Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Nivelacija
#6601 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dajte preimenujte temu bosanci vs lazne svabe pa da se muski pokoljemo a ne na hinjaka ovako kvarko..ovaj pljucne bosnu, ovaj dijasporu i tako unedogled.
-
Suzie Q
#6602 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemoj mi samo reci da si ga nasao preko airbnbkonjislav wrote:Bio je englez sa stanom u Berlinu.512MB wrote:Zajebo ga je nas covjek
I da si platio unaprijed...
-
Fudo387
#6603 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa vooolim da perem sudje, al samo kinesko, ono stainless steel.512MB wrote:Salu na stranu Fudo, razumijem ja da skolovani i obrazovani momCovi zele na zapad da se ostvare, okusaju medju najboljima i iskoriste saMse koje im se tamo nude... al sta tebe buraz drzi u AmeriKi? Rintat po kafanama i furat nocne smjene po kineskim restoranima mozes brate i u BiH. Nothing personal sho kaze svabo, samo sam radoznao...Fudo387 wrote:Ja njemu nista ne vjerujem, cim zine slaze.pustopoljina wrote:Mene je megabajticni razocarao kao covjek i kao komunista...znaci, vozi nekog americkog zderaca benzina, a moze voziti teslu.
- DzordzHodzic
#6604 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Joj seljacke vam price, kad ono nesta pocne tudje pare rasporedjivat, dje je ko i kolko potrosio, bolje da je vam bolje da je tam, da je zabost nos u sve.
-
Seyfo
#6605 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja ne znam fakat sta bih sad da sam na moru. Jadranskom.
- haubica_i_to_teshka
#6606 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
kakva Austrija/Njemacka,treba to izbjegavati po svaku cijenu
eno, neki dan,zamalo mi kona glavu ne izgubi
eno, neki dan,zamalo mi kona glavu ne izgubi
- konjislav
#6607 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Craigslist i naravno da nisam ništa platio unaprijed.Suzie Q wrote:Nemoj mi samo reci da si ga nasao preko airbnbkonjislav wrote:Bio je englez sa stanom u Berlinu.512MB wrote:Zajebo ga je nas covjek![]()
Malo me izvozao sa Western Unionom i Moneygramom, ali nisam se ja dao. Kritične informacije potrebne da se uzmu pare mu nisam davao.
- konjislav
#6608 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Za sutra već imam još 9 stanova da zovem i zakazujem termin za pregledanje stana. Također sutra ćemo pokušati da me prijave kod rođaka na adresu za prvu pomoć. Ako mi to uspije, to će pomoći malo oko papirologije vezane za poreznu upravu i banku. Mada sam jučer otvorio bankovni račun i bez prijava boravka (mada su me zvali i provjeravali mi pasoš preko kamere) 
- konjislav
-
moonca
#6610 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kako sam shavtila, trenutno si kod rodjaka.
Budi oprezan da ne poljuljas familijarne odnose zbog par noci-- budi spreman da mu platis svaki trosak koji si napravio.
Ponudi,plati, ako nece da prihvati, onda si u redu.
Budi oprezan da ne poljuljas familijarne odnose zbog par noci-- budi spreman da mu platis svaki trosak koji si napravio.
Ponudi,plati, ako nece da prihvati, onda si u redu.
- MarlboroGold
#6611 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisu ništa bolji ni oni koji daju te informacije... zato se i javljaju ti drugi delegati i levati.DzordzHodzic wrote:Joj seljacke vam price, kad ono nesta pocne tudje pare rasporedjivat, dje je ko i kolko potrosio, bolje da je vam bolje da je tam, da je zabost nos u sve.
- Bluemore
#6612 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
KO god u igru ubaci westernunion Ili moneygram a ne znas gaSuzie Q wrote:Craigslist i naravno da nisam ništa platio unaprijed.konjislav wrote:512MB wrote:Zajebo ga je nas covjek
Nemoj mi samo reci da si ga nasao preko airbnb![]()
Malo me izvozao sa Western Unionom i Moneygramom, ali nisam se ja dao. Kritične informacije potrebne da se uzmu pare mu nisam davao.
- pustopoljina
#6613 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Najsigurniji si preko agencije za iznajmljivanje nekretnina.
Ovo sto ti je moonca rekla za boravak kod rodjaka, shvati to najozbiljnije.
Ovo sto ti je moonca rekla za boravak kod rodjaka, shvati to najozbiljnije.
- 512MB
#6614 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Od zena najbolji savjeti 
- uglavnomja
#6615 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
konjislav wrote:Za sutra već imam još 9 stanova da zovem i zakazujem termin za pregledanje stana. Također sutra ćemo pokušati da me prijave kod rođaka na adresu za prvu pomoć. Ako mi to uspije, to će pomoći malo oko papirologije vezane za poreznu upravu i banku. Mada sam jučer otvorio bankovni račun i bez prijava boravka (mada su me zvali i provjeravali mi pasoš preko kamere)
- muha_sa
#6616 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad se vrneš s mora javni se da mi cevape platišMelbourne_Australia wrote:E ko danas nije bio na skijanju, taj se fakat zajebao..Dan je bio savrsenstvo![]()
Sutra ujutru na remo par dana...Nema veceg meraka, kad zivis u BIH i sve ti je u zivotu onako kako treba...Jebala vas dijaspora i zohari
- HAVANA
#6617 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pu jebo mater kud ti adresu ne znam, sad bi ti 15 u cijeli s kajmakom i lukom poslo,ko onda dopunu... 
- muha_sa
#6618 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:Pu jebo mater kud ti adresu ne znam, sad bi ti 15 u cijeli s kajmakom i lukom poslo,ko onda dopunu...
ne treba ti veci sevap
-
espn
#6619 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jah, velike plate, dobar uređen sistem treba izbjegavati pod svaku cijenu. I ostati u Bosni, brlogu od države i evropskom Kongu.haubica_i_to_teshka wrote:kakva Austrija/Njemacka,treba to izbjegavati po svaku cijenu
eno, neki dan,zamalo mi kona glavu ne izgubi![]()
- haubica_i_to_teshka
#6620 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Et' vidish, u Kongu bi stan nashao bez problema, a tamo sve uredjeno pa ne mozeespn wrote:haubica_i_to_teshka wrote:kakva Austrija/Njemacka,treba to izbjegavati po svaku cijenu
eno, neki dan,zamalo mi kona glavu ne izgubi![]()
Jah, velike plate, dobar uređen sistem treba izbjegavati pod svaku cijenu. I ostati u Bosni, brlogu od države i evropskom Kongu.
I josh da platu prima u eVrima
-
Suzie Q
#6621 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
KO god u igru ubaci westernunion Ili moneygram a ne znas gaBluemore wrote: Craigslist i naravno da nisam ništa platio unaprijed.
Ne samo to, gdje god traze pare ili kauciju prije potpisanog ugovora crno na bijelo ili pogledanog stana, je lopovluk.
Stotine nasih ljudi je nasjelo i ostalo i bez love i bez stana. Te prevare su toliko ceste da i policija zaprima prijave rutinski.
Pretpostavljam da je oglas na koji se konjislav javio izgledao otprilike ovako: imam stan u Berlinu koji je prazan jer zivim i radim u Londonu. Trazim nekog pouzdanog da boravi u njemu, steta da bude stan prazan, cijena je povoljna itd
- Rockefeller
#6622 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Javio se ja na jedan oglas i bila prica kao zivi u Rimu ovo ono. Ma jedu govna ba, lazu narod.
-
Suzie Q
#6623 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nszalost jos uvijek ima ljudi koji misle da su sreckovici sto su nasli takav oglas pa brze bolje poloze kaparu za stan. Posebno ovi nasi sto misle da koverta i pun novcanik rjesavaju probleme.Rockefeller wrote:Javio se ja na jedan oglas i bila prica kao zivi u Rimu ovo ono. Ma jedu govna ba, lazu narod.
Ne mislim ovdje na konjislava nego generalno
- stakasa
#6624 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
muha_sa wrote:Kad se vrneš s mora javni se da mi cevape platišMelbourne_Australia wrote:E ko danas nije bio na skijanju, taj se fakat zajebao..Dan je bio savrsenstvo![]()
Sutra ujutru na remo par dana...Nema veceg meraka, kad zivis u BIH i sve ti je u zivotu onako kako treba...Jebala vas dijaspora i zohari
Nema veceg meraka neg gladnog nahranit--pa bujrum
-
Melbourne_Australia
#6625 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vazda u zivotumuha_sa wrote:Kad se vrneš s mora javni se da mi cevape platišMelbourne_Australia wrote:E ko danas nije bio na skijanju, taj se fakat zajebao..Dan je bio savrsenstvo![]()
Nema veceg meraka neg gladnog nahranit--pa bujrum