iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chuckie

#6601 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Settings - Sounds i tu podesi koji hoces zvuk za sms, pozive, email sve zivo.

Zvukove skidaj aplikacijom Unlimtones sa Cydie.

Sent from my iPhone using Tapatalk
pinokio04

#6602 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

ukoliko bi uradio na iphon 4 podizanje recimo iOS lupam, sa 5.0.1. na 5.1.1. ili sa bilo kojeg na bilo koji, da li bi se u tom slucaju zakljucao telefon, i da li bi se onda mogao odkljucati?? ili kad kupim gevey iphon, npr: iOS 5.0.1. je li to znaci da ne smijem, updateovati iOS na visu razini... zakljucao bih ga :?: :?:

i jos jedna stvar, je li se mora rezati sim kartica kod geveya, i da li mogu recimo rezati 2 3 kartice i bhgsm i emtel, i eronet i da li bi sve radile redovno u tom slucaju, i je li u tom slucaju kad izrezem te kartice, opet mogu normlano mjenjta kartice u mobitelu.. mislim na izrezane sim kartice.. :bih:
novikorisnik

#6603 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Mislim da upgrade sistema ima smisla ako ti stari ne radi kako treba ili ako u novom ima toliko noviteta radi kojih se isplati peglati sa reinstalacijom. U protivnom, ne vidim poentu, ako ti vec sve radi kako treba. Zna se desiti da nadograde sistem sa nekim poboljsanjima, ali u vecini slucajeva je nova verzija cisto pre*eravanje, radi kojeg covjek sebi bespotrebno uhaka telefon.
Ono sto uradis sa jednom sim karticom da bi radila, moras sa svakom. Gevey otkljucava modem baseband, tako da je nebitno koju karticu stavis.
Vertig0

#6604 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

pinokio04 wrote:ukoliko bi uradio na iphon 4 podizanje recimo iOS lupam, sa 5.0.1. na 5.1.1. ili sa bilo kojeg na bilo koji, da li bi se u tom slucaju zakljucao telefon, i da li bi se onda mogao odkljucati?? ili kad kupim gevey iphon, npr: iOS 5.0.1. je li to znaci da ne smijem, updateovati iOS na visu razini... zakljucao bih ga :?: :?:

i jos jedna stvar, je li se mora rezati sim kartica kod geveya, i da li mogu recimo rezati 2 3 kartice i bhgsm i emtel, i eronet i da li bi sve radile redovno u tom slucaju, i je li u tom slucaju kad izrezem te kartice, opet mogu normlano mjenjta kartice u mobitelu.. mislim na izrezane sim kartice.. :bih:
Mozes raditi update ali po posebnoj proceduri da bi sacuvao BB, znaci ne mozes samo na itunes kliknuti update jer bi tako sve zajebo.
Moras rezati kartice, i svaka kartica bi trebala raditi sa geveyom, bez obzira da li je bht, eronet ili mtel.
novikorisnik

#6605 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Vertig0 wrote:
pinokio04 wrote:ukoliko bi uradio na iphon 4 podizanje recimo iOS lupam, sa 5.0.1. na 5.1.1. ili sa bilo kojeg na bilo koji, da li bi se u tom slucaju zakljucao telefon, i da li bi se onda mogao odkljucati?? ili kad kupim gevey iphon, npr: iOS 5.0.1. je li to znaci da ne smijem, updateovati iOS na visu razini... zakljucao bih ga :?: :?:

Moj savjet je da ne diras nista, sve dok ti taj 5.0 radi i ne pravi ti probleme koje ne mozes durati. Sa 5.1.1 ne dobijas nista radi cega vrijedi rizikovati da sta zeznes. Ne popravljaj ono sto nije pokvareno, je uzrecica koja je mnogim ljudima olaksala zivot. Garant ni na windowsu ne skidas svaki update, iako "strucnjaci" tvrde "da ce ti se zivot promijeniti" kad ga instaliras :)
Saka

#6606 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

novikorisnik wrote:Ne popravljaj ono sto nije pokvareno, je uzrecica koja je mnogim ljudima olaksala zivot. Garant ni na windowsu ne skidas svaki update, iako "strucnjaci" tvrde "da ce ti se zivot promijeniti" kad ga instaliras :)
U iOS svijetu nije baš tako. Ovdje važi pravilo update na posljednju verziju za koju postoji untethered jailbrake i update što prije. Poenta je da, ako ne upgrade-aš, a Apple prestane potpisivati tu verziju, moguće je da ostaneš zarobljen u staroj verziji jer nemaš shsh, a ko zna hoće li za sljedeću biti untethered jailbrake-a i kad.

Uvijek je bolje koristiti zadnju verziju, ne samo zbog novih funkcionalnosti, već i zbog stabilnosti, baterije, kompatibilnosti aplikacija što se manifestuje kasnije ako ostaneš zarobljen u starijoj verziji. Ako upgrade-aš i sačuvaš shsh, a nova verzija ti se ne sviđa ili ne radi kako voliš, uvijek se možeš vratiti na stariju verziju, što ne važi za obrnuto.
novikorisnik

#6607 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Saka wrote:
novikorisnik wrote:Ne popravljaj ono sto nije pokvareno, je uzrecica koja je mnogim ljudima olaksala zivot. Garant ni na windowsu ne skidas svaki update, iako "strucnjaci" tvrde "da ce ti se zivot promijeniti" kad ga instaliras :)
U iOS svijetu nije baš tako. Ovdje važi pravilo update na posljednju verziju za koju postoji untethered jailbrake i update što prije. Poenta je da, ako ne upgrade-aš, a Apple prestane potpisivati tu verziju, moguće je da ostaneš zarobljen u staroj verziji jer nemaš shsh, a ko zna hoće li za sljedeću biti untethered jailbrake-a i kad.

Uvijek je bolje koristiti zadnju verziju, ne samo zbog novih funkcionalnosti, već i zbog stabilnosti, baterije, kompatibilnosti aplikacija što se manifestuje kasnije ako ostaneš zarobljen u starijoj verziji. Ako upgrade-aš i sačuvaš shsh, a nova verzija ti se ne sviđa, uvijek se možeš vratiti na stariju verziju, što ne važi obrnuto.

Sigurno da navedeno stoji, medjutim, za vecinu usera koji koriste sms i telefoniranje u 99% koristenja ajfona i kojima su pojmovi tethered, untethered, JB itd strani pojmovi, i koji ne znaju cak ni sta znaci ova ili ona verzija, smatram da je bolje da nista ne diraju.
Chuckie

#6608 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Zlatno pravilo: Ne diraj dok radi.

Jer ako budes dirao a nisi siguran sta radis velika vjerovatnoca je da ce biti znoja i glavobolje.

zlatan01

#6609 Re: iPhone - All about

Post by zlatan01 »

respo wrote:za iphone instaliraj garmin i miran si
Ja sam koristio Garmin na Nokia telefonima i sve je radilo super. Pokusao sam isto na iPhone ali nije islo jer neka vrsta autorizacije blokira app.
eltroxin

#6610 Re: iPhone - All about

Post by eltroxin »

Vertig0 wrote:

Mozes raditi update ali po posebnoj proceduri da bi sacuvao BB, znaci ne mozes samo na itunes kliknuti update jer bi tako sve zajebo.
Moras rezati kartice, i svaka kartica bi trebala raditi sa geveyom, bez obzira da li je bht, eronet ili mtel.
A sta kada kojim slucajem uradis klasicni update? Imali nade? :D
Alimen_

#6611 Re: iPhone - All about

Post by Alimen_ »

Da li može jedno pitanje samo ? :D
kupio sam Iphone iz SAD-a , ali izgleda da sam se preveslao malo :D
verzija modem je 4.11.08 i koga god pitam kaze da nije moguce ga drugacije otkljucati osim fabricki(a to mi je preskupo) , da li je to tako ili mozda postoji neki nacin? Hvala
Chuckie

#6612 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Klasični update diže baseband na 4.12 i ako nije simfree telefon dobiješ iPod. Nijedan gevey ga ne može otključati.
swirl

#6613 Re: iPhone - All about

Post by swirl »

Imam jedno pitanje, za vas vjerovatno glupo, ali za mene misterija :) Korisnik sam iPhone 4s, i svaki software update radim na general -- software update, medjutim ne znam kako uraditi software update za iPhone 4. Mozete li mi please pomoci, hvala? :) :)
Lady Saray

#6614 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

ako je fabricki otkljucan iphone 4 i nije te briga za posljedice samo ga skopcas na itunes i on ce ti sam izbaciti da ima update za njega, kliknes jednom i on ce dalje sve sam :D
swirl

#6615 Re: iPhone - All about

Post by swirl »

Lady Saray wrote:ako je fabricki otkljucan iphone 4 i nije te briga za posljedice samo ga skopcas na itunes i on ce ti sam izbaciti da ima update za njega, kliknes jednom i on ce dalje sve sam :D
Jeste, fabricki je otkljucan. Znaci samo preko iTunes, ne moze kao na 4s direktno sa telefona? *Hvala!
Chuckie

#6616 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Može i preko telefona. Idi u settings i nađi update i klikni. Moraš biti na wifi konektovan.
Duge

#6617 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Ne moze update preko iP ako je iOS4
Chuckie

#6618 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Moze na iOS5.

agent_001

#6619 iPhone - All about

Post by agent_001 »

Meni nije moglo, neznam koji mu je...

using Tapatalk
zlatan01

#6620 Re: iPhone - All about

Post by zlatan01 »

Alimen_ wrote:Da li može jedno pitanje samo ? :D
verzija modem je 4.11.08 i koga god pitam kaze da nije moguce ga drugacije otkljucati osim fabricki(a to mi je preskupo) , da li je to tako ili mozda postoji neki nacin? Hvala
Ja sam dobio ponudu da mi fabricki otkljucaju iPhone 4 za 250 $ ali mi toliko bas i nije stalo. Recimo da je 100 OK.
vivax

#6621 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

zlatan01 wrote:
Ja sam dobio ponudu da mi fabricki otkljucaju iPhone 4 za 250 $ ali mi toliko bas i nije stalo. Recimo da je 100 OK.
Pa ako je tako,onda se isplati kupiti zakljucan iphone od apple-a za 199$ i plus 250$ otkljucavanje.450$ za fabricki otkljucan 4s.Ne cini mi se losim.Eto ti ideje za pos'o preko pik-a. :D
zlatan01

#6622 Re: iPhone - All about

Post by zlatan01 »

E jos da mo objasnis sta je pik? A u mom slucaju otkljucavanje je dobrodoslo ali nije neophodno jer koristim mrezu na kojoj je katanac, pa mi je 250 ipak previse u ovom slucaju.
Chuckie

#6623 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Pik je www.pik.ba. :D

swirl

#6624 Re: iPhone - All about

Post by swirl »

Chuckie wrote:Može i preko telefona. Idi u settings i nađi update i klikni. Moraš biti na wifi konektovan.
Ne moze...
EUROBIH

#6625 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

zlatan01 wrote:
250$ nenormalna i nemoralna ponuda :lol: :lol:
180 KM za 5-8 dana aktivirano
Post Reply