Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Radar71

#66076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

melac wrote: Neka delaju jos neko vrijeme ovako, neka misle da su povukli dobar potez, povecali prihode za 7%, a ne misle izgubiti vise od 2% korisnika, sto znaci 5% prihoda bez da povecas rashode. No ja cu ih napustit ako ne vrate staru cijenu ili unaprijede usluge vrijednu iznosa.
napuštaj :thumbup:
avaks

#66077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ko god ima mogućnost za nešto bolje ne treba se razmišljati ni sekunde vala...
Ja ne bih trpio da ne moram vala :thumbup:
semirsar

#66078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

melac wrote:
semirsar wrote:
melac wrote:Ima pitanje za @telemach.

Zašto poskupljujete račun za 3KM, a pod opravdanjem unapređenja usluge, kada usluga nije unaprijeđene ni u jednom dijelu?

Znaci sve je ostalo isto, od toga da nema novih TV kanala, da nije veca brzina Interneta, do toga da i dalje kasnite s računim, a koji znaju doci i poslije valute placanja.
ja to bezbeli ne bih trpio, oso bi od njiha pa nek onda Nailovoj materi dizu. :thumbup:
Neka delaju jos neko vrijeme ovako, neka misle da su povukli dobar potez, povecali prihode za 7%, a ne misle izgubiti vise od 2% korisnika, sto znaci 5% prihoda bez da povecas rashode. No ja cu ih napustit ako ne vrate staru cijenu ili unaprijede usluge vrijednu iznosa.
a ne znam Bogumi... sto vise odlazes bidnut ce ti posli teze vala, ti kako os :|
chakany

#66079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Imam Duo Net Grande paket + HBO, i evo ovih dana razmišljam da pređem sa HBO paketa na HBO Premium paket, jer mi treba taj HBO GO zbog serija i filmova.
Pošto HBO paket plaćam 8 KM, onda na pretplatu dodajem samo još 4 KM?
kakaljin

#66080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

chakany wrote:Imam Duo Net Grande paket + HBO, i evo ovih dana razmišljam da pređem sa HBO paketa na HBO Premium paket, jer mi treba taj HBO GO zbog serija i filmova.
Pošto HBO paket plaćam 8 KM, onda na pretplatu dodajem samo još 4 KM?
DA
kakavdanakneiskustvu

#66081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

@Telemach,odjavio sam HBO kanale krajem marta,danas mi na racunu stoji da trebam platiti 8 maraka HBO kanale,otkud to?
crnivrag

#66082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,odjavio sam HBO kanale krajem marta,danas mi na racunu stoji da trebam platiti 8 maraka HBO kanale,otkud to?
Ako si odjavio putem portala ili nekim drugim putem poslije 25-og u mjesecu, onda ti se naplaćuje i naredni mjesec, a ako si deaktivirao prije 25-og, onda je to greška, i javi se korisniku @Telemach na P.P. da ti naprave finansijsku reklamaciju i isprave taj propust.
melac

#66083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by melac »

semirsar wrote:
melac wrote:
semirsar wrote: ja to bezbeli ne bih trpio, oso bi od njiha pa nek onda Nailovoj materi dizu. :thumbup:
Neka delaju jos neko vrijeme ovako, neka misle da su povukli dobar potez, povecali prihode za 7%, a ne misle izgubiti vise od 2% korisnika, sto znaci 5% prihoda bez da povecas rashode. No ja cu ih napustit ako ne vrate staru cijenu ili unaprijede usluge vrijednu iznosa.
a ne znam Bogumi... sto vise odlazes bidnut ce ti posli teze vala, ti kako os :|
Dat cu im priliku da se isprave, svako zasluzuje jos jednu sansu.
emric

#66084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emric »

Nikad neću razumjeti čemu kontaktiranje Telemacha putem foruma kad to možete uraditi direktno na njihov email ili kontakt telefon?

Besplatni pozivi preko Telemach mreže 1360
Besplatni pozivi van Telemach mreže 0800 31111
Mai: [email protected]
crnivrag

#66085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

melac wrote: Dat cu im priliku da se isprave, svako zasluzuje jos jednu sansu.
Poskupljenje je najavljeno mjesec dana prije putem web stranice, na računu, putem e-mail-a, i u dnevnoj štampi, i u tih mjesec dana si imao mogućnost da raskineš ugovor bez ikakvih penala.

U nastavku slijede poboljšanja zbog kojih je povećana pretplata (s tim da je poslije ove obavijesti povećan i upload za 2-3 Mbps na svim Duo i Trio paketima):

Image
Last edited by crnivrag on 19/05/2018 21:04, edited 1 time in total.
typeOnegative

#66086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

emric wrote:Nikad neću razumjeti čemu kontaktiranje Telemacha putem foruma kad to možete uraditi direktno na njihov email ili kontakt telefon?

Zato sto se putem foruma najbrze rjesavaju problemi bez puno price .
semirsar

#66087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

typeOnegative wrote:
emric wrote:Nikad neću razumjeti čemu kontaktiranje Telemacha putem foruma kad to možete uraditi direktno na njihov email ili kontakt telefon?

imadosmo mi kod naske na temi @ljusku u baklafi... tek kad je otisla skontasmo koga izgubismo, zato, cuvajte ovu/og @telemach ko malo vode na dlanu :evil:
melac

#66088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by melac »

crnivrag wrote:
Poskupljenje je najavljeno mjesec dana prije putem web stranice, na računu, putem e-mail-a, i u dnevnoj štampi, i u tih mjesec dana si imao mogućnost da raskineš ugovor bez ikakvih penala.

U nastavku slijede poboljšanja zbog kojih je povećana pretplata (s tim da je poslije ove obavijesti povećan i upload za 2-3 Mbps na svim Duo i Trio paketima):

Image
Sve u redu, ali ja nisam u ovim grupama, i ni jedno od ovih unapredjenja ja nemam, i zato trazim da ili mi smanje cijenu kakva je bila, ili mi daju da koristim ova unapredjenja. No do sada se nismo dogovorili, samo ponavljaju, cijena je uvecana zbog poboljsanja ponude, a kad kazem da ja nemam to poboljsanje, kazu samo sta je tu je, uglavnom cijena ostaje.
kakavdanakneiskustvu

#66089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,odjavio sam HBO kanale krajem marta,danas mi na racunu stoji da trebam platiti 8 maraka HBO kanale,otkud to?
Ako si odjavio putem portala ili nekim drugim putem poslije 25-og u mjesecu, onda ti se naplaćuje i naredni mjesec, a ako si deaktivirao prije 25-og, onda je to greška, i javi se korisniku @Telemach na P.P. da ti naprave finansijsku reklamaciju i isprave taj propust.
odjavio u njihovim prostorijama krajem marta,na papiru na koji sam se potpisao stoji da je HBO odjavljen od 1.4.,kako mi mogu naplatiti koristenje HBO za april kad mi je odjavljen i nisam ga gledao???
kakavdanakneiskustvu

#66090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

typeOnegative wrote:

da
crnivrag

#66091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote: odjavio u njihovim prostorijama krajem marta,na papiru na koji sam se potpisao stoji da je HBO odjavljen od 1.4.,kako mi mogu naplatiti koristenje HBO za april kad mi je odjavljen i nisam ga gledao???
Onda definitivno traži finansijsku reklamaciju, i biće ti umanjen sljedeći račun za iznos HBO paketa.
kakaljin

#66092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:

Image
Nadam se da ti nevjerujes da su ovo razlozi za poskupljenje, a svi navedeni razlosi se svakako dodatno placaju. Mogu razumjeti poskupljenje duo i trio paketa, ali KKS konkretnije analogije ne mogu nikako.

Da li su poboljsalji infrastrukturu, nisu vec je ista od od kada su je preuzeli od operatera koje su kupili. Sve sto uvode neka dodatno naplacuju nemam nikakv problem sa tim, pa ko voli i kome odgovara neka plati.
smartXL

#66093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Nije tacno kakaljin, ulazu u infrastrukturu, mijenjaju one kutije, prikljucke i te zajebancije, barem sto se tice Zenice.
puz_u_salati

#66094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

Ne mogu zaista da vjerujem da se još raspravljate zbog neznatnog povećanja cijene. Još se pojedinci pitaju koja su to poboljšanja :-)

Pa ljudi moji, uzmite Duo Net Granade paket. Košta svega 45,90KM i pogledajte šta imate. Preko 200 TV kanala +Pink+ Arene SD + CineStar Premiere HD + ogroman broj HD kanala te internet 40/6.
Ovo je vama skupo? Pa nije Telemach tetka Zilha. Vi bi da imate sve a da ne platite ništa.
Evo prva konkurencija šta nudi: oko 140 SD kanala sa nekih 40-tak live kamera, niti jedan HD kanala i internet na papiru od 10 Mbit/s a u stravnosti je to oko 5-6mbit/s. Upload je toliko jadan da nije vrijedan ni pisanja. To kod njih košta 36KM.

I šta je skupo kod Telemach-a? Ovo i da je skuplje opet bi bilo prihvatljivo. Niti jedan paket ne prelazi 100 KM a najjači paketi imaju apsolutno sve što se može zamisliti a internet brzina da ti se zamanta.
Mojtene više tisra života vam. Kome je skupo, ima u bingu riblja kost, montirajte i opletite. Za internet pitajte komšiju za šifru i nećete platiti ništa.
kakaljin

#66095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

smartXL wrote:Nije tacno kakaljin, ulazu u infrastrukturu, mijenjaju one kutije, prikljucke i te zajebancije, barem sto se tice Zenice.
Konkretno u mom naselju nista nisu nikada mjenjali osim kada dodju kod nekoga da srede kavar u kuci ili stanu.
smartXL

#66096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

kakaljin wrote:
Konkretno u mom naselju nista nisu nikada mjenjali osim kada dodju kod nekoga da srede kavar u kuci ili stanu.
I ti sad generalizujes stvar samo zbog svog naselja. Pa mora da nema potrebe da sta rade...
kakaljin

#66097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

puz_u_salati wrote:Ne mogu zaista da vjerujem da se još raspravljate zbog neznatnog povećanja cijene. Još se pojedinci pitaju koja su to poboljšanja :-)

Pa ljudi moji, uzmite Duo Net Granade paket. Košta svega 45,90KM i pogledajte šta imate. Preko 200 TV kanala +Pink+ Arene SD + CineStar Premiere HD + ogroman broj HD kanala te internet 40/6.
Ovo je vama skupo? Pa nije Telemach tetka Zilha. Vi bi da imate sve a da ne platite ništa.
Evo prva konkurencija šta nudi: oko 140 SD kanala sa nekih 40-tak live kamera, niti jedan HD kanala i internet na papiru od 10 Mbit/s a u stravnosti je to oko 5-6mbit/s. Upload je toliko jadan da nije vrijedan ni pisanja. To kod njih košta 36KM.

I šta je skupo kod Telemach-a? Ovo i da je skuplje opet bi bilo prihvatljivo. Niti jedan paket ne prelazi 100 KM a najjači paketi imaju apsolutno sve što se može zamisliti a internet brzina da ti se zamanta.
Mojtene više tisra života vam. Kome je skupo, ima u bingu riblja kost, montirajte i opletite. Za internet pitajte komšiju za šifru i nećete platiti ništa.
Prvo placas li ti to sve sam ili ti roditelji placaju.

Sve sto su naveli radi cega poskupljuju svakako posebno naplacuju i neka svako uzima ono sto mu odgovara i sto misli da vrijedi, sa time nemam nikakav problem, ali dizati cijenu necega sto nema nikakve veze sa tim razlozima poskupljenja sem sto ide istim kablom a ne vidis nikave beneficije poskupljenja je drugo.
puz_u_salati

#66098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

kakaljin wrote:
smartXL wrote:Nije tacno kakaljin, ulazu u infrastrukturu, mijenjaju one kutije, prikljucke i te zajebancije, barem sto se tice Zenice.
A inače kvarovi se sami otklanjaju, kablovi sami postavljaju, priključak se sam realizuje...?
Nije održavanje samo "podmazivanje" kablova već i mnogo drugih stvari. Održavanje je kada ti monteri budu u kući 24 sata od prijave dok kod drugih čekaš i po mjesec da se smiluju i dođu. Održavanje je također i povećavanje kapaciteta za velike brzine, održavanje nodd-ova, optike do nodd-ova i slično. To što ti ne vidiš da se nešto radilo u tvom naselju, apsolutno ne znači da se održavanje ne vrši jer ima na stotine stvari koje se rješavaju i održavaju "ispod haube".
kakaljin

#66099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

smartXL wrote:
kakaljin wrote:
I ti sad generalizujes stvar samo zbog svog naselja. Pa mora da nema potrebe da sta rade...
Pa to vidim svojim ocima, a znam dosta komsija koji se zale na instalacije i na los signal.
crnivrag

#66100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

puz_u_salati wrote: A inače kvarovi se sami otklanjaju, kablovi sami postavljaju, priključak se sam realizuje...?
Nije održavanje samo "podmazivanje" kablova već i mnogo drugih stvari. Održavanje je kada ti monteri budu u kući 24 sata od prijave dok kod drugih čekaš i po mjesec da se smiluju i dođu. Održavanje je također i povećavanje kapaciteta za velike brzine, održavanje nodd-ova, optike do nodd-ova i slično. To što ti ne vidiš da se nešto radilo u tvom naselju, apsolutno ne znači da se održavanje ne vrši jer ima na stotine stvari koje se rješavaju i održavaju "ispod haube".
Postaviću samo jedno pitanje, a to je da li se iza ovog nick-a nalazi trenutni CMO kompanije Telemach čije ime i prezime neću spominjati?
Locked