Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#6601 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Prošli derbi je bio rinaka od tekme, samo se tad druga prica pricala - rastocili smo vas, razbijanje, Nuhanović hu ha....a sad je druga prica :lol: :lol: malo je to licemjerno od pojedinaca, ali eto.
todd_smith

#6602 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

wannabe_ultra wrote:Povrijedio se Sedin
Sto se tice Adilovica i Hadzica, 2 najbolja strijelca lige, ne mogu da se odlucim koji je veci parmak
Jbga, ja niti jednog do sada nisam vidio da je zabio "velikoj ekipi", a da to nije bio penal ili na nabaceni zicer. Duze vrijeme me to kod Hadzica kopka, trpa Zvijezdu a Siroki, Zelju itd nista. Adilovic slican, da nema penala pola golova on ne bi zabio.
ganjeta

#6603 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Dominacija na svim poljima :wink: .

Ključaj temu, sezona je zamalo spašena :oops: .

AMAR AMAR OSIM OSIM
KPNCTNJAH

#6604 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

Opet oni proslavljaju bod protiv nas ... nadam se da cete ovako dominirati protiv nas i u buducnosti, na svim poljima...
a ta razlika od 9 bodova se moze (s)kupiti sve dok su Rudari, Travnici, Radnici itd. u ligi...
Last edited by KPNCTNJAH on 09/05/2013 00:41, edited 2 times in total.
LSD

#6605 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

wannabe_ultra wrote:
LSD wrote:Prošli derbi je bio rinaka od tekme, samo se tad druga prica pricala - rastocili smo vas, razbijanje, Nuhanović hu ha....a sad je druga prica :lol: :lol: malo je to licemjerno od pojedinaca, ali eto.
kad pobijedis moras i prcati :D , bila je utakmica bolje makar za taj jedan gol nuhanovica, bili su neki igraci na obje strane od koji se moglo nesto ocekivati (Said, Zeba)
Ta tekma je bila još gora duplo, nikakvog sadržaja nije imalo osim one frljoke glavom Nuhanovića (kojeg ste btw. nogirali koliko je dobar igrac)....samo se taj podvig njegov slavio, ali nema veze.
I veceras je po ko zna koji put dokazano na koje grane je spao derbi :wink: ovo je cirkus postalo...Adilović ne može dati gola ni iz zicera i šta onda ocekivati :?
U derbijima se može pobjediti samo nekom frljokom ala Nuhanovića ili autogolom kao prošla na Grbavici....ili možda neki prekid, korner i tako to...uglavnom na foru i onda se hajmo qrciti po forumima kako smo mnogo jaki.
Ne mogu napadaci zabiti gola iz igre, kad i nema igre.

A vi prozivate Želju kako namješta tekme, kako smo odron, kako smo lažni šampioni, kako treba ligu ukinuti (ti pogotovu prednjacis neumorno u tome, svaki dan)...pa eto imali ste veceras priliku da nas ponizite, pobjedite, da nas pojedete na terenu, da pokažete svima a i sebi da ste vi pravi istinski šampioni lige sa svojom nekom strašnom igrom ...pa vidjeli smo vas na djelu, rinaka obicna :wink: da se ne lažemo...i nemate više prava pisati o Želji, nakon svega viđenog.
Znate redovno kenjati Vidi nam šampiona...pa vidjelimo smo i vicešampiona :-) :lol: sjajan je, ma fenomenalan.

Možemo i mi sad prosipati naknadnu pamet da nam je falio Zola, Kvesić, Bekrić - sve prvotimci...kao vi što pricate o nedostatku Husrefa na klupi...ali i to je šuplja prica, valjda si toga svjestan
mist

#6606 Re: Sarajevski derbi

Post by mist »

Realno navijaci su svjetlosnim godinama po kvalitetu ispred klubova.
Zeljo dominantan iz godine u godinu al usustini k.... od ekipe.
S druge strane jufke k....od ovce :-)
Za sve ostalo tu je Image
lajk

#6607 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

KPNCTNJAH wrote:Opet oni proslavljaju bod protiv nas ... nadam se da cete ovako dominirati protiv nas i u buducnosti, na svim poljima...
a ta razlika od 9 bodova se moze (s)kupiti sve dok su Rudari, Travnici, Radnici itd. u ligi...
hocemo,pretplatite se i slijedece godine da slusate sampionsku pjesmu jer vam je to jedini nacin :) zahvala ide Gradni,Leotaru i zalimo sto ih nema slijedece sezone da nam pomognu i uzmu vam bodove ..
ganjeta

#6608 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Obuca9 wrote:Nakon Masterchefa u decembru i boksa u februaru, želim da u maju na FTV-u gledam kako Željezničar slavi titulu.
Nadam se da si uživao :wink: . :oops:
Bosanski_kralj

#6609 Re: Sarajevski derbi

Post by Bosanski_kralj »

Dobar onaj golman Sarajeva.

Ne znam šta je delagat htio sa onom prijetnjom, o pražnjenju sjevera, postići? Ko da ne zna naš narod, kojemu kad nešto zabraniš ono baš to u inat hoće da uradi. :D
Mračajski proto

#6610 Re: Sarajevski derbi

Post by Mračajski proto »

BAZA PODATAKA!
Unitedforever

#6611 Re: Sarajevski derbi

Post by Unitedforever »

Mogu samo reći da su HZ gospoda. Željezničaru čestitke na tituli.
duminjo

#6612 Re: Sarajevski derbi

Post by duminjo »

Image

Image

Image

treci remi u nizu kod kuce. nekako sa strane gledajuci trebao je zeljo dobit, na kraju et i golman sarajevo igrač utakmice.
nervira me malo ovo od pitara "eto ako je vama ovo vrh i ako se vi ovakvom igrom ponosite jebo vas to, igra karina i bla bla bla...." utakmica 10 puta bolja od one u prvom dijelu kad je sarajevo 1:0 dobilo, samo su eto falili golovi a prilika je bilo. neobjektivno, licemjerno.. ne znam kako da nazovem. ako je navijacima sarajeva njihova igra bila karina neka govore za svoju igru, meni kao simpatizeru zelje je igra bila na nivou i zadovoljan sam kad se u derbiju stvori 5 do 10 prilika, od kojih 3 il 4 zicera, samo eto ta jebena realziacija.. nebitno

asistencija hodzica za bekrica potez utakmice :shock: ostali bez komentara

EDIT: lijepo je vidjeti pun stadion, steta sto je to samo jednom/dva puta u godini :(
Last edited by duminjo on 09/05/2013 00:57, edited 1 time in total.
duminjo

#6613 Re: Sarajevski derbi

Post by duminjo »

Unitedforever wrote:Mogu samo reći da su HZ gospoda. Željezničaru čestitke na tituli.
3 puta pokusavaju prekinuti susret i ne uspijevaju, gadjaju igrace kad izvode korner upaljacima k'o da kiša pada, njihovi vlastiti igraci im ne smiju prici ni pokusati da ih smire (ko kakve divljake ih neko mora smirivati) .... ako su oni gospoda, mogu mislit sta si ti :-)
Mračajski proto

#6614 Re: Sarajevski derbi

Post by Mračajski proto »

Mi gospoda, vi elita. :lol:
Sa_u_srcu

#6615 Re: Sarajevski derbi

Post by Sa_u_srcu »

Komsije drage....niste vi niste dominatni u ovoj ligi...koliko ste puta do sada zavrsili utakmice, i koliko je taj nacin rada vaseg sefa sputao cijelu ligu i vratio je u vrijeme...97-98. 98-99. Da ne bude suplja reci cu vam tacan rezultat vase utakmice koju ce vas gigant igrati pa cu vas uvjeriti u to...

Vezano za stadion, takodje moram nesto napisati...bez uvrede, ali ono je dno dna...i nije mi jasno da vasi ultra mega uspjesi, nisi doprinjeli da se bar malo to sve uredi i da lici na nesto...prilaz uzas, guzve, vrata, sve je ravno nekom prijeratnom stadionu i ako se smatrate tim sto pricate, moglo bi se to urediti, vrijeme je davno bilo, ne kontam sta se ceka, da i vi igrate utakmice na svom stadionu...na to bi se trebala obratiti paznja u narednom periodu...

Vezano za navijace, mislim da je to suvisno komentarisati...iako je bakljada vasa bila jako lijepa...to moram priznati, ali ostalo, jako, jako lose...
duminjo

#6616 Re: Sarajevski derbi

Post by duminjo »

Sarajevo_Grad wrote:Mi gospoda, vi elita. :lol:
Image
KPNCTNJAH

#6617 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

duminjo wrote:
Unitedforever wrote:Mogu samo reći da su HZ gospoda. Željezničaru čestitke na tituli.
3 puta pokusavaju prekinuti susret i ne uspijevaju, gadjaju igrace kad izvode korner upaljacima k'o da kiša pada, njihovi vlastiti igraci im ne smiju prici ni pokusati da ih smire (ko kakve divljake ih neko mora smirivati) .... ako su oni gospoda, mogu mislit sta si ti :-)
Hajd' mi samo reci gdje ocekujes da se bacaju baklje sa sjevera ? Onoliki broj navijaca na onako malom prostoru i vi kontate pod noge ce sebi svako baciti zapaljenu baklju... :-) Ako je iko pokusao prekinuti tekmu to su bili navijaci Zeljeznicara sa svojom bakljadom... pored onoliko prostora iza gola oni pokusavaju u teren ubaciti baklje... ali im nikako ne ide da naprave dimnu zavjesu, bez obzira ne kojem stadionu se igra... uvijek se dim vraca njima :mrgreen:

da ne spominjem to kako oni nisu dobili nikakvu opomenu za bakljadu ...
duminjo

#6618 Re: Sarajevski derbi

Post by duminjo »

Sa_u_srcu wrote:Komsije drage....niste vi niste dominatni u ovoj ligi...koliko ste puta do sada zavrsili utakmice, i koliko je taj nacin rada vaseg sefa sputao cijelu ligu i vratio je u vrijeme...97-98. 98-99. Da ne bude suplja reci cu vam tacan rezultat vase utakmice koju ce vas gigant igrati pa cu vas uvjeriti u to...

Vezano za stadion, takodje moram nesto napisati...bez uvrede, ali ono je dno dna...i nije mi jasno da vasi ultra mega uspjesi, nisi doprinjeli da se bar malo to sve uredi i da lici na nesto...prilaz uzas, guzve, vrata, sve je ravno nekom prijeratnom stadionu i ako se smatrate tim sto pricate, moglo bi se to urediti, vrijeme je davno bilo, ne kontam sta se ceka, da i vi igrate utakmice na svom stadionu...na to bi se trebala obratiti paznja u narednom periodu...

Vezano za navijace, mislim da je to suvisno komentarisati...iako je bakljada vasa bila jako lijepa...to moram priznati, ali ostalo, jako, jako lose...
otkud ti potreba da pljues?? imas nesto fino za reci, cestitati? pozelis srecu i tako to... il bar prestat zabijat nos u tuđu bašću :-)

dosadni ste vise jbte, pozabavite se malo sobom
BHF_Manijak

#6619 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Sa_u_srcu wrote:Komsije drage....niste vi niste dominatni u ovoj ligi...koliko ste puta do sada zavrsili utakmice, i koliko je taj nacin rada vaseg sefa sputao cijelu ligu i vratio je u vrijeme...97-98. 98-99. Da ne bude suplja reci cu vam tacan rezultat vase utakmice koju ce vas gigant igrati pa cu vas uvjeriti u to...
Nego de nam onako reci, jesi ti uzeo pare na tim dojavam? Ako nisi, sve ostalo je suplja prica! Da meni neko sutra kaze da ce lupam FKS odigrati 3:1 protiv Radnika u gostima, ja bih stan pod hipoteku stavio pa trp'o na dvicu! JEbiga, lahko je poslije bitke general biti.
Takodjer, svi muljaju, stimaju, prodaju i kupuju, a gdje je tvoj tim u tom svemu? Hoces na PM vase ponude, koje doduse nisu uspjele i to iz usta vaseg PR-a? :wink: Nemojmo se lagat bezze...

Sto se tice posjecenosti, jedan od boljih derbija ali zasto se ljutimo sto nema ljudi na stadionima? Pa ko ce od simpatizera ponovo doci nakon ovakih utakmica "igraca"? A kako je tek protiv ostalih timova, da i ne govorim... Posjete su odlicne, s obzirom na (ne)kvalitet prikazane igre!
duminjo

#6620 Re: Sarajevski derbi

Post by duminjo »

KPNCTNJAH wrote:
Hajd' mi samo reci gdje ocekujes da se bacaju baklje sa sjevera ? Onoliki broj navijaca na onako malom prostoru i vi kontate pod noge ce sebi svako baciti zapaljenu baklju... :-) Ako je iko pokusao prekinuti tekmu to su bili navijaci Zeljeznicara sa svojom bakljadom... pored onoliko prostora iza gola oni pokusavaju u teren ubaciti baklje... ali im nikako ne ide da naprave dimnu zavjesu, bez obzira ne kojem stadionu se igra... uvijek se dim vraca njima :mrgreen:

da ne spominjem to kako oni nisu dobili nikakvu opomenu za bakljadu ...
baklja se baca JEDNOM, odradi se i gotovo a ne svako 5 minuta pa prekid, ko da imaš proljev pa svako 5 minuta u wc trčiš, tako ste vi veceras sa bakljadama izgledali, dosadni ko proljev a nista konkretno.
manijaci su odradili jednu bakljadu, kako bog zapovijeda, pauza par minutica i zdra'o.

oni da dobiju opomenu zbog JEDNE bakljade a vas nisu izbacili prije toga zbog najmanje 3, NAJMANJE :mrgreen:
agnostic_front

#6621 Re: Sarajevski derbi

Post by agnostic_front »

Iskreno, meni je ovaj derbi bio solidan, kakvih je znalo da bude. Željo ipak bolji, da je Bekrić ušao ranije, mislim i da bismo zabili. Ali i ovako nije loše. TITULA!
Sa_u_srcu

#6622 Re: Sarajevski derbi

Post by Sa_u_srcu »

BHF_Manijak wrote:
Nego de nam onako reci, jesi ti uzeo pare na tim dojavam? Ako nisi, sve ostalo je suplja prica! Da meni neko sutra kaze da ce lupam FKS odigrati 3:1 protiv Radnika u gostima, ja bih stan pod hipoteku stavio pa trp'o na dvicu! JEbiga, lahko je poslije bitke general biti.
Takodjer, svi muljaju, stimaju, prodaju i kupuju, a gdje je tvoj tim u tom svemu? Hoces na PM vase ponude, koje doduse nisu uspjele i to iz usta vaseg PR-a? :wink: Nemojmo se lagat bezze...

Sto se tice posjecenosti, jedan od boljih derbija ali zasto se ljutimo sto nema ljudi na stadionima? Pa ko ce od simpatizera ponovo doci nakon ovakih utakmica "igraca"? A kako je tek protiv ostalih timova, da i ne govorim... Posjete su odlicne, s obzirom na (ne)kvalitet prikazane igre!
Posaljem ti na pp, tacan rezultat, moze?
duminjo

#6623 Re: Sarajevski derbi

Post by duminjo »

hocu i ja dojavu :oops:
mist

#6624 Re: Sarajevski derbi

Post by mist »

Image
:D :(
psy5000

#6625 Re: Sarajevski derbi

Post by psy5000 »

Post Reply