Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Osim Zenice i Sarajeva, niko drugi i ne zna organizovati utakmicu
Ozbiljno, u Ze je prosto nemoguce doci u neki kontakt sa gostima ( kada se radi o organizovanom prevozu )
Isto tako je i u Sa ( kada god smo mi dolazili ).
Kamenjanja iz mraka, siblja i sa brda ne racunam
veljaca wrote:Borac ne može garantovati sigurnost navijačima Željezničara
Nakon posljednjih nemilih događaja vezanih za navijačke nerede u BiH te loše situacije u FK Borac, banjalučki klub je poslao obavještenje FK Željezničar i Nogometnom savezu BiH da nije u mogućnosti garantovati sigurnost navijačima Plavih tokom susreta dvije ekipe narednog vikenda u Banjoj Luci.
Informacije o obavještenju FK Borac je za portal Klix.ba potvrdio sportski direktor FK Željezničar Dželaludin Muharemović, koji je i obrazložio cijelu situaciju.
"Jutros je FK Borac na našu adresu i adresu NSBiH poslao obavještenje da zbog nedavnih navijačkih sukoba i trenutno loše situacije u tom klubu nije u mogućnosti garantovati sigurnost našim navijačima. Tamošnja policija je također saopćila da postoji povećan rizik za navijače Željezničara, pa je stoga preporučeno da navijači ne dolaze na utakmicu. Na osnovu dopisa iz FK Borac Takmičarska komisija i Komisija za sigurnost na stadionima NSBiH nam je poslala dopis u kojem ne preporučuju odlazak naših navijača u Banju Luku. Od nas se traži da upoznamo naše navijače što ćemo mi i učiniti. Sutra ćemo razgovarati sa pomenutim komisijama i kako bi znali u kojem pravcu trebamo ići. Vidjet ćemo šta će biti od svega", izjavio je Muharemović.
Navijački neredi su u posljednje vrijeme učestali na bh. terenima i oko njih. Rezultat toga su bile i zabrane putovanja navijača na gostujuće utakmice njihovih timova. Ta zabrana više nije na snazi.
"Zaista ne znam šta treba uraditi kada je riječ o tome. Činjenica je da je ta nepopularna zabrana dolaska gostujućih navijača omogućavala barem normalno odigravanje utakmica. Nadležni se trebaju pozabaviti ovim problemom, jer bi situacija mogla eskalirati", smatra Muharemović.
........................
Sta reci, koju poslugu porat ....
Ako ce ovo spasiti i jedan zivot - onda je u redu ...
Ali ovim se otvaraju mogucnosti malverzacije i onda svaki tim moze ovako postupiti .... i ne dozvoliti dolazak gostujucih navijaca ....
Znam da ce komentari ovoga biti razliciti - zavisno od koga dolaze ....
Baš me zanima kako ce Savez kazniti ovaj bezobrazluk Borca....fudbal se igra radi navijaca i publike u citavom svijetu, a oni otvoreno porucuju navijacima da ne dolaze to jest da su nesposobni da budu domacini (mada ako su nesposobni da ugoste, onda treba da lete iz lige odmah)...yebeš takog domacina i ovakve izvlakuše ...klasicni fašizam na djelu.
Eto Osim nije valjao u Savezu jer se furao nekakav tatomitet, da vidimo sad ove šta ce odluciti po tom pitanju.
Zabrana za gostujuce navijace je ukinuta i koga boli spolovilo što je Borac nesposoban da doceka gostujuce navijace kakvi su to dopisi kretenski, koga to zanima pa to je njihov problem i sad treba da se citava liga prilagođava njima i da ostali slijede njihove fazone neka riješe taj svoj problem ili neka se suoce sa kaznama...cuj Necemo da garantujem ništa, necemo da primamo nikoga sa strane i to je to e moj Dželo....a sposobni su primiti svoje navijace, jelde....oko toga nema problema naravno.
Treba ligu ukinuti ako izostane reakcija saveza...svaki debil sutra moze isti dopis napisati i "zabraniti" gostujucim navijacima prisustvo na stadionu.
Cuj nisu sposobni da organizuju osiguranje gostujucim navijacima...zar to ne spada u organizaciju utakmice??
"Nadamo se da će nadležna tijela u Savezu uzeti u obzir sve ovo i da neće dopustiti da se sportska takmičenja ponovo odvijaju bez onih zbog kojih se najviše trebaju igrati. Za sada smo od Saveza dobili samo preporuku da navijači ne odlaze na subotnju utakmicu. Ipak, s obzirom na to da je teško očekivati da niko od naših navijača neće otići, ovom prilikom pozivamo organizatore da učine sve što je potrebno da obezbijede siguran boravak svih gledalaca na Gradskom stadionu. Na kraju krajeva, želimo da vjerujemo kako je svima u interesu da predstojeća utakmica protekne u sportskom duhu te da dešavanja na terenu budu u prvom planu", navodi se u saopćenju FK Željezničar".
NK „Čelik“-novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM (propusti u organizaciji i upotreba pirotehničkih sredstava);
FK „Sarajevo“- novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM (upotreba pirotehničkih sredstava);
Zrinjski - Leotar
HŠK „Zrinjski“- novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM (propusti u organizaciji i upotreba pirotehničkih sredstava);
Slavija - Široki Brijeg
FK „Slavija“- novčana kazna u iznosu od 1.500,00 KM (propusti u organizaciji i upotreba pirotehničkih sredstava);
Željezničar - Travnik
Zatražene su izjave svih službenih lica, od službenog predstavnika i komesara bezbijednosti FK „Željezničar“ vezano za incident na kraju utakmice (fizički obračun između domaćih navijača i policije);
Zvijezda - Borac
NK „Zvijezda Gradačac“- novčana kazna u iznosu od 3.000,00 KM (propusti u organizaciji i nesportsko ponašanje navijača);
FK „Borac“- novčana kazna u iznosu od 10.000 KM (sukob između navijača).
Ove presmiješne kazne su zapravo podsticaj raznim klubovima i navijacima da i dalje nastave sa sranjima i sve što im je u interesu...npr. Borac znalacki razvlaci i koristi taj glupi pravilnik koji ne predviđa nikakve jace kazne i to ce raditi sve dok se isti ne promjeni ...ovo sam i ranije pisao.
Samo uvođenje nekih rigoroznih kazni u vidu izbacivanja iz lige, mogu popraviti stvari u našem fudbalu.
Ako nisi sposoban da organizuješ utakmicu za navijace (nebitno kojeg tima) - ne zaslužuješ ni da budeš u PLBiH....vrlo jednostavno....zabrana za gostujuce navijace je ukinuta i nema više vadione tipa "mi ne možemo garantovati, ne možemo organizovati, ne može ovo ono bla bla bla"...ta prica nikoga ne zanima....nabiti nogom iz lige, pa kad budu mogli sve to - onda neka se vrate.
leškarenje wrote:Meni ove kazne nemaju logike nikako,majke mi. Zasto je ovdje Borac kaznjen? Budu li kaznjeni evropski klubovi ako njihovi navijaci prave izgrede na gostujucim tekmama ili bude kaznjen domacin zbog lose organizacije tekme. Zasto nije Zvijezda kaznjena sa ovih 10 000 zbog propusta u organizaciji? Ovim ne branim niti Borac niti bilo koga drugog,vec mi fakat ovo vise ide na kurac,kazni one koje si navik'o i vozdrica.Puno pitanja ima tu,izmedju ostalog kod nas se sve svodi na nacionalizam i sticenje VITALNIH nacionalnih interesa pa i ne cude ove kazne i ovo sve sto se desava vezano za fudbal i oko njega.Jebo ovo sve,postaje hrabrost otici na utakmicu,jbt.
Hahahah, pa jesi lik... Odu manijaci na Kosevo, ulete na teren, nalemaju igrace, i kazni se Sarajevo oduzimanjem 20 bodova ??? Gdje je tu logika... Naravno da ce kazniti hadalje sto su preletili ogradu, udarali zastitare i domacu publiku, trebali su i jos jace kazne spucati, kao i licne prijave protiv izgrednika...
"Nadam se da će se ova utakmica završiti, za razliku od prethodne dvije na našem stadionu. Za to svi trebaju dati svoj doprinos, od navijača i igrača oba tima, do službenih lica. Željo je kod prvog prekida povukao ekipu s terena nakon upada naših navijača, a mi to nismo učinili u Gradačcu protekle subote, iako smo imali osnovu", kazao je Šipovac.