Irak

Post Reply
Maystor

#6601 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Maystor »

insomnia78 wrote:Jel' ovo uopste protuzakonito kod nas?
Nažalost, nije. Teško da mogu vlasnika kuće krivično goniti.
Ipak, postoji bezbroj načina da im se zagorča život.
Kareem Abdul

#6602 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kareem Abdul »

Chisum wrote:Ja znam da su oni napretkom negdje izmedji pronalaska pisma i tocka, ali ima li Planeta majmuna neku svoju "drzavnu" televiziju, ili im se sve svodi na ove telefonom snimane debilizme, zakacene po internetu, kao po pravilu propracene urlikanjem, k'o iz kante?

Mogu zamisliti program...
E vidiš tu si u krivu. Pogledao sam dosta videomaterijala Islamske Države i mogu ti reći da su veoma impresivni. Produkcija na razini holivudske.
Šteta što više nemogu pronaći video o osvajanju vojnog aerodroma Taqba, veoma impresivan dokumentarac.
SkyLimit

#6603 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by SkyLimit »

Očekujem komentare na društvenim mrežama: "Ovo je photoshop", "CIA namjestila" itd.

Taj fenomen od običnih ljudi da ne mogu da prihvate da postoje ISIL i da radi ono što radi trebaju psiholozi ispitati. Oni(ISIL) sami ne osjećaju potrebu da se pravdaju, ali obični ljudi koji nemaju veze sa njima to rade. Posao za Frojda.
Ripicipi

#6604 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ripicipi »

Skijaš wrote:
Point. wrote:
Evo posla za Oruzane Snage, SIPU, 5. Korpus, bilo koga. Ovo se treba srezati u korijenu jer je pitanje vremena prije nego sta ovi smisle da naude prvenstveno Bosnjacima.
Stvari treba držati u okviru sistema, a ja ne vidim kako je ovo što je taj pavijan uradio kršenje zakona.
Ti se vec odavno pravis prelud.
Skijaš

#6605 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Skijaš »

Ripicipi wrote:
Skijaš wrote:
Stvari treba držati u okviru sistema, a ja ne vidim kako je ovo što je taj pavijan uradio kršenje zakona.
Ti se vec odavno pravis prelud.
Ni po babu, ni po stričevima.
insomnia78

#6606 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Kareem Abdul wrote:
Chisum wrote:Ja znam da su oni napretkom negdje izmedji pronalaska pisma i tocka, ali ima li Planeta majmuna neku svoju "drzavnu" televiziju, ili im se sve svodi na ove telefonom snimane debilizme, zakacene po internetu, kao po pravilu propracene urlikanjem, k'o iz kante?

E vidiš tu si u krivu. Pogledao sam dosta videomaterijala Islamske Države i mogu ti reći da su veoma impresivni. Produkcija na razini holivudske.
Šteta što više nemogu pronaći video o osvajanju vojnog aerodroma Taqba, veoma impresivan dokumentarac.
Gledo sam, na arte7 cini mi se, slagacu, emisiju o ovim njihovim propagandnim filmovima
Fakat holivudska produkcija, specijalni efekti, HD kamere, kamere na dronovima
Jbt, akcija, trci onaj njihov vojnik i onako u trku ispaljuje rafal, usporeni snimak, zoom na cahure a sve u HD-u
Nimalo za podcjeniti
Point.

#6607 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

Skijaš wrote:
Point. wrote:

Evo posla za Oruzane Snage, SIPU, 5. Korpus, bilo koga. Ovo se treba srezati u korijenu jer je pitanje vremena prije nego sta ovi smisle da naude prvenstveno Bosnjacima.
Kaka bolan zakon, kakav sistem kad ovi ne prihvataju Bosanskohercegovacke zakone i drazvni sistem? Sa ovakvima samo ostro i na prvu, druge nema. Bude li se islo po zakonu i sistemu, za mjesec dva roknuce se neko od ovih kozojeba u sred Carsije, tad ce vec biti kasno. Dovoljna je valjda podrska teroristickoj organizaciji, da im se uleti u kucu i nauci lekcija.
Skijaš

#6608 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Skijaš »

Point. wrote:
Skijaš wrote:
Point. wrote:

Kaka bolan zakon, kakav sistem kad ovi ne prihvataju Bosanskohercegovacke zakone i drazvni sistem?
Samo ih na osnovu konkretnog kršenja konkretnog zakona možeš kazniti. Dodik kaže jednako problematične stvari pa nikom ništa.
Bude li se islo po zakonu i sistemu, za mjesec dva roknuce se neko od ovih kozojeba u sred Carsije, tad ce vec biti kasno.
Moguće. Ali ako se mirno gleda kršenje zakona od strane onih čiji je posao da ga štite, šaljemo pogrešnu poruku.
Dovoljna je valjda podrska teroristickoj organizaciji, da im se uleti u kucu i nauci lekcija.
Lik je simpatizer (navijač), ne znam ima li elemenata konkretne podrške terorističkoj organizaciji, a ako ima, nadležni organi će to sigurno i iskopati.
Kareem Abdul

#6609 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kareem Abdul »

insomnia78 wrote:
Kareem Abdul wrote:
Gledo sam, na arte7 cini mi se, slagacu, emisiju o ovim njihovim propagandnim filmovima
Jbt, akcija, trci onaj njihov vojnik i onako u trku ispaljuje rafal, usporeni snimak, zoom na cahure a sve u HD-u
Nimalo za podcjeniti
Evo našao sam :D

http://www.bestgore.com/murder/isis-vid ... t-release/

Tranzicije između scena su fenomenalne. Stvarno zavidna kvaliteta produkcije.
Bodkin

#6610 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
Kareem Abdul wrote:

Nimalo za podcjeniti
Jarane horde dobrovoljaca se ne privlace produkcijom iz partizanske eskadrile
zunazu

#6611 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zunazu »

Image
poostar

#6612 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by poostar »

zunazu wrote:Image
a sta mislis cije govno Evropi vise smrdi ? ono "arapsko" ili "evropsko" ?
Haman

#6613 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Haman »

Nisam vidjeo ni jednu psihijatrijsku kliniku. Za ovakve tipove ona je neophodna. Mozda je Evropa i napravila ovaj prostor za njih u Siriji i Iraku da se rijesi bolesnika u svojoj sredini. Ovako ce ih pomalo ubijati i to podugo trajati, jer su oni mamac za mladje psihicke bolesnike.
zunazu

#6614 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zunazu »

poostar wrote:a sta mislis cije govno Evropi vise smrdi ? ono "arapsko" ili "evropsko" ?
Da ne idemo dalje u svijet, pogledajmo oko sebe i u sebe... nećemo se lagati pa reći da Bosancima ne smetaju Sandžaklije, Srbijancima Crnogorci, Hrvatima Hercegovci, Slovencima Hrvati... i tako dalje...
budza

#6615 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

nije i ne sme biti.
covek ne velica ID sa tim zastavama.
te zastave i simboli izvorno nemaju veze sa IDom.
ja prvom prilikom cim budem nasao takvu zastavu, podici cu je na jarbol u svojoj avliji.
budza

#6616 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

zunazu wrote:Image

koljacke simbole (msilim na prva dva) uporedjujes sa citatima iz kurana i zastavom poslanika.
jadan si.
Klavikula

#6617 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

Skijaš wrote:Stvari treba držati u okviru sistema, a ja ne vidim kako je ovo što je taj pavijan uradio kršenje zakona.
Gornja Maoca odavno nije u sistemu drzave BiH. tu paradrzavu treba rasformirati.
Klavikula

#6618 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

budza wrote:

nije i ne sme biti.
ja prvom prilikom cim budem nasao takvu zastavu, podici cu je na jarbol u svojoj avliji.
da da, ne velica IS, vec velica trece mjesto Iraka na Azijskom prvenstvu.

u sustini nije problem u zastavi, vec je problem u ljudima koji koriste iste. ti ljudi predstavljaju realnu opasnost, jer vecini njih ova zastava je simbol podrske IS-u, a ne velicanje Allaha.
zunazu

#6619 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zunazu »

budza wrote:koljacke simbole (msilim na prva dva) uporedjujes sa citatima iz kurana i zastavom poslanika.
jadan si.
:lol:
budza

#6620 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

Klavikula wrote:
budza wrote:

nije i ne sme biti.
da da, ne velica IS, vec velica trece mjesto Iraka na Azijskom prvenstvu.

u sustini nije problem u zastavi, vec je problem u ljudima koji koriste iste. ti ljudi predstavljaju realnu opasnost, jer vecini njih ova zastava je simbol podrske IS-u, a ne velicanje Allaha.

ne. sve je stvar lose interpretacije i neinformiranosti.
muslimani ne mogu i nece biti robovi ID-a i vasih/tvojih prohteva.

ja cu cim nadjem takvu zastavu okaciti je u svoje dvoriste. ne zbog toga sto sam vernik, vec iz principa-kontra dvolicnjacima.

ustaski i cetnicki simboli su vas klali, palili vam, silovali vas, pljackali i dobrim delom sociopsiholoski deformisali, i vi ovde, na poredjenje tih koljaca sa simbolikom koja izvorno nema veze sa IDom, nemo cutite i aminujete... zbilja me brine vasa buducnost.
Kikibombona

#6621 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

budza wrote:

nije i ne sme biti.
Evo i jedna majica za tebe

Image

A naravno da ne velica islamski hilafet, dje bi to neko iz Bosnic ekipe?

Tako mi Allaha, cilj nije bio velicati ISIL!
Tako mi Allaha, ta zastava nema ama bas nikakve veze sa ISILom!
Kikibombona

#6622 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

budza wrote:
ne. sve je stvar lose interpretacije i neinformiranosti.
muslimani ne mogu i nece biti robovi ID-a i vasih/tvojih prohteva.

ja cu cim nadjem takvu zastavu okaciti je u svoje dvoriste. ne zbog toga sto sam vernik, vec iz principa-kontra dvolicnjacima.

ustaski i cetnicki simboli su vas klali, palili vam, silovali vas, pljackali i dobrim delom sociopsiholoski deformisali, i vi ovde, na poredjenje tih koljaca sa simbolikom koja izvorno nema veze sa IDom, nemo cutite i aminujete... zbilja me brine vasa buducnost.
Nista, posalji nam muftiju (sa voznim parkom) da nam spasi cast i obraz! :lol:

A mene fakat ne brine kakve ce neko zastave kaciti u drzavi Srbiji! Libo me racku, iskreno! :D

Jbt, ima li ijedan ekavicar na forumu da nije ekstremni vjernik. :-)
budza

#6623 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

Kikibombona wrote:Nista, posalji nam muftiju (sa voznim parkom) da nam spasi cast i obraz! :lol:

A mene fakat ne brine kakve ce neko zastave kaciti u drzavi Srbiji! Libo me racku, iskreno! :D

Jbt, ima li ijedan ekavicar na forumu da nije ekstremni vjernik. :-)

na bjelasnici. ne u srbiji.
a prosetacu i po sarajevu (vitezu, sokocu) sa istom.

moja prica nema veze sa verom, vec sa obrazom.
Kikibombona

#6624 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

budza wrote: na bjelasnici. ne u srbiji.
a prosetacu i po sarajevu (vitezu, sokocu) sa istom.

moja prica nema veze sa verom, vec sa obrazom.
Ama, setaj. Boli ovdje ljude kita ko u cemu seta. Samo ce okrenuti glavu kao da si sugav i to je to. Tesko da ce te iko lincovati radi majice sa zastavom jebenog ISILa. Ipak nismo zatucane spodobe da napadamo ljude radi jebene majice.

Ovi tvoji bolesnici popalise muzejske eksponate stare hiljadama godina, porusise spomenike kulture, rade zlocine nad zivim i mrtvim, nista i niko od majmuna nije siguran..

Odavno nije bila odvratnija pojava od ovog ISILa. Ruzni fizicki, ruzni u dusi, rade nezamislive gadosti i zlocine nad svim i svacim.... Covjek ih ne moze mrziti od silne odvratnosti. Gadni su, fuj!

Nego, nisi prokomentarisao. Komadant Pesmergi najavio sankcije za kurdske psihopate koje su pocinile zlocin nad ISIL zarobljenicima.
Zamjenik zapovjednika snaga Pešmargi Kusert Resul, upozorio je Pešmerge na klanja i druga kršenja ratnog prava i zaprijetio da će oštro kažnjavati sve one koji prekrše ratno pravo.

Također je dodao:''U zadnjim akcijama smo svjedočili nekim ružnim scenama koje su daleko od naših principa i kurdske etike.Na društvenim mrežama su objavljene slike klanja jednog teroriste''.Zamjenik premijera vlade u Kurdistanu je zatražio da se prestane sa tim ružnim radnjama koje šalju ružnu sliku o Kurdima i njihovoj plemenitoj istoriji.Također je i on zaprijetio kažnjavanjem onih koji to budu u budućnosti činili, govoreći kako je to ono što neprijatelj želi tj izjednačavanje njihovih zločinačkih nedjela sa onim što Pešmerge rade, koji brane ljudske vrijednosti.
Samo da ti pokazem razliku izmedju ljudi i gamadi!
budza

#6625 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

ID-ovci i pored svih sranja, nisu veci zlikovci i govna od: srbocetnika, hrvatoustasa, amerikanaca, engleza, cionista, francuza, asadovih govana, ubice sisija, rusa... lista je malo podugacka. za nas koji pamtimo sta smo juce doruckovali.
Post Reply