Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
radiša

#66151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

I kad telemah misli popravit stranicu da na racunu pisu tacni podatci,stanje racuna,kad je potpisan ugovor i tako to?Jos malo pa mjesec dana kako ne radi.Nemoj samo da mi kazete zovi jer sam dva puta zvao i isti odgovor dobio a promjena nema,rade ljudi kao na tome.Prije ce u kini zgradu napravit nego telemah stranicu :lol:
kakotakonikako

#66152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Benq wrote:
kakotakonikako wrote: Da, ali onda neka ne poskupljuju uslugu. Valja li ovo ?
Eto vidis o cemu pisem... Ne valja kako god okrenes :)
Korektno bi bilo da dok traje Ugovor ostane cijena na koji je sklopljen ( kazem da bi bilo korektno, a ne ono sto pise da se cijena moze povecati i dok traje ugovor ) bez ikakvih dodatnih benefita kada se odluci da poskupi. Ali nesto korektno u nasoj drzavi je daleko od zdrave pameti. Na zalost.
Benq

#66153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakotakonikako wrote: Korektno bi bilo da dok traje Ugovor ostane cijena na koji je sklopljen ( kazem da bi bilo korektno, a ne ono sto pise da se cijena moze povecati i dok traje ugovor ) bez ikakvih dodatnih benefita kada se odluci da poskupi. Ali nesto korektno u nasoj drzavi je daleko od zdrave pameti. Na zalost.
Da je tako, to bi bila skroz druga prica, ali ugovor ne sklapamo na osnovu cijene nego paketa. Kad potpisujes ugovor npr za Duo Net Grande, u ugovoru ne pise cijena tog paketa, nego samo naziv i ti kad se potpisujes zapravo pristajes na opce uslove poslovanja te kompanije.
kakotakonikako

#66154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Benq wrote:
kakotakonikako wrote: Korektno bi bilo da dok traje Ugovor ostane cijena na koji je sklopljen ( kazem da bi bilo korektno, a ne ono sto pise da se cijena moze povecati i dok traje ugovor ) bez ikakvih dodatnih benefita kada se odluci da poskupi. Ali nesto korektno u nasoj drzavi je daleko od zdrave pameti. Na zalost.
Da je tako, to bi bila skroz druga prica, ali ugovor ne sklapamo na osnovu cijene nego paketa. Kad potpisujes ugovor npr za Duo Net Grande, u ugovoru ne pise cijena tog paketa, nego samo naziv i ti kad se potpisujes zapravo pristajes na opce uslove poslovanja te kompanije.
Nije tacno. Zna se prije sklapanja ugovora cijena paketa, jer bi bilo glupo sklapati ugovor a da ne znas cijenu. Ugovor se itekako sklapa i na osnovu cijene paketa. I ponavljam, bilo bi korektno ( ali to je ovdje UTOPIJA ) da i jedno i drugo ostane isto za vrijeme trajanja ugovora. To bi bilo najpostenije.
Telemach

#66155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote:
Telemach wrote:......
Pozdrav.
Prije par dana bio problem sa signalom kod mog oca. Nakon 3,4,5...dana se smilovali pa dosli. Promjena receiver-a i to je.

E ima 4-5 dana kod mene internet malo-malo pa zastopa. Nije skroz ali bude brzina na wireless-u oko 3-5 mbit/sec. Ok mi je kad kaze neko da na wireless ima 30-40 od mogucih 80 na mom paketu pa eto. Ali bas na 3-5 to mi je ispod zadovoljavajuceg. U ovih par dana sam to rjesavao tako da restartujem ruter i dozove se.
E jutros vrhunac. 0.2 !!!!!! Ping 75. Restart-nista. Nazovem, ciko se javi pa mi ga i on restartova, ama jok nece. Napisa on nalog, pa da vide. Malo nakon toga dozva se.

E nalog stoji.
Podnesen jutros 20-og maja oko 10:00.
Nije bilo grmljavine i belaja ko prosle sedmice pa da se vadite na to sa odazivom ekipe. Pa da vidimo koliko cemo cekati na realizaciju.
Do sada to nisam radio ali od sada cu traziti umanjivanje racuna jer ne dobijam ono sto placam.

Cak se zna desiti da na nekim kanalima bude "kockica" navece.
A sliku razvodne kutije na banderi sa koje mi dolazi signal sam vam postavio. Nisam strucnjak ali znam da vlaga i struja bar se i ne podnose, pa eto.
@zdruzdjo,
Primjedba je evidentirana i proslijeđena kolegama. Kontaktirat ćemo Vas ubrzo.
Benq

#66156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakotakonikako wrote: Nije tacno. Zna se prije sklapanja ugovora cijena paketa, jer bi bilo glupo sklapati ugovor a da ne znas cijenu. Ugovor se itekako sklapa i na osnovu cijene paketa. I ponavljam, bilo bi korektno ( ali to je ovdje UTOPIJA ) da i jedno i drugo ostane isto za vrijeme trajanja ugovora. To bi bilo najpostenije.
Nista se ne zna ukoliko to ne pise na papiru, iako je logicno to sto pises. Ja mogu jedno procitat na portalu, ali ako mi to ne pise na dokumentu kojeg potpisujem, nego pise da imaju pravo izmjene cjenovnika i pozovu se na OUP na koji smo mi svojim potpisom pristali, onda se mozemo ljutiti koliko hocemo kad dodje do izmjene cijene odredjene usluge.
Telemach

#66157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Reglan wrote:Kad otvorim eon na kompjuteru na svakom kanalu mi je slika crna dok uredno ide zvuk, sta je problem?
@Reglan,
Provjerit ćemo i ubrzo Vas kontaktirati.
Telemach

#66158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Company85 wrote:Gdje da nadjem broj ugovora koji mi je potreban da se registrujem na telemach portal? ID uredno ispisan a broja ugovora ne mogu naci...odnosno stoji mi na vrhu ugovora broj ali ima 10 cifri a kad probam unijeti na portal kaze da treba imati 9.
@Company85,
Možete nam dostaviti podatke u pp kako bismo provjerili.
kakotakonikako

#66159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Benq wrote:
kakotakonikako wrote: Nije tacno. Zna se prije sklapanja ugovora cijena paketa, jer bi bilo glupo sklapati ugovor a da ne znas cijenu. Ugovor se itekako sklapa i na osnovu cijene paketa. I ponavljam, bilo bi korektno ( ali to je ovdje UTOPIJA ) da i jedno i drugo ostane isto za vrijeme trajanja ugovora. To bi bilo najpostenije.
Nista se ne zna ukoliko to ne pise na papiru, iako je logicno to sto pises. Ja mogu jedno procitat na portalu, ali ako mi to ne pise na dokumentu kojeg potpisujem, nego pise da imaju pravo izmjene cjenovnika i pozovu se na OUP na koji smo mi svojim potpisom pristali, onda se mozemo ljutiti koliko hocemo kad dodje do izmjene cijene odredjene usluge.
Nisi, na zalost, shvatio moju poentu korektnosti.

btw - ako imas dodira sa Telemachom onda im sugerisi da isprave pogresku u svojim Ugovorima. Jer cijena je itekako bitan faktor Ugovora i ako je nema u istom, to je VELIKI propust kompanije Telemach. A to nije ni po Zakonu.
Benq

#66160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakotakonikako wrote: Nisi, na zalost, shvatio moju poentu korektnosti.

btw - ako imas dodira sa Telemachom onda im sugerisi da isprave pogresku u svojim Ugovorima. Jer cijena je itekako bitan faktor Ugovora i ako je nema u istom, to je VELIKI propust kompanije Telemach. A to nije ni po Zakonu.
Shvatio sam ja tvoju poentu, to sam cak i napisao u prethodnom postu ali vjerovatno nisi procitao kako treba.

Imam dodira s njima koliko i ti. Ono sto ti smatras greskom, ja u ovom slucaju ne smatram. Ljudi ne citaju sta potpisuju i to je jedini, glavni i najveci problem. Sto se tice ugovora, mislim da je isto kod svih operatera.
Rugafet

#66161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

zateznistub wrote:
Rugafet wrote: @zatezni, niko nikog ne brani, ovo sto sam napisao su cinjenice. NIsta vise
Kod pojma "bacanja drkice" sam najmanje na tebe mislio...

Ali priznaj, da ima svega...
Ima sigurno
kakotakonikako

#66162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Benq wrote:
kakotakonikako wrote: Nisi, na zalost, shvatio moju poentu korektnosti.

Shvatio sam ja tvoju poentu, to sam cak i napisao u prethodnom postu ali vjerovatno nisi procitao kako treba.

Imam dodira s njima koliko i ti. Ono sto ti smatras greskom, ja u ovom slucaju ne smatram. Ljudi ne citaju sta potpisuju i to je jedini, glavni i najveci problem. Sto se tice ugovora, mislim da je isto kod svih operatera.
Prema pozitivnim zakonskim normama ( a ne odokativnim metodama ) svaki validan Ugovor mora sadrzavati: Ugovorne strane, predmet ugovora, ugovorne obaveze, cijenu za uslugu/djelo/predmet , nacin placanja za uslugu/djelo/predmet , duzinu trajanja ugovora, datum sklapanja ugovora, nadlezni Sud u slucaju spora i neke zavrsne odredbe.

Tako da nije bitno sto ti ili ja smatramo greskom. Takodjer ako ostali operateri grijese, to ne znaci da kompaniju Telemach to amnestira pred Zakonom niti ih sprecava da oni isprave to.
Benq

#66163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakotakonikako wrote: Tako da nije bitno sto ti ili ja smatramo greskom. Takodjer ako ostali operateri grijese, to ne znaci da kompaniju Telemach to amnestira pred Zakonom niti ih sprecava da oni isprave to.
Ne znam sta da ti kazem... ako se smatras prevarenim na bilo koji nacin, obrati se nadleznom sudu. Glupo je da mi tupimo ovdje o tome. Ja se vodim onim sto sam potpisao i to je to. Cijena ako mi ne odgovara trazicu alternativu, a od pisanja eseja na forumu nemamo nista.
kakavdanakneiskustvu

#66164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

sta im znaci kad napisu da postoji finansijska reklamacija?
crnivrag

#66165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:sta im znaci kad napisu da postoji finansijska reklamacija?
Vjerovatno znači da su ti uvažili zahtjev za finansijskom reklamacijom, te da su uvidjeli svoju grešku, i da će ti na sljedećem računu biti ispravljena nepravda, i smanjen račun za iznos, za koji ti je bio sad povećan.
Rugafet

#66166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Benq wrote:

Isti je ugovor. Naravno da za npr 24 mjeseca na koliko vecina potpisuje moze doci do razni promijena cijena i prema njima pa onda oni dizu cijena nama. Ja koristim Duo Net Grande Family koji je doosta unaprijedjen od kad sam potpisao ugovor a 'poskupljen' je za (samo) 3 KM.
kakotakonikako

#66167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Benq wrote:
kakotakonikako wrote: Tako da nije bitno sto ti ili ja smatramo greskom. Takodjer ako ostali operateri grijese, to ne znaci da kompaniju Telemach to amnestira pred Zakonom niti ih sprecava da oni isprave to.
Ne znam sta da ti kazem... ako se smatras prevarenim na bilo koji nacin, obrati se nadleznom sudu. Glupo je da mi tupimo ovdje o tome. Ja se vodim onim sto sam potpisao i to je to. Cijena ako mi ne odgovara trazicu alternativu, a od pisanja eseja na forumu nemamo nista.
Nije lijepo kada covjek ne zna sta da kaze ..... Ja licno nisam prevaren, da bih se obratio nadleznom sudu. Nije glupo tupiti ovje, jer ovo je Forum na kome se iznose misljenja, kako afirmativna, tako i negativna. Vecina se na zalost vodi onim sto je potpisala, a sam si rekao da velika vecina ni ne procita sta potpisuje. Cijena MORA biti jedan od elemenata svakog Ugovora sklopljenog prema pozitivnim Zakonskim normama.
kakavdanakneiskustvu

#66168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:sta im znaci kad napisu da postoji finansijska reklamacija?
Vjerovatno znači da su ti uvažili zahtjev za finansijskom reklamacijom, te da su uvidjeli svoju grešku, i da će ti na sljedećem računu biti ispravljena nepravda, i smanjen račun za iznos, za koji ti je bio sad povećan.
pretpostavio sam,jos da oni hoce da odgovore,hvala
kakavdanakneiskustvu

#66169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kokikol wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:http://tridesetdrugivijecnik.blogspot.b ... ijena.html

Kada sam raskinuo ugovor sa Telemachom nazvao sam ih i kazao kako ne trebam više kanala, da me ne zanima njihov trošak oko poboljšanje kvalitete slike niti opcija vraćanje programa 72 sata unatrag koje košta dodatne 3 marke. Nudili su mi jednomjesečni popust da ostanem njihov pretplatnik, a nakon toga iste cijene. Naravno, odbio sam i promjenio operatera smatrajući da je ovo što rade nasilje nad građanima. Danas nailazim na odličan osvrt Nenada Veličkovića u kojem je objasnio zašto je “prilagođavanje cijena” kablovskog operatera nasilje nad građanima.

Njegov tekst prenosim u cjelosti:

Zašto je “prilagođavanje cijena” kablovskog operatera nasilje nad građanima koje bi država morala spriječiti? Kad bi je bilo…

Neki dan zvoni mobitel, broj mi poznat, ali ne piše ko je. Ne da mi đavo mira, javim se. Telemah. Ja se obradujem, baš sam ih mislio zvat. Jeste li vi taj i taj, jesam, a vi ste, kaže ona ime, Adela, Amela, Anela, zaboravio sam, a nije ni bitno. Baš dobro da ste nazvali, Adela, inače sam mislio doć u vašu poslovnicu, s ovim računom iz marta. Ja ne radim na računima, nazvala sam vas s ponudom novih paketa. I krene: duo, trio, mega, sega, 12 mjeseci besplatno, sportski kanali besplatno, sve besplatno, samo ako platiš više.

Ja slušam, šta ću kad sam vaspitan, završi ona, ja ljubazno: hvala, vidio sam te ponude, sve to ima na internetu, ali kad ste me već nazvali, mene zanima imate li vi neku ponudu da nije u paketu?
Kako to mislite, zbuni se ona, čujem joj ja u glasu da konta šta je pitam.
Pa meni ne treba 200 kanala, ali mi treba brži internet. Mogu li ja izabrati deset kanala, a da dobijem veću brzinu?

Ne znam, nismo imali takvih slučajeva, moram da pitam... počne Amela da muca, a ja da se nerviram. Ne znam što daju živim ljudima da rade posao automatske sekretarice. Nauče ih napamet duo, trio, sportski kanali besplatno, i natjeraju da cijeli dan pozivaju ljude po spisku.
Pa dobro, suzdržavam se ja da ne psujem, znam da nije to do Anele, iako i do nje ima dosta. Jebiga, ako si prodavač, onda razgovaraš s mušterijom, a ne pipičeš ko automat za kafu.

Gledajte, Amela, ja sad plaćam pedeset maraka. To otkad ste poskupili nedavno. I osjećam se prevarenim. To što ste vi mijenjali kablove, pa imali troškove, to ste vi uradili zbog poboljšanja usluge, a nju poboljšavate zbog konkurencije. Iako, ne vjerujem vam ni da je to razlog, nego sam vidio presudu, da morate platiti korištenje stubova, što godinama niste, pa to sad prebacujete na leđa korisnika. Tojest, i na moja. I vidite, Adela, malo mi je dosadilo da me tretirate ko brojlera.

Ja očepio, ne mogu se zaustavit, žao mi Anele, dok mene sluša mogla je još pet ljudi nazvat, možda joj oduzmu od plate, al kontam snima se razgovor, pa možda i čuje ko treba.
A može vam se, da nas tako tretirate, jer su građani u ovoj državi zadnja rupa na svirali. Ako mogu kupit jaje na komad, što ne mogu i kanal? Šta biste vi, Adela, radili, da vam treba pet jaja, a na pijaci vam kažu ne može, morate školjku. A u školjki tri jajeta zdrava, a ostalo sve pokvareno. Šta ja, Amela, da radim sa onim ptv-om, rtm-om, osm-om, hit-om, kis-om, rtv-om? Mislite li vi da te hamše na sećijama gleda iko osim njihovih familija i raje iz frizeraja? Mene, Amela, ne zanima golf. Ne zanimaju me crtani filmovi, ne zanima me folk, radio slušam u auto, ne slušam ga na televiziji. Ništa mi to ne treba. A vi ste meni sve to uvalili, i još ste poskupili.

Nisam ja, ne znam, žao mi je...

Ja, Adela, volim filmove. Ali za filmove moram da platim dodatno. A za ove koje ne moram, to sam svaki po pet puta gledo. Znam svaki drugi napamet. Dotle je došlo, Amela, da se reklamama obradujem! Ako pređem na sport, malo-malo pa ekran zacrnjen. I zato ja vas sad fino pitam, ako već ne mogu kupit jaja na komad, mogu li sam napunit školjku? A ne da mi je vi mućkovima punite.

Nisam ja, ne znam, žao mi je...

Nisam ja vas nazvao, nego vi mene, Amela. Vi ste mene nazvali. Da mi ponudite bolji paket. Vi se predstavljate, Adela, kao da radite u interesu korisnika. E pa evo, ja vam kažem da u mom interesu ne radite. A da je ovo država koja ima imalo ponosa i obraza, radili biste. Tretirali biste me ko partnera, a ne ko brojlera. Neki dan sam nalaze vadio. Svaka stavka ima svoju cijenu. Šećer toliko, B-vitamin toliko... Ne prodaje laboratorija pakete. Ne uzima mi pola litra krvi, ako za nalaz treba frtalj epruvete.
Vi ste, Adela, prvo na divlje zauzeli stubove, i kanale, i raširili se, a sad ste i sami podivljali, otkako ste preuzeli tržište. Pa vas molim da me više ne gnjavite s pozivima s "ponudama". Izbrišite me s te vaše liste. Ili zaokružite moj broj, označite me nekako, napišite "podivljao brojler".
Možete me nazvati samo ako promijenite politiku. Ukoliko me ne nazove vaša konkurencija, u međuvremenu. S ponudom u kojoj će me tretirati kao ljudsko biće.
Nenad Veličković
Objasnio ćovjek ali na žalost na ovom portalu su uglavnom oni koji opravdavaju sve što im Tm podmetne kao dobro

da,bas objasnio
Benq

#66170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakotakonikako wrote: Nije lijepo kada covjek ne zna sta da kaze ..... Ja licno nisam prevaren, da bih se obratio nadleznom sudu. Nije glupo tupiti ovje, jer ovo je Forum na kome se iznose misljenja, kako afirmativna, tako i negativna. Vecina se na zalost vodi onim sto je potpisala, a sam si rekao da velika vecina ni ne procita sta potpisuje. Cijena MORA biti jedan od elemenata svakog Ugovora sklopljenog prema pozitivnim Zakonskim normama.
Ma nije da ne znam sta da kazem, nego mi je vise glupo pisat o jednom te istom svaki put. Mora se samo umrijet :D , a za sve ostalo sam odlucujes.

Upravo tako, velika vecina ne gleda sta potpisuje, kod mene u zgradi je komsinica presla sa Duo na Trio paket, pitam je je li dobila sta od benefita, kaze "nemam pojma" , pa kako nemas pojma pise ti sve na ugovoru, kaze "ma ne pada mi na pamet da citam, imam drugih problema u zivotu"... mogla je tako i stan prepisat operateru :mrgreen:
realna do boli

#66171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by realna do boli »

Apsolutno se slaze saa ovim poduzim postom...od kamare nabrojanih kanala koji su u ponudi, napravim listu od 30...na kojm isto tako ,ako sam propustila film, taj isti mogu pogledati tokom godine jedno stotinjak puta. Bilo bi stvarno dobro da se mogu kupiti pojedinacni kanali.
Telemach

#66172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@kakavdanakneiskustvu,
Odgovorili smo Vam na pp.
Telemach

#66173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

radiša wrote:I kad telemah misli popravit stranicu da na racunu pisu tacni podatci,stanje racuna,kad je potpisan ugovor i tako to?Jos malo pa mjesec dana kako ne radi.Nemoj samo da mi kazete zovi jer sam dva puta zvao i isti odgovor dobio a promjena nema,rade ljudi kao na tome.Prije ce u kini zgradu napravit nego telemah stranicu :lol:
@radiša,
Možete li nam dostaviti broj Ugovora i podatke koji nisu ispravno navedeni na portalu u pp.
Magarece_godine

#66174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Meni dosao iznos za dva racuna ? ZA prethoni mjesec nikad nije stigao račun ... Nidje veze
ovo_mi_je_nick

#66175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ovo_mi_je_nick »

Molim Telemach da mi odgovori na pitanje.

Ako sam ja potpisao ugovor u paketu po cijenama bez PDV:

KKS 15,39 KM
TrioGrande 29,83 KM
Telefonija 4,00 KM ili 15,00 KM (inače besplatan telefon osim u prekoračenju pa cijena je drugačija)

I sad meni dolazi plus 17,01 nekog održavanja za kablove, žice, merdevine, kanale, poboljšanja slike...

Ja sam potpisao ugovor sa upoznatim kanalima koje ću imati, po kojim cijenama i kvalitetom slike i neta i kao takve uslove prihvatio i rekao o.k priključuj.

Da li je mene ko pitao i upoznao da će mi biti uvečana cijena na računu za 17,01 bez PDV. Da li mi je neko rekao zbog čega je uvečan račun? Da li meni trebaju dodatni kanali? Da li ja trebam pokrivati vanredne troškove?

Hoću svoju staru cijenu po osnovnim kanalima a ako ne može želim raskid ugovora.
Locked