"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- relax11
#6601 Re: "Majstori" parkiranja
Tu su svakodnevno parkirana auta, prije je bio Tucson crni parkiran tu uvjek, sad nije, eno ga na parkingu dole 
- sema911s
#6602 Re: "Majstori" parkiranja
najtuznjije murjak stoji nekih par metara iza njega i pise one sto su stali na stanicuuu
- sorcerer
#6603 Re: "Majstori" parkiranja
joj dobre dvice ocam
-
drugi_profil
#6604 Re: "Majstori" parkiranja
Danas onaj lancani kod elektroprivrede, 4 auta u srednjoj traci, minimalna steta, ali haos u saobracaju (jbmmumater zar se ne moze ono evropsko izvjesce i kod nas uvesti da se bez problema zavrse te gluposti).
Ide lola sa dvicinom cca. min 60 na sat trotoarom kraj pjesaka i bicklista, a ovi sto rade uvidjaj, nisu ga ni pogledali.
Vruce, sta li je, pa je opravdano...
Ide lola sa dvicinom cca. min 60 na sat trotoarom kraj pjesaka i bicklista, a ovi sto rade uvidjaj, nisu ga ni pogledali.
-
goran16v
#6605 Re: "Majstori" parkiranja
Da ti budem iskren u ovoj nasoj "pravnoj" drzavi ne bih ni ja rizikovao da me osiguranje prca i spori isplatu stete jer eto nesto nije kako treba sa EU izvjestajem o nezgodi taman da je sve 100000% cisto! Varijantu da drugi vozac nece da potpise izvjestaj u kojem je on kriv, kakvih bi kod nas bila velika vecina, pa sve to zajedno moze okaciti macku o rep, da ne spominjem.drugi_profil wrote:Danas onaj lancani kod elektroprivrede, 4 auta u srednjoj traci, minimalna steta, ali haos u saobracaju (jbmmumater zar se ne moze ono evropsko izvjesce i kod nas uvesti da se bez problema zavrse te gluposti).
-
drugi_profil
#6606 Re: "Majstori" parkiranja
Ma znam, zato to treba zakonski regulisati, jbg, ako je potpisao priznanje nemoj srati kvake... udario otpozada i potpisao.goran16v wrote:Da ti budem iskren u ovoj nasoj "pravnoj" drzavi ne bih ni ja rizikovao da me osiguranje prca i spori isplatu stete jer eto nesto nije kako treba sa EU izvjestajem o nezgodi taman da je sve 100000% cisto! Varijantu da drugi vozac nece da potpise izvjestaj u kojem je on kriv, kakvih bi kod nas bila velika vecina, pa sve to zajedno moze okaciti macku o rep, da ne spominjem.drugi_profil wrote:Danas onaj lancani kod elektroprivrede, 4 auta u srednjoj traci, minimalna steta, ali haos u saobracaju (jbmmumater zar se ne moze ono evropsko izvjesce i kod nas uvesti da se bez problema zavrse te gluposti).
Onda problem sto nije lijepo nacrtao... Na kraju ce to osiguranje i nakon uvidjaja platiti tu stetu, samo ce se bezveze praviti zastoji u saobracaju i onaj sto je donji platiti kaznu.
- SAID5
#6607 Re: "Majstori" parkiranja
Bogme je bmw popio fino od kedijadrugi_profil wrote:Danas onaj lancani kod elektroprivrede, 4 auta u srednjoj traci, minimalna steta, ali haos u saobracaju (jbmmumater zar se ne moze ono evropsko izvjesce i kod nas uvesti da se bez problema zavrse te gluposti).
Sent with TPTLK
- insomnia78
#6608 Re: "Majstori" parkiranja
A jebem li ga, odmah se na pocetku dogovoris, hocemo li potpisivati il da zovemo drotove.goran16v wrote:Da ti budem iskren u ovoj nasoj "pravnoj" drzavi ne bih ni ja rizikovao da me osiguranje prca i spori isplatu stete jer eto nesto nije kako treba sa EU izvjestajem o nezgodi taman da je sve 100000% cisto! Varijantu da drugi vozac nece da potpise izvjestaj u kojem je on kriv, kakvih bi kod nas bila velika vecina, pa sve to zajedno moze okaciti macku o rep, da ne spominjem.drugi_profil wrote:Danas onaj lancani kod elektroprivrede, 4 auta u srednjoj traci, minimalna steta, ali haos u saobracaju (jbmmumater zar se ne moze ono evropsko izvjesce i kod nas uvesti da se bez problema zavrse te gluposti).
Evo ja sam tri godine vani i aktivno sam cjelo vrijeme za volanom, samo sam jednom vidio da policija radi uvidjaj
s' moje sokoćalo
-
drugi_profil
#6609 Re:
Ma hajde, jeste steta solidna na BMW-u ali kazem samo da je bezobrazno od Osig. kuca sto prcaju raju bez policijskog zapisnika. U EU to ide glatko, majku mu treba samo prepisati. I opet na kraju to moraju platiti samo se prave cepovi u saobracaju ko da ima mrtvih.SAID5 wrote:Bogme je bmw popio fino od kedijadrugi_profil wrote:Danas onaj lancani kod elektroprivrede, 4 auta u srednjoj traci, minimalna steta, ali haos u saobracaju (jbmmumater zar se ne moze ono evropsko izvjesce i kod nas uvesti da se bez problema zavrse te gluposti).
Sent with TPTLK
Nego poenta mog posta je lik koji je profurao trotoarom u dvicini tako brzo da mu murija ne bi vidjela tablice, a oni se ni okrenuli za njim nisu.
-
goran16v
#6610 Re:
Pa i to kad bi regulisao sljedeca stanica je prcanje iz Osiguranja oko i zbog Izvjestaja i sporenje stete.insomnia78 wrote: A jebem li ga, odmah se na pocetku dogovoris, hocemo li potpisivati il da zovemo drotove.
Evo ja sam tri godine vani i aktivno sam cjelo vrijeme za volanom, samo sam jednom vidio da policija radi uvidjaj
s' moje sokoćalo
- insomnia78
#6611 Re: "Majstori" parkiranja
Pa vidi, ako vas dvojica popunite izvjestaj i potpisete se, nema tu osiguranje sta da spori svakako i u jednom i i drugom slucaju servis procjenjuje stetu a ne policija ili ucesnici.
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
-
goran16v
#6612 Re:
Nazalost daleko od istine!insomnia78 wrote:Pa vidi, ako vas dvojica popunite izvjestaj i potpisete se, nema tu osiguranje sta da spori svakako i u jednom i i drugom slucaju servis procjenjuje stetu a ne policija ili ucesnici.
s' moje sokoćalo
- insomnia78
#6613 Re: "Majstori" parkiranja
Doduse osiguranje u BiH spori i kad murija radi uvidjaj
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
-
murathans
#6615 Re: "Majstori" parkiranja
johntra wrote:Nije ovo ništa novo, dva su slučaja bila pacijenata koji su od Alipašine džamije skretali desno prema Predsjedništvu...
Vidio sm jednom neki mali ženski autić, crnogorske table, pun jedva punoljetnih curica, skrenule od A. Džamije prema Predsjedništvu.... Ljudi im mašu da stanu a one iz auta: Pa kako čovječe da dođemO VIŠE te te BAŠČARŠIJE?????
- sema911s
- Qler
#6617 Re: "Majstori" parkiranja
Nisam slikao, ali u petak, preko puta Bristola, dvoje na biciklima policajaca, zaredali i pisu kazne onim sto se parkiraju na trotoar preko puta hotela. I sad ide 3-4 auta sa kaznama, pa najnoviji BMW 5 bijeli, pa onda jos 3-4 auta sa kaznama....
Kad su zavrsili, spakovase se i odose. Par minuta kasnije, lola sjeda u BMW-a i ode pricajuci na mobitel..
Kad su zavrsili, spakovase se i odose. Par minuta kasnije, lola sjeda u BMW-a i ode pricajuci na mobitel..
- Averus
#6618 Re: "Majstori" parkiranja
Qler wrote:Nisam slikao, ali u petak, preko puta Bristola, dvoje na biciklima policajaca, zaredali i pisu kazne onim sto se parkiraju na trotoar preko puta hotela. I sad ide 3-4 auta sa kaznama, pa najnoviji BMW 5 bijeli, pa onda jos 3-4 auta sa kaznama....
Ništa čudno druže moj...
Nema drota u Sarajevu koji će skloniti one majmune na obali koji parkiraju skoro pa u jebeni kafić.
Drotovi niti hoće, niti smiju prigovoriti...
Ista situacija u Vogošći - kafana "Park", kriminalno stečeno vlasništvo trenutno aktivnog načelnika Vogošće - Edin Smajića. Ispred na pločniku uvijek su parkirani auti poznatih svjetskih proizvođača, a policija ni habera. Kad im se požališ, onda te slijedećih godinu dana svaka patrola zaustavi i zajebava i kad nisi kriv i imaš svu opremu i sve papire.
U bivšoj ul. Kralja Tomislava je odavno zabrana parkiranja, jer trebaju obje trake da budu slobodne (makar do Sutjeske). Neki dan čovjek sjedi u stojadinu, dijete izašlo u pekaru. Ispred njega neki BMW godišta iza 2005.
Fino drot parkira ispred tog BMW-a, prođe pored njeg i pravac kod stojadina... Gledao sam kako ga je peglao 20minuta, dijete se već vratilo i pojelo pola kifli, ali ovaj ne odustaje. Na kraju dođe taj s BMW-om, naravno ćelave glave i vrata k'o u vola, pozdravi se s drotom i prilično glasno reče da pusti "čo'eka ba da ideeeee" (ovo "eeee" je imitiranje njegovog naglaska). Drot se spakova i ode.
- johntra
#6620 Re: "Majstori" parkiranja
ima čovjek odobrenjeeeeeeee...mamu mu njegovu...
-
kakavdanakneiskustvu
#6621 Re: "Majstori" parkiranja
budala nikad nestati
-
drugi_profil
#6622 Re: "Majstori" parkiranja
Nisu to budale, nego najtezi oblik kurobolje i bezobrazluka.
Govnjiva motka je prijeki lijek za to.
-
kakavdanakneiskustvu
#6623 Re: "Majstori" parkiranja
drugi_profil wrote:Nisu to budale, nego najtezi oblik kurobolje i bezobrazluka.
i kazne od 1000 marka
-
drugi_profil
#6624 Re: "Majstori" parkiranja
e u to bas nisam siguran. Prije ce mene zapasti da je platim, nego njega. A meni je to mjesecna plata, a njemu dzeparac za veceras.kakavdanakneiskustvu wrote:drugi_profil wrote:Nisu to budale, nego najtezi oblik kurobolje i bezobrazluka.
i kazne od 1000 marka
-
kakavdanakneiskustvu
#6625 Re: "Majstori" parkiranja
drugi_profil wrote:e u to bas nisam siguran. Prije ce mene zapasti da je platim, nego njega. A meni je to mjesecna plata, a njemu dzeparac za veceras.kakavdanakneiskustvu wrote:drugi_profil wrote:Nisu to budale, nego najtezi oblik kurobolje i bezobrazluka.
i kazne od 1000 marka
neće ni on nikad više tako parkirati da je kazna 1000 km,samo po džepu