Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Šehić: Politici nema mjesta u obrazovanju i zdravstvu
I tako poslom prodjem kroz Srebrenik,naravno znam gdje kafu popiti i kad.
Sugarac kojeg sam ovdje spominjao puno puta sjedi okruzen klimoglavcima iz nove koalicije masuci rukama i ljagajuci trenutnu direktoricu(kadar Sdp i rodbinu gradonacelnika Srebrenika),djubrad se smiju i potvrdjuju kako je samo on sposoban voditi skolu(treba li spominjati da je sve do jednog supka u drustvu licno primio za svojih 7 godina u OS)..
Kaze suga "treba depolitizirati skole" a bio je clan svake moguce stranke u Srebreniku..samo da ga ostave u stolici direktora.
Ako Sdp ovdje popusti i vrati djubre pri tome sklanjajuci vlastiti kadar to ce biti pokazatelj svega..a u tu skolu se nije primio clan Sdp u vremenima dok je lik bio direktor ..
A šta ako se to ne desi, hoćeš li doći s pričom kako si mjesecima smarao bez veze i da se izvinjavaš zbog toga?
Inače glup tekst na klixu, naravno da vrlo temeljito i hitno treba ukloniti sav SDA i Bijedićev kadar sa svake rukovodeće pozicije i iz svakog upravnog odbora. To je preduslov da se uradi bilo šta.
Ako uspijete odoliti pritiscima a znam koliki su onda cu javno izraziti zahvalnosti i divljenje sdpovcima jer su jednu takvu sugu sprijecili da opet uhvati poluge OS.
drug_profi wrote: ↑16/02/2021 12:25
A nije vam na pamet palo da ce izgubiti i one kojima je patriotizam zadnja rupa na svirali, ali ste od "nikad sa SDA" dosli do "moze ako se mora".
Iz mog ugla, iz Sarajeva (ne zelim Mostarcima odredjivati sta ce i kako ce), ovo je bio takav zajeb da ne moze biti veci.
Shvatite da niste dobili nista. Oni kojima je je bitno da ste podrzali Guzina, ti vam svakako ne daju glasove jer ste komunjare.
Onima kojima je bitno da se drzi konzistencija i data rijec, a vjerujemd a je takvih najvise medju vasim briackim tjelom, ovo je (necu reci izdaja) takva glupost da ste postali vrlo rizicni za davanje glasa.
Iz svega ce NiP i SDA najvise dobiti.
Nisi ni svjestan koliko griješiš, ali ne čudi me da sarajlije obično ne vide krupnu sliku zbog fokusa na Sarajevo.
pa nacrtaj je lafe, da pokusamo shvatiti
U prethodnom potu sam nacrtao, nije poenta u SDP vs SDA već SDP vs šupačka NS. To vi u Sarajevu ne možete skontati, mi sad iogramo onako kako je NS igrala kad su bili lokalni izbori da malo NS vidi kako je to.
drug_profi wrote: ↑16/02/2021 20:44
Ako je to, onda je nevidjana budalastina
Kao što rekoh vi u Sarajevu ne vidite dalje od Sarajeva i tu je vaš problem generalno. Iskreno nama u ostatku BiH to više nije toliko ni bitno. Nije da ne volimo Sarajevo, al brate de malo pokušajte shvatiti kako svijet živi i radi van Sarajeva. kako koja stranka funkcioniše van Sarajeva, šta radi, kako se ponaša, itd. Iako je glavni grad nije BiH samo Sarajevo.
LP
Kao što rekoh vi u Sarajevu ne vidite dalje od Sarajeva i tu je vaš problem generalno. Iskreno nama u ostatku BiH to više nije toliko ni bitno. Nije da ne volimo Sarajevo, al brate de malo pokušajte shvatiti kako svijet živi i radi van Sarajeva. kako koja stranka funkcioniše van Sarajeva, šta radi, kako se ponaša, itd. Iako je glavni grad nije BiH samo Sarajevo.
LP
LP
Vidi, ja stalno naglasavam da necu da govorim tuzalcima i mostarcima sta trebaju raditi. Valjda oni znaju sta ih najvise zulja.
Ali mogu i trebam reci kako ti postupci odjekuju u Sarajevu.
A sad kako izgleda, a to je opsti dojam u mom okruzenju (a vidim i na forumu), SDP je ispao vrlo usrano u Mostaru.
LP
Vidi, ja stalno naglasavam da necu da govorim tuzalcima i mostarcima sta trebaju raditi. Valjda oni znaju sta ih najvise zulja.
Ali mogu i trebam reci kako ti postupci odjekuju u Sarajevu.
A sad kako izgleda, a to je opsti dojam u mom okruzenju (a vidim i na forumu), SDP je ispao vrlo usrano u Mostaru.
drug_profi wrote: ↑16/02/2021 22:10
I na forumu, kako vidim vas dvojica branite ovu budalastinu. Niko vise.
Znaci samo ste vas dvojica izvan Sarajeva.
Pa vi koji vidite problem u ovome ste većinom iz Sarajeva, a oni koji nisi uglavnom su redovni glasači NjS.
Ako u ovome problem ne vide Lana Prlić, Ivan Boban ili Vojin Mijatovic ne znam koji klinac bi neki urbani puritanci nešto kreštali iz Sarajeva.
Mislim imaš pravo, neću ja mostarcima određivat sta ce radit. Ali će mostarci i ostali birači odlučivat o SDP-u kad dodje vrijeme.
Tako je. A mene iritira što neće odlučiti onako kako SDP zaslužuje. Bojim se da će faliti taman sarajevski glasovi da se preuzme federalna vlada.
Dini vjerujem 100%, ali ako par NiP-ovaca preleti ode sve u helać.
Ako SDP osvoji manje od 200 hiljada glasova, tada će SDA vrlo vjerovatno uspjeti formirati federalnu vlast slijedeće godine i to je kraj za sva vremena, kupite prnje.
drug_profi wrote: ↑16/02/2021 23:29
Vidis ja vise ne vjerujem SDP-u.
Nemaš ti šta vjerovat ili ne vjerovat SDP-u.
Ako npr. SDP osvoji 90 hiljada glasova (kao 2014.) i ode u koaliciju sa SDA to će biti sasvim dovoljno da se formira vlast na svim nivoima. Džaba si krečio.
Ti moraš vjerovati SDP-u jer bez SDP-a nema ništa.
Leverage wrote: ↑16/02/2021 19:54
A šta ako se to ne desi, hoćeš li doći s pričom kako si mjesecima smarao bez veze i da se izvinjavaš zbog toga?
Inače glup tekst na klixu, naravno da vrlo temeljito i hitno treba ukloniti sav SDA i Bijedićev kadar sa svake rukovodeće pozicije i iz svakog upravnog odbora. To je preduslov da se uradi bilo šta.
I onda uradiš isto što su uradili predhodnici - staviš podobne, umjesto kompetentni.
SDP = SDA.
Nema drugog riješenja nego na sljedećim izborima obje stranke učiniti minornim.
Leverage wrote: ↑16/02/2021 19:54
I onda uradiš isto što su uradili predhodnici - staviš podobne, umjesto kompetentni.
SDP = SDA.
Nema drugog riješenja nego na sljedećim izborima obje stranke učiniti minornim.
Onda staviš one koji će raditi u skladu s politikom nove većine.
Da, obje stranke će postati minorne a djed mraz postoji. Umij se hladnom vodom da te zapljusne realnost da su to dvije od tri najjače stranke u FBiH.
Ako npr. SDP osvoji 90 hiljada glasova (kao 2014.) i ode u koaliciju sa SDA to će biti sasvim dovoljno da se formira vlast na svim nivoima. Džaba si krečio.
Jučer si naveo da bi se NS trebala ugasiti jer je završila posao koji je od nje očekivao SDP - da održi lijevo glasačko tijelo dok se SDP ne oporavi od Lagumdžijinog zajeba.
Danas opet nova briljantna strategija - ako ne budete glasali za SDP i oni dobiju malo glasova, SDP će koalirati sa SDA.
Leverage wrote: ↑17/02/2021 08:26
Da, obje stranke će postati minorne a djed mraz postoji. Umij se hladnom vodom da te zapljusne realnost da su to dvije od tri najjače stranke u FBiH.
Naravno, niko to ne spori - podobne.
Ne znam u kakvoj ti realnosti živš, ali je evidentno da je to neka vrsta vakuma.
SDP ima mogućnost da pokaže vlastitu snagu na sljedećim izborima tako što će izaći na njih samostalno. Sve ostalo oko snage SDP je klasično prodavanje ublehe.
Jučer si naveo da bi se NS trebala ugasiti jer je završila posao koji je od nje očekivao SDP - da održi lijevo glasačko tijelo dok se SDP ne oporavi od Lagumdžijinog zajeba.
Danas opet nova briljantna strategija - ako ne budete glasali za SDP i oni dobiju malo glasova, SDP će koalirati sa SDA.
Nevjerovatno.
SDP neće sa SDA sigurno, to ti kažem hipotetički.
Suština je da nema vlasti i bez SDA i bez SDP-a, to je nemoguće.
Leverage wrote: ↑17/02/2021 08:26
Naravno, niko to ne spori - podobne.
Ne znam u kakvoj ti realnosti živš, ali je evidentno da je to neka vrsta vakuma.
SDP ima mogućnost da pokaže vlastitu snagu na sljedećim izborima tako što će izaći na njih samostalno. Sve ostalo oko snage SDP je klasično prodavanje ublehe.
Podobne ali sposobne.
I ići će uglavnom sam, eventualno će tražiti podršku za Predsjedništvo i biti dio koalicije (bez SDA) u RS-u.
Leverage wrote: ↑16/02/2021 22:19
Pa vi koji vidite problem u ovome ste većinom iz Sarajeva, a oni koji nisi uglavnom su redovni glasači NjS.
Ako u ovome problem ne vide Lana Prlić, Ivan Boban ili Vojin Mijatovic ne znam koji klinac bi neki urbani puritanci nešto kreštali iz Sarajeva.
Mislim imaš pravo, neću ja mostarcima određivat sta ce radit. Ali će mostarci i ostali birači odlučivat o SDP-u kad dodje vrijeme.
Pa ako misliš da će ga kazniti radi ovog i tu se varaš.
Nema potrebe da se nagađa. Vidjećemo. Meni se ne sviđa postupak u Mostaru. Kao ni ljudima sa kojim pričam i dijelim svjetonazore.
To ne znači da SDP neće u međuvremenu uraditi nešto radi čega će vratiti povjerenje.
I dalje stojim da vas je Bakir nasukao ko bekane. A interesanto je vrlo da se u SDP-u našlo njih koji su rado potrčali pod kaput babuki.