Republika Turska
- perfekcionista1
#6601 Re: Republika Turska
Bosnjaci retardirani, pustite sad Baketa seljaci, treba da nam svima bude zao zbog ovoga sto se desilo. Turski narod ovo nije zasluzio a pogotovo ne Erdogan, covjek koji je od Turske napravio ekonomsku silu. Ovim i mi gubimo velikog prijatelja, vjerovali ili ne od Turske smo imali znacajne pomoci. Hebo vas bake u mozak glupi, samo vam do sprdnje a nemate hljeba u kuci.
Last edited by perfekcionista1 on 15/07/2016 23:49, edited 1 time in total.
- Ajatolah_
#6602 Re: Republika Turska
Naša AlJazeera opširno izvještava već satak, imali su i jedno javljanje novinara iz Turske, a trenutno govori nekakav analitičar...
- sema911s
#6603 Re: Republika Turska
a ko ih je napravio jakimAhmetShabo wrote:TURSKA JE JEDNOSTAVNO PREJAKA BILA DA BI TO ZAPAD GLEDAO. NIKOM DUZNI, CAK SU POCELI ONI DA POSUDJUJU. GRADE TUNELE POD VODOM, EKONOMSKA SILA SU BILI. NARAVNO SAD IDE NOVA SIRIJA ILI IRAK.
- mO k3
#6604 Re: Republika Turska
Kažu ne valja se izmedju dva bajrama ženiti , kako god izmedju bajrama je .... U prevodu ne ženi seJThomas wrote:ne valja kažu vojni puč između dva bajrama...
-
elcaliente
#6605 Re: Republika Turska
Nece on u Njemacku, nije na dobrom glasu tamo, moze se reci da ga mrze od onda kada je poceo sa onim glupostima oko tuzbi i zabrana.fosna2014 wrote:Erdogan in airplane, refused landing at #Istanbul, now trying to seek asylum in Germany, US defense officials say
- insomnia78
#6606 Re: Republika Turska
Je l to vazi i za Assada?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa hoćemo li stajati iza demokratije i demokratskih načela u 2016 ili ne? Ako postaviš post i kao motiv podrške pučistima staviš navodni islamizam partiji koja je dobila preko 50% na regularnim izborima, pritom pogaziš sva civilizacisjka dostignuća, onda jedino logično objašnjenje je islamofobija,Chmoljo wrote:de sjašite malo i pokušajte pratiti šta se dešava...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Vidi islamofoba što izlaze iz svojih rupa.
pokušavaju se analizirati stvari za koje se i ne zna kakve će ispasti. optužuju se ljudi ovdje da su četnici (bogtevidio ČETNICI, jestel pri zdravoj pameti?!) zato što iz ovih ili onih razloga napišu nešto što se ne uklapa u određenu viziju pojedinaca.
a novija turska istorija puna vojnih udara![]()
koliki bi tek "čifut" Ataturk bio...
S moje sokoćalo
- kamberovica polje
#6607 Re: Republika Turska
Što onda nije mijenjao ustav ako mu ne odgovara? Ovo što vojska radi je prema ustavu zemlje.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa hoćemo li stajati iza demokratije i demokratskih načela u 2016 ili ne? Ako postaviš post i kao motiv podrške pučistima staviš navodni islamizam partiji koja je dobila preko 50% na regularnim izborima, pritom pogaziš sva civilizacisjka dostignuča, onda jedino logično objašnjenje je islamofobija,
- AhmetShabo
#6608 Re: Republika Turska
da je tebi da zivis u jedno turskoj, koju je vodio erdogan. Da je tebi, ne bi visio na forumu, ne bi imao vremena, sad bi bio na ljetovanju negdjehrasno38 wrote:Tamo gdje je vlast korumpirana i to se vidi iz aviona a izborima se ne moze skinuti obicno kroz istoriju to je radila voska sa vojnim udarima. Naravno bilo je i obratnih situacija gdje su diktatori pomocu vojske dolazili na vlast. Evo npr. u BiH kad otvoris bilo koji forum, portale, klince..palce naci ces kako ova vlast ne valja, kako nas krade, kako ovo ili ono ali glupi narod daje podrsku ljudima koji im uzimaju iz dzepova....e u normalnoj drzavi onda lijepo izadje vojska, uhapsi stoku i stanje se vrati na kakvu takvu normalu.
-
Howitzer
#6609 Re: Republika Turska
Narod masovno treba izači na ulice i dati punu podršku Erdoganu, ako vojska krene brutalno prema civilima i sa ubijanjem onda je ta vojska narodna isto kao Sirijska vojska prema svom narodu...
- animals
#6610 Re: Republika Turska
Nijemci javljaju da je velika mogucnost gradjanskog rata u Turskoj..
- karanana
#6611 Re: Republika Turska
evo erde live ponovo. ici ce da se pridruzi ljudima na ulicama.
dobra voditeljica.
dobra voditeljica.
- Herr Flick
#6612 Re: Republika Turska
Nek sleti u Sarajevo kod Baketaelcaliente wrote:Nece on u Njemacku, nije na dobrom glasu tamo, moze se reci da ga mrze od onda kada je poceo sa onim glupostima oko tuzbi i zabrana.fosna2014 wrote:Erdogan in airplane, refused landing at #Istanbul, now trying to seek asylum in Germany, US defense officials say
- Janjicar
#6613 Re: Republika Turska
Pa ne mogu da vjerujem kompleks ljudi i psihicko stanje osoba koji se non-salantno zaebavaju s ovakvom situacijom.
Bez obzira Turska, Italija, Grcka ili Srbija ovo stanje je veoma opasno, ako krene naopako otici ce hiljade zivota u nepovrat. Koji su god razlozi i sta god bilo nadam se da ce se sto prije smiriti!
Bez obzira Turska, Italija, Grcka ili Srbija ovo stanje je veoma opasno, ako krene naopako otici ce hiljade zivota u nepovrat. Koji su god razlozi i sta god bilo nadam se da ce se sto prije smiriti!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6614 Re: Republika Turska
lafo ja kreno nešto pisati... a onda se sjetim Erdoganovih metoda i skontam da nije bio lud:Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa hoćemo li stajati iza demokratije i demokratskih načela u 2016 ili ne? Ako postaviš post i kao motiv podrške pučistima staviš navodni islamizam partiji koja je dobila preko 50% na regularnim izborima, pritom pogaziš sva civilizacisjka dostignuča, onda jedino logično objašnjenje je islamofobija,
Drvosječo, nazovi još nekoga četnikom i letiš na duže hlađenje
P.S. ne zajebavam se.
-
Mohamad Sissoko
#6615 Re: Republika Turska
perfekcionista1 wrote:Bosnjaci retardirani, pustite sad Baketa seljaci, treba da nam svima bude zao zbog ovoga sto se desilo. Turski narod ovo nije zasluzio a pogotovo ne Erdogan, covjek koji je od Turske napravio ekonomsku silu. Ovim i mi gubimo velikog prijatelja, vjerovali ili ne od Turske smo imali znacajne pomoci. Hebo vas bake u mozak glupi, samo vam do sprdnje a nemate hljeba u kuci.
- Šveđanin
#6616 Re: Republika Turska
#BREAKING TURKISH PRESIDENT: TURKEY WON'T BE GOVERNED FROM PENNSYLVANIA, [THE STATE WHERE IMAM GULEN LIVES]
- klaki
#6617 Re: Republika Turska
u ovakvik situacijama se nikakvom klaunu ili pijunu ne daje podrskaHowitzer wrote:Narod masovno treba izači na ulice i dati punu podršku Erdoganu, ako vojska krene brutalno prema civilima i sa ubijanjem onda je ta vojska narodna isto kao Sirijska vojska prema svom narodu...
nego se podrska daje miru i slobodi
narod treba da bude ujedinjen
valjda su toliko pametni
- mO k3
#6618 Re: Republika Turska
Gdje gledaš ?karanana wrote:evo erde live ponovo. ici ce da se pridruzi ljudima na ulicama.
dobra voditeljica.
- jao_situacije
#6619 Re: Republika Turska
šuplja, srušili bi ga dosadHerr Flick wrote:Ako je to tacno treba ocekivat par F-16 aviona uskoro u zraku kraj njegafosna2014 wrote:Erdogan in airplane, refused landing at #Istanbul, now trying to seek asylum in Germany, US defense officials say
- Fantassin
#6620 Re: Republika Turska
Islamisti na aparatima sekularisti na tenkovima da vidimo kako ce to proci 
-
mario001
#6621 Re: Republika Turska
70 miliona ljudi je to, nisu poznati kao mirni basJanjicar wrote:Pa ne mogu da vjerujem kompleks ljudi i psihicko stanje osoba koji se non-salantno zaebavaju s ovakvom situacijom.
- Drvosjeca iz Dejcica
#6622 Re: Republika Turska
Pa pitam se i ja? Kada smo to odustali od tih svetih principa?insomnia78 wrote: Je l to vazi i za Assada?
S moje sokoćalo
Samo jedna opaska, bilo bi lijepo da znamo da li moderatori i administratori kada ostavljaju komentare to ostavljaju kao obični forumaši ili kao adminstratori/moderatori.
- sema911s
#6623 Re: Republika Turska
erdogan, donio pare iz Njmacke, UK, Francuske, Amerike, on napravio avijone, tenkove, sve on sam on uzeo ao amerikana f16 i pravi ga, erdogan kopao tunel sve sam i to prije mrakka sve zavrsi,.,perfekcionista1 wrote:Bosnjaci retardirani, pustite sad Baketa seljaci, treba da nam svima bude zao zbog ovoga sto se desilo. Turski narod ovo nije zasluzio a pogotovo ne Erdogan, covjek koji je od Turske napravio ekonomsku silu. Ovim i mi gubimo velikog prijatelja, vjerovali ili ne od Turske smo imali znacajne pomoci. Hebo vas bake u mozak glupi, samo vam do sprdnje a nemate hljeba u kuci.
baci malo na finansikse izvjestaje odakle su pare u tursku dolazile od 1980,., prvih par stranica,.
- karanana
#6624 Re: Republika Turska
jazeera. evo ga sad uzivo bez mobitela nego preko normalnog prenosa.mO k3 wrote:Gdje gledaš ?karanana wrote:evo erde live ponovo. ici ce da se pridruzi ljudima na ulicama.
dobra voditeljica.
- insomnia78
#6625 Re: Republika Turska
Pa kao obicni forumasiDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa pitam se i ja? Kada smo to odustali od tih svetih principa?insomnia78 wrote: Je l to vazi i za Assada?
S moje sokoćalo
Samo jedna opaska, bilo bi lijepo da znamo da li moderatori i administratori kada ostavljaju komentare to ostavljaju kao obični forumaši ili kao adminstratori/moderatori.
S moje sokoćalo