Desavanja u Hrvatskoj
-
Aspekt
#6601 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Necu ti kvariti praznicno raspolozenje .Ti si dobar decko , ja sam sa Hrvatima odrastao , meni je Makarska i Hvar ko rudna kuca ali nemoj mi Tudjmana molim te .Ako si pravi covjek onda moras mrziti tog krivoustog . Toliko zla u jednom covjeku planeta nije vidjela . Sretan ti praznik u svakom slucaju
-
Bodkin
#6602 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nikad gluplju sstvar nisam cuošrilančananin wrote:@aspekt
To ne mozes znati, a Tudjman kao Tudjman, najveca osoba u modernoj Hr povijesti, mrtav, a o mrtvima sve najbolje, tako nas vjera uci, valjda.? Ipak si falio. 0.50.
- dječak sa šibicama
#6603 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovakve izjave ipak vise govore o tebi, i tvom poimanju planete.Aspekt wrote:Necu ti kvariti praznicno raspolozenje .Ti si dobar decko , ja sam sa Hrvatima odrastao , meni je Makarska i Hvar ko rudna kuca ali nemoj mi Tudjmana molim te .Ako si pravi covjek onda moras mrziti tog krivoustog . Toliko zla u jednom covjeku planeta nije vidjela . Sretan ti praznik u svakom slucaju
- šrilančananin
#6604 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Koji kurac sam i objavljivo vijest, sada ce biti da nekog mrzim, hebote.Aspekt wrote:Necu ti kvariti praznicno raspolozenje .Ti si dobar decko , ja sam sa Hrvatima odrastao , meni je Makarska i Hvar ko rudna kuca ali nemoj mi Tudjmana molim te .Ako si pravi covjek onda moras mrziti tog krivoustog . Toliko zla u jednom covjeku planeta nije vidjela . Sretan ti praznik u svakom slucaju
Franjo Tudjman je najveci covjek moderne Hrvatske, pobjednik, a ti meni kao Hrvatu koji je 80 tih nekoliko puta bio hapsen od strane srbokomunista radi rusenja sistema govoris da ga mrzim, ti si u najmanju ruku malouman.
Nikakve afinitite za teritorijom BiH kod mene nikada nisu postojali i velika mi je zelja da se izgradi BiH kao moderno drustvo, al' kada cujem ovakve podljude onda je najbolja stvar provalija, vjeruj. Tvoja prica nema snagu jakog pojedinca, pa rekao sam ti da su te mediji i propaganda hipnotizirali, mozda i citas, al' to je vise nego malo.
Last edited by šrilančananin on 15/01/2014 12:47, edited 1 time in total.
- stiv33
#6605 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Franjo Tuđman je neka vrsta hrvatskog Georgea Washingtona. A da je pravio greške, a tko nije?
Ipak prema njemu respekt, jedini je uspio pomiriti Hrvate i to kad je to najviše trebalo.
Ne znam hoće li više ikad Hrvatska biti tako jedinstvena kao u vrijeme Franje.
Ipak prema njemu respekt, jedini je uspio pomiriti Hrvate i to kad je to najviše trebalo.
- Banksy
#6606 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kod Tuđmana jesu, nažalost.šrilančananin wrote:
Franjo Tudjman je najveci covjek moderne Hrvatske,
Nikakve afinitite za teritorijom BiH kod mene nikada nisu postojali
-
Revolver
#6607 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kakve veze Franjo ima sa tim jedinstvom i pomirenjem? moraš biti ujedinjen kad imaš vanjskog neprijatelja i kad ti je okupiran dio teritorijestiv33 wrote:Franjo Tuđman je neka vrsta hrvatskog Georgea Washingtona. A da je pravio greške, a tko nije?
-
Aspekt
#6608 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sranjica je uspio pomiriti cetnike i ustase a zavaditi Hrvate i BiH muslimane koji nikad nisu u istoriji imali nesuglasica .
Za tako nesto moras moras biti de facto umjetnik , gotovo alhemicar .
- šrilančananin
#6609 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I to je pitanje, u jednom trenutku kada se povukla ona prva garnitura ljudi , nekako su se afirmirali ljudi iz dijaspore, vecinom iz Hercegovine , vece zlo je bio Susak Gojko,al' i on je mrtav. Vrijeme ce pokazati, tako je kako je, treba graditi danas zivot, ne suzivot, sto je vrlo vazna cinjenica, suzivot je kurcina nametnuta, al' zivjeti je zakon, taj klik se mora dogoditi i sve ce biti bolje, pa nece BiH biti gora od Albanije, valjda. Ovdje raja prava.Banksy wrote:Kod Tuđmana jesu, nažalost.šrilančananin wrote:
Franjo Tudjman je najveci covjek moderne Hrvatske,
Nikakve afinitite za teritorijom BiH kod mene nikada nisu postojali
-
Bodkin
#6610 Re: Desavanja u Hrvatskoj
bice. kad se pojave novi srbi. sve sto ti treba je vanjski neprijateljstiv33 wrote:Franjo Tuđman je neka vrsta hrvatskog Georgea Washingtona. A da je pravio greške, a tko nije?
- stiv33
#6611 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ono drugo se slažem, a ovo prvo ne razumijemAspekt wrote:sranjica je uspio pomiriti cetnike i ustase a zavaditi Hrvate i BiH muslimane koji nikad nisu u istoriji imali nesuglasica .
neprijatelj nikad ne spavaBodkin wrote:bice. kad se pojave novi srbi. sve sto ti treba je vanjski neprijateljstiv33 wrote:Franjo Tuđman je neka vrsta hrvatskog Georgea Washingtona. A da je pravio greške, a tko nije?
- šrilančananin
#6612 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovo je pozitivna stvar, laze se , vara, kontrola kvalitete jos uvjek upitna.?U sljedećih sedam godina uložit će se 189 milijuna eura kako bi se potrošači bolje zaštitili. Hrvatski europarlamentarci istaknuli su kako bi se prevarom trebala smatrati i različita kvaliteta istih proizvoda u novim i starim članicama Unije.
'Prema posljednjem komisijinom pregledu potrošačkih uvjeta hrvatski građani među najlošije zaštićenim potrošačima u Europskoj uniji. Znanje građana o zakonima koji štite potrošače u našoj se državi pokazalo skromnim što Hrvatsku svrstava na alarmantno pretposljednje mjesto u Europskoj uniji. Tek 66 % hrvatskih potrošača reagira kada se smatraju oštećenima što je među najnižim postocima u Europskoj uniji', kazala je EU zastupnica Ruža Tomašić.
- šrilančananin
#6613 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Kanađanin Frank se doselio u Hrvatsku te je odlučio svoja zapažanja o Lijepoj našoj prenijeti u svome blogu Frank about Croatia, pročitajte koliko nas je dobro pročitao.
Hrvatska je kao turistička destinacija stvorila ime u svijetu te tako otvorila vrata posjetiteljima iz cijeloga svijeta. Međutim, od uobičajenih stereotipa koji „krase“ Hrvate, zamijećenih od turista, treba se zapitati koliko oni odgovaraju istini. Kanađanin Frank se doselio u Hrvatsku te je odlučio svoja zapažanja o Lijepoj našoj prenijeti na svome blogu Frank about Croatia uz pomoć svoje supruge Vere.
Evo nekoliko stvari koje bi, tvrdi Kanađanin, mogle naljutiti Hrvata. Sami procijenite koliko nas je dobro pročitao:
Ako ih nazovete Balkancima
Naime, Frank tvrdi da bi tijekom posjeta bilo preporučljivo ne oslovljavati Hrvate kao Balkance, kako bi se izbjegla pravdanja te duže rasprave s domaćinom. Iako smo geografski na tom području, Hrvati se prema Franku osjećaju bliži nekom drugom dijelu Europe.
Ako kažete da je Hrvatska u istočnoj Europi
Hrvatski domaćin će se vjerojatno upustiti u raspravu tvrdeći da smo povijesno te kulturološki bliži srednjoj Europi. Također bi mogao napomenuti da smo u usporedbi s ostalim socijalističkim zemljama, mogli bez ograničenja putovati izvan granica bivše države. Naposljetku, politički odnosi su s Rusijom „zahladili“ još davne 1955. godine.
Ako Hrvatsku nazovete Jugoslavijom
Frank napominje kako je Hrvatska bila dio Jugoslavije, međutim od raspada bivše države je ipak prošlo 23 godine.
Ako domovinski rat nazovete građanskim ratom
Ako izjavite da su ćevapi tradicionalno hrvatsko jelo
Ćevapi su jedno od najpopularnijih jela u Hrvatskoj, no nisu izvorno hrvatsko jelo. Ako turist zatraži objašnjenje, domaćin će objasniti kako je jelo izvorno iz Bosne.
Ako im nastavite puniti čašu.
Kao zahvalni prijatelji popit će je do kraja. I naravno, opiti će se. U Hrvatskoj, boca je na stolu i svi piju koliko im to odgovara.
Ako kažete da su hrvatski i srpski jezik isti
Ako ste stranac ne pomišljajte uspoređivati hrvatski i srpski jezik, ili reći da su isti. Kao što ne biste mogli reći da je norveški isti kao i švedski, objašnjava Kanađanin.
-
Aspekt
#6614 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovo je sve tacno . Ima toga jos . Ne samo da je tacno nego je prosjecan Hrvat spreman da se pobije s tobom ako mu slucajno kazes da je sa Balkana ( nego gdje je Hrvatska nego na Balkanu nije valjda u Skunadinaviji ili africi ) da je srpski i i hrvtaski jedan jezik ( naravno da su srpski i hrvatski jedan te isti jezik ) a to samo znaci da su hrvati iskompleksiran narod . Htjeli bi na silu da im drzava lezi izemdju Alpa i Rajne a da im je maternji jezik njemacki . Kompleksi .Nista drugo .
- šrilančananin
#6615 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vjeruj da jesu, imas sta protiv, nekakvu adekvatnu spoznaju da to mijenjas ili samo osvrt.?Aspekt wrote:Ovo je sve tacno . Ima toga jos . Ne samo da je tacno nego je prosjecan Hrvat spreman da se pobije s tobom ako mu slucajno kazes da je sa Balkana ( nego gdje je Hrvatska nego na Balkanu nije valjda u Skunadinaviji ili africi ) da je srpski i i hrvtaski jedan jezik ( naravno da su srpski i hrvatski jedan te isti jezik ) a to samo znaci da su hrvati iskompleksiran narod . Htjeli bi na silu da im drzava lezi izemdju Alpa i Rajne a da im je maternji jezik njemacki . Kompleksi .Nista drugo .
-
Aspekt
#6616 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nemem nista protiv nije mi je to zena ili dijete sta ti je covjece . moji najbolji prijatelji su Hrvati , doduse oni su vise Bosnaci i nemaju takvih problema u zivotu i ne tangira ih to . To je samo konstatacija , replika na ono sto si postavio .šrilančananin wrote:Vjeruj da jesu, imas sta protiv, nekakvu adekvatnu spoznaju da to mijenjas ili samo osvrt.?Aspekt wrote:Ovo je sve tacno . Ima toga jos . Ne samo da je tacno nego je prosjecan Hrvat spreman da se pobije s tobom ako mu slucajno kazes da je sa Balkana ( nego gdje je Hrvatska nego na Balkanu nije valjda u Skunadinaviji ili africi ) da je srpski i i hrvtaski jedan jezik ( naravno da su srpski i hrvatski jedan te isti jezik ) a to samo znaci da su hrvati iskompleksiran narod . Htjeli bi na silu da im drzava lezi izemdju Alpa i Rajne a da im je maternji jezik njemacki . Kompleksi .Nista drugo .
To je tako i s tim se zivi . Naravno nisu svi takvi ali veliki dio jeste . Pominjanje srpskog jezika i Jugoslavije i Balkana i Cigana i narodne muzike ...kao da im zdrav zub vadis . Zapjene . Neka ljudi zive u svom svijetu snova da Hrvatska nije Balkan .To nije krivicno dijelo . Samo u skoli iz geografije pardon zempljopisa njihova djeca zbog toga dobivaju jedinicu .
Slicna je stvar kada oni iz Duvna , Livna , Qouna , Suice , Kupresa kazu da su iz Hercegovine
- šrilančananin
#6617 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zasto ti mislis da ja imam problema ? Kljucno je postavio, a za to postoji velika vjerovatnost da ja tako ne razmisljam, zapravo cak i suprotno, teritorijalne podjele i takve stvari me niti najmanje ne zanimaju, a zanimljiv mi Kanadjanin.Aspekt wrote:Nemem nista protiv nije mi je to zena ili dijete sta ti je covjece . moji najbolji prijatelji su Hrvati , doduse oni su vise Bosnaci i nemaju takvih problema u zivotu i ne tangira ih to . To je samo konstatacija , replika na ono sto si postavio .šrilančananin wrote:Vjeruj da jesu, imas sta protiv, nekakvu adekvatnu spoznaju da to mijenjas ili samo osvrt.?Aspekt wrote:Ovo je sve tacno . Ima toga jos . Ne samo da je tacno nego je prosjecan Hrvat spreman da se pobije s tobom ako mu slucajno kazes da je sa Balkana ( nego gdje je Hrvatska nego na Balkanu nije valjda u Skunadinaviji ili africi ) da je srpski i i hrvtaski jedan jezik ( naravno da su srpski i hrvatski jedan te isti jezik ) a to samo znaci da su hrvati iskompleksiran narod . Htjeli bi na silu da im drzava lezi izemdju Alpa i Rajne a da im je maternji jezik njemacki . Kompleksi .Nista drugo .
To je tako i s tim se zivi . Naravno nisu svi takvi ali veliki dio jeste . Pominjanje srpskog jezika i Jugoslavije i Balkana i Cigana i narodne muzike ...kao da im zdrav zub vadis . Zapjene . Neka ljudi zive u svom svijetu snova da Hrvatska nije Balkan .To nije krivicno dijelo . Samo u skoli iz geografije pardon zempljopisa njihova djeca zbog toga dobivaju jedinicu .![]()
Slicna je stvar kada oni iz Duvna , Livna , Qouna , Suice , Kupresa kazu da su iz HercegovineSta ces pusti ih snovi i gluposti nisu zebranjeni .
- Havatar
#6618 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I Slovenci su Balkanci i to njihovo ponasanje otkad su u EU i pokazuje .sherbett wrote:zasto se uvlaciti u ikakve rasprave o navedenom![]()
Dovoljno je subotom otic u Best inema daljnje rasprave.
Svi bi da su celave opake face koje izgovaraju fraze na ekavici sa katastrofalno losim izgovorom i glume likove iz opakih srpskih filmova jer znaju da su purgerske iskompleksirane pi *
Problem je sto se pojam Balkana veze vise za neke kulturoloske odrednice , a sjever hrvatske tu bas i nije spadao. To je cinjenica. Nemrrs za varazdinca cistunca rec da je balkanac. On je prije slovenac i da se ne bi opekel nikad nish ne bu rekel.
- šrilančananin
#6619 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Mučno i dramatično izgledala je deložacija provedena u Ulici Kralja Petra Krešimira 8a u Karlovcu. Iz stana od 37,5 kvadrata izbačeni su umirovljenici Mirka Margeta Ozimec i njezin suprug Ivan.Sudsku ovršiteljicu osiguravalo je desetak policajaca, koji su, sada već bivše vlasnike, iz stana izveli u lisicama, Ivana krvave glave, a Mirku su doslovno iznijeli.
Novinari su svađu s policajcima pratili iz hodnika. Nismo vidjeli što se događalo, ali se čulo kako policajci nalažu supružnicima da uzmu osobne stvari i odmah napuste stan.
Oni su to odbijali pozivajući se na kojekakve zakone i svoja prava, tražeći barem odgodu. Nakon što su odbili poslušati i posljednju policijsku zapovijed da izađu sami, krenuli su im staviti lisice. Ivan je očito pružao otpor.
- Sram vas bilo. Ne dirajte mi Ivicu. Hitnu zovite, trebaju mi injekcije. Zovite novinare, neka vide - vikala je Mirka.
- Udario me nogom - zapomagao je Ivica.
- Koga ste udarili, tko ga je lupio, zašto ga lupate nogom, ima bolesno srce - govorila je Mirka.
Onda su je četvorica policajaca uhvatila za ruke i noge i odnijela do lifta, spustili je s osmog kata i unijeli u policijsku maricu. Ivan je hodao s rukama vezanima na leđima lisicama. Imao je krvavo čelo. I njega su uveli u policijska kola. Stigla je ekipa hitne medicinske pomoći, ali su u dogovoru s policajcima produžili prema policijskoj postaji gdje će ovršenim supružnicima pružiti pomoć.
Oni navodno žive od socijale od 950 kuna jer im mirovine odlaze na pokrivanje dugova od propalog trgovačkog obrta. Ipak, stan nisu izgubili od bankovnog kredita, već navodno sinovljeve pozajmice od treće osobe, čije su vraćanje jamčili stanom.
Iz udruge Stop deložacijama kažu da je od ovih supružnika digao pozajmicu u iznosu od 25.000 euta od kamatara S.L.
- Kamatar mu nije kredit isplatio u cijelosti već ga odmah umanjio za 5.000 na ime navodnih troškova obrade. Majka se u cijeloj priči našla zato jer je jamčila za pozajmicu svojim stanom, međutim kamatar je htio da se dug prema njemu ne uknjiži kao hipoteka nego kao kupoprodajni ugovor i iako je njen sin na kraju vratio tu pozajmicu, on to nije učinio u roku tri mjesca nego šest mjeseci, te je vratio 25.000, što kamataru nije bilo dovoljno - kažu u Stop korupciji dodajući kako se radi o sporu dvije fizičke osobe, a ne građana i banke ili kreditne zadruge, pa njihov dom ne mogu braniti ljudskim štitom, kako inače običavaju.
- stiv33
#6620 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sherbett wrote:
Problem je sto se pojam Balkana veze vise za neke kulturoloske odrednice , a sjever hrvatske tu bas i nije spadao. To je cinjenica. Nemrrs za varazdinca cistunca rec da je balkanac. On je prije slovenac i da se ne bi opekel nikad nish ne bu rekel.
Geografski ne, po ponašanju u mnogo čemu jesu.Havatar wrote: I Slovenci su Balkanci i to njihovo ponasanje otkad su u EU i pokazuje .
- animals
#6621 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hrvatska je spoj Balkana, Mediterana i neke srednjoistocne Evrope.. pa koliko je samo Balkanski Hrvata doslo iz Bosne..i svi oni vole Cecu..
- stiv33
#6622 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To je tačno. razlike između Hrvata su velike i drastične. Nedavno mi je jedan jaran iz varaždina pričao da je kao dijete mislio da su svo koji ne govore kaj u stvari srbi. Jbte onda se čudimo šešelju a kad to čisti hrvat kaže ostaneš bez texta.animals wrote:Hrvatska je spoj Balkana, Mediterana i neke srednjoistocne Evrope.. pa koliko je samo Balkanski Hrvata doslo iz Bosne..i svi oni vole Cecu..
-
Bodkin
#6623 Re: Desavanja u Hrvatskoj
stiv33 wrote:To je tačno. razlike između Hrvata su velike i drastične. Nedavno mi je jedan jaran iz varaždina pričao da je kao dijete mislio da su svo koji ne govore kaj u stvari srbi. Jbte onda se čudimo šešelju a kad to čisti hrvat kaže ostaneš bez texta.animals wrote:Hrvatska je spoj Balkana, Mediterana i neke srednjoistocne Evrope.. pa koliko je samo Balkanski Hrvata doslo iz Bosne..i svi oni vole Cecu..
- šrilančananin
- stiv33
#6625 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dok njegov savjetnik hvali srpsku ‘istinu’ o ratu, Josipović šuti
http://www.jutarnji.hr/britanski-povjes ... -/1156306/

http://www.jutarnji.hr/britanski-povjes ... -/1156306/