Republika Turska

Post Reply
perfekcionista1

#6601 Re: Republika Turska

Post by perfekcionista1 »

Bosnjaci retardirani, pustite sad Baketa seljaci, treba da nam svima bude zao zbog ovoga sto se desilo. Turski narod ovo nije zasluzio a pogotovo ne Erdogan, covjek koji je od Turske napravio ekonomsku silu. Ovim i mi gubimo velikog prijatelja, vjerovali ili ne od Turske smo imali znacajne pomoci. Hebo vas bake u mozak glupi, samo vam do sprdnje a nemate hljeba u kuci.
Last edited by perfekcionista1 on 15/07/2016 23:49, edited 1 time in total.
Ajatolah_

#6602 Re: Republika Turska

Post by Ajatolah_ »

Naša AlJazeera opširno izvještava već satak, imali su i jedno javljanje novinara iz Turske, a trenutno govori nekakav analitičar...
sema911s

#6603 Re: Republika Turska

Post by sema911s »

AhmetShabo wrote:TURSKA JE JEDNOSTAVNO PREJAKA BILA DA BI TO ZAPAD GLEDAO. NIKOM DUZNI, CAK SU POCELI ONI DA POSUDJUJU. GRADE TUNELE POD VODOM, EKONOMSKA SILA SU BILI. NARAVNO SAD IDE NOVA SIRIJA ILI IRAK.
a ko ih je napravio jakim
mO k3

#6604 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

JThomas wrote:ne valja kažu vojni puč između dva bajrama...
Kažu ne valja se izmedju dva bajrama ženiti , kako god izmedju bajrama je .... U prevodu ne ženi se
elcaliente

#6605 Re: Republika Turska

Post by elcaliente »

fosna2014 wrote:
Erdogan in airplane, refused landing at #Istanbul, now trying to seek asylum in Germany, US defense officials say
Nece on u Njemacku, nije na dobrom glasu tamo, moze se reci da ga mrze od onda kada je poceo sa onim glupostima oko tuzbi i zabrana.
insomnia78

#6606 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Chmoljo wrote:
Vidi islamofoba što izlaze iz svojih rupa. :oops:
de sjašite malo i pokušajte pratiti šta se dešava...

pokušavaju se analizirati stvari za koje se i ne zna kakve će ispasti. optužuju se ljudi ovdje da su četnici (bogtevidio ČETNICI, jestel pri zdravoj pameti?!) zato što iz ovih ili onih razloga napišu nešto što se ne uklapa u određenu viziju pojedinaca.

a novija turska istorija puna vojnih udara :-)

koliki bi tek "čifut" Ataturk bio...
Pa hoćemo li stajati iza demokratije i demokratskih načela u 2016 ili ne? Ako postaviš post i kao motiv podrške pučistima staviš navodni islamizam partiji koja je dobila preko 50% na regularnim izborima, pritom pogaziš sva civilizacisjka dostignuća, onda jedino logično objašnjenje je islamofobija, :oops:
Je l to vazi i za Assada?

S moje sokoćalo
kamberovica polje

#6607 Re: Republika Turska

Post by kamberovica polje »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pa hoćemo li stajati iza demokratije i demokratskih načela u 2016 ili ne? Ako postaviš post i kao motiv podrške pučistima staviš navodni islamizam partiji koja je dobila preko 50% na regularnim izborima, pritom pogaziš sva civilizacisjka dostignuča, onda jedino logično objašnjenje je islamofobija, :oops:
Što onda nije mijenjao ustav ako mu ne odgovara? Ovo što vojska radi je prema ustavu zemlje.
AhmetShabo

#6608 Re: Republika Turska

Post by AhmetShabo »

hrasno38 wrote:Tamo gdje je vlast korumpirana i to se vidi iz aviona a izborima se ne moze skinuti obicno kroz istoriju to je radila voska sa vojnim udarima. Naravno bilo je i obratnih situacija gdje su diktatori pomocu vojske dolazili na vlast. Evo npr. u BiH kad otvoris bilo koji forum, portale, klince..palce naci ces kako ova vlast ne valja, kako nas krade, kako ovo ili ono ali glupi narod daje podrsku ljudima koji im uzimaju iz dzepova....e u normalnoj drzavi onda lijepo izadje vojska, uhapsi stoku i stanje se vrati na kakvu takvu normalu.
da je tebi da zivis u jedno turskoj, koju je vodio erdogan. Da je tebi, ne bi visio na forumu, ne bi imao vremena, sad bi bio na ljetovanju negdje
Howitzer

#6609 Re: Republika Turska

Post by Howitzer »

Narod masovno treba izači na ulice i dati punu podršku Erdoganu, ako vojska krene brutalno prema civilima i sa ubijanjem onda je ta vojska narodna isto kao Sirijska vojska prema svom narodu...
animals

#6610 Re: Republika Turska

Post by animals »

Nijemci javljaju da je velika mogucnost gradjanskog rata u Turskoj..
karanana

#6611 Re: Republika Turska

Post by karanana »

evo erde live ponovo. ici ce da se pridruzi ljudima na ulicama.
dobra voditeljica.
Herr Flick

#6612 Re: Republika Turska

Post by Herr Flick »

elcaliente wrote:
fosna2014 wrote:
Erdogan in airplane, refused landing at #Istanbul, now trying to seek asylum in Germany, US defense officials say
Nece on u Njemacku, nije na dobrom glasu tamo, moze se reci da ga mrze od onda kada je poceo sa onim glupostima oko tuzbi i zabrana.
Nek sleti u Sarajevo kod Baketa :lol:
Janjicar

#6613 Re: Republika Turska

Post by Janjicar »

Pa ne mogu da vjerujem kompleks ljudi i psihicko stanje osoba koji se non-salantno zaebavaju s ovakvom situacijom.

Bez obzira Turska, Italija, Grcka ili Srbija ovo stanje je veoma opasno, ako krene naopako otici ce hiljade zivota u nepovrat. Koji su god razlozi i sta god bilo nadam se da ce se sto prije smiriti!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6614 Re: Republika Turska

Post by Chmoljo »

Pa hoćemo li stajati iza demokratije i demokratskih načela u 2016 ili ne? Ako postaviš post i kao motiv podrške pučistima staviš navodni islamizam partiji koja je dobila preko 50% na regularnim izborima, pritom pogaziš sva civilizacisjka dostignuča, onda jedino logično objašnjenje je islamofobija, :oops:
lafo ja kreno nešto pisati... a onda se sjetim Erdoganovih metoda i skontam da nije bio lud:

Drvosječo, nazovi još nekoga četnikom i letiš na duže hlađenje :D ne pokušavaj ni ono prikriveno
:D

P.S. ne zajebavam se.
Mohamad Sissoko

#6615 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

perfekcionista1 wrote:Bosnjaci retardirani, pustite sad Baketa seljaci, treba da nam svima bude zao zbog ovoga sto se desilo. Turski narod ovo nije zasluzio a pogotovo ne Erdogan, covjek koji je od Turske napravio ekonomsku silu. Ovim i mi gubimo velikog prijatelja, vjerovali ili ne od Turske smo imali znacajne pomoci. Hebo vas bake u mozak glupi, samo vam do sprdnje a nemate hljeba u kuci.
:thumbup:
Šveđanin

#6616 Re: Republika Turska

Post by Šveđanin »

#BREAKING TURKISH PRESIDENT: TURKEY WON'T BE GOVERNED FROM PENNSYLVANIA, [THE STATE WHERE IMAM GULEN LIVES]
klaki

#6617 Re: Republika Turska

Post by klaki »

Howitzer wrote:Narod masovno treba izači na ulice i dati punu podršku Erdoganu, ako vojska krene brutalno prema civilima i sa ubijanjem onda je ta vojska narodna isto kao Sirijska vojska prema svom narodu...
u ovakvik situacijama se nikakvom klaunu ili pijunu ne daje podrska

nego se podrska daje miru i slobodi

narod treba da bude ujedinjen

valjda su toliko pametni
mO k3

#6618 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

karanana wrote:evo erde live ponovo. ici ce da se pridruzi ljudima na ulicama.
dobra voditeljica.
Gdje gledaš ?
jao_situacije

#6619 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

Herr Flick wrote:
fosna2014 wrote:
Ako je to tacno treba ocekivat par F-16 aviona uskoro u zraku kraj njega
šuplja, srušili bi ga dosad
Fantassin

#6620 Re: Republika Turska

Post by Fantassin »

Islamisti na aparatima sekularisti na tenkovima da vidimo kako ce to proci :mrgreen:
mario001

#6621 Re: Republika Turska

Post by mario001 »

Janjicar wrote:Pa ne mogu da vjerujem kompleks ljudi i psihicko stanje osoba koji se non-salantno zaebavaju s ovakvom situacijom.

Bez obzira Turska, Italija, Grcka ili Srbija ovo stanje je veoma opasno, ako krene naopako otici ce hiljade zivota u nepovrat. Koji su god razlozi i sta god bilo nadam se da ce se sto prije smiriti!
70 miliona ljudi je to, nisu poznati kao mirni bas
Drvosjeca iz Dejcica

#6622 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

insomnia78 wrote: Je l to vazi i za Assada?

S moje sokoćalo
Pa pitam se i ja? Kada smo to odustali od tih svetih principa?

Samo jedna opaska, bilo bi lijepo da znamo da li moderatori i administratori kada ostavljaju komentare to ostavljaju kao obični forumaši ili kao adminstratori/moderatori.
sema911s

#6623 Re: Republika Turska

Post by sema911s »

perfekcionista1 wrote:Bosnjaci retardirani, pustite sad Baketa seljaci, treba da nam svima bude zao zbog ovoga sto se desilo. Turski narod ovo nije zasluzio a pogotovo ne Erdogan, covjek koji je od Turske napravio ekonomsku silu. Ovim i mi gubimo velikog prijatelja, vjerovali ili ne od Turske smo imali znacajne pomoci. Hebo vas bake u mozak glupi, samo vam do sprdnje a nemate hljeba u kuci.
erdogan, donio pare iz Njmacke, UK, Francuske, Amerike, on napravio avijone, tenkove, sve on sam on uzeo ao amerikana f16 i pravi ga, erdogan kopao tunel sve sam i to prije mrakka sve zavrsi,.,

baci malo na finansikse izvjestaje odakle su pare u tursku dolazile od 1980,., prvih par stranica,.
karanana

#6624 Re: Republika Turska

Post by karanana »

mO k3 wrote:
karanana wrote:evo erde live ponovo. ici ce da se pridruzi ljudima na ulicama.
dobra voditeljica.
Gdje gledaš ?
jazeera. evo ga sad uzivo bez mobitela nego preko normalnog prenosa.
insomnia78

#6625 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

insomnia78 wrote: Je l to vazi i za Assada?

S moje sokoćalo
Pa pitam se i ja? Kada smo to odustali od tih svetih principa?

Samo jedna opaska, bilo bi lijepo da znamo da li moderatori i administratori kada ostavljaju komentare to ostavljaju kao obični forumaši ili kao adminstratori/moderatori.
Pa kao obicni forumasi

S moje sokoćalo
Post Reply