Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#6601 Re: Edin Džeko...

Post by 5 0 5 »

bosnovizija wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /111203005
Neka si, bar, priznao svoju grešku!
Kad se Ferguson nije mogao nositi sa Tevezom a Mourinho sa Balotelijem ne znam po cemu Mancini misli da je on toliki frajer da moze.
Comrad

#6602 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Al najsmjesnije je sto je Mancini odmah poslije tekme rekao da nije ljut na Balotelija, te da ga ne smatra krivcem za drugi zuti tj. crveni karton.

Mora da seik obavio poziv.

:D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6603 Re: Edin Džeko...

Post by odesveuhonduras »

Kad ti Yaya ovo kaže, onda si fakat mrcina :D
For the record, he believes himself to be neither the quickest nor the strongest at City. 'Micah Richards is very quick and he is probably quicker than me,' Toure said. 'He will be a top England player one day. He is unbelievable. And I think (Edin) Dzeko is stronger than me, he is incredible.'
Alive

#6604 Re: Edin Džeko...

Post by Alive »

KRALJ :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

libertyBiH

#6605 Re: Edin Džeko...

Post by libertyBiH »

Meni se cini da je izgubio osjecaj za gol a i nece ga, jebiga naleti to svakom napadacu a nadat se da proradi..... evo Balo dade gol ramenom (uci se Dzekilo i manje guzi)... :D
Corola

#6606 Re: Edin Džeko...

Post by Corola »

libertyBiH wrote:Meni se cini da je izgubio osjecaj za gol a i nece ga, jebiga naleti to svakom napadacu a nadat se da proradi..... evo Balo dade gol ramenom (uci se Dzekilo i manje guzi)... :D
A meni se cini da je narod pomalo dosadan, ako slucajno ne zabije gol utakmicu jednu ili vise.
zalizani

#6607 Re: Edin Džeko...

Post by zalizani »

Advokatura trenutno nije u modi. :D
quasar

#6608 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Ni loš ni naročito dobar. Zadovoljavajući. Navlačio na sebe uvijek bar dvojicu, ali to nije bitno uticalo na ostale igrace. Jedino sto je zamarao protivnike.
Nema mu se sta zamjeriti, nije imao ni upotrebljivih lopti. Onu sansu pred izmjenu je dobio u lice loptu ili glavu cuvara, pa se dobro ikako snasao da je opuca kako god.

Nije zasluzio kritike. Po meni dovoljno je bio dobar.
Nakon izlaska pojavilo se nekoliko dobrih lopti u box koje bi on vjerovatno iskoristio da je bio u igri. Njegov peh.
Peh mu je i sto Maria hoce gol, a i Aguero onu kilavu, vec izgubljenu loptu ugura sasvim slucajno.
Sasvim_Obican

#6609 Re: Edin Džeko...

Post by Sasvim_Obican »

quasar wrote:Ni loš ni naročito dobar. Zadovoljavajući. Navlačio na sebe uvijek bar dvojicu, ali to nije bitno uticalo na ostale igrace. Jedino sto je zamarao protivnike.
Nema mu se sta zamjeriti, nije imao ni upotrebljivih lopti. Onu sansu pred izmjenu je dobio u lice loptu ili glavu cuvara, pa se dobro ikako snasao da je opuca kako god.

Nije zasluzio kritike. Po meni dovoljno je bio dobar.
Nakon izlaska pojavilo se nekoliko dobrih lopti u box koje bi on vjerovatno iskoristio da je bio u igri. Njegov peh.
Peh mu je i sto Maria hoce gol, a i Aguero onu kilavu, vec izgubljenu loptu ugura sasvim slucajno.
Nije ih ni dobio od nikog ozbiljnog. Samo kod nas ljudi malo pretjeruju.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6610 Re: Edin Džeko...

onako, prosjek.. na trenutke mi je djelovao ko da ga je curica kakva ostavila :D , nekako frustrirano

Šteta, jedna od utakmica pogodnih za bildanje i samopouzdanja, i broja golova
BHF_Manijak

#6611 Re: Edin Džeko...

Post by BHF_Manijak »

Ma branili se ovi supci prvo poluvrijeme ko Zepa, tu samo do izrazaja mogu doci onakve prce ko Silva, Aguero, Nasri, mali, brzi, prodorni itd, ono sto kazu izmedju nogu da ti se provlace, dok su na Dzeki uvijek bila 2-3 igraca, navuce ih i onda ostali imaju slobodnog prostora, Aguerov prvo gol fakat majstorija, iako je Dzeki bukvalno skino loptu s noge, ali kuda je provuce jebo oca svog, za nepvojerovat! :shock: Ugalvnom za napadaca jako los da, oba konkurenta zabise i to jedan nakon sto je usao u igru, jebi ga...
Edin H.

#6612 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

Ljut nesto Balotelli kada je postigao gol :shock:
bahonnen

#6613 Re: Edin Džeko...

Post by bahonnen »

Edin H. wrote:Ljut nesto Balotelli kada je postigao gol :shock:
Da, baš sam to komentarisao ovamo toku utakmice sa: "Vokri mu što nije igrao i lafo se nešto dokazuje..."
Ali koliko god ga Mancini volio ovo ne pije vode kod njega i samo ga može još nalijepiti što se tako ponaša, jer ako mu ko treba biti kriv onda je to sam on zbog onog kartona...
burekodsira

#6614 Re: Edin Džeko...

Post by burekodsira »

imam neki osjecaj da Dzeko nekako nije bas uklopljen u ekipu u drustvenom smislu... gledajuci ove tunnelcam snimke vecinom se pri cekanju da izadju na travnjak zezaju pricaju pozdravljaju a dzeko ili dodje taman na izlazak ili nekako usamljen. isto tako i pri ulasku u svlacionice ili pri dolasku... nekako imam takav osjecaj da je na distanci, a ako je tako da li je do njega ili do grupe? mozda mi se i cini ali eto...
odesveuhonduras

#6615 Re: Edin Džeko...

ma može biti svašta... može biti i to što pričaš, može biti koncentracija ili trema pred utakmicu... ali da, i ja sam to primjetio, rijetko komunicira sa bilo kim na ovim snimkama iz tunela, pogotovo ovu utakmicu zadnju, ali takav je i na terenu bio, cijeli nekako rastrgan, zamišljen, nije mu nešto sve bilo po ps-u sigurno... ah ti ljubavni jadi :D

Ali prije će biti da je do njegove psihičke pripreme pred utakmicu jer na snimkama sa treninga je zezancija neka vazda, doduše uglavnom sa balotellijem.

U svakoj većoj grupi ljudi imaš one koji se grupiraju po nečemu - da li po stažu u ekipi jer se duže znaju i sl. da li po govornom području ili nekim drugim sklonostima, nemoguće je da jedna veća grupa ljudi bude skroz kompaktna.
ultima_palabra

#6616 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

Zna se da je Džeko najveća raja sa Balkancima, plus sa Balom i Hartom :D Vjerovatno tu ima jedan tabor britanskih igrača, pa onda ovi što govore španski itd...
Baudelaire

#6617 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

Prema onome što sam ja vidio, Džeko je jaran sa Englezima, Balkancima i zvijerima ( Balo ). Nešto mi djeluje da nije najomiljeniji španskom lingvističkom kontigentu. Između njega i Teveza definitivno nije sve bilo ok, a mislim da nije ni sa Silvom baš najbolji. Možda mu sestru obrađuje, pa Silva ljut. :P Šala, ali sjećam se da je kružio sekin status sa twittera nakon gostovanja Tottenhamu kakva je Džeko igračina :D
just principe

#6618 Re: Edin Džeko...

Post by just principe »

pa to upravo, nema mu Balotelija a ni Kolarova pa da se zajebavaju, kad jedan igra drugi na klupi i obratno,..
Nece se on sigurno sa Aguerom zajebavati u tunelu

salu na stranu, ali i meni zadnje utakmice nije bas sav svoj ne sto se tice igre jer je odlican vec upravo to ponasanje, slabo pokazuje neke emocije, prije je cak bacao kopacke prilikom izlaska a sad nista potpuno je ravnodusan na sve..Ne znam to je moje vidjenje na terenu nisam pratio tunnel cam...Vjerujem da nije ni s kim posvadjan ali mozda ga je Portugal psihicki slomio i jos ako pri tome dodas da nije odavno gola dao onda bash nema srece da se istrese..ali ubjedjen sam kad ga procepi to ce biti pravi pocetak
odesveuhonduras

#6619 Re: Edin Džeko...

i ja imam osjećaj da ne kahveniše sa silvom plaho. ne bih mesčini ni ja, hem mi djeluje ko curica kakva, hem n'akav ljigav
just principe

#6620 Re: Edin Džeko...

Post by just principe »

odesveuhonduras wrote:i ja imam osjećaj da ne kahveniše sa silvom plaho. ne bih mesčini ni ja, hem mi djeluje ko curica kakva, hem n'akav ljigav

...hem nece da doda :x
BHF_Manijak

#6621 Re: Edin Džeko...

Post by BHF_Manijak »

Upravo! Hajd jebi ga od Aguera i ne mozes ocekivati neke pasove, posebno ne kad je i ovaj u gol sansi, jer je napadac momak, iako povuceni ali ipak je napadac, ali od Silve to moras ocekivati jer je frajer veznjak, razigravac, nazovi ga kako hoces, a frajer materi rodjenoj lopte ne da, eno bas gledam jucer jednu sansu, Dzeko sam na nekih 12-13 metara, a ovaj iskosa suta, golman brani pa onda Aguero nalijece i opet golman brani, situacija iz drugog poluvremena, poludio sam tad majkemi! :x :x
jeza u ledja

#6622 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Ma za ove omalene driblere koji znaju sve sa loptom, krupni i visoki igraci poput Dzeke su obicno slika i prilika nekog ko ne zna igrat, a hoce da ih polomi jer ne zna drukcije (stoperi). Tako odmalena rastu kao najbolji u raji i gotive samo sebi slicne zonglere, driblere i slicne zajebancije. Kada treniras u ekipi kao dijete zna se da obicno oni koji najmanje znaju sa loptom (a krupni su) idu na poziciju branica. Ne moze biti mali i mrsav branic, ali dribler i virtuoz obicno nije visok 190cm i tezak 85kg. Uglavnom, od malena postoji ta averzija maleckih igraca prema velikim, vituoza prema siledzijama, itd. (Zato izmedju ostalog mislim da Barcelonini igraci onoliko padaju i glume.)
E sad, Dzeko je tu anomalija, nije naravno branic, ali imam osjecaj da ga ovi tipa Silva, Aguero i Tevez ne vide kao majstora s loptom nego kao nekog ko fizikom postize ono sto postize. Zbog toga mislim da ga vjerovatno ne smatraju svojim nivoom fudbalera.
Druga je sad prica cak i da je tako zasto ga ne koriste kao snaznog i visokog fudbalera ne bi li njihova ekipa dala gol.
Mozda jednostavno nisu navikli da igraju u paru s takvim igracima.
odesveuhonduras

#6623 Re: Edin Džeko...

Silva je igračina, da ne bi bilo zabune da ja ne mislim tako. On City-u vrijedi ko 3 Džeka. Džeka možeš zamijeniti, ima napadača Džekove klase masu, ali Silva je jedan od svega nekoliko igrača njegove vrste na svijetu.

Samo mi je nekakav ženskast i ljigav pojavom.. imam osećaj da je privatno šonjo i kompleksaš žešći :D
Baudelaire

#6624 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

Ima čini mi se tu dosta istine ježa u leđa. Samo, nije to uvijek i u svakoj ekipi tako. Činjenica je da dobar dio igrača Sitija prvo gleda da promoviše sebe nekim nenormalnim pokušajima driblinga, a tek kad to ne prođe odlučuju se na dodavanje lopte saigraču. To sam primijetio naročito kod Silve i Aguera, ranije Teveza. Silva je meni nekad isti Damir Kojašević kad krene u dribling :D I generalno mislim da on nije kalibar Xavija, Inieste i Fabregasa. Ima 2-3 dodira lopte previše, to na najvišem nivou ne treba biti tako.
jeza u ledja

#6625 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

odesveuhonduras wrote: Samo mi je nekakav ženskast i ljigav pojavom.. imam osećaj da je privatno šonjo i kompleksaš žešći :D

To je to sto govorim, i sad zamisli on takav ljepuskast i njezan, rodila ga majka (Koreanka, mozda i zbog toga ima neki kompleks) i stave mu nekog klipana ko Dzeku da igra s njim i dodaje mu lopte, a on naviko da bjezi od takvih. :D
Post Reply