoznatim kanalima koje ću imati, po kojim cijenama i kvalitetom slike i neta i kao takve uslove prihvatio i rekao o.k priključuj.

Da li je mene ko pitao i upoznao da će mi biti uvečana cijena na računu za 17,01 bez PDV. Da li mi je neko rekao zbog čega je uvečan račun? Da li meni trebaju dodatni kanali? Da li ja trebam pokrivati vanredne troškove?

Hoću svoju staru cijenu po osnovnim kanalima a ako ne može želim raskid ugovora.
Bez ikakvih problema ćeš dobiti raskid ugovora, bez penala. Zakonski. Bez puno muke :)
ovo_mi_je_nick

#66178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ovo_mi_je_nick »

Idealna prilika da se iskažu ovi što njima posljupljenja ne smetaju uopšte, vjerovatno jer im tata i mama plaćaju račune.
Rugafet

#66179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

And here we GO
kakavdanakneiskustvu

#66180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:sta im znaci kad napisu da postoji finansijska reklamacija?
@kakavdanakneiskustvu,
Odgovorili smo Vam na pp.
:thumbup:
ranger

#66181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ranger »

nekad pocetkom 2015. uzeo sam internet i kablovsku bila 42,3KM
prije godinu godinu ipo ne sjecam se tacno kazu poskupit ce 46,4KM
sad gledam racun 49,4KM
Hinjski, jadno i bijedno, telemach papa... pa sad mater svoju zovi i nudi svaki dan dodatne usluge.
Telemach

#66182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ovo_mi_je_nick wrote:Molim Telemach da mi odgovori na pitanje.

Ako sam ja potpisao ugovor u paketu po cijenama bez PDV:

KKS 15,39 KM
TrioGrande 29,83 KM
Telefonija 4,00 KM ili 15,00 KM (inače besplatan telefon osim u prekoračenju pa cijena je drugačija)

I sad meni dolazi plus 17,01 nekog održavanja za kablove, žice, merdevine, kanale, poboljšanja slike...

Ja sam potpisao ugovor sa upoznatim kanalima koje ću imati, po kojim cijenama i kvalitetom slike i neta i kao takve uslove prihvatio i rekao o.k priključuj.

Da li je mene ko pitao i upoznao da će mi biti uvečana cijena na računu za 17,01 bez PDV. Da li mi je neko rekao zbog čega je uvečan račun? Da li meni trebaju dodatni kanali? Da li ja trebam pokrivati vanredne troškove?

Hoću svoju staru cijenu po osnovnim kanalima a ako ne može želim raskid ugovora.
@ovo_mi_je_nick,
Izmjena cijene nije nastala u navedenom iznosu od 17,01 KM bez PDV. Cijena analogne televizije je izmijenjena sa 18,00 KM na 19,90 KM, a cijene paketa su izmijenjene za 1,10 KM. Tačnije, razlika u cijeni ukupnog paketa je 3,00 KM. Obavijest o izmijeni Cjenovnika je dostavljena uz februarske račune. Dostavite nam u pp broj Ugovora kako bismo izvršili provjeru fakturisanja usluge.
Telemach

#66183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ranger wrote:nekad pocetkom 2015. uzeo sam internet i kablovsku bila 42,3KM
sad gledam racun 49,4KM
Hinjski, jadno i bijedno, telemach papa... pa sad mater svoju zovi i nudi svaki dan dodatne usluge.
@ranger,
Ponudu usluga nastojimo unaprijediti, od kako jesmo prisutni u BiH, i nije svako unaprijeđenje usluga rezultirao povećanjem cijena. Nadamo se da će rezultat našeg poslovanja ipak biti zadovoljni korisnici. Dostavite nam broj Ugovora u pp kako bismo provjerili koji paket koristite i pokušali pronaći ponudu koja vam najviše odgovara.
Radar71

#66184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

ovo_mi_je_nick wrote:Idealna prilika da se iskažu ovi što njima posljupljenja ne smetaju uopšte, vjerovatno jer im tata i mama plaćaju račune.
Jel idete na neki kurs za ovo?
ranger

#66185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ranger »

Telemach wrote:
ranger wrote:nekad pocetkom 2015. uzeo sam internet i kablovsku bila 42,3KM
sad gledam racun 49,4KM
@ranger,
Ponudu usluga nastojimo unaprijediti, od kako jesmo prisutni u BiH, i nije svako unaprijeđenje usluga rezultirao povećanjem cijena. Nadamo se da će rezultat našeg poslovanja ipak biti zadovoljni korisnici. Dostavite nam broj Ugovora u pp kako bismo provjerili koji paket koristite i pokušali pronaći ponudu koja vam najviše odgovara.
dosta. ne odgovara mi nista vise...
sve radi ko i prvog dana, nista bolje nista gore, samo cijena raste. vozdra.
kakavdanakneiskustvu

#66186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

cujem od dosta osoba,koje su kad su cule da od aprila telemach poskupljuje svoje usluge za 3 km da su isli odjaviti njihove usluge,i onda ih radnici telemacha nagovaraju,evo vam ovaj paket besplatno ovoliko mjeseci,evo vam od nas jedan mjesec sve besplatno,evo vam koristenje telefona besplatno ovoliko mjeseci,ne kontam kako im se isplati nekome dati mjesec dana nekome besplatno koristenje njihovih usluga ako vec moraju sve poskupiti?
dadoka84

#66187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

Ja samo čekam istek ugovora pa da fino napravim čistku. Od svih usluga iz trio paketa koristim internet i gledam cca 3 kanala.
ranger

#66188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ranger »

dadoka84 wrote:Ja samo čekam istek ugovora pa da fino napravim čistku. Od svih usluga iz trio paketa koristim internet i gledam cca 3 kanala.
isto, i tako od prvog dana a cijene rastu li rastu...
Telemach

#66189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Radar71,
Zamolit ćemo za informaciju da li na kanalu RTL2 možete vraćati sadržaj unazad? Kolege su potvrdile da bi usluga trebala biti uredna.
Radar71

#66190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach wrote:@Radar71,
Zamolit ćemo za informaciju da li na kanalu RTL2 možete vraćati sadržaj unazad? Kolege su potvrdile da bi usluga trebala biti uredna.
Može, sada je sve ok. :thumbup:
Ammarzinho

#66191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ammarzinho »

Jel' imao neko problema sa daljinskim na PDS 3 ? Baterije su bukvalno nove i on na lampici na daljinskom daje signal da je tipka pritisnuta, međutim kao da ponekad ne dolazi frenkvecija do resivera, radi po sistemu toplo-hladno, jel' se dešavalo nekom slično ? :D
skafiskafsnjak

#66192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Zasto su racuni za 3km veci ?
Odakle vama pravo povecavati racun samo tako ... ? ovo je vec drugo povecanje...3 po 3....
Last edited by skafiskafsnjak on 21/05/2018 14:11, edited 1 time in total.
Telemach

#66193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ammarzinho wrote:Jel' imao neko problema sa daljinskim na PDS 3 ? Baterije su bukvalno nove i on na lampici na daljinskom daje signal da je tipka pritisnuta, međutim kao da ponekad ne dolazi frenkvecija do resivera, radi po sistemu toplo-hladno, jel' se dešavalo nekom slično ? :D
@Ammarzinho,
Zamjena daljinskog upravljača, ukoliko je fizički neoštećen, se vrši u korisničkom centru i besplatna je.
Ammarzinho

#66194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ammarzinho »

Telemach wrote:
Ammarzinho wrote:Jel' imao neko problema sa daljinskim na PDS 3 ? Baterije su bukvalno nove i on na lampici na daljinskom daje signal da je tipka pritisnuta, međutim kao da ponekad ne dolazi frenkvecija do resivera, radi po sistemu toplo-hladno, jel' se dešavalo nekom slično ? :D
@Ammarzinho,
Zamjena daljinskog upravljača, ukoliko je fizički neoštećen, se vrši u korisničkom centru i besplatna je.
Ok, hvala.
Telemach

#66195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

skafiskafsnjak wrote:Zasto su racuni za 3km veci ?
Odakle vama pravo povecavati racun samo tako ... ? ovo je vec drugo povecanje...3 po 3....
@skafiskafsnjak,
Obavijest o izmjeni Cjenovnika, kao i o razlozima, tj.unapređenju usluge u prethodnom periodu je korisnicima dostavljena uz februarske račune. Također, korisnici su obaviješteni o istom putem info stranice, dnevnih novina...Trudimo se uvijek cijenu usluga opravdati kvalitetnom i raznovrsnom ponudom, na kojoj uvijek radimo te smatramo da je ponuda srazmjerna cijeni paketa.
skafiskafsnjak

#66196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Samo vi povecavajte... ovo je vec 6 ili 7km vise od racuna koji je prvi bio ...
Povecavajte... Jos jednom se poveca, ja cu na dva mjesta odjaviti usluge.
radiša

#66197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Telemach wrote:
radiša wrote:I kad telemah misli popravit stranicu da na racunu pisu tacni podatci,stanje racuna,kad je potpisan ugovor i tako to?Jos malo pa mjesec dana kako ne radi.Nemoj samo da mi kazete zovi jer sam dva puta zvao i isti odgovor dobio a promjena nema,rade ljudi kao na tome.Prije ce u kini zgradu napravit nego telemah stranicu :lol:
@radiša,
Možete li nam dostaviti broj Ugovora i podatke koji nisu ispravno navedeni na portalu u pp.
Kad sam zvao i to rekao vas kolega kaze da je to uredu i da ce sve biti dobro kad se napravi stranica,zasto sad da dajem podatke ako ih je kolega vidio i rekao da je do stranice?Kad ce te napravit stranicu-portal?
Telemach

#66198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

radiša wrote:
Telemach wrote:
radiša wrote:I kad telemah misli popravit stranicu da na racunu pisu tacni podatci,stanje racuna,kad je potpisan ugovor i tako to?Jos malo pa mjesec dana kako ne radi.Nemoj samo da mi kazete zovi jer sam dva puta zvao i isti odgovor dobio a promjena nema,rade ljudi kao na tome.Prije ce u kini zgradu napravit nego telemah stranicu :lol:
@radiša,
Možete li nam dostaviti broj Ugovora i podatke koji nisu ispravno navedeni na portalu u pp.
Kad sam zvao i to rekao vas kolega kaze da je to uredu i da ce sve biti dobro kad se napravi stranica,zasto sad da dajem podatke ako ih je kolega vidio i rekao da je do stranice?Kad ce te napravit stranicu-portal?
@radiša,
Bez korisničkih podataka nismo u mogućnosti vršiti dalje provjere.
radiša

#66199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Telemach wrote: @radiša,
Bez korisničkih podataka nismo u mogućnosti vršiti dalje provjere.
:lol: :lol:
Receno je na telefon ne znam sta vama nije jasno?
duffy_duck

#66200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

kakavdanakneiskustvu wrote:cujem od dosta osoba,koje su kad su cule da od aprila telemach poskupljuje svoje usluge za 3 km da su isli odjaviti njihove usluge,i onda ih radnici telemacha nagovaraju,evo vam ovaj paket besplatno ovoliko mjeseci,evo vam od nas jedan mjesec sve besplatno,evo vam koristenje telefona besplatno ovoliko mjeseci,ne kontam kako im se isplati nekome dati mjesec dana nekome besplatno koristenje njihovih usluga ako vec moraju sve poskupiti?
Ja nisam to čuo mislim ne piše se o tome na forumu.
Locked