Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
AleksoMKD

#6601 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

ferratilis wrote:Mota mi se po glavi neka teorija, šta mislite o kraju gdje niko nije pobjednik, čitav Westeros propadne, sva kraljevstva, civilizacija Westerosa potpuno nestane, čitavim kontinentom zavladaju oni šetači, ono malo ljudi što preživi pređe Narrow Sea i započnu novu civilizaciju na istoku :D Kakva je GRR Martin budala, nije nemoguće :D
Pa reko je "bittersweet" da ce da bude kraj.

Mada ne bi walkerima predstavljao problem da predju more. Zombificiraju nekoliko mornara i resen problem, a na kraju krajeva smrznu more.
irac300

#6602 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

AleksoMKD wrote:
irac300 wrote:U idućoj epizodi bi krivousta trebala trčati gologuza kroz Dubrovnik. :D Jebo sve ostalo, to čekam cijelu sezonu. :D
Valjda Cersej trewba trcati gola? Krivousta je Margeri.
Ma ja ovu zovem krivousta, ne pratim pomodarstvo kako je drugi zovu. :D

@ferratilis

E jbg, syebaše mi ćejf!
ferratilis

#6603 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

irac300 wrote:E jbg, syebaše mi ćejf!
znam, i meni je bilo krivo kad sam vidio sliku, ali nije se vidjelo sve, tako da nije 1000% sigurno, samo se vidi s leđa

postavio bi sliku, ali će me nardo napasti što spojlam :D
Tito_i_Partija

#6604 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote: normalno da ce covjek trazit izmjene u seriji, najveci kapital ocekuje od prodaje knjiga koja bi sigurno opala kada bi se znao tok odvijanja radnje
Da ti pravo kazem, meni je prilicno svejedno, jer stvarno uzivam u seriji. Mozda ne bih toliko da sam cit'o knjige, mozda bi mi smetale mnoge stvari k'o nekima ovdje...ali s tim sto ih nisam cit'o, nemam to neko opterecenje da ocekujem kako se nesto mora desit' k'o u knjigama, pa da onda placem ako se ne desi bas tako.

Koliko god pratila il' ne pratila knjige, serija je beton. Samo de majke vam ulozite malo vise para na te specijalne efekte da se ono iz prosle epizode vise ne desi. :D
DON_eARL

#6605 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by DON_eARL »

Image

:D
kakavdanakneiskustvu

#6606 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Black swan wrote:zaista je premalo 10 ep

sad pa sad prođe 9
AleksoMKD

#6607 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Inace, iako u knjizi Stanis ne pali Shireen i cak je planira za nasljednika ovo zrtvovanje nije u suprotnosti sa njegovim karakterom.

Evo sta kaze Davosu:

"I never asked for this crown. Gold is cold & heavy on the head but so long as I am the king, I have a duty … If I must sacrifice one child to the flames to save a million from the dark …
Sacrifice … is never easy, Davos. Or it is no true sacrifice."
Tito_i_Partija

#6609 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote:Inace, iako u knjizi Stanis ne pali Shireen i cak je planira za nasljednika ovo zrtvovanje nije u suprotnosti sa njegovim karakterom.

Evo sta kaze Davosu:

"I never asked for this crown. Gold is cold & heavy on the head but so long as I am the king, I have a duty … If I must sacrifice one child to the flames to save a million from the dark …
Sacrifice … is never easy, Davos. Or it is no true sacrifice."
Omarka na aparatima. :razz:
KAMI666

#6610 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by KAMI666 »

U sljedecoj epizodi oslobadjaju i cetvrtog zmaja iz vile Parova - Iliju Grahovca :D
muhanata

#6611 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by muhanata »

BornInHell wrote:
aux wrote:Stvarno su mogli izbjeci da se mala zrtvuje,samo me zanima reakcija gusara kad se vrati sa zida pa malu ne zatekne

Gusar, Stanisova desnica, je kriv što je mala morala biti žrtvovana. Da nije u četvrtoj sezoni oslobodio ono kraljevsko kopile sto je bio kidnapovan i u zatvoru kod Stanisa mala bi sada još bila živa. Onoj ludoj crvenokosoj je trebao neko sa kraljevskom krvi da gori a to je bio on

Jel' jedini način bio da je zapale? Bezveze mi pravo, pojačam i slušam seriju, i sad mi odjekuje u ušima :roll:
omar little

#6612 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

ljude koji neprekidno pricaju o knjigama ili sam stavila na ignore ili im preskacem postove, tako da od tih aparata nista. :D
annoy

#6613 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

irac300 wrote:U idućoj epizodi bi krivousta trebala trčati gologuza kroz Dubrovnik. :D Jebo sve ostalo, to čekam cijelu sezonu. :D
Nisam sto posto sigurna ali znam da sam citala da ce se raditi o dublerici, tako da, nemoj se bas previse veseliti :D vidjet cemo
ferratilis

#6614 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

annoy wrote:
Nisam sto posto sigurna ali znam da sam citala da ce se raditi o dublerici, tako da, nemoj se bas previse veseliti :D vidjet cemo
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ar ... wraps.html
annoy

#6615 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Citala sam to ali sam i citala da su statisti izjavili da su radili s dublericom, a sad, mozda ce Lena biti u jednom dijelu scena, nisu to provjerene informacije pa eto, samo nagađam :D
Gandalf

#6616 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

Kako me razočara Stanis - definitivno najgori lik - opičeni ramsey mi za stanisa izgleda kao poletarac - sreća pa su udarili jedan na drugoga - nadam se da će melisandra pasti mladom boltonu u šake na malo peelinga - Yorah The Speer Master :D
Tito_i_Partija

#6617 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

I ja sam skeptican da ce Lena bit' gola, jer dosad nije (sto je zacudo). Cit'o sam nesto za tu dublericu, al' vidjecemo.
Juliuscezar

#6618 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Talisa, Robova zena je inace unuka Čarli Čaplina :D .
Tito_i_Partija

#6619 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

bhnapoleon1 wrote:Talisa, Robova zena je inace unuka Čarli Čaplina :D .
Treba k'o zmaj.Talisina guza je legendarna. :thumbup:

Nek ide kraljevstvo k vragu, Robb nije mog'o a da onde ne umoci. Sve mu je oprosteno. :D
annoy

#6620 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Lenu se može u 300 vidjeti polugolu, ako se dobro sjećam :D
kakavdanakneiskustvu

#6621 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

ozdrlje_donje wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:A sada nešto iz rubrike zanimljivosti svijeta A Song of Ice and Firea...

Image
The Second Spice War was the last of the Rhoynish Wars between the Rhoynar and Valyria.

The war began a thousand years ago when three dragonlords from the Valyrian Freehold joined Volantis in destroying the Rhoynish port Sarhoy on the Summer Sea. The Rhoynar responded by uniting under by Prince Garin of Chroyane, the wonder of the Rhoyne who temporarily made Valyria tremble. Garin led a Rhoynish army of 250,000, which conquered Selhorys, Valysar, and Volon Therys, where they defeated three dragons with Rhoynish water wizards. The alarmed Volantenes sought help from Valyria itself, and the dragonlords responded by sending 300 dragons. The Valyrians crushed Garin's army with their dragons, then destroyed Sar Mell and Chroyane. According to legend, the captive Garin called down a curse upon the Valyrians at Chroyane which resulted in the Sorrows.

Princess Nymeria of Ny Sar, seeing the fate of Garin and his army, gathered the surviving Rhoynar, most of whom were women and children and old men, aboard their remaining watercraft and fled from Essos aboard ten thousand ships. The city of Ghoyan Drohe on the Little Rhoyne was turned into a ruin by the Valyrian dragons. Other cities destroyed by the Valyrians were Ar Noy and Nymeria's Ny Sar.

moze li ko ovo prevesti?
Drugi „Spice (zacin?)“ rat je bio zadnji od Rhoynish-kih ratova izmedju Rhoynar-a i Valyria-e.
Rat je poceo prije hiljadu godina kada su se trojica vladara zmajeva iz valerijskog Freehold-a pridruzila Volantis-u u unistavanju Rhoynish-ke luke na Ljetnom moru. Rhoynar-i su odgovorili udruzenjem pod princem Garin-om od Chroyan-e, cudom od Rhoy-ane koje je privremeno potreslo Valeriju. Garin je predvodio Rhoynish-ku armiju od 250.000 koja je pokorila Selhorys, Valysar i Volon Therys, gje su potukli tri zmaja sa Rhoynish-kid vodenim carobnjacima. Alarmirani Volanteni su trazili pomoc od same Valerije a vladari zmajeva su odgovorili poslavsi 300 zmajeva. Valerijanci su slomili Garin-ovu armiju sa svojim zmajevaima a potom unistili Sar Mell i Chroyane. Prema legendi, zatoceni Garin je prokleo Valerijance na Chroyani sto je dovelo do “Tuge”.
Princeza Nymeria od Ny Sar-a, uvidjevsi sudbinu Garina I njegove armije, okupila je prezivjele Rhoynar-e od kojih su vecina bile zene, djeca I starci koji su se nakrcali na preostale plovilice I pobjegli sa deset hiljada brodova. Grad Ghoyan na Lettle Rhoyne-u je razrusen od strane valerijskih zmajeva. Ostali razruseni gradovi od strane Valerijaca su Ar Noy i Nymerijski Ny Sar.

Sta je rec GoT-o-ljubci, niste zadovoljni zadnjom epizodom? Pa nisam ni ocekivao poslije onakve osme.. Posto sam vec procitao spojlere onda cu sacekad da u paketu pogledam 9. i 10. naredne sedmice.[/quote]

hvala
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#6622 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Yahweh »

Image
:kiss:
omar little

#6623 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

a, sto je ta curica medena joj boze, svu bi je izgnjavila! :kiss:
sizifinho

#6624 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

DON_eARL wrote:Image

ahahahah
:thumbup:

Mene užasno kopka šta onaj Doran planira... Vraća jedinu kartu koja ga je držala u igri, Mirselu, još daje svog sina.. wtf. Mora da ima neki plan, ili je haos glup (u što sumnjam).

Onda ona scena s malim Olijem.. kad mu se Žon nasmije, a on ono hladno ode.. Uh, kakva njemu ovaj mali sranja sprema.
dječak sa šibicama

#6625 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

DON_eARL wrote:Image

:lol:

Image
Post Reply