Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
puz_u_salati

#65926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

Odoh jesti pa spavati. Ugodna noć svima. :)
chudjenhe

#65927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

de ljudi sabura
necemo opet o povecanju

:mrgreen:
Benq

#65928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

radiša wrote:nije stvar u 5km nego u principu.ako sam potpisao ugovor na dvije godine po toj i toj cijeni nemoj me jebat i dizat mi kad ti je kurcu cef,ko da je kredit u svicarcima :lol:
Radisa, hajde molim te samo uslikaj ugovor odnosno stavku gdje pise cijena paketa i da su se oni obavezali da ti tokom trajanja ugovora ne smiju mijenjat cijenu i ja vise nikad necu nista napisat u vezi toga. Ti si (kao i svi mi) potpisao ugovor na kojem je navedena vrsta paketa, duzina trajanja ugovora, benefiti, a nikako da paket dobijas po toj i toj cijeni.

Potpisom ugovora pristao si na opce uslove poslovanja kompanije Telemach u kojem izmedju ostalog stoji:
2.15 O svim izmjenama cijena i sadržaja usluga Pretplatnik će biti obavješten najmanje 30 dana prije početka
primjene putem pisane obavijesti uz mjesečni račun ili odvojeno, putem web stranice http://www.telemach.ba, putem
SMS poruke (u slučaju da je Pretplatnik dao svoj broj telefona i ako je broj telefona ispravan) i putem sredstava
javnog informisanja.

2.16 U slučaju izmjene uslova, opisa i cijena usluga, koji su u potpunosti nepovoljniji za Pretplatnika, postojeći
Pretplatnik na kojeg se izmjene odnose ima pravo na drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo,
ili može raskinuti Ugovor, odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog, a uplaćenog novčanog iznosa od strane
Pretplatnika, u roku od 30 dana od dana objave tih izmjena, osim u slučaju ako su te izmjene posljedica
regulatornih obaveza, izmjena poreza na dodatu vrijednost ili posljedica izmjena veleprodajnih cijena i drugih
obaveza utvrdenih od strane nadležnih institucija, na koje Telemach nema utjecaj.
OUP: https://telemach.ba/Binary/10578/Opci-u ... lemach.pdf
aditon

#65929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

puz_u_salati wrote:Pa ko ode kod nazovi "konkurencije" zbog ovog povećanja on nije dobar s glavom. Neka onda uživa u nadzornom centru punom live kamera i nek se tješi da je uštedio 3 KM. I to će imati ako nađe štelu pa mu priključe uslugu unutar jedne godine od momenta prijavljivanja :D.
dječaće, ne plaćaju svakom roditelji režije i nemaju svi primanja od nekoliko hiljada maraka. smiri se malo, uzbudio si se previše.
Telemach

#65930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » Yesterday, 9:50 pm

Telemach wrote:
@crnivrag

Izvinjavamo se na nepreciznim informacijama koje ste prethodno dobili. Provjereno je sa kolegama, i potvrđeno da ništa nije izmijenjeno s naše strane, ni danas, a ni u posljednje vrijeme.

Nažalost to su netačne informacije, ne znam kako niste upoznati s tim, ali malo više od mjesec dana je kanal "MTV Igman" išao u full HD rezoluciji u Telemach digitalnoj programskog shemi, što se jasno vidjelo uvidom u podatke o kanalu putem DVB-C mreže, a informacije su govorile da je kanal išao u full HD rezoluciji i slika je bila kristalno jasna, međutim od danas je kanal vraćen na SD rezoluciju i slika je opet prilično muljava i mutna.

Mislim da biste se trebali konsultovati sa nadležnim sektorom za puštanje TV signala i TV kanala u ponudu, i oni će Vam potvrditi da je kanal do danas bio prisutan u full HD (1080i) rezoluciji.
Kolege su potvrdile da TV Igman nije nikada emitovan u HD rezoluciji, iako isti ima oznaku (logo) HD kanala.
Program se distribuira u SD H.264 video formatu, za razliku od nekadašnjeg emitovanja u MPEG2 SD.
Dobit ćete uskoro i povratne informacije, vezano za kvalitet kanala. Čekamo detaljniju provjeru.
leon25

#65931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

Telemach wrote:
Kolege su potvrdile da TV Igman nije nikada emitovan u HD rezoluciji, iako isti ima oznaku (logo) HD kanala.
Program se distribuira u SD H.264 video formatu, za razliku od nekadašnjeg emitovanja u MPEG2 SD.
Dobit ćete uskoro i povratne informacije, vezano za kvalitet kanala. Čekamo detaljniju provjeru.
E sad ste bas pretjerali MTV Igman je vise od mjesec dana emitovan u HD formatu a vi sad hocete da nas uvjerite u suprotno
Mislim da svi ovdje na forumu ocekujemo izvinjenje za ovu laž iznesenu sa vaše strane
radiša

#65932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Benq wrote:
radiša wrote:nije stvar u 5km nego u principu.ako sam potpisao ugovor na dvije godine po toj i toj cijeni nemoj me jebat i dizat mi kad ti je kurcu cef,ko da je kredit u svicarcima :lol:
Radisa, hajde molim te samo uslikaj ugovor odnosno stavku gdje pise cijena paketa i da su se oni obavezali da ti tokom trajanja ugovora ne smiju mijenjat cijenu i ja vise nikad necu nista napisat u vezi toga. Ti si (kao i svi mi) potpisao ugovor na kojem je navedena vrsta paketa, duzina trajanja ugovora, benefiti, a nikako da paket dobijas po toj i toj cijeni.

Potpisom ugovora pristao si na opce uslove poslovanja kompanije Telemach u kojem izmedju ostalog stoji:
2.15 O svim izmjenama cijena i sadržaja usluga Pretplatnik će biti obavješten najmanje 30 dana prije početka
primjene putem pisane obavijesti uz mjesečni račun ili odvojeno, putem web stranice http://www.telemach.ba, putem
SMS poruke (u slučaju da je Pretplatnik dao svoj broj telefona i ako je broj telefona ispravan) i putem sredstava
javnog informisanja.

2.16 U slučaju izmjene uslova, opisa i cijena usluga, koji su u potpunosti nepovoljniji za Pretplatnika, postojeći
Pretplatnik na kojeg se izmjene odnose ima pravo na drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo,
ili može raskinuti Ugovor, odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog, a uplaćenog novčanog iznosa od strane
Pretplatnika, u roku od 30 dana od dana objave tih izmjena, osim u slučaju ako su te izmjene posljedica
regulatornih obaveza, izmjena poreza na dodatu vrijednost ili posljedica izmjena veleprodajnih cijena i drugih
obaveza utvrdenih od strane nadležnih institucija, na koje Telemach nema utjecaj.
OUP: https://telemach.ba/Binary/10578/Opci-u ... lemach.pdf
Nije stvar u tome da su se oni obavezali ili ne ti ocigledno ne shvatas poentu,ako je akcija bila sve za tu i tu cijenu i trajalo godinu kako je receno,nije korektno da mjenjas.Znaci nisam ni jednom reko da su oni prekrsili ugovor u kojom su se ogradili tim da te mogu drkat kako hoce,ja pricam sa ljudske strane da nesto nije ok.Tebe moze i gazda na poslu gotivit mjesec i nakon toga ti naredit da cistis halu sve i ako to nije u sklopu tvog posla a na tebi je hoces li je cistit ili dat otkaz.
Benq

#65933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

radiša wrote: Nije stvar u tome da su se oni obavezali ili ne ti ocigledno ne shvatas poentu,ako je akcija bila sve za tu i tu cijenu i trajalo godinu kako je receno,nije korektno da mjenjas.Znaci nisam ni jednom reko da su oni prekrsili ugovor u kojom su se ogradili tim da te mogu drkat kako hoce,ja pricam sa ljudske strane da nesto nije ok.Tebe moze i gazda na poslu gotivit mjesec i nakon toga ti naredit da cistis halu sve i ako to nije u sklopu tvog posla a na tebi je hoces li je cistit ili dat otkaz.
Izvini, onda se nismo razumjeli. Sad shvatam o cemu tacno pricas i slazem se s tobom, ali nazalost sve je u zivotu tako. Telemachu se jedino ne moze zamjerit jer stvarno imaju podrsku za 10, brzo zavrsavaju svaku reklamaciju, imaju odlicne usluge. Da je drugacije, davno bi i od mene imali mahanje.
radiša

#65934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

:thumbup:
Benq

#65935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

leon25 wrote:
Telemach wrote: Kolege su potvrdile da TV Igman nije nikada emitovan u HD rezoluciji, iako isti ima oznaku (logo) HD kanala.
E sad ste bas pretjerali MTV Igman je vise od mjesec dana emitovan u HD formatu a vi sad hocete da nas uvjerite u suprotno
Mislim da svi ovdje na forumu ocekujemo izvinjenje za ovu laž iznesenu sa vaše strane
Uz duzno postovanje Vasim kolegama, gledali smo taj kanal mjesec dana u HD formatu. Znamo da ima oznaku HD kanala, ali je u proteklih mjesec dana taj kanal zaista bio u HD rezoluciji.
radiša

#65936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Trebalo bi da ako je bio u hd rezoluciji negdje postoji obavjestenje tipa od danas mozete gledati tv igman u hd rezoluciji,kao sto se to radi sa drugim kanalima pa bi se po tome mozda znalo mada me i cudi ako je bio u hd rezoluciji zasto pored nije nosio oznaku hd kanala kao sto ostali hd imaju pri skeniranju.
Benq

#65937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

radiša wrote:Trebalo bi da ako je bio u hd rezoluciji negdje postoji obavjestenje tipa od danas mozete gledati tv igman u hd rezoluciji,kao sto se to radi sa drugim kanalima pa bi se po tome mozda znalo mada me i cudi ako je bio u hd rezoluciji zasto pored nije nosio oznaku hd kanala kao sto ostali hd imaju pri skeniranju.
Kad skeniras i gledas listu kanala, tu ne pise, ali kad kliknes na kanal da gledas, u gornjem lijevom uglu stoji logo sa HD oznakom, mada taj logo u citavoj ovoj prici i nije bio bitan koliko rezolucija u kojoj se emitovao program.

Ja se povlacim iz rasprave u vezi ovog slucaja..
zateznistub

#65938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Jako sam razočaran što mtv Igman više nije u HD rezoluciji :-)
radiša

#65939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Da,ali predpostavljam opet da je moralo biti obavjestenje o tome na forumu,ovde u temi,da se poceo emitovat u hd formatu,pa bi bio komentar vjerovatno tipa, da emituje se u hd formatu ali nije to ta rezolucija i nesto na taj fazon,tako bi mozda znali najbolje sta i kako je bilo,ovde mogu bit samo neutralan i vjerovat vama sto kazete a i njima,sud ne mogu donjet jer licno nisam se u to uvjerio.
Benq

#65940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

radiša wrote:Da,ali predpostavljam opet da je moralo biti obavjestenje o tome na forumu,ovde u temi,da se poceo emitovat u hd formatu,pa bi bio komentar vjerovatno tipa, da emituje se u hd formatu ali nije to ta rezolucija i nesto na taj fazon,tako bi mozda znali najbolje sta i kako je bilo,ovde mogu bit samo neutralan i vjerovat vama sto kazete a i njima,sud ne mogu donjet jer licno nisam se u to uvjerio.
Ne bih ni ja tvrdio nesto sto nisam vidio, to bi bilo glupo i nisam od tog posla. Licno ne gledam taj kanal, pogledao nekoliko emisija i to je to, i bolje je da cuvaju prostor za neke bolje kanale, ali kad te neko ubjedjuje u suprotno od onog sto si gledao vlastitim ocima.. :)
crnivrag

#65941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

radiša wrote:Da,ali predpostavljam opet da je moralo biti obavjestenje o tome na forumu,ovde u temi,da se poceo emitovat u hd formatu,pa bi bio komentar vjerovatno tipa, da emituje se u hd formatu ali nije to ta rezolucija i nesto na taj fazon,tako bi mozda znali najbolje sta i kako je bilo,ovde mogu bit samo neutralan i vjerovat vama sto kazete a i njima,sud ne mogu donjet jer licno nisam se u to uvjerio.
Ima moja obavijest onog dana kada je kanal počeo sa emitiranjem u HD formatu, i svi su potvrdili da se emitira u full HD formatu, a i sad velika većina i dalje to tvrdi, samo ne znam zašto Telemach ne želi jednostavno reći ne emitujemo više kanal u HD rezoluciji iz tog i tog razloga, i ja bih bio zadovoljan, ali ovako ne mogu podnijeti kad me neko uvjerava u suprotno, a ja znam šta je istina:

telemach-all-about-4-p14530019.html#p14530619
agent_zero

#65942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

zateznistub wrote:Jako sam razočaran što mtv Igman više nije u HD rezoluciji :-)
:lol:
kakaljin

#65943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
Ima moja obavijest onog dana kada je kanal počeo sa emitiranjem u HD formatu, i svi su potvrdili da se emitira u full HD formatu, a i sad velika većina i dalje to tvrdi, samo ne znam zašto Telemach ne želi jednostavno reći ne emitujemo više kanal u HD rezoluciji iz tog i tog razloga, i ja bih bio zadovoljan, ali ovako ne mogu podnijeti kad me neko uvjerava u suprotno, a ja znam šta je istina:

Najveci problem je sto nas sve prave budalama i ponavljaju laz, umjesto da kazu radi toga i toga vracamo kanal u SD rezoluciju. Kanal ni ja ne gledam ali tvdnja necega da nije to a svi smo svojim ocima to vdjeli i potvrdili je van svake pameti.
chakany

#65944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

I Motorsports.tv je u HD formatu već nekoliko mjeseci, na kraju će ispasti kako ne znaju ni da se taj kanal isto emituje u HD formatu.
Benq

#65945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

chakany wrote:I Motorsports.tv je u HD formatu već nekoliko mjeseci, na kraju će ispasti kako ne znaju ni da se taj kanal isto emituje u HD formatu.
Taj kanal je u spisku HD kanala na Telemach portalu.
radiša

#65946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

crnivrag wrote:

Vjerujem ja tebi ali gledajuci njihova obavjestenja na portalu sto napisu za svaki novi kanal kad se pocne emitovat tog obavjestenja od njih nema da daju u ponudi mtv igman hd,prema tome ne mogu ih ni osuđivat jer ovde vidim samo tvoj komentar o novosti vezano za taj kanal.Mozda je bio samo neki test period.Opet da ponovim vjerujem ti sta si napisao i vidio.
Mustang1

#65947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

De vratite SK 2 i 3 u SD.u na 201 i 202. :D Na mini resiveru koce HD kanali nekad, i uglavnom koce kad je fudbal ili kosarka. I onda nemam alternativu jer je i na 351,352 HD :D
crnivrag

#65948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Mustang1 wrote:De vratite SK 2 i 3 u SD.u na 201 i 202. :D Na mini resiveru koce HD kanali nekad, i uglavnom koce kad je fudbal ili kosarka. I onda nemam alternativu jer je i na 351,352 HD :D
Zar nije jednostavnije tražiti zamjenu resivera za PDS3, radi smetnji u gledanju kanala, nego zbog svojih sebičnih zahtjeva ostalim korisnicima uskraćivati HD signal.

A ako pod terminom "koči", misliš da slika na tim kanalima sjecka i trza, onda ti je problem do dolaznog signala, i potrebno je da ti dođu tehničari i otklone problem lošeg signala.
Mustang1

#65949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

E sto ce mi ona dvojica otkloniti, trebalo im je 20 minuta da se popnu liftom 5 spratova.
A ovo sebicne razloge i gluposti necu ni komentarisati.
Telemach

#65950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mustang1 » 19 minutes ago

De vratite SK 2 i 3 u SD.u na 201 i 202. :D Na mini resiveru koce HD kanali nekad, i uglavnom koce kad je fudbal ili kosarka. I onda nemam alternativu jer je i na 351,352 HD :D
Možete nam se javiti u inbox, ukoliko imate poteškoće.
Locked