Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Rugafet

#66101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Dobro ali covjek nije vidio da su mijenjali. Nisu ga obavijestili o terminu dolaska
duffy_duck

#66102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Rugafet wrote:Dobro ali covjek nije vidio da su mijenjali. Nisu ga obavijestili o terminu dolaska
Pa to se ne obavještava, već ih kad su tu i kad čaprkaju tek tad ih vidiš.
kakaljin

#66103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Rugafet wrote:Dobro ali covjek nije vidio da su mijenjali. Nisu ga obavijestili o terminu dolaska
Moraju obavjestiti predstavnika stanara i kada se nesto radi na instalacijama u zgradi, tako da....
duffy_duck

#66104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

kakaljin wrote:
Moraju obavjestiti predstavnika stanara i kada se nesto radi na instalacijama u zgradi, tako da....
Mozda su obavjestili a da ovaj lik nije obavjestio ovog sto pise.
Rugafet

#66105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

duffy_duck wrote:
Sarkazam kolega. Naravno da se to ne najavljuje
semirsar

#66106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Rugafet wrote:
duffy_duck wrote:
Sarkazam kolega. Naravno da se to ne najavljuje
:shock: :pisnuo: :pisnuo:
sorry, nece se ponoviti, nastavite dje ste stali

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

nemrem seb pomoci, idem :pisnuo: :pisnuo: :shock: :run:
bach

#66107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bach »

http://www.dw.com/bs/razbje%C5%A1njeli- ... a-43801900
Neki dan zvoni mobitel, broj mi poznat, ali ne piše ko je. Ne da mi đavo mira, javim se. Telemah. Ja se obradujem, baš sam ih mislio zvat. Jeste li vi taj i taj, jesam, a vi ste, kaže ona ime, Adela, Amela, Anela, zaboravio sam, a nije ni bitno. Baš dobro da ste nazvali, Adela, inače sam mislio doć u vašu poslovnicu, s ovim računom iz marta. Ja ne radim na računima, nazvala sam vas s ponudom novih paketa. I krene: duo, trio, mega, sega, 12 mjeseci besplatno, sportski kanali besplatno, sve besplatno, samo ako platiš više.

Ja slušam, šta ću kad sam vaspitan, završi ona, ja ljubazno: hvala, vidio sam te ponude, sve to ima na internetu, ali kad ste me već nazvali, mene zanima imate li vi neku ponudu da nije u paketu?

Kako to mislite, zbuni se ona, čujem joj ja u glasu da konta šta je pitam.

Pa meni ne treba 200 kanala, ali mi treba brži internet. Mogu li ja izabrati deset kanala, a da dobijem veću brzinu?
kakavdanakneiskustvu

#66108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: odjavio u njihovim prostorijama krajem marta,na papiru na koji sam se potpisao stoji da je HBO odjavljen od 1.4.,kako mi mogu naplatiti koristenje HBO za april kad mi je odjavljen i nisam ga gledao???
Onda definitivno traži finansijsku reklamaciju, i biće ti umanjen sljedeći račun za iznos HBO paketa.
:thumbup:
kokikol

#66109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

puz_u_salati wrote:
kakaljin wrote:
smartXL wrote:Nije tacno kakaljin, ulazu u infrastrukturu, mijenjaju one kutije, prikljucke i te zajebancije, barem sto se tice Zenice.
Konkretno u mom naselju nista nisu nikada mjenjali osim kada dodju kod nekoga da srede kavar u kuci ili stanu.
A inače kvarovi se sami otklanjaju, kablovi sami postavljaju, priključak se sam realizuje...?
Nije održavanje samo "podmazivanje" kablova već i mnogo drugih stvari. Održavanje je kada ti monteri budu u kući 24 sata od prijave dok kod drugih čekaš i po mjesec da se smiluju i dođu. Održavanje je također i povećavanje kapaciteta za velike brzine, održavanje nodd-ova, optike do nodd-ova i slično. To što ti ne vidiš da se nešto radilo u tvom naselju, apsolutno ne znači da se održavanje ne vrši jer ima na stotine stvari koje se rješavaju i održavaju "ispod haube".
I jesul ti povećali platu zato što su nama poskupili ako jesu onda im svaka čast....
Oligarh

#66110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Oligarh »

Telemach wrote:
Oligarh wrote:Znači ovaj Telemach je nevjerovatan. Svaka akcija im se odnosi na nove i “postojeće” korisnike. Pod postojećim se podrazumjeva da prelazite na veću usluga tako da pod terminom postojeći se podrazumijeva da postajete faktički novi korisnik određene usluge.
POSTOJEĆI znači nešto što je POSTOJANO tj nepromijenjivo. To znači da se vaše akcije kao i svaki put dosada odnose na samo NOVE korisnike: nove pretplatnike ili na stare pretplatnike koji su novi na određenoj usluzi. Postojeći (oni koji ostaju na istoj TRIO usluzi ne dobijaju ništa), osim povećanja ionako minijaturnog uploada na godišnjem nivou.
Zdravo Oligarh,
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt broj kako bismo provjerili Vaš Ugovor i prezentovali Vam pogodnosti koje dobivate kao postojeći korisnik.
Podsjećamo da svaka akcijska ponuda sa sobom nosi nove pogodnosti kako za nove tako i za postojeće korisnike. Postojeći korisnici imaju mogućnost obnoviti Ugovor (ostati na istom nivou paketa) ili preći na drugi (cjenovno veći) paket i dobiti dodatne benefite.
Dostavio sam vam to tačno prije mjesec dana.
c_g

#66111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Jelde ne može se na EON-u promijeniti komentatori?
crnivrag

#66112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

c_g wrote:Jelde ne može se na EON-u promijeniti komentatori?
Ne može, ide jedan audio jezik, a to je srpski.
Telemach

#66113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@melac

Možete nam se javiti za novu ponudu usluga.

Cijene naših usluga uskladili smo sa izmjenama, odnosno unapređenjem, ponude, koja su se desile u prethodnom periodu.
Obogatili smo ponudu digitalne televizije sa mnoštvom novih kanala. Izdvojit ćemo sljedeće :
- Arena Sport kanale, u SD i HD rezoluciji

- Povećali smo broj HD kanala već u Startnom paketu (TOP, Epic drama, Pikaboo, Al Jazeera Balkans HD...)

- Dodali smo preko 30 kanala u osnovne Duo i Trio pakete (Fox HD, Fox Movies HD, Shosts TV HD, Nat Geo Wild HD), a u prošireni Trace Sports Stars HD, Nickelodeon HD, Discovery Showcase HD, Discovery Science HD, Animal Planet HD i The Food Network HD

- 11 novih Pink kanala, koji će nakon promotivnog perioda, korisnicima biti beslatno dostupni uz produženje ugovorne obaveze

- Kreirali smo novu naprednu TV platformu EO

- Pripremili smo mnoštvo pogodnosti za korisnike koji žele produžiti trajanje Ugovora, kao što su paketi iz D3 ponude Arena Sport TV, Cinestar TV Premiere HD, Pink paket

- Korisnik, uz obnovu Ugovora, može dobiti pogodnosti u korištenju drugih usluga, telefonije i interneta

- Povećali smo brzine interneta

- I pravimo planove za nova iznenađenja, u vidu unapređenja ostalih usluga
Last edited by Telemach on 20/05/2018 14:18, edited 1 time in total.
Telemach

#66114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu » Yesterday, 8:49 pm

@Telemach,odjavio sam HBO kanale krajem marta,danas mi na racunu stoji da trebam platiti 8 maraka HBO kanale,otkud to?
Provjerit ćemo i javiti vam se.
Telemach

#66115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Oligarh

Da li vas možemo zamoliti da to uradite opet? :)
tnt-tunja

#66116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Radi se o duo net grande paketu, gdje bi brzina trebala biti 40/6 a ljudi mjere 80/8.

Je li se sprema povećanje ili sta se dešava, zašto svi ne dobijemo isto?

Naglašavam u pitanju je duo grande net paket, a ne duo grande family!
crnivrag

#66117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tnt-tunja wrote:Radi se o duo net grande paketu, gdje bi brzina trebala biti 40/6 a ljudi mjere 80/8.

Za ovo prvi put čujem, jesi siguran da nije taj neko uzeo paket na nekoj od akcija, pa plaća određeno vrijeme Duo Net Grande, a ima Duo Net Grande Family?
zdruzdjo

#66118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Interesantan koncept.

http://p.dw.com/p/2xmsG
odmor

#66119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

puz_u_salati wrote:Ne mogu zaista da vjerujem da se još raspravljate zbog neznatnog povećanja cijene. Još se pojedinci pitaju koja su to poboljšanja :-)

Pa ljudi moji, uzmite Duo Net Granade paket. Košta svega 45,90KM i pogledajte šta imate. Preko 200 TV kanala +Pink+ Arene SD + CineStar Premiere HD + ogroman broj HD kanala te internet 40/6.
Ovo je vama skupo? Pa nije Telemach tetka Zilha. Vi bi da imate sve a da ne platite ništa.
Evo prva konkurencija šta nudi: oko 140 SD kanala sa nekih 40-tak live kamera, niti jedan HD kanala i internet na papiru od 10 Mbit/s a u stravnosti je to oko 5-6mbit/s. Upload je toliko jadan da nije vrijedan ni pisanja. To kod njih košta 36KM.

I šta je skupo kod Telemach-a? Ovo i da je skuplje opet bi bilo prihvatljivo. Niti jedan paket ne prelazi 100 KM a najjači paketi imaju apsolutno sve što se može zamisliti a internet brzina da ti se zamanta.
Mojtene više tisra života vam. Kome je skupo, ima u bingu riblja kost, montirajte i opletite. Za internet pitajte komšiju za šifru i nećete platiti ništa.
Sve to ima smisla da su oni poskupili samo ovima sto imaju pakete. Problem je sto su poskupili i ovima sto imaju samo analognu. Prije par godina ljudi su placali 15KM za KKS odnosno da bi dobili uslugu gledanja analogne tv od 60ak kanala.. par godina kasnije znas kako su im unaprijedili usluge? Povecali im cijenu na 19,90 za KKS odnosno uslugu gledanja analogne tv i plus smanjili im odredjen broj kanala!
avaks

#66120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Sjećam se kada je digitalna + internet (6/512) bilo 29KM :)

Trebaju ponuditi neke koliko toliko upotrebljive brzine interneta za manju doplatu fakat...
Na ovim socijalnim paketima daj ljudima par megabita da može voip a recimo ponuditi također neke pakete sa 5 ili 10 megabita i start paketom recimo za neku konkurentnu cijenu...
zdruzdjo

#66121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:......
Pozdrav.
Prije par dana bio problem sa signalom kod mog oca. Nakon 3,4,5...dana se smilovali pa dosli. Promjena receiver-a i to je.

E ima 4-5 dana kod mene internet malo-malo pa zastopa. Nije skroz ali bude brzina na wireless-u oko 3-5 mbit/sec. Ok mi je kad kaze neko da na wireless ima 30-40 od mogucih 80 na mom paketu pa eto. Ali bas na 3-5 to mi je ispod zadovoljavajuceg. U ovih par dana sam to rjesavao tako da restartujem ruter i dozove se.
E jutros vrhunac. 0.2 !!!!!! Ping 75. Restart-nista. Nazovem, ciko se javi pa mi ga i on restartova, ama jok nece. Napisa on nalog, pa da vide. Malo nakon toga dozva se.

E nalog stoji.
Podnesen jutros 20-og maja oko 10:00.
Nije bilo grmljavine i belaja ko prosle sedmice pa da se vadite na to sa odazivom ekipe. Pa da vidimo koliko cemo cekati na realizaciju.
Do sada to nisam radio ali od sada cu traziti umanjivanje racuna jer ne dobijam ono sto placam.

Cak se zna desiti da na nekim kanalima bude "kockica" navece.
A sliku razvodne kutije na banderi sa koje mi dolazi signal sam vam postavio. Nisam strucnjak ali znam da vlaga i struja bar se i ne podnose, pa eto.
Radar71

#66122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach wrote: - I pravimo planove za nova iznenađenja, u vidu unapređenja ostalih usluga
To :bih:
c_g

#66123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

crnivrag wrote:Ne može, ide jedan audio jezik, a to je srpski.
Upalim SK a ono hrvatski jezik. :lol:
tnt-tunja

#66124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

crnivrag wrote:
tnt-tunja wrote:Radi se o duo net grande paketu, gdje bi brzina trebala biti 40/6 a ljudi mjere 80/8.

Za ovo prvi put čujem, jesi siguran da nije taj neko uzeo paket na nekoj od akcija, pa plaća određeno vrijeme Duo Net Grande, a ima Duo Net Grande Family?

Nije taj slučaj, poznajem ljude direktno iz grada, ugovor je potpisan prije skoro 2godine i nadjemo im je vise puta da prednju na veći paket uz odredjene pogodnosti, sto su odbili.
kakavdanakneiskustvu

#66125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://tridesetdrugivijecnik.blogspot.b ... ijena.html

Kada sam raskinuo ugovor sa Telemachom nazvao sam ih i kazao kako ne trebam više kanala, da me ne zanima njihov trošak oko poboljšanje kvalitete slike niti opcija vraćanje programa 72 sata unatrag koje košta dodatne 3 marke. Nudili su mi jednomjesečni popust da ostanem njihov pretplatnik, a nakon toga iste cijene. Naravno, odbio sam i promjenio operatera smatrajući da je ovo što rade nasilje nad građanima. Danas nailazim na odličan osvrt Nenada Veličkovića u kojem je objasnio zašto je “prilagođavanje cijena” kablovskog operatera nasilje nad građanima.

Njegov tekst prenosim u cjelosti:

Zašto je “prilagođavanje cijena” kablovskog operatera nasilje nad građanima koje bi država morala spriječiti? Kad bi je bilo…

Neki dan zvoni mobitel, broj mi poznat, ali ne piše ko je. Ne da mi đavo mira, javim se. Telemah. Ja se obradujem, baš sam ih mislio zvat. Jeste li vi taj i taj, jesam, a vi ste, kaže ona ime, Adela, Amela, Anela, zaboravio sam, a nije ni bitno. Baš dobro da ste nazvali, Adela, inače sam mislio doć u vašu poslovnicu, s ovim računom iz marta. Ja ne radim na računima, nazvala sam vas s ponudom novih paketa. I krene: duo, trio, mega, sega, 12 mjeseci besplatno, sportski kanali besplatno, sve besplatno, samo ako platiš više.

Ja slušam, šta ću kad sam vaspitan, završi ona, ja ljubazno: hvala, vidio sam te ponude, sve to ima na internetu, ali kad ste me već nazvali, mene zanima imate li vi neku ponudu da nije u paketu?
Kako to mislite, zbuni se ona, čujem joj ja u glasu da konta šta je pitam.
Pa meni ne treba 200 kanala, ali mi treba brži internet. Mogu li ja izabrati deset kanala, a da dobijem veću brzinu?

Ne znam, nismo imali takvih slučajeva, moram da pitam... počne Amela da muca, a ja da se nerviram. Ne znam što daju živim ljudima da rade posao automatske sekretarice. Nauče ih napamet duo, trio, sportski kanali besplatno, i natjeraju da cijeli dan pozivaju ljude po spisku.
Pa dobro, suzdržavam se ja da ne psujem, znam da nije to do Anele, iako i do nje ima dosta. Jebiga, ako si prodavač, onda razgovaraš s mušterijom, a ne pipičeš ko automat za kafu.

Gledajte, Amela, ja sad plaćam pedeset maraka. To otkad ste poskupili nedavno. I osjećam se prevarenim. To što ste vi mijenjali kablove, pa imali troškove, to ste vi uradili zbog poboljšanja usluge, a nju poboljšavate zbog konkurencije. Iako, ne vjerujem vam ni da je to razlog, nego sam vidio presudu, da morate platiti korištenje stubova, što godinama niste, pa to sad prebacujete na leđa korisnika. Tojest, i na moja. I vidite, Adela, malo mi je dosadilo da me tretirate ko brojlera.

Ja očepio, ne mogu se zaustavit, žao mi Anele, dok mene sluša mogla je još pet ljudi nazvat, možda joj oduzmu od plate, al kontam snima se razgovor, pa možda i čuje ko treba.
A može vam se, da nas tako tretirate, jer su građani u ovoj državi zadnja rupa na svirali. Ako mogu kupit jaje na komad, što ne mogu i kanal? Šta biste vi, Adela, radili, da vam treba pet jaja, a na pijaci vam kažu ne može, morate školjku. A u školjki tri jajeta zdrava, a ostalo sve pokvareno. Šta ja, Amela, da radim sa onim ptv-om, rtm-om, osm-om, hit-om, kis-om, rtv-om? Mislite li vi da te hamše na sećijama gleda iko osim njihovih familija i raje iz frizeraja? Mene, Amela, ne zanima golf. Ne zanimaju me crtani filmovi, ne zanima me folk, radio slušam u auto, ne slušam ga na televiziji. Ništa mi to ne treba. A vi ste meni sve to uvalili, i još ste poskupili.

Nisam ja, ne znam, žao mi je...

Ja, Adela, volim filmove. Ali za filmove moram da platim dodatno. A za ove koje ne moram, to sam svaki po pet puta gledo. Znam svaki drugi napamet. Dotle je došlo, Amela, da se reklamama obradujem! Ako pređem na sport, malo-malo pa ekran zacrnjen. I zato ja vas sad fino pitam, ako već ne mogu kupit jaja na komad, mogu li sam napunit školjku? A ne da mi je vi mućkovima punite.

Nisam ja, ne znam, žao mi je...

Nisam ja vas nazvao, nego vi mene, Amela. Vi ste mene nazvali. Da mi ponudite bolji paket. Vi se predstavljate, Adela, kao da radite u interesu korisnika. E pa evo, ja vam kažem da u mom interesu ne radite. A da je ovo država koja ima imalo ponosa i obraza, radili biste. Tretirali biste me ko partnera, a ne ko brojlera. Neki dan sam nalaze vadio. Svaka stavka ima svoju cijenu. Šećer toliko, B-vitamin toliko... Ne prodaje laboratorija pakete. Ne uzima mi pola litra krvi, ako za nalaz treba frtalj epruvete.
Vi ste, Adela, prvo na divlje zauzeli stubove, i kanale, i raširili se, a sad ste i sami podivljali, otkako ste preuzeli tržište. Pa vas molim da me više ne gnjavite s pozivima s "ponudama". Izbrišite me s te vaše liste. Ili zaokružite moj broj, označite me nekako, napišite "podivljao brojler".
Možete me nazvati samo ako promijenite politiku. Ukoliko me ne nazove vaša konkurencija, u međuvremenu. S ponudom u kojoj će me tretirati kao ljudsko biće.
Nenad Veličković
Locked