drugi put...
kolonizatori jedne planete naprave hinduistički panteon gdje su oni bogovi
Moderator: Chloe

Pooll wrote:Neko mi je nekad 2004 promijenio post...
Sta forumasi citaju?
pozzzz
Dobro me napomenu da ponesem CD na posao da pokušam izvaditi šta knjiga ..... još se nadam da je do mog readera koji inače zezaBlack swan wrote: drugi put...
kolonizatori jedne planete naprave hinduistički panteon gdje su oni bogovi
Da, steta sto se nase malo drustvance sa kviza raspalo, ali je lijepo vidjeti da smo bar jos negdje aktivni.Svejetorokenrol wrote:Čita se, čita, prijatelju iz zlatnih dana kviza književnost…sadmire wrote:malo je zabrinjavajuce da vec duze vrijeme niko nista ne pise ovdje. Valjda svi zaokupljeni citanjem!?
Bilo kako bilo, kod mene je trenutno aktuelan K. Follet sa Sunovratom divova, citak i pitak historijski roman, malo obimniji ali nista manje interesantan jer autor uspijeva veliki broj razlicitih likova uklopiti u povezanu i logicnu pricu.
Osim njega sam ponovo uzeo i Tajnu dzema od malina i uvijek se iznova ne mogu nacuditi kakav je genijalac Karim bio. Ne znam da sam se i susreo sa piscem koji moze fikciju na takav nacin prikazati kao stvarnost, da na osnovu njegovog pisanja ne bi ni pomislio da to nije dokumetaristicka proza.Samo sam skroz zapostavio internet, forumanje, bloganje i ostale virtualne karafeke. Uglavnom, jedna knjiga sedmično je obavezna, a sve ostalo može čekati.
![]()
Tajna džema od malina je remek djelo i žalosno je što se radi o prilično zapostavljenoj knjizi, tako da se pridružujem vašim preporukama, u nadi da će je još neko pročitati.
Čitao sam negdje da bi ove godine trebala biti izvedena i pozorišna predstava zasnovana na Karimovim pričama, što bi svakako vrijedilo pogledati. Ako ko ima preciznije informacije, nek’ javi raji ovdje.
Glede Turgenjeva, pročitao sam sve tek nakon što ga je Bukowski nahvalio u svojim djelima, i nisam se nimalo razočarao, naprotiv.
Samo mi je Gogolj ispred njega što se tiče smisla za humor i satire.
Trenutno čitam 2666, Roberto Bolaño. Trebaće mi malo više od hefte da završim, ali na kraju krajeva nije jedna knjiga, već pet, tako da imam izgovor.Već je mogu preporučiti, iako sam tek na pola puta.
Sto liVijetnamac13 wrote:karahasan je kuja od covjeka
Vijetnamac13 wrote:karahasan je kuja od covjeka
Zbog čega?Black swan wrote:prestao sam na pola čitati dekameron i u potrazi za izgubljenim vremenom
šta je reći?
kao pisac, dobar jedrugacetvrtina wrote:Vijetnamac13 wrote:karahasan je kuja od covjeka
zastooo?
kao pisac, dobar jeVijetnamac13 wrote:drugacetvrtina wrote:Vijetnamac13 wrote:karahasan je kuja od covjeka
zastooo?
miss v wrote:opa!sadmire wrote:SARTR priprema pozorisnu predstavu po Tajni dzema od malina i to im je najambiciozniji projekat u ovoj sezoni, a mislim da to Karim i njegovo djelo i zasluzuju.
Premijera bi trebala biti negdje krajem februara a rediteljica je, ako se ne varam, Selma Spahic. Ne znam ko sve cini glumacku postavu, ali sam siguran da ce predstavu vrijediti pogledati.drugacetvrtina wrote:miss v wrote:opa!sadmire wrote:SARTR priprema pozorisnu predstavu po Tajni dzema od malina i to im je najambiciozniji projekat u ovoj sezoni, a mislim da to Karim i njegovo djelo i zasluzuju.
Nadam se tome, jer zaista punooo obecava