Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#6601 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Udruženje taksista "Tuzla Taxi" Tuzla, poziva sve zainteresovane taksi prevoznike u Tuzli da u ponedjeljak doniraju jednu vožnju za nastradale u poplavama u BiH.

„Prikupljeni novac zajedno ćemo uplatiti na račun za pomoć nastradalim osobama od poplava u BiH“, navodi se u saopćenju.
Evo prijedloga i za Ostale taxiste u BiH :thumbup:
Nuken

#6602 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Nuken »

dječak sa šibicama wrote:Denijal X Prvi, jel to neki Klingonac?

Ne kontam, takve informacije uvijek bacaju likovi koji se ne potpisu... jel to strah od lokalnih politickih mocnika, ili samo izmisljaju, ostaje nam da nagadjamo.

http://www.youtube.com/watch?v=BiPOVLEYZ_g Lik je DJ,a to mu je "umjetničko ime" :D
O'zone
Globalni moderator

#6603 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

NA LICU MJESTA
Orahovica odsječena od svijeta: Ljudi žedni i gladni
18 May 14 - 23:07:40

Sarajilja Alija Mehemdika danas je terencem uspio doći do sela Orahovice nedaleko od Nemile gdje je svejdočio katastrofalnoj situaciji koja je nastala zbog poplava i klizišta koja su pokrenuta. Putne komunikacije do ovog sela gotovo da nema, jer nekadašnjim putem bukvalno teče rijeka.

- Orahovica je dobila struju u popodnevnim satima, ali klizišta su oko njih. Ljudi iz okolnih sela gdje je situacija još složenija sišli su u Orahovicu. Tuga velika, ljudi su gladni i žedni...Nemaju signala za TV, a vodu piju iz svojih izvora koju prokuhavaju pri tome ne znaju da li je voda bakterijološki ispravna i nakon prokuhavanja, ali druge opcije nemaju – kaže Mehemedika za NAP.

Dalje napominje da je on prvi u društvu prijatelja uspio doći u ovo selo, ali zahvaljujući terencu, jer drugim prevoznim sredstvom je nemoguće doći.

- Neki bolesnici su izmješteni helikopterom, ali ovom selu treba pomoć. Nestaje im hrane. Golim rukama pokušavaju spasiti što se spasiti da. Pričao sam s čovjekom kojem je pred očima klizište zatrpalo štalu u kojoj su bile četiri krave i tele – dodao je Mehmedika.

Ipak, mještani su zadovoljni što nema ljudskih žrtava, te se nadaju da će pomoć brzo doći.
Oligarh

#6604 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Oligarh »

vješalica wrote:
Oligarh wrote:Gledam sad na srbijanskom Pinku kako je iz Italije doletio neki veliki transportni avion sa morem opreme iz nekog UN projekta (pumpe za preciscavanje vode, brzi motorni camci, lijekovi...). Osjetio sam se nekako bas malo jadno, jer do nas osim par spasilackih ekipa nista nije jos konkretno stiglo.

Hvala Hrvatskoj i Sloveniji na helikopterima, mnogo su znacili. Alu sve sto je u BiH sitglo je ili simbolicno ili je zakasnilo kao ovi britanski spasioci.
Technisches Hilfswerk je navodno krenuo prema BiH i Srbiji.
A to što je zakasnilo sve,treba poći od nas,koliko smo mi tome kumovali.
16.05. niko iz BiH, bar koliko sam ja vidio niko iz BiH tj od bh vlasti nije podnio zahtjev EU za pomoc iz vanrednih fondova za hitne situacije kao Srbija, koja je vec 15.05. zatrazila pomoc. Tek jucer se uz Srbiju i BiH "prišlepala".

Jadni smo li mi, sa ovakvom vlascu, koju valjda sami zasluzujemo!
Havatar

#6605 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Janjicar wrote:
Alfons Kauders wrote:
titinho wrote:kako me sve ovo nervira, Bosna 10 puta gore prosla od Srbije a Srbija dobiva svu mogucu pomoc
Evo sad musliman milijarder donira covjeku koji je prijetio da ce ubijati muslimane a muslimanima u Maglaju ne da ni marke.
Pa gdje smo mi Bogu zgrijesili ? Hvala Bogu samo sto ima naseg naroda u dijaspori.

Kako sam razocaran u politiku, toliko sam ponosan na dijasporu.

kako smo mi nevazni svima osim nasem narodu

Hvala vam dijasporo moja najljepsa, hvala dobrom narodu u Bosni i Hercegovini !!!
ima jednostavno i bolno objasnjenje

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Boy_Who_Cried_Wolf

a nasi su radili upravo to, godinama, decenijama... kmechanje, trazenje sadake... i sad kad fakat treba... jbg

mi sad imamo par generacija koje su odrasle u tom sadakistan folu... a ispucali se svi moguci aduti i vise nema budala
tacno tako, a EU poucena iz rata znaju da su nasi sve pokrali vise ne zele novac davaju vec konkretne donacije ali s obzirom na nasa govna i to ce se pokrast.
To sto vi piset je netacno posto je jedno propaganda a drugo stvarnost i to sto vi nesto kritikujete bosanske politicare a padate na propagandu srpskih pokazuje koliko ste naivni i politicki nezreli. Sto se tice sadake i kradje humanitarne pomoci ni po tome se ne razlikuje Srbija od Bih sto isto se tako ponasaju i srbijanski politicari i narod a i Srbija je dobila slicnu pomoc nakon 2000 pa su to uglavnom pokrali. I na kraju vrijeme je da prestanete sa negativnostima posto je to glavni razlog zasto Bosna ne ide naprijed i ako u trenutku obnove bude sirena negativnost nikad se nece Bosna oporaviti od ovoga i svakog ko siri negativnost treba banovati .
ČičineBrčine

#6606 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ČičineBrčine »

strong69 wrote:
ČičineBrčine wrote: Nisam u Odzaku ali mi je tu pola famelije i u kontaktu sam sa njima, i njih je uglavnom zaobisao belaj sa izuzetkom par sela i vikend naselja, a do Odzaka nije dosla voda. U tom kraju su nastradali Modrica i Samac.
Pitaj ih onda kako su prosli ljudi koji se bave poljoprivredom? Ostali su bez usjeva, hrane, traktora... Danas su nakon sto je nasip izdrzao spasavali stoku. U Prudu je zabiljezeno veliko stradanje koka nosilja i svinja. I to nije problem? Mali broj farmera iz sela oko Odzaka i iz Odzaka je ostao netaknut. Momak s kojim sam pricao je farmer i zivi od toga. Posto je on na sigurnom kaze da ispred kuce i na svom imanju ima na desetina krava i druge stoke koju su ljudi doveli tu da ih spase.
Ali bice vremena da se o stetama prica. Nazalost.
Jesu usjevi nastradali, mehanizacija i stoka je vecinom izvucena jer su vidjeli sta im dolazi, ali kazem ti da nije onako kao sto si ti napisao i mnogo mnogo gore je prosla Modrica i Samac.
Cyrax

#6607 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Cyrax »

Ajde vise dosta o politicarima i EU i NVO i kurcima palcima i sta (ni)smo zasluzili da dobijemo. :-)
Otvorite temu za kenjanja o tome, nije ovo tema za toga NIKAKO.
dudba

#6608 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dudba »

Alfons Kauders

#6610 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

ČičineBrčine wrote:
Oligarh wrote:Gledam sad na srbijanskom Pinku kako je iz Italije doletio neki veliki transportni avion sa morem opreme iz nekog UN projekta (pumpe za preciscavanje vode, brzi motorni camci, lijekovi...). Osjetio sam se nekako bas malo jadno, jer do nas osim par spasilackih ekipa nista nije jos konkretno stiglo.

Hvala Hrvatskoj i Sloveniji na helikopterima, mnogo su znacili. Alu sve sto je u BiH sitglo je ili simbolicno ili je zakasnilo kao ovi britanski spasioci.
A brate kod nas je problem sto tri glave misle i sve tako nanize nisu u stanju vanrednu situaciju proglasiti na drzavnom nivou a kamo li sta dalje niko od glavesina ne izlazi u javnost jer onaj drugi ce odmah demantovati ili nesto kontrirati jbg drzava bez drzave. Da se raja nije samoorganizovala bilo bi mrtvih ko u filmovima, Vidis da u Srbiji kukaju na sve strane a kod nas tisina....
Naletih maloprije na slike Komsica u Olovu a recimo do sad sam mu psovao gdje je kad je najteze, mozda i mediji bojkotuju politikuse ili je obrnuto samo ne kontam sto ne kukaju strancima kao Srbi, za ne povjerovat je da Arapi njima salju pomoc a Bosni nista imam neki osjecaj da oni i ne znaju da je kod nas veci belaj tj da misle da je samo Srbija nastradala.
diletanti

i nakon 20 godina prosnje i trazenja sadake... nemaju pojma i srbi ih preteknu u roku od 2 dana

tu je i problem zvan 'cije govno manje smrdi'... jer ako RS ne objavi vanredno stanje, tamo je po defaultu bolje... jer djes ba priznat da je gore nego onim drugim?

a onda jos upalis teve i skontas da su stotine uhljeba totalno beskorisne, jer jednostavno rijec je o ljudima koji ne znaju razliku izmedju betacam sp i dx, ili de-vea... a pride su zurnalistiku zavrsavali na koljenima, s parom dlakavih muda ispred nosa...

nije ni njima lako kad se vidi da je car go
Janjicar

#6611 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Havatar wrote: To sto vi piset je netacno posto je jedno propaganda a drugo stvarnost i to sto vi nesto kritikujete bosanske politicare a padate na propagandu srpskih pokazuje koliko ste naivni i politicki nezreli. Sto se tice sadake i kradje humanitarne pomoci ni po tome se ne razlikuje Srbija od Bih sto isto se tako ponasaju i srbijanski politicari i narod a i Srbija je dobila slicnu pomoc nakon 2000 pa su to uglavnom pokrali. I na kraju vrijeme je da prestanete sa negativnostima posto je to glavni razlog zasto Bosna ne ide naprijed i ako u trenutku obnove bude sirena negativnost nikad se nece Bosna oporaviti od ovoga i svakog ko siri negativnost treba banovati .
Aj ti dodji iz Svedske pa budi pozitivan ?

Ja ovdje zivim svaki dan, a ti u Svedskoj i ti meni pametujes kako ja da zivim u BiH.
titinho

#6612 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by titinho »

ČičineBrčine wrote:

A brate kod nas je problem sto tri glave misle i sve tako nanize nisu u stanju vanrednu situaciju proglasiti na drzavnom nivou a kamo li sta dalje niko od glavesina ne izlazi u javnost jer onaj drugi ce odmah demantovati ili nesto kontrirati jbg drzava bez drzave. Da se raja nije samoorganizovala bilo bi mrtvih ko u filmovima, Vidis da u Srbiji kukaju na sve strane a kod nas tisina....
Naletih maloprije na slike Komsica u Olovu a recimo do sad sam mu psovao gdje je kad je najteze, mozda i mediji bojkotuju politikuse ili je obrnuto samo ne kontam sto ne kukaju strancima kao Srbi, za ne povjerovat je da Arapi njima salju pomoc a Bosni nista imam neki osjecaj da oni i ne znaju da je kod nas veci belaj tj da misle da je samo Srbija nastradala.
Vjerovatno je kriva nasa politika koja i ne trazi pomoc eu i ostalih zemalja, malezija i japan bi sigurno poslali znacajnu pomoc kao i saudijska arabija al nas ministar lagumdzija (milioner) nije naucio da trazi sadake

Svijet i ne zna sta se desilo u Bosni a ne nzamo ni mi jer nam mediji nisu bas sve prenosili na vrijeme, samo uporeidte zrtve iz Bosne (vjerovatno preko 30) sa Srbijanskim (oko 15) i plus nasih stotinjak srusenih kuca
htcxone

#6613 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by htcxone »

htcxone wrote:Ovako imam molbu, ako moze neko ko ima da donira dok traje oo sve PUMPU ZA IZBAIVANJE VODE NA GORIVO, pumpu ce neko preuzeti i dat cemo avans da ce ostati citava, ako joj bude bilo sta platit cemo ... pumpa ce svakodnevno ici na mjesta gdje su poplavljene kuce ako neko ima dvije moze...
Ponavljam ako im bude nesto pare su kod vas...

danas smo bili u olovu i bez pumpe naa GORIVO ne moze se nista raditi skoro...
svako ko ima moze na pp
Alfons Kauders

#6614 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Havatar wrote:
Janjicar wrote:
Alfons Kauders wrote:
ima jednostavno i bolno objasnjenje

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Boy_Who_Cried_Wolf

a nasi su radili upravo to, godinama, decenijama... kmechanje, trazenje sadake... i sad kad fakat treba... jbg

mi sad imamo par generacija koje su odrasle u tom sadakistan folu... a ispucali se svi moguci aduti i vise nema budala
tacno tako, a EU poucena iz rata znaju da su nasi sve pokrali vise ne zele novac davaju vec konkretne donacije ali s obzirom na nasa govna i to ce se pokrast.
To sto vi piset je netacno posto je jedno propaganda a drugo stvarnost i to sto vi nesto kritikujete bosanske politicare a padate na propagandu srpskih pokazuje koliko ste naivni i politicki nezreli. Sto se tice sadake i kradje humanitarne pomoci ni po tome se ne razlikuje Srbija od Bih sto isto se tako ponasaju i srbijanski politicari i narod a i Srbija je dobila slicnu pomoc nakon 2000 pa su to uglavnom pokrali. I na kraju vrijeme je da prestanete sa negativnostima posto je to glavni razlog zasto Bosna ne ide naprijed i ako u trenutku obnove bude sirena negativnost nikad se nece Bosna oporaviti od ovoga i svakog ko siri negativnost treba banovati .
idemo u off i toliko od mene o ovome...

samo jedna stvar... to nije negativnost i defetizam... to je stvarnost... koja se mnogima ne svidja
It_is_a_Leclerc

#6615 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Sutra zasjeda Vijeće UN-a za humanitarnu pomoć, i razmatra tj. odobrava program slanja humanitarne pomoći BiH.

A ovo što se tiče krađe humanitarne pomoći od strane "20-ogodišnjaka koji nikog ne slušaju", koje je prijavljeno u Zavidovićima i Sanskom Mostu, je viđeno valjda jedino još u Krizi na Velikim Jezerima između Burundija i Ruande.
Havatar

#6617 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Janjicar wrote:
Havatar wrote: To sto vi piset je netacno posto je jedno propaganda a drugo stvarnost i to sto vi nesto kritikujete bosanske politicare a padate na propagandu srpskih pokazuje koliko ste naivni i politicki nezreli. Sto se tice sadake i kradje humanitarne pomoci ni po tome se ne razlikuje Srbija od Bih sto isto se tako ponasaju i srbijanski politicari i narod a i Srbija je dobila slicnu pomoc nakon 2000 pa su to uglavnom pokrali. I na kraju vrijeme je da prestanete sa negativnostima posto je to glavni razlog zasto Bosna ne ide naprijed i ako u trenutku obnove bude sirena negativnost nikad se nece Bosna oporaviti od ovoga i svakog ko siri negativnost treba banovati .

Ja ovdje zivim svaki dan, a ti u Svedskoj i ti meni pametujes kako ja da zivim u BiH.
Svi arapi na Fb postavljaju slike kako salju pomoc Bosni ali posto je jedan Arapin oslao Srbiji sada je to razlog da se siri negativnost, Luxemburg, Slovenija, Austrija , VB, USA, Hrvatska , rusija , turska, Makedonija , Crna gora poslali pomoc ali vi predstavljate da niko ne salje nego da salju samo Srbiji, organizuju se donacije u cijeloj dijaspori , u Sandzaku , u Makedoniji ali vi i dalje sirite negativnost i kako niko ne pomaze i samo odmazete i sebi i cijelom narodu kojem je najpotrebnij dobra vijest. :roll:
P308

#6618 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by P308 »

Nemila

Image
Walther

#6619 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Walther »

Nuken wrote:
dječak sa šibicama wrote:Denijal X Prvi, jel to neki Klingonac?

Ne kontam, takve informacije uvijek bacaju likovi koji se ne potpisu... jel to strah od lokalnih politickih mocnika, ili samo izmisljaju, ostaje nam da nagadjamo.

http://www.youtube.com/watch?v=BiPOVLEYZ_g Lik je DJ,a to mu je "umjetničko ime" :D
Kako je moguce da se i tako jednostavne stvari zajebu u S.M.? Pa nije to N.Y :roll: Citam gradonacelnik salje pomoc u PD a sela oko S.M. truba :roll:
daxon

#6620 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by daxon »

Janjicar wrote:

Lik o svemu sve zna, a pogotovo kada su Srbi i Srbija u pitanju, za nepunu godinu napravio je 12 649 postova, a u njih 12 600 se pominju Srbi i Srbija i sve to zna iz ŠveCke, a postove štanca od socijale do socijale sa hajrom :roll:
CoCoLoCo

#6621 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by CoCoLoCo »

.
Last edited by CoCoLoCo on 19/05/2014 00:52, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#6622 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

molim vas nemojte vise o forumasima, politici itd... otisli smo u off i ovo nije ni mjesto ni vrijeme
Inna9

#6623 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Inna9 »

Vidim i spisak lijekova, pobogu zar nema nijedne farmaceutske firme u BiH koja bi donirala lijekove?
Bar da se to ne kupuje.
dudba

#6624 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dudba »

Oligarh

#6625 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Oligarh »

Da, evo pocele su me i vlastite oci lagati kada gledam na Batajnici kako se ovi avioni istovaraju, a kod nas Butmir i Tuzla zatvoreni. Evo me "propagandira" i zdrav razum kada ocekujem da je geografski Turska bliza od Rusije, a Rusi vade li vade ljude iz Obrenovca, a Bakiru Tayyip svasta obeca.

Nasi politicari hodaju sa cekerima po unesreceni podrucjima, ne sa ministirima kao Vucic (koji je vec dobio izbore u Srbiji), vec sa svojim izbornim štabovima (Komšić i Fahro). Brat Zayed je po penisu ne počeša kada je vidio kako munare vire iz blata, ali posla 10 mil USD svom drugu u Beograd.

Baš sam jadan ispropagandiran! A ti pobježe u Švecku od siline političke zrelosti bošnjačkih ti politicara. A ja nezreo osta ovdje, jbg
Post Reply