Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Reci nam iskreno jesu li vam to ovo iz vlasti zaprijetili da znamo?
Vidimo svi danas da samo objavljujete vijesti koje su pogodne za one na vlasti. Ovo je iskreno pitanje, jer zelimo da znamo istinu?
konkretno, nije niko. samo su stvari izmakle kontroli, a ja uistinu ne želim da neko zaplati zbog piskaranja na forumu.
ovdje više nije bitno ko je upravu, a ko ne, i ko će istjerati svoje mišljenje.
samo nemojte dopustiti da imate problema zbog foruma, ljudski, jaranski, drugarski... na sve vas načine molim.
-Smanjenje plata političarim ana max. dvije prosječene plate u BiH
-Rad u komisijama i upravnim odborima je volonterski ili uz simboličnu nadoknadu od 1KM
-Ukidanje tzv. bijelog hljeba, gdje funkcioner nakon završetka mandata dobiva punu platu još godinu dana
-Raspordati sva luksuzna službena vozila snege preko 90KS
Nastavite...
Odlicno, slazem se 150%!
Zasto ovo neko nije oblikovao pa izasao sa ovim zahtjevima, opkolio zgradu i blokirao sve te funkcionere ako treba 20 dana dok ne bi ispostovali zahtjeve (kao sto se uradilo sa parlamentarcima kad je bilo oko jmbg)? Ja bih prvi dolazio svaki dan
Sent from my HTC One
Last edited by shalla on 08/02/2014 14:25, edited 1 time in total.
Chmoljo wrote:samo jedna BITNA napomena, da vas ne bi glava zaboljela:
ako opet bude belaja, a neko od vas se isticao pozivima na paljevinu, a portal ili forum imao problema zbog toga, bit ćete vi pozivani na odgovornost.
molim vas ljudski, budite pametni i ne dovodite se u takvu situaciju da policija mora vršljati i ovdje.
kao što vidite, nije prijetnja, nego molba. šta god treba, tu sam na PP.
Nemaš ti šta molit...registrovanjem su prihvaceni uvjeti,i ovo 'Napomena: Poruke na forumu odrazavaju iskljucivo stavove njihovih autora, a nikako i stavove web portala Klix.ba. ' ...Portal vam može imati samo probleme zbog ovih tekstova,što je previše previše je...Poslije se cudite kad vam neko razlupa kameru ili nešto..
Nek si mu reko. Cuj i to on velikim crvenim slovima. Ja danas refreshujem stranicu ko lud-reko konacno ce objavit neku vijest. Portal zna koje su nasi.
O'zone wrote:Dobro, sad znamo da je opće narodna vlast uzjahala i po medijima i prijeteći pokušava zaustaviti sve
Sarajevski demonstranti traže bezuslovne ostavke Vlada KS i FBiH, te oslobađanje svih uhapšenih građana
Feb
08
Povodom jučerašnjih protesta širom Bosne i Hercegovine i medijskog diskreditovanja opravdanog bunta, neformalna grupa građana i učesnika demonstracija ponavlja zahtjeve vlastima.
"U IME GRAĐANSTVA S ULICA SARAJEVA Izjavljujemo: I mi koji smo juče izašli na ulice Sarajeva žalimo zbog povrijeđenih i materijalne štete, ali naše žaljenje se proteže i na fabrike, javne prostore, ustanove kulture i nauke, na ljudske egzistencije koje su svojim direktnim djelovanjem uništili oni (SVI) koji više od 20 godina čine naše vlasti.
Molimo sve naše sugrađane i sapatnike da ne dozvole da im neugodni prizori zamagle činjenicu da nas ovakve vlasti već godinama koštaju neuporedivo više. Stoga zahtijevamo:
Bezuslovnu i momentalnu ostavku Vlade Kantona Sarajevo i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i formiranje nestranačkih vlada.
Nepreduzimanje nikakvih mjera kojima bi se ograničile mirne demonstracije građanstva.
Hitno oslobađanje demonstranata, nepokretanje krivičnih postupaka i obustavljanje lova na ljude.
Kad ovi zahtjevi budu ispunjeni možemo tražiti otpočinjanje razgovora i djelovanja na svim nivoima vlasti u cilju uspostavljanja socijalno pravednijeg poretka za sve kategorije društva: radnike, one tek nominalno zaposlene, one nikad zaposlene, one zaposlene na crno, penzionere, omladinu, skupine i pojedince u stanju socijalne potrebe, uposlenike u zdravstvu i obrazovanju i sve ostale kojima su ljudsko dostojanstvo i materijalna egzistencija ugroženi ili uništeni tranzicijskom pljačkom, korupcijom, nepotizmom, privatizacijom javnih dobara, ekonomskim modelom koji favorizuje bogate i finansijskim aranžmanima koji su ubili i samu nadu u društvo socijalne pravde i blagostanja.
Uspostavljanje takvog poretka, prije bilo kakvih socijalnih mjera, zahtijeva momentalno obustavljanje pljačke društva upakovane u politiku i krivično gonjenje odgovornih. Tek kad se to učini, možemo početi graditi nešto novo za sve nas", navodi se u saopštenju.
Čini mi se da naslućujem Zeljkovićev odgovor na ovo, od riječi do riječi
Građani Sarajeva dan poslije
Vlast je ovo zaslužila
Dan poslije demonstracija u Sarajevu građani komentiraju ono što se dešavalo jučer pred zgradom Vlade Kantona sarajevo i Predsjedništva BiH. Prenosimo neke iozjave koje su dali za agenciju Anadolija.
Safet Ibrović za AA je istakao kako je stanje u BiH uistinu teško za većinu građana, dodajući kako su političari “ovo i zaslužili”. Prema njegovom mišljenju, građani nemaju alternativu nego da na bilo kakav način, pa makar i agresivnošću, pokažu da moraju raditi u interesu građana, jer su za to plaćeni.
“Sarajevo kao grad sigurno nije ovo zaslužilo. Gledam kako sve ovo izgleda, žalosno. Ali očito da je vlast ovo zaslužila. Da je postojao neki drugi način ne bi se desilo ovo. Najgore je što će i nakon svega ovoga vlast u BiH ostati ista i ništa se neće mijenjati. Dobro bi bilo kada bi izvukli lekciju iz ovoga”, rekao je ovaj Sarajlija.
Mladi Sarajlija Kemo Jahić vjeruje kako se sa bh. političarima ne može komunicirati na drugačiji način nego agresivnim pristupom rješavanju problema. Smatra da političari u BiH ne znaju šta je demokratija i ne znaju se ponašati demokratski.
“Ovo smo mogli očekivati jer su građani i prije mnogo puta pokušali na miran i ljudski način da iskažu svoj bijes i nezadovoljstvo, ali izgleda da to ne ide kod naših političara. Znam da će ovo biti plaćeno iz naših džepova, ali ako političarima možemo kupiti automobile od 300 hiljada maraka, onda se i ovo može obnoviti”, rekao je.
Casual's wrote:
Nemaš ti šta molit...registrovanjem su prihvaceni uvjeti,i ovo 'Napomena: Poruke na forumu odrazavaju iskljucivo stavove njihovih autora, a nikako i stavove web portala Klix.ba. ' ...Portal vam može imati samo probleme zbog ovih tekstova,što je previše previše je...Poslije se cudite kad vam neko razlupa kameru ili nešto..
jako malo ljudi to čita.
što se tiče opaski za kameru, ja nemam puno veze sa portalom pa sam ti ja pogrešna adresa za takve stvari
bubi_mama wrote:Vidim,politicari poceli da rone krokodilske suze, a narod odmah poceo da ih tjesi. Ono, "Nemoj te plakati i sikirati se, necemo Boga mi vise nikad." De pokupite se koliko danas , pa onako dzematile izvinjavajte im se.
Valjda kmet navikao da je zauvjek kmet, pa sve dzaba.
Nije mi drago sto se ovako izdesavalo i popalilo, da je bogdo moglo drugacije svi bi bili sretniji. Ali, svi znamo zasto nije. Nije da se nije pokusalo mirno... Plesali, pjevali, puhali u pistaljke dok ne poplavimo. A politicari nam se smijali, ignorisali i zanimljivo i tad nas nazivali bagrom.
Znate sta, nek nas gaze, nek su nam uzeli svo dostojanstvo, svaka im cast tako treba kad vec mogu.
Kaze neko na predhodnim stranicama, da narod bez istorije nema buducnost , a ja kazem da smo mi narod sa jako bogatom istorijom koji nema buducnost.
Sarajevski vatrogasci u posuđenoj opremi: Spašavali smo ljudske živote
Umorni jesmo, nenaspavani, ne znam jesu li ovo moje noge ili nečije, ne znam šta da kažem. Najgore je što vatrogasna brigada nema ljudstva, nema vozilo za gašenje sa visine, već koristimo dizalicu KJKP ''Park''. Djelujemo opremljeni, uniforme, kamioni, ali mi nemamo opremu, koristimo tuđu."
jebo majku ko da je izgorilo 20 tona zlata u arhivu i 220 milijardi dolara pa se digla kuka i motika - za najmanje pola ovih sto kukaju sam siguran da nisu znali ni da postoji ni sta postoji unutra....
Tuzlaci čiste područje oko Vlade Tuzlanskog kantona
Veći broj građana Tuzle su došli s lopatama, metlama i plastičnim vrećama ispred demolirane zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, kako bi očistili nered koji se dogodio na jučerašnjim demostracijama.
Uži prostor oko zgrade Vlade Tuzlanskog kantona je obilježen žutim trakama i zabranjen je pristup zbog vršenja uviđaja inspektora, za koji se ne zna do kada će trajati.
Oko zgrade Vlade TK-a gdje je dozvoljen pristup, veći broj građani, njih oko stotinjak, su došli s metlama, lopatama i plastičnim kesama za smeće, te čiste sve što se može očistiti.
Građani poručuju da žele čist i lijep grad, a neki od njih i žale što se ovo dogodilo, ali su svjesni da na drugačiji način nisu mogli ništa
Paranoid wrote:
Bolan nebio ljudi su te toliko popljuvali juče na ovom forumu da bih na tvom mjestu ugasio i mail, klix, forum i na kraju ugasio PC za sva vremena.
Nesposobnost si pokazao u kartografiji, pa ekonomiji, pa si u predvidjanju gori od Hatidze..
Kako ti nije jasno da si odavno iscrpio svaku mogućnost politizacije na ovom i bilo kojem drugom forumu.
Ja sam star i onemoćao. Cilj mi je da bar ti naučiš na mojim greškama i ne praviš iste. Tada ću biti ponosan na tebe a mi roditelji svakako živimo za svoju djecu.
Sve ove pacifiste i pogotovo pseudopacifiste, odnosno pseudomoraliste koji bi da se guze a da im ne uđe, a najviše od svih ove kojima je dobro zato što imaju posredne ili neposredne koristi od ovog birokratskog čudovišta, sve njih, dakle, nabijem na kurac.
Kemal Malovčić wrote:Sve ove pacifiste i pogotovo pseudopacifiste, odnosno pseudomoraliste koji bi da se guze a da im ne uđe, a najviše od svih ove kojima je dobro zato što imaju posredne ili neposredne koristi od ovog birokratskog čudovišta, sve njih, dakle, nabijem na kurac.