Evo, sad cuanimals wrote:Izvadi postove,a ne pricaj napamet..seln wrote: Sjecam se ja tvojih tirada protiv Turaka, zena sa hidzabom, "zaostalih" muslimana...
na svakoj slicnoj temi ste ti i Commesaur sigurni gosti.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- seln
#6601 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Kareem Abdul
#6602 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Iran graniči s Afganistanom. Isto vrijedi i za Pakistan. Postoji li neki podatak o broju izbjeglica iz većinski muslimanskih zemalja koje ne graniče s Iranom a koje su zahvaćene ratom koji su tražili i dobili azil u Iranu, Rusiji i Kini?Krokodajl wrote:u Iranu živi 2 miliona izbjeglica iz Afganistana.Kareem Abdul wrote:Kad smo već kod muslimanski izbjeglica, koliko ih je završilo u Rusiji, Kini, Iranu i ostalim zemljama slobodnog svijeta?
S obzirom da je Iran direktno vojno umješan u rat u Siriji valjda su i primilo određen broj izbjeglica iz te zemlje.
- seln
#6603 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije tacno. Njemacki mediji ne "sugeriraju", vec informiraju, a njemacki gradjanin ne vjeruje politicarima na casnu pionirsku.fridmann wrote:Njemackoj javnosti se konstantno sugeriralo ad nece doci do Brexita, rezultat se zna, isto tako da su svi oni koji ne misle kao pojedini da su oni populisti, a trenutno u Njemackoj ima ca. 30% populista,seln wrote:Nije on nikoga usutkao, njemacka javnost ga i dalje smatra idiotom.fridmann wrote: Swabe je usutkao sa samo jednim telefonskim pozivom.
sugerirano im je ad je bilo pametno da dovede ili puste toliki broj izbjeglica bez kontrole na granici,
rezultat u medjuvremenu znamo, koban je,
a mi bi sada, haman nas 2 miliona u bosni htjeli da peremo mozgove Amerikancima sta bi oni trebali da biraju, tim 100 miliona Amera.
Da ponovo pitam, kavog hajra smo imali od mrkog Obame?
Sve u svemu i bilo kako da bilo, moramo postovati volju Americkog naroda a ne da se mi pravimo u tolikoj mjeri blesavi
a u sustini smo najblesaviji, pogledajmo si samo nasu politicku ili bilo koju drugu situaciju.
A to "mrkog Obame" mi jasno govori da si rasist.
- animals
#6604 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Onda pogledj sta se pise danas u Njemackoj..seln wrote: Nije tacno. Njemacki mediji ne "sugeriraju", vec informiraju, a njemacki gradjanin ne vjeruje politicarima na casnu pionirsku.
od kupovine putovnica, rodni listova do diploma..
sve u sirijskoj ambasadi..
- insomnia78
#6605 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
[emoji23]Krokodajl wrote:Jesul ti prišili zvijezdu ?Jack Be Nimble wrote:I na kraju svega ja zavrsi u marici sinoc. Al dobro je, oni koji su bili zatvoreni na aerodromu bili su pusteni da udju u Ameriku. Pustili i nas nakon sat vremena.
- fridmann
#6606 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije tacno. Njemacki mediji ne "sugeriraju", vec informiraju, a njemacki gradjanin ne vjeruje politicarima na casnu pionirsku.seln wrote:Njemackoj javnosti se konstantno sugeriralo ad nece doci do Brexita, rezultat se zna, isto tako da su svi oni koji ne misle kao pojedini da su oni populisti, a trenutno u Njemackoj ima ca. 30% populista,fridmann wrote:seln wrote: Swabe je usutkao sa samo jednim telefonskim pozivom.
sugerirano im je ad je bilo pametno da dovede ili puste toliki broj izbjeglica bez kontrole na granici,
rezultat u medjuvremenu znamo, koban je,
a mi bi sada, haman nas 2 miliona u bosni htjeli da peremo mozgove Amerikancima sta bi oni trebali da biraju, tim 100 miliona Amera.
Da ponovo pitam, kavog hajra smo imali od mrkog Obame?
Sve u svemu i bilo kako da bilo, moramo postovati volju Americkog naroda a ne da se mi pravimo u tolikoj mjeri blesavi
a u sustini smo najblesaviji, pogledajmo si samo nasu politicku ili bilo koju drugu situaciju.
A to "mrkog Obame" mi jasno govori da si rasist.[/quote]
Ako kazes da njemacki gradjani ne vjeruju na casnu pionirsku..pa kako su onda i njih svrstali pod "liege presse" ,
i koliko je to bilo onih koji se tim petitima sluze, ko su ti gradjani.
Nesto se slabo osvrces na mnoga pitanja, imam utisak da si teski konzervativac...al' nej' se.
- raoul duke
#6607 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Situacija je idalje redovna, Trump samo ispunjava svoja predizborna obecanja.. 
- seln
#6608 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koji od nekoliko stotina dnevnih, sedmicnih i mjesecnih publikacija mislis?animals wrote:Onda pogledj sta se pise danas u Njemackoj..seln wrote: Nije tacno. Njemacki mediji ne "sugeriraju", vec informiraju, a njemacki gradjanin ne vjeruje politicarima na casnu pionirsku.
Koje citas redovno ili povremeno?
"Krone Zeitung " se ne broji, to je austrijski.
I pise se "rodniH listova".
- fridmann
#6609 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Prosle nedelje jedan ipak renomirani Njemacki novinar, mislim da se zove Jefresen Joope iz renomiranog Njemackog lista "Die Zeit"raoul duke wrote:Situacija je idalje redovna, Trump samo ispunjava svoja predizborna obecanja..
a jos ljevicar: veli, jedino rjesenje ukloniti Donalda je atentat na njega.
Molim te lijepo, moze biti taj Joope sat hoce, valjda zivimo u demokrstkom sistemu i moramo volju vecine postovati,
i nasha SDA vecina cini najvece sranje pa se iapk postuje vecina birackog tijela.
Uostalom, ko smo uopste mi da se mozemo sa bilo kime porediti a kamo li nekome savjete dijeliti.
- animals
#6610 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nista..zaboraviseln wrote:Koji od nekoliko stotina dnevnih, sedmicnih i mjesecnih publikacija mislis?animals wrote:Onda pogledj sta se pise danas u Njemackoj..seln wrote: Nije tacno. Njemacki mediji ne "sugeriraju", vec informiraju, a njemacki gradjanin ne vjeruje politicarima na casnu pionirsku.
- seln
#6611 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Njemacka stampa (bar onaj seriozni dio) ne izvjestava u interesu gradjanina, vec istinu.fridmann wrote:
Dali si siguran da njemacka stmapa pise i izvjestava bash uvjek u interesu njemackog gradjanina?
Dali se mozes prisjetiti izvjestaja iz istocne Ukrajine i kakav je korak poduzela Njemacka drzavna TV mreza, tacnije receno ZDF?
Ok sorry za mrkog Obamu, nazovimo ga "Bleichgesicht", bjelac, dali je i bjelac rasisticki poduhvat?
Ako kazes da njemacki gradjani ne vjeruju na casnu pionirsku..pa kako su onda i njih svrstali pod "liege presse" ,
i koliko je to bilo onih koji se tim petitima sluze, ko su ti gradjani.
Nesto se slabo osvrces na mnoga pitanja, imam utisak da si teski konzervativac...al' nej' se.
ZDF pratim redovno, ali ipak ne mogu evocirati nekoliko godina programa.
Nije "poduhvat", vec "pojam".
Nije "liege presse", vec "lügenpresse" i tim izrazom se sluze sljedbenici AfD.
I stvarno ne znam sta su "petiti"...da nisi mislio francusku rijec "petit"?
- fridmann
#6612 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ostavimo austrijance po strani...seln wrote:Koji od nekoliko stotina dnevnih, sedmicnih i mjesecnih publikacija mislis?animals wrote:Onda pogledj sta se pise danas u Njemackoj..seln wrote: Nije tacno. Njemacki mediji ne "sugeriraju", vec informiraju, a njemacki gradjanin ne vjeruje politicarima na casnu pionirsku.
- Stern
- Spiegel
- Frankfurter runschau
- SZ
. Die Zeit
- BMP
- HNA
itd.itd
oni su jako dobri po pitanju politickih kretanja u svijetu i unutar njemacke, kriticni a istodobno i jako objektivni.
- Kikibombona
#6613 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Padaju po arapskim drzavama i po arapskom narodu. Da li bi tebi bilo svejedno da sutra Amerika izroka po Tuzli, srusi pola grada i pobije 5 000 pripadnika tvoga naroda?insomnia78 wrote:Koje padaju dje, po Londonu, Madridu, Briselu, Nici? Posto su ovi sijaci smrti po Evropi mahom rodjeni i odrasli tu. Evropa postaje talac muslimana zbog svog liberalizma i politicke korektnosti. Pazi sta crtas, sta pricas, jedes, kako se oblacis da ne bi uvrijedio komsiju koji te gleda kao manje vrijedno smece koje ce zavrsiti u dnu dzehenema i koje treba udarati po usima dje i kako stignes. Ljudima je pun kurac toga, ljudima je i pun kurac arapa.Kikibombona wrote:A da li ih radikalizuju bombe koje padaju na njihove drzave, njihov narod, njihove domove i porodice...?insomnia78 wrote:Muslimane ne radikalizuju Trampove niti bilo cije druge odluke i postupci. Nego kojekakvi ucenjaci i sejhovi. U evropi im ljudi maksimalno izlaze u susret pa im ovi opet vracaju napadima, radikalizacijom i kojekakvim sranjima.
Da nisi pretjerao sa uvecanim?
Evropljani fini i tolerantni, Arape tretiraju kao jednako vrijedne, a Arapi otresiti i agresivni, Evropljane tretiraju kao manje vrijedne!?? Da nisi pretjerao?
- Krokodajl
#6614 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pravit ćete Sandersa od gline

- raoul duke
#6615 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cuj Sanders, pa taj je otpuhao cim je Clintonki dao podrsku...
- insomnia78
#6616 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Rokaju po Alziru, Maroku, Tunisu ili iz kojih vec su ovi vukojebina?Kikibombona wrote:Padaju po arapskim drzavama i po arapskom narodu. Da li bi tebi bilo svejedno da sutra Amerika izroka po Tuzli, srusi pola grada i pobije 5 000 pripadnika tvoga naroda?insomnia78 wrote:Koje padaju dje, po Londonu, Madridu, Briselu, Nici? Posto su ovi sijaci smrti po Evropi mahom rodjeni i odrasli tu. Evropa postaje talac muslimana zbog svog liberalizma i politicke korektnosti. Pazi sta crtas, sta pricas, jedes, kako se oblacis da ne bi uvrijedio komsiju koji te gleda kao manje vrijedno smece koje ce zavrsiti u dnu dzehenema i koje treba udarati po usima dje i kako stignes. Ljudima je pun kurac toga, ljudima je i pun kurac arapa.Kikibombona wrote: A da li ih radikalizuju bombe koje padaju na njihove drzave, njihov narod, njihove domove i porodice...?
Da nisi pretjerao sa uvecanim?
Evropljani fini i tolerantni, Arape tretiraju kao jednako vrijedne, a Arapi otresiti i agresivni, Evropljane tretiraju kao manje vrijedne!?? Da nisi pretjerao?
- Krokodajl
#6617 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Grab em by the pussyraoul duke wrote:Cuj Sanders, pa taj je otpuhao cim je Clintonki dao podrsku...
- seln
#6618 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pitanje je bilo upuceno @animals, ali nema veze...fridmann wrote:Ostavimo austrijance po strani...seln wrote: Koji od nekoliko stotina dnevnih, sedmicnih i mjesecnih publikacija mislis?
- Stern
- Spiegel
- Frankfurter runschau
- SZ
. Die Zeit
- BMP
- HNA
itd.itd
oni su jako dobri po pitanju politickih kretanja u svijetu i unutar njemacke, kriticni a istodobno i jako objektivni.
i sve ove novine citas redovno ili povremeno?
Blago tebi, stvarno imas puno slobodnog vremena, ja samo Spiegel citam redovno,a Süddeutsche i FAZ povremeno.
No, cude me dvije stvari: citas Spiegel und Stern, a imas takav stav? I jos nisi naucio njemacki pravopis?
- seln
#6619 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Like a bitch!Krokodajl wrote:Grab em by the pussyraoul duke wrote:Cuj Sanders, pa taj je otpuhao cim je Clintonki dao podrsku...
- Krokodajl
#6620 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne bi do ovog došlo da je Romney onomad pobjedio, hoće Amerikanci opet Obamu, eto vam sad
Na sljedećim će trandža pobjedit, onaj Liverpul šaptač wikiliksu.
2012 ko god je podržao Romneya proglašen šovinistom i rasistom, ko ne glasa za crnca mrzi crnce, eno i na Oscaru sada u svakoj kategoriji po crnac, prošli put bojkotovaše dodjelu.

Na sljedećim će trandža pobjedit, onaj Liverpul šaptač wikiliksu.
2012 ko god je podržao Romneya proglašen šovinistom i rasistom, ko ne glasa za crnca mrzi crnce, eno i na Oscaru sada u svakoj kategoriji po crnac, prošli put bojkotovaše dodjelu.
-
archi_a
#6621 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Čisto zbog korektnosti. Neki sve vrijeme koriste pojam "volje većine" u SAD-u. Važno da se zna da je Trampova protukandidatkinja imala brojčano više glasova, ali njihov elektorski sistem se razlikuje od uobičajnog izbornog sistema.
Klintonova je dobila 59.300.000 glasova, a Donald Tramp 59.150.000 glasova. Dakle nije večina, nije čak ni natpolovična i ima ko da digne glas.
Vrlo brzo će se dokazati da je sistem vrijednosti, običajnog prava, ustava i zakona, puno jači od ovog lika.
Ili će se on promijeniti ili će ga sistem pojesti.
A vezano za nuklearke.... Da li neki od vas stvarno mislite da nije instalirana komandna kontrola i kontrola provjere naredbi i da je aktiviranje nuklearke u rukama jednog čovjeka, pa makar se on zvao i George Washington

Klintonova je dobila 59.300.000 glasova, a Donald Tramp 59.150.000 glasova. Dakle nije večina, nije čak ni natpolovična i ima ko da digne glas.
Vrlo brzo će se dokazati da je sistem vrijednosti, običajnog prava, ustava i zakona, puno jači od ovog lika.
A vezano za nuklearke.... Da li neki od vas stvarno mislite da nije instalirana komandna kontrola i kontrola provjere naredbi i da je aktiviranje nuklearke u rukama jednog čovjeka, pa makar se on zvao i George Washington
- arzuhal
#6622 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da je taj Džordž Vašington kakav stvarno važan lik, da je bio pametan i pričao mudro, ne bi ga metnuli na novčanicu od 1 $. A mi smo Andrića stavili na dvije stoje, pajdo.
- fridmann
#6623 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisam ni rekao ad to sve redovno citam, sem da se moze povremeno prelistati a da se omakla greska u pravopisu, mislim da ne mijenjaseln wrote:Pitanje je bilo upuceno @animals, ali nema veze...fridmann wrote:Ostavimo austrijance po strani...seln wrote: Koji od nekoliko stotina dnevnih, sedmicnih i mjesecnih publikacija mislis?
- Stern
- Spiegel
- Frankfurter runschau
- SZ
. Die Zeit
- BMP
- HNA
itd.itd
i sve ove novine citas redovno ili povremeno?![]()
Blago tebi, stvarno imas puno slobodnog vremena, ja samo Spiegel citam redovno,a Süddeutsche i FAZ povremeno.
No, cude me dvije stvari: citas Spiegel und Stern, a imas takav stav? I jos nisi naucio njemacki pravopis?
svrhu teme, itekako si mogao naslutiti, posebno kod "lügepresse",kao da je to uopste bitno,
diskusija se svodila na nesto drugo a to je koliko nijemci korektno izvjestavaju,
i zanemario si da se ZDF morao javno ispricati za jednostrano izvjestavanje u Ukrajini.
Uostalom, tema je taj hiperaktivni Tramp koji naime nama ne ide u prilog.
Sta mi imamo sa njim i on sa nama, a razumijem dovoljno njemacko mnjenje da bi mogao osuditi njihovu reakciju i zmizdrenje,
sem da se Tramp ne obazire bash toliko za svojim zemljacima.
Ali mi, sta bi mi htjeli sa tim Donaldom?
Nista, sem da savijemo usi i cekamo Boziju sudbinu.
-
archi_a
#6624 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Imaju drugačiji sistem vrijednosti, šta'šarzuhal wrote:Da je taj Džordž Vašington kakav stvarno važan lik, da je bio pametan i pričao mudro, ne bi ga metnuli na novčanicu od 1 $. A mi smo Andrića stavili na dvije stoje, pajdo.
- fridmann
#6625 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ok. nije imao podrsku vecine,archi_a wrote:Čisto zbog korektnosti. Neki sve vrijeme koriste pojam "volje većine" u SAD-u. Važno da se zna da je Trampova protukandidatkinja imala brojčano više glasova, ali njihov elektorski sistem se razlikuje od uobičajnog izbornog sistema.
ali, prenesimo to na nashe podneblje, SDA ubire nekih 300.000 glasova, dakle vecina,
ko ih mahom bira, BiH neurbana podrucja...neznam koliko je to pametno da nam mahom kocijasi i pastiri kroje gace.