https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /221211042Izetbegović: Odjednom se svi pretvaraju da su se Čović i Dodik promijenili, lažu i sebe i javnost
Bake se sad sjetio drzave, kritikovanja stranaca i dojucerasnjih partnera.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /221211042Izetbegović: Odjednom se svi pretvaraju da su se Čović i Dodik promijenili, lažu i sebe i javnost
Pomozi sam sebi, pa ću ti i ja pomoći.
Zapaljiva retorika nasilja i linča je uvijek bila samo najava za realne paljevine.
A koliko se može vidjeti, tupavih piromana spremnih za regrutaciju ne manjka.
Pa ovdje na ovom prostoru konstantno ubice bolje prolaze i historija ih zaboravlja. Evo srbi dražu mihajlovića proglasiše junakom a pobijene Bošnjake više niko i ne pominje
Da se ne misli da se samo kod Bosnjaka i probosanskih glodju oko vlasti.Čovića nije mogao ukrotiti niti moćni Sanader, a Plenković i neće i ne može
10. prosinca 2022.0
Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović okupiran je formiranjem vlasti i užrubano grabi fotelje za svoje prokušane stranačke perjanice.
Hrvatsku javnost slatkoriječivo pumpa šupljim pričama o ‘povijesnom’ sporazumu sa Osmorkom i Miloradom Dodikom i mega-europskim političkim i ekonomskim projektima.
Samo, zar Čović dosta misli da su ljudi toliko naivni da ne vide i ne sumnjaju da te njegove izlužene uzdanice dokazano nisu sposobne predvoditi političke i gospodarske reforme nužne na europskom putu i ekonomskom oporavku zemlje.
Upadljivo je, međutim, da Dragan Čović u pregovorima i raspodjeli pozicija totalno ignorira ostale stranke iz HNS-a, poglavito HDZ-a 1990 koji je na zadnjim izborima polučio nezaobilazan izborni rezultat.
Očevidno je da stožernik ‘kažnjava’ devedesetku što se usjela odhrvati brutalnim nasrtajima jastrebova i mešetara iz HDZ-a BiH u pokušaju vrbovanja županijskih zastupnika za popunu Kluba Hrvata u federalnom, a onda i državnom Domu naroda. Dapače, Čović , barem za sada, ne nudi niti ‘mrvice’ i sve upućuje da je odlučan u namjeri da HDZ 1990 zaobiđe kod formiranja vlasti gdje god to njemu odgovara.
Ozbiljan sukob
Dva su HDZ-a u novom, vrlo ozbiljnom sukobu. Komotno se može kazati da se vrh ‘devedesetke’ nalazi na prekretnici, u delikatnoj situaciji gdje se moraju donositi odvažne i bolne odluke.
Izloženi su podvalama i prijevarama. Kako smo i raniie pisali, nakon što su pojedini visoki stranački dužnosnici otvoreno zatražili izlazak HDZ-a 1990 iz HNS-a, poput Stipe Tokića i Joze Ćosića, procurile su neslužbene informacije kako će se vrh stranke očitovati o svemu i odluke donijeti na proljeće kada se najavljuje održavanje stranačkog Sabora.
U međuvremenu su izvori iz HDZ-a 1990 potvrdili kako je o bezobraštini vrha HDZ-a BiH, ali i o prijetnji da se raspadne čak i HNS, obaviješten i hrvatski premijer Andrej Plenković i šef diplomacije Gordan Radman koji je već odavno involviran u odnose između hrvatskih stranaka u BiH.
A ti igraci sve bivsi clanovi SDAduh_sa_sjekirom wrote: ↑11/12/2022 15:08 U suštini je vlast ista kao i prethodne 4 godine, samo što su umjesto SDA došli neki drugi igrači....i nastao je lom
![]()
Pa nisu baš svi...Ironmen wrote: ↑11/12/2022 15:29A ti igraci sve bivsi clanovi SDAduh_sa_sjekirom wrote: ↑11/12/2022 15:08 U suštini je vlast ista kao i prethodne 4 godine, samo što su umjesto SDA došli neki drugi igrači....i nastao je lom
![]()
![]()
fatamorgana u najavi
![]()
U historiji Bosne i Hercegovine ostat će zabilježeni sastanci u Karađorđevu, Grazu i Vinskom podrumu.
Aldino,ford transit wrote: ↑11/12/2022 15:21 Botanje iz min u min, i po čitav dan 24h je ok, pa i vlast, i svo ovo ponižavanje i krčmenje Bošnjačkog identiteta i dostojanstva (ide na dušu a i na budući rezultat onih koji ga sprovode), nekako će proći do momenta pokušaja ispunjvanja 2 od 3 Dodikova uvjeta: Buk Bjela i aerodrom Trebinje. Tu bi se stavila tačka na i, i sve igrarije i palamudđenje koja su sad aktualna bi prestala. Da se podsjetimo "martovskih nemira" pod vladom Nikšića i SDP, "martovski nemiri" bi bili ništa šta bi zadesilo vlast ako ne bude pametna. Niko neće dopustiti igranje državom SIGURNO, govorim za najveći dio populacije u ovoj zemlji, koja je iznjela najveći teret zbog kojeg ova država i postoji. Ja sam aktivista SDA, i čak što više, poželjna je promjena vlasti, U INTERESU DRŽAVE, valja promjeniti VODU i zamjeniti šipove, ali Dara je počela da prelazi mjeru. A to nije DOBRO. Dobro sve pratimo i sigurno da će se reagovati promptno ako bude potebno. Ovaj se narod previše podcjenjuje, moglo bi se nekima obiti o glavu.
Vildana je Džemaludin Šabanović, operativac SDA i bivši član Vijeća naroda u RS. Inače, Bakirov, Asimov, Brankovićev i Osmanovićev intimus sa kojima se u ovim teškim trenucima
90ku je Cvitanovic upropastio. Nije to vise ista 90ka kao kad je istu vodila Zelenika. Cvitanovic se drzao Covica i sas nema razlike u te dvije stranke.Grean wrote: ↑11/12/2022 15:42 Mislim da bi za osmorku bilo dobro i lakse da i HDZ 1990' udje u federalnu vladu. Ne znam koliko se pitaju ili je to do Hrvata koji glasaju za ove H stranke ali valjalo bi da se razbije ta homogenost hrvatakog bloka.
Devedesetka koliko god bila ista kao i HDZ razlicita je u svom odnosu prema SNSD-u i manjem entitetu generalno.
Ponijelo ih 13 ruku, a ispostavilo se da ih te ruke nose na tabutuseksi_ideje wrote: ↑11/12/2022 15:03 Kakva panika kod Bakira i Klixa a ocigledno i poneki forumasa.
Bye Bye, SDA!
Ne znaju se još ophoditi kao vlast... Doći će to na svoje, trebaju prestati preko portala i društvenih mreža se prepucavati, nerealno o ovo sve izgleda....Spit_fire wrote: ↑11/12/2022 15:44 Al vrhunac svega mi je ova odbrana Niksica i osmorke
Ljudi se brane tako sto govore "Evo mi radimo sto ste i vi radili"...a dva kampanja im je imala samo jednu tacku
-Mi smo drugaciji od njih
Cak se ni ne pokusavaju opravadat za put izdaje u koji su krenuli...nego govore u fazonu "Sta je vi ste htjeli izdar, al evo mi smo izdali, a kmecite jer nemate fotelja"
Kakva sizofrenija jbt![]()
![]()
Uporedjuj sta hoces, ja dam se na forum registravo da dijelim svoje misljenje i stavove, koji kreiram svojom glavom pa makar bilo i pogresno ili se nekom ne svidjalo
A glooovni izgovor protivnika Osmorke: "a ma nisam ja SDA, al kad vidim sta nam ovi roooode"....A_A_AKCIJA wrote: ↑11/12/2022 15:44Ponijelo ih 13 ruku, a ispostavilo se da ih te ruke nose na tabutuseksi_ideje wrote: ↑11/12/2022 15:03 Kakva panika kod Bakira i Klixa a ocigledno i poneki forumasa.
Bye Bye, SDA!![]()
last mohicans wrote: ↑11/12/2022 11:59Ma jarane nisi ti ništa vidio, nego si se nekome zamjerio ili nisi dobio to što si očekivao, zato si napravio zaokret. Na ivici si mi da te stavim na foe. Postaješ degutantniji i od Aldinja.Prpa.ba wrote: ↑11/12/2022 11:41
Glasna manjina dominira forumom, preslikana situacija iz parlamenata. Ali vec se osjeti pad entuzijazma, kad se sjetim kako je bilo pocetkom oktobra kad sam medju prvima "promijenio dres" jer sam vidio pravac u kojem Trojka ide, to je bilo bjesomucno udaranje, isto copori.
Sad vec dio osmorkasa hladi, dio je agresivniji da kompenzira, "forumsko pucanstvo" polako uvidja sta se desava, a ja se moram posipati pepelom spram svojih dojucerasnjih forumskih protivnika jer se ispostavilo da su dobro ocijenili Trojku. Jbg.![]()
Login77777 wrote: ↑11/12/2022 15:49last mohicans wrote: ↑11/12/2022 11:59
Ma jarane nisi ti ništa vidio, nego si se nekome zamjerio ili nisi dobio to što si očekivao, zato si napravio zaokret. Na ivici si mi da te stavim na foe. Postaješ degutantniji i od Aldinja.![]()