Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Leo_alfa wrote:Zbog cega toliko animozitet prema Dogs Trust-u?
Da nije njih problem sa psima lutalicama ne bi ni postojao, kao sto ne postoji ni u jednoj normalnoj zemlji na svijetu. Sreca pa je Lokom malo sredio situaciju. Bio sam prije nekoliko dana u Vogosci gdje jedno vrijeme nisi mogao normalno ulicom prosetati i na moje iznenadjene vidio sam samo jednog psa lutalica. Hvala ti Lokome jer se u mojoj ulici stanje malo poboljsalo nakon sto ste dolazili, iako jos uvijek ima jedan manji copor. Mada mi se cini da su opet stali sa radom. Ima li ko kakve informacije?
Za ociscenu vogoscu se obrati cukoljupcima koji su sklonili 66 pasa, a ne lokomu
Zakon izglasan 2009. dogs trust dosao 2013. kad je vec po njihovim brojanjima bilo 10+ hiljada kerova.. Tako da ne znam kako su vam to oni krivi..
Zastozato wrote:Oni kupe pse, uglavnom one koji nisu agresivni, i nakon sto ih sterilisu ponovo vracaju na ulicu. U mojoj ulici su nekakvi momci koji rade za Dog Trust pokupili nekoliko najpitomijih pasa koje sam i ja mogao uhvatiti, a inace to rade koristeci se nekakvim mrezama, amaterizam teski, oprema nula. Nijednog agresivnog psa nisu uhvatili a dolazili non stop, dok Lokom nije dosao i za nekoliko minuta zavrsio posao na jedan profesionalan nacin. Posto na ovaj nacin koji oni koriste nikad ne mogu ni vecinu pasa uhvatiti, a kamoli pse, problem se produbljuje jer se psi konstantno kote. Zato su oni najveci kocnicari rjesavanja problema pasa lutalica. Kad bi se Lokomu dozvolilo da nesmetano rade svoj posao problem bi bio rijesen za maksimalno mjesec dana.
Ja bih rekao da drzava snosi najvecu odgovornost ipak.
Ne znam kako ko radi svoj posao kad spominjemo Dogs Trust i Lokom, nemam razloga da nevjerujem kako jedni to ne rade profesionalno, ali opet da su zbog toga upravo oni krivi... nekako ne ide. Valjda se mogu lako vidjeti rezultati i ispraviti greske, a to je onda zadatak nadleznih, odnosno opstine, drzave itd.
Jednostavno, ako nema pasa na ulici, nema ni svrhe postojanja Dogs trusta (gotovo usključivo u Sarajevu), nema para, plata, džipova...
Dogs trust je lobirao preko UK ambasadaora koji je izašao direktno na govornicu BiH parlamenta i indirektno prijetio ako se usvoje promjene zakona o zaštiti životinja, tj. ako se uvede eutanazija (koja postoji u većini EU zemalja).
Imaju pare i može im se.
I uvijek postavljam pitanje, zašto Dogs Trust bazira svoje dejlovanje samo na teritorij FBiH i to isključivo tamo gdje je većinska populacija bošnjačka?
Zašto ih nema, recimo, u BL?
Ima li iko konkretan odgovor?
Naslovnica wrote:
I uvijek postavljam pitanje, zašto Dogs Trust bazira svoje dejlovanje samo na teritorij FBiH i to isključivo tamo gdje je većinska populacija bošnjačka?
Zašto ih nema, recimo, u BL?
Ima li iko konkretan odgovor?
Dogs Trust najavljuje: Druženje s londonskim 'šaptačem psima'
Alasdair Bunyan, stručnjak za ponašanje i trening pasa...će će vlasnicima, na praktičan način, s njihovim ljubimcima, pomoći da bolje razumiju ponašanje, “jezik” i načine komunikacije pasa.
Ovaj "šaptač psima" nalazi se u posjeti predstavništvu Fondacije u okviru priprema za podršku u obučavanju lokalnih stručnjaka u procjeni ponašanja pasa, kao još jednog segmenta u kojem je Fondacija u mogućnosti podržati uspostavu sistema koji bi sigurno riješio problem pasa lutalica trajno, održivo, po zakonu i naravno, humano.
Fondacija ima znatna neiskorištena sredstva namijenjena podršci sistemu kao jedinog načina da se problem ne maskira već trajno riješi, i nada se da će se lokalne vlasti odgovorne za provedbu Zakona i rješavanje problema pasa lutalica odazvati našim pozivima, te iskoristiti podršku, što je u korist svih građana Kantona Sarajevo, saopćeno je.
Leo_alfa wrote:Zbog cega toliko animozitet prema Dogs Trust-u?
Da nije njih problem sa psima lutalicama ne bi ni postojao, kao sto ne postoji ni u jednoj normalnoj zemlji na svijetu. Sreca pa je Lokom malo sredio situaciju. Bio sam prije nekoliko dana u Vogosci gdje jedno vrijeme nisi mogao normalno ulicom prosetati i na moje iznenadjene vidio sam samo jednog psa lutalica. Hvala ti Lokome jer se u mojoj ulici stanje malo poboljsalo nakon sto ste dolazili, iako jos uvijek ima jedan manji copor. Mada mi se cini da su opet stali sa radom. Ima li ko kakve informacije?
Za ociscenu vogoscu se obrati cukoljupcima koji su sklonili 66 pasa, a ne lokomu
Zakon izglasan 2009. dogs trust dosao 2013. kad je vec po njihovim brojanjima bilo 10+ hiljada kerova.. Tako da ne znam kako su vam to oni krivi..
o pakice, ne šveraj i ti. taman zakon izglasan 2009. taman da se nakoti dovoljno jadnih životinja i taman a oni ulete i operu paja i paja i zarade. Ne brani ih, našli rupu opet na balkanu.
MJAU - da wrote:
o pakice, ne šveraj i ti. taman zakon izglasan 2009. taman da se nakoti dovoljno jadnih životinja i taman a oni ulete i operu paja i paja i zarade. Ne brani ih, našli rupu opet na balkanu.
boli mene patka za njih, sve dok ne trose pare naseg budzeta, sto i ne rade
a apropo maca, pobit i njih, ako cemo i kerove.. i cao!
MJAU - da wrote:
boli mene patka za njih, sve dok ne trose pare naseg budzeta, sto i ne rade
a apropo maca, pobit i njih, ako cemo i kerove.. i cao!
bas ista ti si izjavila da mrzis macke da si prezivila napad mace...
sunceKOtepsija wrote:
bas ista ti si izjavila da mrzis macke da si prezivila napad mace...
I to jedva prezivjela
Ne volim macke, cao!
Laže da ne voli, eno raja je uhodi, spašava gdje stigne.
Samo sam dvije spasila, stae! Jednu sto su je kerovi pobucali na mejdanu i rodica ga udomila i jednu skotnu pokupila u kulinom dvoru, udomljena u englesku
Tralalala