Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
batara
#66051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nedavno sam prikljucio ovaj trio paket, sad me interesuje kad hocu da se registrujem na mojtelemach.ba, trazi mi ID korisnika, gdje to mogu da nadjem? Jos nisam prvi racun ni primio 
- semirsar
#66052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
1360 i nazovi da ti to odradebatara wrote:Nedavno sam prikljucio ovaj trio paket, sad me interesuje kad hocu da se registrujem na mojtelemach.ba, trazi mi ID korisnika, gdje to mogu da nadjem? Jos nisam prvi racun ni primio
- crnivrag
#66053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Traži se broj ugovora i ID korisnika, oba podatka se nalaze na računu, ali pošto nisi primio račun, onda je najbolje da nazoveš korisnički centar na broj 1360 (ako zoveš sa telemach fiksnog broja) ili 0800 31111 (ako zoveš na neke druge mobilne ili fiksne mreže) i oni će ti dati te podatke.batara wrote:Nedavno sam prikljucio ovaj trio paket, sad me interesuje kad hocu da se registrujem na mojtelemach.ba, trazi mi ID korisnika, gdje to mogu da nadjem? Jos nisam prvi racun ni primio

-
batara
#66054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala, sutra ih aBd zovem!crnivrag wrote:Traži se broj ugovora i ID korisnika, oba podatka se nalaze na računu, ali pošto nisi primio račun, onda je najbolje da nazoveš korisnički centar na broj 1360 (ako zoveš sa telemach fiksnog broja) ili 0800 31111 (ako zoveš na neke druge mobilne ili fiksne mreže) i oni će ti dati te podatke.batara wrote:Nedavno sam prikljucio ovaj trio paket, sad me interesuje kad hocu da se registrujem na mojtelemach.ba, trazi mi ID korisnika, gdje to mogu da nadjem? Jos nisam prvi racun ni primio
-
duffy_duck
#66055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozes li slikatii svoje postavke interneta ? I koji uredaj koristis?typeOnegative wrote:To ti najvise ovisi o uređaju kojim se spajas tj kartice u njemu , pa o opterecenosti kanala preko kojeg spaja
evo smart TV , 2.4 GHz mreza , i podesen na 11ti kanal . puna brzina , dok na mobu nemam ni 30 Mbps
- thekupus
#66056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam jedno pitanje. Imamo jedan od ovih Duo NET paketa, i prezadovoljni smo. Jedan jedini problem imamo. Živimo u faktički dva stana koje smo pretvorili u jedan. Ovaj paket je priključen u lijevom, u kojem je i router. Radna soba nam je u desnom, gdje nikako ne hvata mrežu. Postoji li način da se priključi još jedan ruter u tom drugom stanu, kolika bi bila naknada dodatna? Ili su nam pojačivači signala jedina opcija?
-
duffy_duck
#66057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kupis 2 ili 3 metra kabla i spojis. Takodjer kupis neki ruter za 20 km i spoji. Ali ukoliko ti je ovo tesko i to. Uzmi pojacivač signala i to je to.thekupus wrote:Imam jedno pitanje. Imamo jedan od ovih Duo NET paketa, i prezadovoljni smo. Jedan jedini problem imamo. Živimo u faktički dva stana koje smo pretvorili u jedan. Ovaj paket je priključen u lijevom, u kojem je i router. Radna soba nam je u desnom, gdje nikako ne hvata mrežu. Postoji li način da se priključi još jedan ruter u tom drugom stanu, kolika bi bila naknada dodatna? Ili su nam pojačivači signala jedina opcija?
- thekupus
#66058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
duffy_duck wrote:
Kupis 2 ili 3 metra kabla i spojis. Takodjer kupis neki ruter za 20 km i spoji. Ali ukoliko ti je ovo tesko i to. Uzmi pojacivač signala i to je to.
Ne ide tako, 10ak metara je udaljenost, plus prolazi kroz sve glavne hodnike u stanu. Jedino pojacivac onda
Hvala
-
puz_u_salati
#66059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pojačivač ili Power Line adapter ti je najbolje rješenje. I jedno i drugo imaš u PC šopovima.thekupus wrote:duffy_duck wrote:
Kupis 2 ili 3 metra kabla i spojis. Takodjer kupis neki ruter za 20 km i spoji. Ali ukoliko ti je ovo tesko i to. Uzmi pojacivač signala i to je to.
Ne ide tako, 10ak metara je udaljenost, plus prolazi kroz sve glavne hodnike u stanu. Jedino pojacivac onda
Hvala
- thekupus
#66060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala tiiipuz_u_salati wrote:Pojačivač ili Power Line adapter ti je najbolje rješenje. I jedno i drugo imaš u PC šopovima.thekupus wrote:duffy_duck wrote:
Hvala
- PriNc_ba
#66061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne zavaljuj se za pojacivac jer u vecini slucajeva za tako velike stanove ne pokriva al mislim da je to samo do telemacha a ne do samog pojacivaca. moj savjet ti je fino 15 metara mreznog kabla pruzis i router obicni stavis na drugu stranu i to je to. al ako ti lova nije bitna onda uzmi pojacivac pa poslije kad skontas da ne fercera uradi ovo predlozeno.thekupus wrote:Imam jedno pitanje. Imamo jedan od ovih Duo NET paketa, i prezadovoljni smo. Jedan jedini problem imamo. Živimo u faktički dva stana koje smo pretvorili u jedan. Ovaj paket je priključen u lijevom, u kojem je i router. Radna soba nam je u desnom, gdje nikako ne hvata mrežu. Postoji li način da se priključi još jedan ruter u tom drugom stanu, kolika bi bila naknada dodatna? Ili su nam pojačivači signala jedina opcija?
i druga opcija ti je dodatni internet a on je 23.10KM samo nazoves telemach.
- Rugafet
#66062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
semirsar wrote: ping ti je 'nako, ali ti je jitter poprilicno visok cak 4ms zato ti je strado loss odnosno u minusu tojes nejma ga, otiso nedje, trebo bi ti to vidjet da ti ne strada baterija od mobiljnog vidis da je ovdje vec 39% sad sigurno i manje je
A i ovaj wish shoping mu je prilicno visok
-
r_faruk
#66063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kupi repeater i rijesen problem, ja sam to uradiothekupus wrote:Imam jedno pitanje. Imamo jedan od ovih Duo NET paketa, i prezadovoljni smo. Jedan jedini problem imamo. Živimo u faktički dva stana koje smo pretvorili u jedan. Ovaj paket je priključen u lijevom, u kojem je i router. Radna soba nam je u desnom, gdje nikako ne hvata mrežu. Postoji li način da se priključi još jedan ruter u tom drugom stanu, kolika bi bila naknada dodatna? Ili su nam pojačivači signala jedina opcija?
- radiša
#66064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fatate li unifi?Ako je radna soba mislim da je unifi ako fatate sasvim dovoljan na mjesecnom nivou za posao.thekupus wrote:Imam jedno pitanje. Imamo jedan od ovih Duo NET paketa, i prezadovoljni smo. Jedan jedini problem imamo. Živimo u faktički dva stana koje smo pretvorili u jedan. Ovaj paket je priključen u lijevom, u kojem je i router. Radna soba nam je u desnom, gdje nikako ne hvata mrežu. Postoji li način da se priključi još jedan ruter u tom drugom stanu, kolika bi bila naknada dodatna? Ili su nam pojačivači signala jedina opcija?
- Telemach
#66065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Obavijestili smo korisnike blagovremeno, pismenim putem, o izmjeni cijena. Obavijest je išla uz februarski račun. Za sva dodatna pojašnjenja, Možete nam se javiti u inbox.Inteligencija » Yesterday, 9:45 pm
Moze li pojasnjenje zasto je racun veci za 4 KM.
Znaci ako imate u Zenici 20 000 korisnika × 4 marke= 80 000KM
Objasnite zbog cega ogromna poskuplenja svake godine bez najave i objasnjenja.
- Telemach
#66066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Javite nam se u inbox, sa vašim podacima. Provjerit ćemo sve što je potrebno.thekupus wrote:
Imam jedno pitanje. Imamo jedan od ovih Duo NET paketa, i prezadovoljni smo. Jedan jedini problem imamo. Živimo u faktički dva stana koje smo pretvorili u jedan. Ovaj paket je priključen u lijevom, u kojem je i router. Radna soba nam je u desnom, gdje nikako ne hvata mrežu. Postoji li način da se priključi još jedan ruter u tom drugom stanu, kolika bi bila naknada dodatna? Ili su nam pojačivači signala jedina opcija?
- Telemach
#66067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Proslijeđeno je na provjeru. Hvala za informacije.chakany » Yesterday, 9:57 pm
@ Telemach,
i dalje je loš kvalitet slike na kanalima : RTV BN, Alfa TV, RTL Living. Na RTV BN ne radi teletext, na RTV ZENICA HD nije prisutan EPG.
Ugodno veče.
- Telemach
#66068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag
Obavijestili smo kolege. Propust se ne bi trebao ponoviti. Hvala
Obavijestili smo kolege. Propust se ne bi trebao ponoviti. Hvala
-
probook
#66069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta bi sa onim navodno novim EON risiverima sto se pricalo prosle godine 
-
melac
#66070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima pitanje za @telemach.
Zašto poskupljujete račun za 3KM, a pod opravdanjem unapređenja usluge, kada usluga nije unaprijeđene ni u jednom dijelu?
Znaci sve je ostalo isto, od toga da nema novih TV kanala, da nije veca brzina Interneta, do toga da i dalje kasnite s računim, a koji znaju doci i poslije valute placanja.
Zašto poskupljujete račun za 3KM, a pod opravdanjem unapređenja usluge, kada usluga nije unaprijeđene ni u jednom dijelu?
Znaci sve je ostalo isto, od toga da nema novih TV kanala, da nije veca brzina Interneta, do toga da i dalje kasnite s računim, a koji znaju doci i poslije valute placanja.
- Radar71
#66071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislio sam da će biti više pitanja u vezi većeg računa. 
- MTV
#66072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tek je pocelo. Primirje pred buru.
- semirsar
#66073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma bjazi ba, ja danas platio i ona u posti nejma sitno da vrati, jboga telemach vise dabili ga jbo, sto to nijesu fino nako ljucki zaokruzili da se ove u posti smizle ne handre s vracanjem sice... vidu l him laka i nokata izgrebanihRadar71 wrote:Mislio sam da će biti više pitanja u vezi većeg računa.
- MTV
#66074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
semirsar wrote: sut bolan nebio, jos ce naske pitat oce li dobiti oni 200 milijuna sa slike ako klikne![]()
-
melac
#66075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neka delaju jos neko vrijeme ovako, neka misle da su povukli dobar potez, povecali prihode za 7%, a ne misle izgubiti vise od 2% korisnika, sto znaci 5% prihoda bez da povecas rashode. No ja cu ih napustit ako ne vrate staru cijenu ili unaprijede usluge vrijednu iznosa.semirsar wrote:ja to bezbeli ne bih trpio, oso bi od njiha pa nek onda Nailovoj materi dizu.melac wrote:Ima pitanje za @telemach.