Sirija

Locked
Opetja033

#66026 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

DuckZz wrote:Divizija.13
Ovi su mi , ne znam iz kojih razloga :mrgreen: , posebno dragi.
sarajevoxxxx

#66027 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Thaer Midani:
Svih sedam visokih iranskih oficira u Halebu koji su stradali u zadnjih nekoliko sedmica poginuli su u čudnim okolnostima i ova ofanziva na Haleb je vjerovatno zadnji iranski pokušaj da nešto učini i da zauzme sto bolju poziciju u predstojećim pregovorima.
Opetja033

#66028 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

sarajevoxxxx wrote:Thaer Midani:
Svih sedam visokih iranskih oficira u Halebu koji su stradali u zadnjih nekoliko sedmica poginuli su u čudnim okolnostima i ova ofanziva na Haleb je vjerovatno zadnji iranski pokušaj da nešto učini i da zauzme sto bolju poziciju u predstojećim pregovorima.
I onaj snimak danas sa juga Halepa, postavio ga je cini mi se @cbrt, navodno pokazuje smrt iranskih oficira koji su tu bili na sastanku a pobunjenicu su dobili tu informaciju.
KUZNETSOV

#66029 Re: Sirija

Post by KUZNETSOV »

lobista wrote:..trenutak pada rakete iz ruskog borbenog aviona u Serminu Idlib
https://www.youtube.com/watch?v=qddv6aO ... e=youtu.be
horošo tovariš :thumbup:
Kikibombona

#66030 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
I onaj snimak danas sa juga Halepa, postavio ga je cini mi se @cbrt, navodno pokazuje smrt iranskih oficira koji su tu bili na sastanku a pobunjenicu su dobili tu informaciju.
Aludiras da ih smekaju borci SAA?
Kikibombona

#66031 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Cestitke!!

Rojava’s Gire Spi declares autonomy

http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=166354

Gdje mi je Patak, sjeca li se nase diskusije vezane za Gire Sipi (Tel Abjed)? Kaza Patak, 'FSA (i YPG) krenula u akciju oslobodjanja Tel Abjeda'. :lol: Pokusah da ga urazumim... Ka'e, 'Tel Abjed ima veliku simbolicku vaznost za FSA, to je grad koji su prvi oslobodili... taman da ih je 10, oslobodit ce Tel Abjed...'. Drama! :lol:

I jedan zanimljiv komentar na vijest...
We also need North Kurdistan to declare autonomy from Mongol occupation.
:lol: :lol:

Rend Pol
Ignoring the fact that US law prohibits the country from arming anyone outside of national governments, Paul told cable news programme “The Hard Line”, “We determine what our American interests are and then we try to amplify those who are in favour of [them] … The Kurds, do amplify American interests.

“I would arm them and I would encourage them and I would help the Kurds. Not only would I help them, I wouldn’t send the weapons to Baghdad and say the Kurds have to beg for them. I would send them directly to the Kurds and this is something President Obama hasn’t done.”
http://www.basnews.com/en/news/2015/10/ ... arm-kurds/

Kobane, dokumentarac

Avetinho

#66032 Re: Sirija

Post by Avetinho »

http://www.nytimes.com/2015/10/22/us/po ... -trip.html

Zanimljivo stivo. Znam da je za analkiticare u pitanju zavjera, ali vrijedi procitati analizu koja ne dolazi iz Kremlja.
Co0l

#66033 Re: Sirija

Post by Co0l »

jao_situacije wrote:
Co0l wrote:
Challenger__ wrote:"Laka pješadija"? LoooooooooooooL. Ti si prespavao sve ISIL-ove pljenidbe, kako u Iraku, tako u Siriji. Koji ignorant, haha!
Mislis onih par haubica i hamvija koje su im Ameri dezintegrisali braneci Kobane?Ti prespavo izgleda pola godine :D
"par haubica i hamvija"

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Wow,BMP-1 i T-55,wow!!

Pola ovog sto si stavio nema veze sa Sirijom a vecinu teze tehnike kojom su napadali Kobane a koju su pokazali na onoj paradi zarobljene opreme iz Iraka u Raki su im Ameri i unistili oko Kobana.
U svakom slucaju,traziti u ovome opravdanja za vojnu neposobnost rezima i pridruzenih jedinica je smijesno.
walter kurtz

#66034 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Avetinho se jos jednom vratio na topic sirija nakon sto je izdominirao topic izrael je opet pocinio zlocin optuzivsi i dokazavsi krivicu palestinaca pokusati ce izdominirati i topic sirija ako za njegove postove kojim slucajem stigne potvrda od jeffersona jastuka i generala wara postoji mogucnost da dobar dio forumasa izvrsi kolektivni samoban :run:
Opetja033

#66035 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
Aludiras da ih smekaju borci SAA?

Cinjenica je da ginu k'o muhe zadnjih dana, vise nego ikada do sada.
Od samog pocetka direktnog angazovanja Irana u Siriji najveci dio sunnitskih guzonja unutar rezima i Assadove vojske se glasno i zestoko protivio njihovom sve vecem uplitanju. 2-3 "iz prvog esalona" su i glavom platili zbog toga. Neki su u kucnom pritvoru. Rusija je mnogo prihvatljivija sunnitima unutar rezimskih struktura.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#66036 Re: Sirija

Post by _BataZiv_0809 »

Američani i Turkovi protestvuju zbog crvenog tepiha. Koji jadovi :lol:
nosara

#66037 Re: Sirija

Post by nosara »

walter kurtz wrote:Avetinho se jos jednom vratio na topic sirija nakon sto je izdominirao topic izrael je opet pocinio zlocin optuzivsi i dokazavsi krivicu palestinaca pokusati ce izdominirati i topic sirija ako za njegove postove kojim slucajem stigne potvrda od jeffersona jastuka i generala wara postoji mogucnost da dobar dio forumasa izvrsi kolektivni samoban :run:
havetinja prozivljava teske trenutke... :(
mO k3

#66038 Re: Sirija

Post by mO k3 »

https://youtu.be/1Q60yBQG8XI

Jeli ko vidjeo vec ovaj video ...
mO k3

#66039 Re: Sirija

Post by mO k3 »

nosara wrote:
walter kurtz wrote:Avetinho se jos jednom vratio na topic sirija nakon sto je izdominirao topic izrael je opet pocinio zlocin optuzivsi i dokazavsi krivicu palestinaca pokusati ce izdominirati i topic sirija ako za njegove postove kojim slucajem stigne potvrda od jeffersona jastuka i generala wara postoji mogucnost da dobar dio forumasa izvrsi kolektivni samoban :run:
????
nosara

#66040 Re: Sirija

Post by nosara »

mO k3 wrote:
nosara wrote:
????
Agresorska opcija gubi na svim frontovima...
mO k3

#66041 Re: Sirija

Post by mO k3 »

@nosara ja mislio covjeku se nesto desilo ..... heb se
nosara

#66042 Re: Sirija

Post by nosara »

mO k3 wrote:@nosara ja mislio covjeku se nesto desilo ..... heb se
E bas bi me potreslo... :lol:
mO k3

#66043 Re: Sirija

Post by mO k3 »

nosara wrote:
mO k3 wrote:@nosara ja mislio covjeku se nesto desilo ..... heb se
E bas bi me potreslo... :lol:
dze ti je dusa :mrgreen:
nosara

#66044 Re: Sirija

Post by nosara »

No soul for asshole... :D
Gojeni H

#66045 Re: Sirija

Post by Gojeni H »

Qatar ready for military intervention in Syria

http://www.arabnews.com/featured/news/824016
insomnia78

#66046 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

lobista wrote:Image
Forum.klix.ba
madner

#66047 Re: Sirija

Post by madner »

Challenger__ wrote: "Laka pješadija"? LoooooooooooooL. Ti si prespavao sve ISIL-ove pljenidbe, kako u Iraku, tako u Siriji. Koji ignorant, haha!

Da ne pričam kako si samo hvalio njihovu vojničku vještinu. Sada kada im se, ipak, nazire kraj, odjednom su postali "laka pješadija".

:lol:

NEMA DALJE.
Ovo dvoje nije nikakva kontradikcija. ISIL je sigurno laka pjesadija, djelomicno laka konjica kada koriste technicals kao glavnu udarnu grupu. Zato i jesu vjesti, jer sa takvim snagama ne bi trebali imati nikakve sanse protiv teskih formacija Iracke i Sirijske vojske.
No zahvaljujuci superiornim operativnim vjestinama i mogucnostima uz taktike koje maksimiziraju slabosti protivnika, daleko su najsposobnija formacija na BI.
SAA sa druge strane ima daleko najbolje tehnicke mogucnosti i ova ofanziva prema enklavi na otvorenom bi u biti trebala najvise da im lezi. Slabosti u operativnom smislu ne dolaze do izrazaja, taktike mogu biti proste i MTS itekako dolazi do izrazaja. Zato jeste pogubno da im tu ne ide. Ili da ne vjeruju dovoljno svojim formacijama za bilo sta osim sporog napredovanja.
fosna2014

#66048 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

#SAA captured Balas village according to pro SAA source / South Aleppo
Em2r

#66049 Re: Sirija

Post by Em2r »

Image
RepublikanskaGarda

#66050 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Prva dama Sirije u posjeti obiteljima poginulih pripadnika Sirijske vojske