SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#6601 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

u 15:00 ispit, znaci ne mogu nikako :(

hajte u nedjeljuuuuuuuuuuuuu 24. :D :D :D
drekalica28

#6602 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

alica.k wrote:moze biti da su druge kapi, posto ima vise lijekova za obje te bolesti (mada sumnjam da ima puno razlike medju njima).

drekalice, healthy mix je onaj bourjois puder, kosta nekih 25KM, ja sam koristila samo onaj originalni, serum sam probala tester i to je to.
ja sam bas bas masna i nakon jedno 4-5 sati bi se zasjajila...
to sam jučer skužila u radnji.
haj vidjet ću, možda probam. kontam još da se posavjetujem za kozmetičarkom a onda u šoping. :D
hvala ti. :)
mimsy

#6603 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

@plavooka vidim na blogu imas catrice mineralni,kakav je?Kontala sam ga kupiti,al ne znam nikog ko je probao pa se ne usudjujem.Inace sam malo masna,ali nista pretjerano.Hoce li mi spasti sa lica u ovim vrucim danima koji slijede?
nera18

#6604 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

uzmi minerale ako imas volje nanositi ih
ja koristim meow, mad minerals ili avon
super su stvarno za tvoj tip koze

revlon color stay ce ti takodjer odgovarati takodjer...
mf lasting takodjer... al je u pitanju ipak malo tezi puder...
mimoza

#6605 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimoza »

da li se mogu za sminkanje prijaviti i ove koje se tek uce? pa da dodju da gledaju i utvrde gradivo od vas profesionalaca, i pokupe poneki trik? :)

jos jednom hvalaa na gomili savjeta, koji su mi pomogli, i pomazu svakodnevno.

ova mi tema, kao i njega koze, uljepsava dan :* svim curama
Beatr1x

#6606 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Beatr1x »

Nadinka wrote:
nera18 wrote:hahahaha, jel nam sad i to treba
hahahahahahah kako se ismijah :lol: :-D
Pa PArtizanka je u pravu, vidis kako smo ovdje sve dobre ucenice, kako ko napise da nesto treba, sve to kupujemo, kladim se da prije dva mjeseca ni 10 posto ovdje djevojaka niej imalo blending brush ( ni ja), ili podlogu za sjene, ova tema ima moc nad nama :)
ziva istina! ja do prije mjesec-dva sam sminku nanosila uglavnom prstima, i imala jedan poveci neseser u koji mi je mogla stati sva sminka + lakovi za nokte, ogledalo za sminkanje i tako to. lakovi su delozirani, a neseser se vise ne moze zatvoriti :D od cetkica, podloga za lice, za oci, olovka vaka, naka... :)

btw, ova prica o kapima za oci od kojih rastu trepuske... na US trzistu sad ima neki kao serum za rast trepavica, zove se Latisse, i citala sam da je to zapravo nastalo tako sto je neko primjetio da od kapi protiv neke bolesti rastu trepuske k'o lude. al' nuspojave su pojacana smedja pigmentacija, ne samo zjenice vec i koze oko ociju u nekim slucajevima :-? ja sam happy s mojim trepuskama, al' ko je zainteresovan moze proguglat malo. brooke shields ih reklamira ja mislim :)
alica.k

#6607 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

da beatrix, to je lijek lumigan o kojem smo bjb i ja pricale :D doduse preko privatnih poruka :D
plavooka

#6608 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

mimsy wrote:@plavooka vidim na blogu imas catrice mineralni,kakav je?Kontala sam ga kupiti,al ne znam nikog ko je probao pa se ne usudjujem.Inace sam malo masna,ali nista pretjerano.Hoce li mi spasti sa lica u ovim vrucim danima koji slijede?
dobar ali samo za finalni touch poslje tekućeg pudera, dosta je lagan i slabo pokriva pa ga ne mogu koristit samog
Ako želiš baš mineralni puder u prahu a ne možeš kupovat na netu uzmi Avonov, kad se nanese s kabuki kistom i dobro utrlja u kožu može zamjeniti tekući puder i daleko je bolji od Catrice mineralnog

Revlon Color Stay je odličan za masnu i mješovitu kožu ali nikako nije jedan od "ljetnih" tekućih pudera jer je pretežak za toplije vrijeme a od Max Factorovog Lasting Performance pudera ( i Cream Puffa usput rečeno) sam liječila kožu mjesecima kakav mi je haos napravio - uz napomenu da mi lice uopšte nije podložno bubuljicama izazvanim kozmetikom ali me je uništio, i ne samo mene, forumi su prepuni sličnih iskustava
Pacificgirl

#6609 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

alica.k wrote:moze biti da su druge kapi, posto ima vise lijekova za obje te bolesti (mada sumnjam da ima puno razlike medju njima).

drekalice, healthy mix je onaj bourjois puder, kosta nekih 25KM, ja sam koristila samo onaj originalni, serum sam probala tester i to je to.
ja sam bas bas masna i nakon jedno 4-5 sati bi se zasjajila...
I ja sam se u zadnje vrijeme dosta sjajila, pogotovo ako ne stavim preko neki puder u kamenu, ali otkako sam kupila Loreal Triple Active kremu (za normalnu i mješovitu kožu) ja sam se preporodila. Uopšte se više ne sjajim, a nije mi isušena koža kao kod nekih matirajućih krema, štaviše divna je, nikad mi ten ljepši nije bio. :-D
Healthy mix sam jednom probala i to čudo meni više liči na obojenu kremu, i to meni premasnu ,nikako mi se nije svidio.
Ovaj puder mi je odličan (Maybelline Affinitone 24h) :

http://bloggfiler.no/zezilie.blogg.no/i ... 703557.jpg
alica.k

#6610 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ma ja sam se od HM osula al ja sam specifican slucaj.

ja volim taj dewy finish :) ovaj chanel vitalumiere aqua mi je stvarno genijalan :D
swirl

#6611 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Nedavno sam pocela koristiti ovaj puder:

Image

Iako sam bila skepticna, odlican je, i lice cijeli dan super bude sa ovim puderom, toplo preporucujem.
LONGMAN

#6612 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

hej koliko se licA razlikuju. Ja sam imala taj od maybelline, i poklonila kolegici, kao da sam neku masku imala na sebi :-?
LieToMe

#6613 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

treba mi preporuka za matirajuci puder u kamenu.

ovaj moj je pri kraju (manhattan soft compact powder 0), sad bih uzela neki sa mat efektom ali posto na lice u zadnje vrijeme ne stavljam nista (znaci nikakav tecni puder), samo povremeno onaj korektor iz oriflame-a (koji sam pohvalila).
znaci treba mi nesto proznacno, da matira (malo se celo sjaji) ne mora prekrivati...

preporuke :D
LONGMAN

#6614 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Image

Ja isto samo korektor, i njega. Bila mi se koza zasitila, i ljustila, malo odmorila i opet se njemu vratila. Za one pare dodje ga bas dosta, moze biti i po 8 mjeseci :)
Last edited by LONGMAN on 05/04/2011 14:50, edited 1 time in total.
nera18

#6615 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

mf?
LieToMe

#6616 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

nadjoh na neseseru recenziju za Bourjois Mineral Radiance Powder
http://www.neseser.hr/puder/2107-bourjo ... owder.html

zna li neko iz iskustva kakav je? po recenzijama je odlican ali me vise zanima iskustveno.
bez_ideje

#6617 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Ja malo svratila do cm-a XD
Nista spektakularno.....uzella essence mono sjenu mat tamno smedju,olovku za usne i nadjoh nesto simpaticno od catricea.....olovka i smudjge cetkica sa druge strane ...uzeh marino plavu,bas fina boja ispade...
Cini mi se da je ona catrice mono sjena -zuta.....pravo fino pigmentovana......jel je ima ko ,danas sam je mjerkala?

I sta im je u onom cm.u u titovoj.....nidje testera ni za sta......sve selotejpom poljepljeno,znam ja da ima nekulturne raje,al da nema testera za rumenilo ili bronzer :roll: :roll: :roll: ,ko ni za nove djidje od essenca,neka paleta gel tuseva...ne mozes ni otvoriti da vidis boje :shock:
i sa karticom su me iznervirali.....necu ja skakat ,evo kartica evo kartica.....poce kucat,ja vadim karticu,prevrce ocima.....kako ce sad...sta ce sad...
LieToMe

#6618 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

:lol: :lol:
a sto se tice cm-a ja sam prestala ici vise tamo, nakon onog odrona u alipasinoj, rekla sam sebi nece me vidjeti neko vrijeme. svratila samo ono kad sam trazila puder (mislim da sam pisala horor - za koji god sam poletila nema tester, pa ne mogu na nevidjeno kupit) kupila sam onu podlugu, jutros je nacela (onu sam prije nove godine nekad kupila) i mirna sam sad do ljeta.
u svakom slucaju :thumbup: za dm, u globalu su mi daleko usluzniji nego cm. a sto imam rijeci hvale za curu u kozmu u importaneu to je malo reci :thumbup:
alica.k

#6619 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

u kozmu su meni generalno fine cure, jedva cekam da se otvori ovdje u vogolendu kozmo :D kao...ovog mjeseca. budemo vidjeli.
eluna

#6620 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

VenomousV wrote:u 15:00 ispit, znaci ne mogu nikako :(

hajte u nedjeljuuuuuuuuuuuuu 24. :D :D :D

ok, sada definitivno:

ŠMINKERIJADA, 24.04.2011., sa početkom u 11.oo sati

GLAVNA ŠMINKERICA: VenomousV

Prisutni članovi sa teme:

1. VenomousV
2. Eluna
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Veno - mislim da nas je 8 sasvim ok???? barem za prvi put.

Dakle, prijave brojim od sad. Ostatak ekipe - ništa ne brinite - ovo je samo PRVA šminkerijada :-D
bez_ideje

#6621 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Upisite i mene :mrgreen:
eluna

#6622 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

ok, sada definitivno:

ŠMINKERIJADA, 24.04.2011., sa početkom u 11.oo sati

GLAVNA ŠMINKERICA: VenomousV

Prisutni članovi sa teme:

1. VenomousV
2. Eluna
3. Bez_Ideje
4.
5.
6.
7.
8.

Veno - mislim da nas je 8 sasvim ok???? barem za prvi put.

Dakle, prijave brojim od sad. Ostatak ekipe - ništa ne brinite - ovo je samo PRVA šminkerijada :-D
eluna

#6623 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

bez_ideje wrote:Upisite i mene :mrgreen:
:) upisano
Pacificgirl

#6624 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Ne morate pisati javno gdje eluna zivi, al recite bar koji dio grada da znam mogu li se organizovati da dodjem. :)
eluna

#6625 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

Pacificgirl wrote:Ne morate pisati javno gdje eluna zivi, al recite bar koji dio grada da znam mogu li se organizovati da dodjem. :)
poslala sam ti na pp :)
Post Reply