Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- dinooh
#6601 Re: eBay - Vaša iskustva
ja sam do sada dobio 2 paketa preko USPS i dosla su za cca 15 dana na moja vrata, tj., u postu.
-
Last December
#6602 Re: eBay - Vaša iskustva
Pozdrav, prvi put kupujem preko ebay-a pa ako moze kratko objasnjenje sto se tice uplate.
Iskljucivo se placa preko Paypala?
Sta ako nemam na racunu paypala negu uplacujem sa banke, da li PP uzima proviziju i koliko. ZNaci ako uplacujem sa kartice na EBAY, to ide preko PP. Da li moram imati prethodno na PP sredstva ili moze direkt sa kartice?
Sta ako nemam na racunu paypala negu uplacujem sa banke, da li PP uzima proviziju i koliko. ZNaci ako uplacujem sa kartice na EBAY, to ide preko PP. Da li moram imati prethodno na PP sredstva ili moze direkt sa kartice?
- _Reds_
#6603 Re: eBay - Vaša iskustva
Paypal sam povlaci sa kartice. Provizije nema, bar u unicredit, kad su upitanju dolari, osim sto ti banka proda dolare po prodajnoj cijeni, koja je malo vec od srednjeg kursa, ali sitno nesto.Last December wrote:Pozdrav, prvi put kupujem preko ebay-a pa ako moze kratko objasnjenje sto se tice uplate.
- kloniran
#6604 Re: eBay - Vaša iskustva
ima provizija za konverziju valute koja je 1% od iznosa transakcije_Reds_ wrote:Paypal sam povlaci sa kartice. Provizije nema, bar u unicredit, kad su upitanju dolari, osim sto ti banka proda dolare po prodajnoj cijeni, koja je malo vec od srednjeg kursa, ali sitno nesto.Last December wrote:Pozdrav, prvi put kupujem preko ebay-a pa ako moze kratko objasnjenje sto se tice uplate.
-
Nermin_BH
#6605 Re: eBay - Vaša iskustva
Vidim na TN-u da mi stoji posiljka u posti vec 3 dana. Jel to zbog praznika ? Nije mi stigla ni posiljka ni onaj zuti papiric. Kakva je situacija kod vas ?
-
Kataklinger
#6606 Re: eBay - Vaša iskustva
Vezano za kašnjenje moje pošiljke. Kontaktirao sam prodavača, kaže da je paket isporučen 24. novembra putem International Standard shippinga. Još jednom, paket je poslan iz Amerike. Danas je evo 2. januar, i još nema paketa. Provjeravao u pošti, nema ništa. Prodavač mi je rekao da čekam 9. januar i ako paket ne stigne, da će označit paket kao izgubljen tokom dostave i refundirat mi iznos. U pitanju je knjiga i bila je poprilično skupa.
9. januara ističe onih 45 dana roka za pokretanje Case-a, pa mi se ne čeka to. Ko će vjerovat nekom poltronu preko bare da će mi refundirat iznos, kad ja pušnem rok za Case. Inače ima 98.8% pozitivan feedback, 10643 pozitivan i 126 negativan. Nick: rockymtntext
9. januara ističe onih 45 dana roka za pokretanje Case-a, pa mi se ne čeka to. Ko će vjerovat nekom poltronu preko bare da će mi refundirat iznos, kad ja pušnem rok za Case. Inače ima 98.8% pozitivan feedback, 10643 pozitivan i 126 negativan. Nick: rockymtntext
- dinooh
#6607 Re: eBay - Vaša iskustva
ako ti je zadnji dan estimated bio 25.12, imas fore da otvoris case na ebay-u do 25.1. Znaci 30 dana od zadnjeg dana procijenjene isporuke. A i na paypalu se promjenilo na 180 dana, sada ne znam je li i tvoja posiljka zahvacena tom odredom, ne znam od kada se pimjenjuje. Tako da slobodno mozes pricekati taj 9.1. Ne moze te zeznutiKataklinger wrote:Vezano za kašnjenje moje pošiljke. Kontaktirao sam prodavača, kaže da je paket isporučen 24. novembra putem International Standard shippinga. Još jednom, paket je poslan iz Amerike. Danas je evo 2. januar, i još nema paketa. Provjeravao u pošti, nema ništa. Prodavač mi je rekao da čekam 9. januar i ako paket ne stigne, da će označit paket kao izgubljen tokom dostave i refundirat mi iznos. U pitanju je knjiga i bila je poprilično skupa.
edit. Izgleda da imas 180 dana fore. Od 18.11. je u upotrebi ova nova odredba na paypalu.
https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/u ... icies-full
-
Kataklinger
#6608 Re: eBay - Vaša iskustva
Dakle, rok za ebay case je 30 dana, a 180 za paypal, ako sam te dobro razumio?
Nisam nikad pokretao case, pa ako ti nije problem da mi ukratko kažeš kako da pokrenem case i ima li nešto na šta trebam obratit pažnju?
Nisam nikad pokretao case, pa ako ti nije problem da mi ukratko kažeš kako da pokrenem case i ima li nešto na šta trebam obratit pažnju?
- dinooh
#6609 Re: eBay - Vaša iskustva
na paypalu 180 dana od dana placanja, a na ebay 30 dana od zadnjeg dana estimated delivery.
Nades tamo u purchase history sta si kupio, ides na contact seller. Biras da nisi dobio artikal i napises poruku da nisi dobio, da li zna gdje je paket i sl. Onda prodavac odgovara i dogovarate se. Od toga dana (dana ostvaranja case-a) imas jos 30 dana. Ako se ne dogovorite, onda ides excalate to ebay, i tada ebay donosi odluku u tvoju korist ili u korist prodavca.
Ako sam nesto pogrijesio neka me neko ispravi.
Nades tamo u purchase history sta si kupio, ides na contact seller. Biras da nisi dobio artikal i napises poruku da nisi dobio, da li zna gdje je paket i sl. Onda prodavac odgovara i dogovarate se. Od toga dana (dana ostvaranja case-a) imas jos 30 dana. Ako se ne dogovorite, onda ides excalate to ebay, i tada ebay donosi odluku u tvoju korist ili u korist prodavca.
- ja nisam ja
#6610 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne znam zasto sli djevojci se desilo da je pokusala da otvori case 27 dana od estimated deliveria i nije mogla. Pise da je prosao rok. Dakle nebih se ja uzdala u to
-
Chuckie
#6611 Re: eBay - Vaša iskustva
Na Paypalu je rok 45 dana od dana placanja.dinooh wrote:na paypalu 180 dana od dana placanja, a na ebay 30 dana od zadnjeg dana estimated delivery.
"You have 45 days from the payment date to open a dispute. Transactions older than 45 days cannot be disputed but should still be reported."
Preporucujem da uvijek case otvarate na Paypalu.
- kloniran
#6612 Re: eBay - Vaša iskustva
na paypalu su digli rok na 180 danaChuckie wrote:Na Paypalu je rok 45 dana od dana placanja.dinooh wrote:na paypalu 180 dana od dana placanja, a na ebay 30 dana od zadnjeg dana estimated delivery.
"You have 45 days from the payment date to open a dispute. Transactions older than 45 days cannot be disputed but should still be reported."
Preporucujem da uvijek case otvarate na Paypalu.
-
Chuckie
#6613 Re: eBay - Vaša iskustva
Jebiga, ne vidjeh onu promjenu.
- alkalna_baterija
#6614 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne postoji način da pratim pošiljku ako nema tracking broja, jel de?
Halalite, poglupa sam za ovo
- supercali
#6615 Re: eBay - Vaša iskustva
Gledas u grah koji ima gps i pratis posiljkualkalna_baterija wrote:Ne postoji način da pratim pošiljku ako nema tracking broja, jel de?![]()
- alkalna_baterija
#6616 Re: eBay - Vaša iskustva
KvaziExpert wrote:ma nisiiiialkalna_baterija wrote:Ne postoji način da pratim pošiljku ako nema tracking broja, jel de?![]()
šalu na stranu, nema načina, JEDINO ako je seller poslao s trackingom, a nije ga dostavio/upisao na eBay, mozes ga pitati
Doduse, to opet znaci da ima tracking. Sustina je u iznosu transakcije, da li se selleru isplati platiti tracking radi sebe ili ne
hvala ti puno
-
tijsvervest
#6617 Re: eBay - Vaša iskustva
ma ovo je cirkus!.da i ja sta kazem ukratko koliko mogu!
od 5 paketa placenih isti dan, dva dosla i prije roka, a na dva cekam skoro 60 dana.
placeno 12.11.
jedan refundiran, za drugi kinez zapeo kao da je milion maraka! samo salje update TN.
nidje veze, a nasi u posti jos vise "nidje veze" katastrofa.alkoholicari neispavani na salterima. gredaju kroz mene.pojma o nemaju sta se desava pored njih.bolje im je da pocnu heroin uzimati ccc!!
i ovako mi posalje
014-12-19 06:40
PEK, 波黑 - BA, 交航
2014-12-18 12:50
北京国际, 波黑 - BA, 出口总包直封封发, Departure from outward office of exchange
2014-11-24 19:05
2014-11-24 09:16
北京国际, 波黑 - BA, 出口总包互封开拆, Opening
2014-11-23 19:40
北京国际邮件收寄中心, 波黑 - BA, 收寄局收寄, Collection
jos i kineski ttrebam uciti
vec godinama kupujem na ebayu, chainreactiou,dealextremu...
nikada nisam cekao ovoliko.samo zelimo ono sto nam se svidjelo!
jedan savjet-izbjegavajte chainraction, u posljednje vrijeme sve pakete salju dhl-om, iako niste oznacili njihovu expres dostavu.cak je i ne platite.ali ona tako krene.oni kazu da nije do njih, posta svrstava pakete kako ce dalje ici po cemu vec, bog zna!
dhl otima novac,uzimaju 120 km carine-poreza... na vrijednost paketa 200 km.
na to se odlucite ako vam je bas vrijeme bitno. paket je za 24 sata iz UK u sarajevu!
ovaj bi ga iz kine bajkom dostavio do sada :S zz
od 5 paketa placenih isti dan, dva dosla i prije roka, a na dva cekam skoro 60 dana.
placeno 12.11.
jedan refundiran, za drugi kinez zapeo kao da je milion maraka! samo salje update TN.
nidje veze, a nasi u posti jos vise "nidje veze" katastrofa.alkoholicari neispavani na salterima. gredaju kroz mene.pojma o nemaju sta se desava pored njih.bolje im je da pocnu heroin uzimati ccc!!
i ovako mi posalje
014-12-19 06:40
PEK, 波黑 - BA, 交航
2014-12-18 12:50
2014-11-24 19:05
2014-11-24 09:16
北京国际, 波黑 - BA, 出口总包互封开拆, Opening
2014-11-23 19:40
北京国际邮件收寄中心, 波黑 - BA, 收寄局收寄, Collection
jos i kineski ttrebam uciti
vec godinama kupujem na ebayu, chainreactiou,dealextremu...
nikada nisam cekao ovoliko.samo zelimo ono sto nam se svidjelo!
jedan savjet-izbjegavajte chainraction, u posljednje vrijeme sve pakete salju dhl-om, iako niste oznacili njihovu expres dostavu.cak je i ne platite.ali ona tako krene.oni kazu da nije do njih, posta svrstava pakete kako ce dalje ici po cemu vec, bog zna!
dhl otima novac,uzimaju 120 km carine-poreza... na vrijednost paketa 200 km.
na to se odlucite ako vam je bas vrijeme bitno. paket je za 24 sata iz UK u sarajevu!
ovaj bi ga iz kine bajkom dostavio do sada :S zz
- boogy
#6618 Re: eBay - Vaša iskustva
Ista je situacija i kod mene.
08.11.2014. sam kupio tri stvari od tri različita prodavača (sva tri iz Kine) - 2 proizvoda su došla jako brzo - za nekih 15 dana.
Ovaj treći ništa. Zvao sam prodavača ima tri dana i ne odgovara. Kontam da povučem pare.
Koliko vidim - na tri sajta pratim, paket od 06.12.2014. stoji i ne miče sa aerodroma u Beijingu.

08.11.2014. sam kupio tri stvari od tri različita prodavača (sva tri iz Kine) - 2 proizvoda su došla jako brzo - za nekih 15 dana.
Ovaj treći ništa. Zvao sam prodavača ima tri dana i ne odgovara. Kontam da povučem pare.
Koliko vidim - na tri sajta pratim, paket od 06.12.2014. stoji i ne miče sa aerodroma u Beijingu.

-
putnik2107
#6619 Re: eBay - Vaša iskustva
na kojim stranicama ovo pratiš ovako?boogy wrote:Ista je situacija i kod mene.
- boogy
- ja nisam ja
#6621 Re: eBay - Vaša iskustva
Neko je gore pomenuo da se case dize na pp a ne na ebayu. Zasto?
Ja jos nisam dobila slucaj otvoren prije 6 dana na ebayu a imaju tracking. E sad po tom trackingu meni na 17 track svi paketi stoje u Kini a na onoj Njemackoj stranici svi su u Njemackoj. Bog zna koji je tacan
Ja jos nisam dobila slucaj otvoren prije 6 dana na ebayu a imaju tracking. E sad po tom trackingu meni na 17 track svi paketi stoje u Kini a na onoj Njemackoj stranici svi su u Njemackoj. Bog zna koji je tacan
- _Reds_
#6622 Re: eBay - Vaša iskustva
Koja je to njemacka stranica ??ja nisam ja wrote:Neko je gore pomenuo da se case dize na pp a ne na ebayu. Zasto?
- ja nisam ja
#6623 Re: eBay - Vaša iskustva
Stranica Njemacke poste
- _Reds_
#6624 Re: eBay - Vaša iskustva
Moze, tacan link, posto njemacki i ne znam bas.ja nisam ja wrote:Stranica Njemacke poste
- dinooh